Hamilelikte Yüzmek

siyahlalee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
148
21
118
Merhaba Bayanlar,

Hamileliği sırasında yüzen bayanlardan bilgi almak istiyorum.
Bir de Bursa da temiz bir havuz önerisi olan???

''Yüzmek anne adayında meydana gelen bel ve sırt ağrılarının azalmasına olanak sağlamaktadır. Bunun yanında gebeliğin ilk 3 ayında kusma ve bulantı gibi sorunlar yüzme egzersizi ile daha az hissedilebilmektedir.''

Normal yuzme havuzuna gittim.enfeksiyon falan kapmadim.ama hangisinden emin olucan temiz olduguna..kloru zaten fazla...Yuzme havuzunu tavsiye etmiyorlar.dr um bana denize girebilirsin dedi.2 aylikken girdim.

Havuzdaki kimyasl maddeler ve ilaçlar bebeğinize zarar verebilir o yüzden havuz tavsiye etmiyorlar. Benim doktorum havuz yasak deniz serbest demişti.

Normal yuzme havuzuna gittim.enfeksiyon falan kapmadim.ama hangisinden emin olucan temiz olduguna..kloru zaten fazla...Yuzme havuzunu tavsiye etmiyorlar.dr um bana denize girebilirsin dedi.2 aylikken girdim.

havuza ne zaman gittiniz peki.. temizliğinden emin olamayız tabiki ama daha önce gidenlerden bilgi alabilirim en azından diye düşündüm

3,5 aylıkken hem denizde hem havuzda bol bol yuzdum tatil sebebiyle.keşke şansım olsa da şimdi de yuzebilsem. Dr.um tereddüt etmeden önerdiği şey yuzmeydi

havuza ne zaman gittiniz peki.. temizliğinden emin olamayız tabiki ama daha önce gidenlerden bilgi alabilirim en azından diye düşündüm
1 sene duzenlı gıttım ama gebe degıldım.gebelık dusundugumuz zaman doktorum ızın vermedı.

Havuza hiç girmedim temizliğinden %100 emin olduğum tatile gittiğim otelimizdeki havuza dahi girmedim çünkü doktorum sıkı tembihlemişti pis Deniz en temiz havuzdan daha temizdir diye

Yaz tatilinde 1- 1.5 aylık hamileyken denizede havuzada girdim, geldik kendi havuzumuza girdim eylül sonuna kadar. Dr.um hicbir sakınca yok demisti. Sıkıntıda olmadı zaten.Yaz olsaydı simdide girerdim, ama bu sogukta havuzumuzu kullanmıyoruz. Mikrop konusunda yinede dikkatli olmanızı tavsiye ederim, kamuya acık havuzlarda bakımlar mutlaka yapılıyordur ama iciniz rahat etmeyebilir. Test isteyen havuzları tercih edin. Bence en iyi spor hamilelikte de yüzme. yavas yavas. cokta keyifli.

Merhaba Bayanlar,

''Yüzmek anne adayında meydana gelen bel ve sırt ağrılarının azalmasına olanak sağlamaktadır. Bunun yanında gebeliğin ilk 3 ayında kusma ve bulantı gibi sorunlar yüzme egzersizi ile daha az hissedilebilmektedir.''
Yuzmem guzel de havuz sagliklik insanlara bile zarari olabilrken bu hassas donemde cok dikkat et canim. Eger gunluk temzligi yapilan biyer bulursan sabah saatleri temizlk acisindan daha iyi . Ama tabi temizlikten sonra belli bi saat giris yasak.sen yasak bitimnden de 1 kac saat sonra girebilrsn. Sunuda soylym normlde enfeksiyon konularnda hassassan daha dikkatli ol canim.

Merhaba Bayanlar,

Canım ben düzenli olarak yüzüyorum en başından beri. Çok rahatlatıyor bedenimi. Ama böyle hurra kulaç almıyorum. Yavaş yavaş süzülerek yüzüyorum :) genelde akşam yüzüyorum ve bebek gibi uyuyorum.

Yaz tatilinde 1- 1.5 aylık hamileyken denizede havuzada girdim, geldik kendi havuzumuza girdim eylül sonuna kadar. Dr.um hicbir sakınca yok demisti. Sıkıntıda olmadı zaten.Yaz olsaydı simdide girerdim, ama bu sogukta havuzumuzu kullanmıyoruz. Mikrop konusunda yinede dikkatli olmanızı tavsiye ederim, kamuya acık havuzlarda bakımlar mutlaka yapılıyordur ama iciniz rahat etmeyebilir. Test isteyen havuzları tercih edin. Bence en iyi spor hamilelikte de yüzme. yavas yavas. cokta keyifli.

haftaya doktor randevum var doktoruma da soracağım sorun olmaz derse havuzları araştırmaya başlayacağım kayıtlarda test isteyenler dışındaki yerler temiz değildir zaten hamile kalmadan önce her yıl 1 2 ay mutlaka belediyenin tesislerine gittim ilk sene test istediler sonraki seneler hiç sormadılar bu yerler benim gözümde pis yani ben belki ilk kayıt olduğumda hasta değildim 2.sene alerjik hastalığım oldu hiç dikkat edilmiyor.

Canım ben düzenli olarak yüzüyorum en başından beri. Çok rahatlatıyor bedenimi. Ama böyle hurra kulaç almıyorum. Yavaş yavaş süzülerek yüzüyorum :) genelde akşam yüzüyorum ve bebek gibi uyuyorum.

bende normalde yüzmeye bayılıyorrmmm acayip rahatlatıyor. eşime söyledim istemiyor yüzmemi kulaç atmak tehlikeli olur diye korkuyor :)

bende normalde yüzmeye bayılıyorrmmm acayip rahatlatıyor. eşime söyledim istemiyor yüzmemi kulaç atmak tehlikeli olur diye korkuyor :)
Hayatım birsürü yüzme çeşitleri var. Kelebek var sırt üstü var. Ben biraz acemi gibi köpekleme diye tabir edilen tarzda yüzüyorum :). Zorlamamak içn kendimi.

Back
X