hamilelikten açık süt veya açık sütten yapılmış yoğurt tüketimi

zehrah

:))
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2012
765
11
68
sütünğ alıp evde kendi mayalayan var mı? hazır yoğurdu yiyemiyorum sadece yoğurdunu yesem problem olur mu?

sütünğ alıp evde kendi mayalayan var mı? hazır yoğurdu yiyemiyorum sadece yoğurdunu yesem problem olur mu?

zaten en doğrusu da kendinin yaptığı yoğurt canım.çünkü hazırlar katkı ve koruyucu mdde içeriyor.zaten farkettiysen ev yoğurdu tadı yok.en sağlıklısı ev yapımı yoğurt.ben sürekli öyle tüketiyorum.hatta ilk dört ay da açık inek sütü tükettim günlük olarak.tanıdığımızın ineği vardı o şekilde iki güne bir aldık ve içtim.şimdi bulmakta zorlanıyorum bu sebeple hazır süt içiyorum ama yoğurdum ev yoğurdu kayınvalidem annem yapıyorlar.

evet dediğin gibi yoğurttan başka herşeye benziyorlar burda da isteyince köyden getiriyorlar günlük zaten yoğurdu yiyecemde normalde sütü kaynattıktan sonra dolaba koyuyordum öyle tüketiyordum birkaç gün şimdi içsem mi ki
senin iyimiş canım bide tanıdık olması benim aldığım da beklemiyor sağıp getiriyorlar işte

soğukda muhafaza ettiğin sürece içersin sütünü dolapta uzun süre muhafaza oluyr süt.

zaten doğrusu sütü evde kaynatman ve o sütü içmendr.Yğurdu da o sütten mayalaman gerek.Hazır süt ve yoğurdun hiçbir faydası olmadığı gibi zararı da çok.Büyük kısmı süt tozundan yapılıyor zaten.Dikkat ettiysen,hazır yoğurt kolayına ekşiyip bozulmaz.Ama doğal süt ekşir,birkaç kaşık aldıktan sonra yeşilimsi suyunu salar,kaymak tutar.Hazır yoğurtlar süt tozuyla yapıldığı için,koruyucu içerdiği için dalak gibi olur,suyunu pek bırakmaz.Bir şey daha diyeyim,süttünse yoğurt tüketmek çok daha faydalıdır.

yıllardır açık süt almayın mikroplu diye diye yerleştirdiler insan yinede biraz şüphe yapıyor ister istemez doğru ekşimiyor geçen buzdolabımız bozukken bir küflendiğini gördüm şaşırdım normalde bozulmuyor diye süt tozundan süte de katıyorlar artık değil mi nasıl oluyorsa o iş.doğru türklerin metaboolizması yoğurda daha uygunmuş bende yoğurdu fazla tüketeceğim zaten süt yerine teşekkürler

Eğer açık sütlere güvenemiyorsanız Atatürk Orman Çiftliğinin ürünlerini tavsiye edebilirim.
Bizim çevremizde de güvenebildiğimiz bir yer yok ama aoçnin ürünleri günlük oluyor, hem süt hem yoğurdu ev yapımı gibi.
Zaten insan en fazla 4-5 güne bozulduğunu görünce kandırılmadığını anlıyor:)

Son düzenleme:

ankarada galiba değil mi başka yere geliyor mu ki
güveniyorum şimdilik gidip görmedim ama su katmıyorlar galiba katı tuttu yoğurdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…