Kızlar selam.
21.ci haftadayım. Çok çok çeşit besleniyorum etinden ,sebze ve meyvesine kadar. Vitamin hapı almak zorundamiyi? Gebeliğin ilk zamanları folik asit ve multivitamin kullanmistim. Kusmami arttırdıkları için kesmiştim kullanmayı. Merak ediyorum kullanmalıyım diye hata yapmak istemiyorum ama ne bilim gıdalar yeterli olmuyor mu?
Kızlar selam.
21.ci haftadayım. Çok çok çeşit besleniyorum etinden ,sebze ve meyvesine kadar. Vitamin hapı almak zorundamiyi? Gebeliğin ilk zamanları folik asit ve multivitamin kullanmistim. Kusmami arttırdıkları için kesmiştim kullanmayı. Merak ediyorum kullanmalıyım diye hata yapmak istemiyorum ama ne bilim gıdalar yeterli olmuyor mu?
doktorum bana bebeğin gelişimi kilosu iyi diye vitamin vermedi bende istemiyordum zaten ne kadar az kimyasal o kadar iyi..sadece kan hapı veriyor annenin kan değeri düşmesin diye
Benim.dogum yakin hala kullaniyrm.donem.donem ara versidigim unutdugum oldu ama son kontrol dundu doktoruma sordum vitaminleri doguma kadar kullanmaya devam dedi.onemli demekki
Kimi doktor çok önem veriyor kimi yok gerekli değil diyor, bu çok kafamı karıştırdı o yüzden bu konuyu açtım aslında. Bende amerika dayım. Benim doktor gerek yok herşey yolunda dedi. Ama yine de herkez biseyler kullandığı için insan eksik mi yapıyorum diyo.
Canım sanırım bünyeden bünyeye değişiyor durum ama gıdalar tek başına yeterli oluyordur eğer kan değerlerinde ve vitamin değerlerinde sıkıntı yoksa. Doktoruna sormanda fayda var aslında. Ben kullanmak zorundayım çünkü kan değerlerim ve vitamin değerlerim hiç yükselmiyor besinlerle benim kullandığım vitamin allahtan mide bulantısı yapmıyor. Previt positive kullanıyorum hepsi bir arada güzelde etkisini gördüm. Değerlerimi yükseltmiyor ama rutinde tutuyor. Doktoruna sor bence
benim gittiğim doktorlardan biri bi firmayla anlaşmalıydı balık hapı verdi, diğeri başka bir firmayla anlaşmalıydı bilmem ne vitamini verdi. sonra başka bi doktora gittim hiç birini kullanma dedi. şu an yalnızca kan şurubu kullanıyorum
Bana da doktorum yazdi ama kullanamiyorum ne multivitamin ne kan hapi ictigim an cok siddetli bulantı ve kusmam oluyor. Insallah yetiyordur bebislerimize
Bu kisinin ihtiyaçlarına gore degisir .Bende ciddi b 12 eksikligi var 5.haftadan beri b 12 ignesi yaptırıyorum. Kan degerlerim dusuk demir hapi kullaniyorum .Tiksindigim icin balik yiyemiyorum omega 3 kullaniyorum gibi gibi ...