hamilelikteki baş ağrısı ve beslenme !!!!

mavisinesi

Laz'ın Eşi :))
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
250
26
118
kızlar lütfen yardımcı olun hamileyken nasıl beslendiniz baş ağrısı nasıl oldu 5. haftadayım deli gibi durmak bilmeyen baş ağrısı çekiyorum internette normal yaşayanlar var görünüyor nasıl geçti nasıl hafifler bilenler yazsın lütfen.. bir diğer eksik yanım herkes faydalansın ögünlerinizi nasıl tamamlıyorsunuz beslenmenizi nasıl değiştirniz hepimiz burada paylaşalım :) hepimiz bilgilenenlim

baş ağrısı çekmedim ama ikinci konuya cevap vereyim bebeğe yararı olmayan hiçbişi yemiyorum. yeme düzenim değişti.doktor protein lazım dediğinden arada bi yumurta yiyorum ısrarla belirttiğinden dolayı.kokusuna dayanamadığımdan çoğunlukla yiyemiyorum. süt ve süt ürünleri tüketmeye çalış,hazır gıda tüketme,kola ve benzeri asitli gıda içme,tuzu ve şekeri azalt çünkü ödem yapar ve gereksiz şişersin. bol sebze beyaz ve kırmızı et tüket tamamen sağlıklı yaşam suyu 2 litre içmeye çalış.bunun gibi şeyler ben öyle yapıyorum 5.ayıma yaklaşıyorum sadece 3 kilo aldım.gereksiz şişirme kendini normal doğum istiyosan işine yarar.

ay canım çok sağol söylediklerinle kafamda birşeyler oluştu yaptıgımın dışında sadece tuz ve şekeri biraz kısmam gerekli gerisini bende uyguluyorum :) doğru yöntemdeyim anlaşıldı

canım bende şuan 8+3 hamileyim bendede çok fazla bas agrısı ouyor malesef hormon değişikliğinden kaynaklanıyor. sürekli yatıyorum.Beslenme konusuna gelince biraz sıkıntı mide bulantım fazla oldugu için cok fazla yemek yiyemıyorum. sadece meyve ve sebze çiğ olarak.

Doktorun baş ağrını gebeliğe bağlıyor mu benimki gebelikteki baş ağrısı hamile olmanla alakası yok diye bayaa iddda ediyor!! sinir oldum nörolojiye kulak burun boğza gittim hamileyim diye bişey yapamadılar

kızlar benm de tek şikayetim başağrısı başka bişey yok simdilk onu da masajla filan hallediyoruzz

slm kızlar.hamılelign ilk 3 ayında bebek anneden beslenmıyomuş.yanı 3 ten sora yedıklerınıze daha cok dıkkat edın.ben 7 aylık hamıleyım.hergun yumurta peynır cevız hurma yerım.ozellıkle hurma lıflı besın oldugu ıcın normal dogumu kolaylastırıyomus.tuzu azaltın.bol su ve son aya kadar yuruyus.

Ben de 6+3 üm, dünden beri dinmek bilmeyen baş ağrısı bende de var,
Eskiden ağrı kesici almamak için soğuk sıkma çörek otu yağı sürerdim dudak üstlerime ve alnıma masaj yaparak, hafifletirdi, ama hamileyken yapılır mı onu bilemiyorum?

Beslenme konusunda da her gün mutlaka aşağıdakileri tüketmeye gayret gösteriyorum.
*yumurta *peynir. *yarım kiloya yakın süt. * en az 3er tane ceviz , badem, fındık
*en az bir adet meyve(genellikle elma).

Şu ara içim geçiyor, hafif hafif mide bulantıları oluyor,
keyfim kaçıyor , bu yüzden pek iştahım yok.
Yemekleri de genellikle sebze ve et birlikte tüketmeye çalışıyorum yiyebildiğim zamanlarda,
Şu dönemde balık, kurubaklagil de çok yararlı.
Hazır olan hiçbirşeye elimi sürmüyorum,
öğrendiğimden beri ne bisküvi, çikolata; ne de fast food yiyecek ağzıma koymadım.
Avm lere gittiysem bile ev yemeği yapan yerlerde içinde et olmayan baklagil yemekleri yedim.
Umarım faydalı olabilmişimdir

benim normalde çok ağrır başım, tek taraflı migren ağrısı şeklinde. migren bandı diye bir şey aldım, soğuk bant şeklinde, işe yarıyor gibi biraz hafifletiyor sanki. bildiğim kadarıyla zararsız bir şey zaten, tek kötü yanı nane yağı içerdiği için biraz ağır kokması. alıp bir deneyebilirsin bence, belki sana da iyi gelir.

Bende akdeniz atesi var dun gece cok kotu bi atak gecirdim hastaneye gittim serum tktilar ama 1 gun oldu hala agzima lokma koyamadm cok sucluluk hissediyorum ama suan hic bisey yiyemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…