Hamilelikte Yenmesi Zararli

HAYALKIZ

ece cerenin annesi:)
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
767
127
628
40
Uzmanlar; anne adaylarını az pişmiş yumurtadan, deniz ürünlerine
kadar pek çok besinden uzak durmaları için uyarıyor.

Anne adayları bebeklerini korumak amacıyla hamilelikte nelerin
zararlı olup olmadığını bilmek isterler. Hamileyken kendi
sağlığınıza dikkat etmek, bebeğinizi de korumanın en iyi
yoludur. Hamilelik boyunca neler yiyebileceğiniz ve
yiyemeyeceğiniz konusunda kendinizi çok sıkmayın. Başlangıçta
size kocaman görünen 'hamilelikteki yasaklar listesi' aslında
düşündüğünüz kadar korkutucu değildir. Pek çok yasak besinin
zarar verme riski düşüktür ama siz yine de emniyetli olan yolu
seçmelisiniz. İşte, hamilelikte beslenme konusunda dikkat
etmeniz gerekenler...

Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler: Küflü ve
pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler güvenilir değildir.
Pastörize edilmemiş yumuşak peynirlerde; erken doğum, düşük ve
doğum kusurlarına yol açan listeria (tehlikeli bir bakteri
cinsi) bulunur. Pastörize sütten yapılmış her tür beyaz peynir,
kaşar peyniri ya da diğer tür peynirler rahatlıkla yenebilir.
Peynir iyi bir kalsiyum kaynağı olduğundan, hamileler için
gereklidir. Bebeğinizin kemik ve diş gelişimine faydası olur.

Yumurta: Az pişmiş yumurta ve pişmemiş yumurta içeren mayonez
gibi yiyecekler hamileyken tüketilmemeli. Çiğ ve az pişmiş
yumurta, şiddetli besin zehirlenmesine neden olan salmonella'nın
kaynağı olabilir. İyi pişmiş ya da katılaşana kadar kaynamış
yumurtanın bir zararı olmaz. Güvenilir, mümkünse markalı
yumurtalar alın ve iyice pişirdikten sonra yiyin.

Az pişmiş ya da çiğ et: Çiğ ya da az pişmiş et kesinlikle
yenmemeli. Az pişmiş ve çiğ ette toksoplazma riski vardır.
Toksoplazma, düşüğe ve doğum kusurlarına neden olabilir. Et ve
tavukları, hiç pembelik kalmayana kadar pişirmelisiniz.
Buzluktan çıkan etleri, iyice çözülmeden pişirmeyin.

Deniz ürünleri: Midye, istiridye, karides gibi çiğ ve az pişmiş
kabuklu deniz ürünleri yenmemeli. Sushi de hamilelikte
tüketilmemelidir. Çiğ deniz ürünleri salmonella nedeniyle
zehirlenmeye neden olabilir. Aynı zamanda, campylobacter (hem
hayvanlarda hem de insanlarda hastalık yapan bir bakteri) ve
listeria da taşıyabilirler. Deniz ürünlerini, bakterilerinin
ölmesini sağlamak için iyice pişirdikten sonra yiyebilirsiniz.

Balık: Konserve balıkları haftada iki kereden fazla yemeyin.
Köpek balığı ve kılıç balığından da uzak durmalısınız. Bu
balıklar cıva gibi ağır metaller içerebilir ve bunlar da
bebeğinizin sinir sistemine zarar verebilir. Hamilelere
özellikle; lüfer, palamut, levrek, sardalye, uskumru ve somon
tavsiye edilir. Yeter ki, iyice pişmiş olsunlar.

emeğine sağlık tatlım çok faydalı bilgiler....
eğer hamiş olmayı başarabilirsem yazdıkların benim için önem taşıyacak...

evet bunlara dikkat etmek gerekiyor.bize bişey olmaz ama minik bebekler bizim kadar dayanıklı değil..

