Hamilelikte uzun yola cikmak normalmi ve ucak fobim var ucaga binemiyorum

Pandora kutusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2020
107
34
48
42
Merhaba 6 haftalik hamileyim 36 yaşında 45 kiloyum bünyem zayıf ve doğuda yaşıyorum eşimin yıllık izni var ve biz 24 saat yolculuk yapacağız doktor progestan verdi günlük 2 doz alıyorum ve eşimin ailesi izne gitmemiz konusunda biraz ısrar ediyor ve ben korkuyorum kaynımın nişanı olacakoyuzden orda olacaksin mecburen diyor doktora soracağım ama kendini iyi hissediyorsan git derse eşim goturur yasim itobariyle riske atacak durumda degiljm ama eşim dolduruşa gelip bisey olmaz diyor benmi çok evhamliyim bana yardım edin.birde kalksam belim çok ağrıyor okadar yolu nasıl çekeceğim yardım edin bana akıl verin benle aynı durumu yaşayan varmi

Doktor daha iyi bilir ama benzerini geçen hafta yaşadım. Doktorum merak etme bir şey olmaz dedi ancak bulantılarım yoğun olduğu için kolaylık olması açısından prilam verdi. Gercekten de bebek için sıkıntı olmadi ama ben yolculuk olan günün gecesi tansiyon düşüklüğüne bağlı büyük sıkıntı yaşadım. Çok şükür bebeğim sağlıklı 9 haftaligiz. Ama hic konforlu degil ya işkence gibi geldi bana. Biz de eşimin ailesine gitmiştik.

Ben siirtteyim ordan bursa sonra sivas yapacak eşim sonra yeniden siirt yaşım zaten belli bunyemçok zayıf korkuyorum araba arkası yatak alıyor ama nasıl yatıcam sonuçta güvenli değil korkuyorum dedikce kayinvaldem biz tarlada çalışıyorduk deyip duruyor bebeğim birde düşük tehliken var diye ilk haftalarda progestan verdi hala kullanıyorum ama bunu anlatamıyorum kimseye

Doktor ve sizin karariniz tabiki de gidip gitmemek ama ben olsam net gitmezdim.Zaten hava alanlari vs şu dönem zorunlu olmadikca bir yere gidilmesini pek dogru bulmuyorum.Ùstelik yeni hamilesiniz ve anlattiginiz yol güzergahi saglikli ,sıradan insani bile cok yorar.Esinizin anlayisli olmasi gerekir diye düşünüyorum.En son karar sizin tabii.

Ah

Düşük riskini okumamistim bile üstteki yorumumu yazarken.Allah saglikla kucaginiza aldirsin insallah

Ahhh bir anlatabilsem evlendikten sonra annesi daha ısrarcı oldu hamilelik mujdeme bile eee yazın halılarımi kim yıkacak diye cevap verdi şimdide tutturdu kayninnişanlanacak mecbursun diyor ben istemiyorum yarim saat araçta kaldım belim ağrıdı serum yaptılar zaten kilolu değilim eşime sen git diyorum ama oda tek gidemem diyor hergun yatıyorum iş yapamıyorum halsizim uyuyorum ve onlara gitsem yatamam 3 erkek var evde ve salon hariç bir oda yok kayınpederinin yanında yatamam sonuçta

Bizde kasım ayında 4-5.haftalık hamileyken Siirt’ten Aydın’a gittik. Ama kendi aracımızla. Sık sık durup yürüdüm.
Uzun yolculuklarda sık yürüme öneriyorlar.
Kendi aracınız olsa daha rahat olurdu ama otobüsü bilemedim.
Bu arada doktorunuz kim?

— Mesajda yanlış anlamışım sanırım otobüs yazmamışsınız. Sanırım kendi aracınızla gideceksiniz?

Üzgünüm ama ben bu insanlari gercekten anlayamiyorum.Benim de oglum var ,ileride kv oldugumda böyle bir durumda degil ısrar ,gelmemesi icin ikazda bulunurum.Yoksa Allah korusun herhangi bir durumda sorumluluk üstlenmis oluyor ,onun yüzündene dönüyor iş.Eşinize sakince,cok üzerine gitmeden tekrar anlatin bunlari.Empati kursun lütfen.Ayni durum sizin kardesiniz nişanlanırken onun da herhangi bir sıkıntısı olsa dikkat etmesi gereken ,o zaman bunca yola katlanip katlanmayacagini sorun.Sagliklar ve huzurlar dilerim

Düşük tehliken varsa yapma canım progestan kullanıyormuşsun.. İlk 3 ay önemli ama düşük tehliken olmasaydı yine de git derdim.. Ben 4. Ayımda 1 haftalık tur yaptım ama bende çok şükür öyle bir tehlike yoktu..

Bir de düşük riski mi var Esiniz nasıl anlamıyor bu durunuz söz konusu onun da bebeği ah işte ah

Kesinlikle gitmezdim.10.haftada uçak biletimiz vardı gidiş dönüş biletlerimiz yandı yine bile gitmedim.iki saatlik yola.heelki arabayla o kadar uzun yol benim Dr um kesinlikle izin vermezdi ilk 3 ay izin yok.dusuk tehlikesi felan da yoktu.ama 5.ay da 12 saatlik yola gittim o zaman sıkıntı olmadi ilk trimaster sıkıntılı

Kanaman riskli durumun vs yoksa bence gidebilirsin. Hamile oldugumu bilmeden kocaeliden istanbula gecip ucaga binip, vanda inip vandan yüksekovaya gittim. Toplam 8 saat yoldaydım. 1 ay sora yani 8 haftalıkken yeniden gitmem gerekti ve gittim cok sükür sıkıntı olmadı. Ama dediğim gibi riskine bağlı

Valla ben uçakta her gün bi sürü hamile kişi görüyorum . Ucuyorlar baya .O size bağlı galiba birazda doktorunuz ne diyorsa onu yapin

Evet kendi aracimizla ilçedeyiz ibni sina hastanesine ismet hocaya gittik ama henüz doğru düzgün bir doktorum yok sizde sanırım buradasınız siirtte sizin önerdiğiniz bir hoca varmi .kendi aracimizla durarak gideriz diyor bilmiyorum bebeğime zarar gelirse herkesi silerim kendimi biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…