Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sizce haftada iki kere 3 tane köfte yesem yeterli olur mu..ilk bebeğim de biraz acemiyim:79:
Ben de vejetaryenım doktorum kuru baklagil ve süt önerdi. Bir de B12 testi yaptıracağım eksik çıkarsa takviye bir şeyler düşüneceğiz. Balığın yerini semizotu tutuyor tadı da çok güzel öneririm.
canım kurufasülye nohut mecimek tüket bol bol, ama etteki proteinin yerini hiçbirisi yine de tutamaz, ben de vejeteryanim, et tavuk asla yemem ama köfte yiyebiliyorum bir tek, inşallah birgün hamile kalırsam,köfteleri buzlıuğa atıp haftanın 3 günü yemeyi planlıyorum, neredeyse 2 yıldır bebek istiyorum olursa onun için fedakarlık yaparım heralde![]()
bir de şu var, vücudun neye ihtiyacı varsa hamileyken ona aş eriliyor sanki. ısırgan otu şeker düşürmüş ben hamileliğimin başında resmen ısırganotu yedim kavurma,yemek,börek...ve gebelik şekerim varmış. armut diye öldüm, folik asit deposuymuş. çok fazla takılmayın, tiksinerek yemeyin. bir lokma da olsa tatmaya yutmaya çalışın.ben eti en kolay pidenin içinde tükettim.kendimiz iç hazırlayıp fırında pişirttik. hamilelikte normaldekinden çok farklı olacaksınız, belki de et canavarı olacaksınız hiç belli olmaz.
bence hiç yoktan iyidir cnm yemeyi dene,yiyebiliyosan böyle devam et folik asit kullanıyomusun tatlım
en ucuz protein kaynağı, yumurta. eğer haşlanmış yiyemiyorsanız krep yapabilirsiniz ya da çırpıp peynir ve baharatla harmanlayıp ekmeğe sürerek fırınlayabilisiniz(hatta biber, domates ekleyip sahte pizzacıklar elde edersiniz.)
mercimek başta olmak üzere tüm bakliyatlar.
ceviz ama günde en çok 3 tane ve de en çok 6 badem. hem omega 3 kaynağı hem de pek çok vitamin, mineral var ikisinde de. harika ara öğün oluyorlar.
semizotu.
canım hiç vitamin kullanmıyorum çünkü alerji yaptı doktorum kesti o yüzden. folik asit buylunana yiyceklere de bakrım int ten pek birşey bulamadım açıkçası. öneriniz var mı . çok sağolun bu arada
Folik Asit Eksikliği Nelere Yol Açar - Folik Asit Hangi Besinlerde Bulunur? | Beslenme Desteği burada yazıyor nelerde bulunduğu. ben de diğer takviyeleri kullanamadım, dr multibionta diye bir vitamin verdi danış istersen. hem probiyotik hem alerji yapmadı hem de folik asit içeriyor.
malesef ben de vejeteryanım.. isteyerek et yediğimi hiç hatırlamıyorum. hep alışmaya çalıştım ama olmadı. şu anda 21 haftalık hamileyim. hamile kalmadan önce test yaptırmıştım b12 ve demir düşük çıkmıştı, dahiliye uzmanı ile görüştüm, 10 gün boyunca her gün, 4 hafta boyunca haftada bir gün, 15 günde bir 4 tane ve sonra her ay dodeks iğne kullanmam gerektiğini söyledi doktor, 15 güne geçtiğimde hamile olduğumu öğrendim, kadın doğum uzmanına sordum iğneyi kullanmaya devam et bebek için de faydalı dedi, sonra şu anki doktoruma gittim, iğneyi bırak o kadar yüklenmeye gerek yok dedi elevit verdi onu kullanıyorum, ayrıca sabahları uyandığımda elimde ve ayağımda uyuşma oluyordu onu söyleyince magnezyum verdi suda eriyeninden toz halinde. şimdilik onları kullanıyorum. ama her gün süt içiyorum, semiz otu tüketiyorum, az da olsa balık yiyorum, yoğurt ve peynir yemeye çalışıyorum, 2 günde bir yumurta yemeye dikkat ediyorum. kırmızı ete alışamadım bir türlü, yesem bile kustum, hatta iki gün etkisinden kurtulamadım. bulantılarım da yeni yeni geçmeye başladı. ha bu arada bol bol meyve yiyorum. şu ana kadar 2 kilo aldım. bebeğimin hareketlerini hissediyorum. şu anda sağlıklı şükürler olsun. inşallah hep sağlıklı olur.