Hayalcim canım ben geçenlerde bir ahmaklık yaptım ki sorma...Pizza yedim ve üzerinde salam sosis vardı...Fırında pişse de genede pembe pembeydi..

Hayalcim canım ben geçenlerde bir ahmaklık yaptım ki sorma...Pizza yedim ve üzerinde salam sosis vardı...Fırında pişse de genede pembe pembeydi..

O kadar da kızma kendine iki saat de pişirsen pembe kalır rengi merak etme iyice pişmiştir o.Çok sık yapma amayerimseniben

çiğ olmamak kaydıyla herşeyi yedim.sosis,sucuk,kalamar,yumurta(rafadan hemde) vs.herşey.kendinizi de fazla kasmayın yiyememek de stres yapar untmayın :))

HAYATIM AMA BANA DOKTORUM OZELLIKLE SALAM SUCUK SOSISTEN UZAK DURACAKSIN DEMİŞTİ. CANIN ÇEKTIĞINDE ALIR YERSIN BIRAZCIK AMA FAZLA TUKETME DOKTORUM BANA BU UYARIYI ONEMLE BILDIRMİŞTİ.....

çiğ olmamak kaydıyla herşeyi yedim.sosis,sucuk,kalamar,yumurta(rafadan hemde) vs.herşey.kendinizi de fazla kasmayın yiyememek de stres yapar untmayın :))

BELKI BUNYEN KALDIRDI AMA BUNLARI BU UYARILARI DOKTORLAR SUREKLI SOYLUYOR BANADA OZELLIKLE BILDIRMIŞTI DOKTORUM TABIKI CANIMIZ ÇEKINCE TADAR YERIZ AZ AMA SEN YEDIN DIYE BENCE DOKTORLARIN BILGISINI AŞIPTA BU ŞEKILDE BILGILENDIRME RICA EDIYORUM IYI GUNLER...

ben bi hamileliğimde çiğköfte kolik olmuştum sonuç düşük oldu bence çok dikkat edilmesi gereken konular bunlar bence iyiyce araştırın yediğiniz gıdaları

ben bi hamileliğimde çiğköfte kolik olmuştum sonuç düşük oldu bence çok dikkat edilmesi gereken konular bunlar bence iyiyce araştırın yediğiniz gıdaları
Etsiz cig kofteden birsey olmaz ama degilmi yaa.benimde cnm cekti dun etsiz cig kofte yedim

Benim canım maalesef sucuk sosis gibi şarküteri ürünleri ve cola, gazoz vs istiyor! Tabi ki doktorum yeme ve içme dedi. Normalde balığı çok seven ben tiksinirken sucuk yemek istediğime inanamıyorum yarım bardak cola içtim ama yetmedi sanırım cok sıcaklardan hararetim çok fazla. Bu arada benim doktorum kalanar karides ahtapota da izin vermedi. Bilgisi olan var mı?

Selam.kizlar umarim biri benim yazimi gorur ve cevap yazar az once 1.bucuk lahmacun yedim ama.son lokmayi yerken bisi dikkatimi cekti harcinda maydanoz vardi ...maydanoz dusuk yapar yemeyin denir ya hhep acaba bi sorun olusturur mu ? Esim pismis ölmüs o maydonoz dio hem ole yogunda degildi dio..siz ne dersiniz?7 hafta 4 gunluk gebeyim bi sikinti olurmu ustelik ilk defa yedm lahmacun ..en son ne zaman yedgmi bile hatrlamiyrm okadar oldu yani..bana yardm edin ya

Hiç merak etme hiç bir şey olmaz evet öyle derler ama o avuç avuç yiyenler için geçerli. ona bakarsan sigara düşüğün en büyük sebebi insanlar hamileyken veya hamile olduklaını bilmeden içiyorlar. Olmayınca olmuyor Allaha emanet. Hiç pinpiriklenme

Kizlar marketten boza almis esim 8 haftalik hamileyim bozanin son kullanma tarihide ocagin 1i sice boza icmem bebek icin zararli.olurmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…