Hamilelikten korkmak...

Shaire

BE the change...
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
1.732
34
118
Hanimlar dun cift cizgiyi gordum. Dogum kontrol hapini biraktiktan sonra esimle geri cekilme yontemini kullandik. Bu korunmaya girmez biliyorum ama beklemedigim bi anda hamile oldugumu ogrendim...

Kasim 2009 da esimle ayrilma noktasina geldigimizde ilk hamileligim malesef dusukle sonuclandi. O zamanda boyle cabuk hamile kalmistim. Cok aci cektik ama hazir olmadigimiz icin cocuk dusunmedik, zaten dusunmuyorduk...

Simdi neredeyse 3 senedir evliyiz, tabii farkliyiz artik esimle mutluyuz ve bu hamilelik bizi mutlu etti..

Icimde bir korku var sadece.. Tarif edemiyorum.. Yani vucudum, hayatim, degisecek artik biliyorum ve buna hazirmiyim bilmiyorum.. Insan boyle biseye hazir olabilir mi zaten? Onu da bilmiyorum.
Ben 3 ocak ise basladim, daha ikinci maasimi almadan hamileyim. Is yerinde sorun olurmu onu da bilmiyorum.. Kisacasi saskinim.. mutluyum.. korkuyorum..

Bu korkumu yenebilecek seyler duymak istiyorum belki de..

Bana yardimci olurmusunuz...?

bende korktum ama sonra geçti

Ne zaman gecti..? :26: hemen mi yoksa bi kac ay sonra, alistiktan sonra mi??

Ya ben hemen panik yapiyorum.. neyi nasil yapacaz diye.. bu normal mi? Yoksa tadini mi cikarmam lazim..

çok kısa yazmışım açayım biraz....

bende eşimle evliligin ilk zamanlarını biraz zor geçirdim.
ama sonra duzeldi. belki o evlilige alışmaya başladı bende onun alışma evresinde sabretmeyi ogrendim.
korkun aslında bu kötu dönemden kaynaklanıyor olabilir. en azından benimki öyleydi...
ya yine kötu giderse ya ayrılırsak ya yalnız kalırsam die korkuodum. hayatına bi çocuk girince bi daha asla çıkaramıcaktım. hiçbişi eskisi gibi olmucaktı. başıma buyruk davranamıcaktım. ama sonra hamileligi tadınca kendiliginden geçti

şimdi hala eşimi kaybetmekten korkuorum. ya kötu bişiler olursa ya ayrılırsak duşuncesi hala var çok minikte olsa...
ama eger bunlar olursa çocukla naparım fikri yok oldu.
o benim parçam die duşunuom. kocam olmazsa çocugum olur diom.
iş konusundada korkmuom. izin hakkımı kullanıp işe geri döncem.
kaldıgım yerden devam etcem.
tek fark anne olmam olcak...

Ne zaman gecti..? :26: hemen mi yoksa bi kac ay sonra, alistiktan sonra mi??

Ya ben hemen panik yapiyorum.. neyi nasil yapacaz diye.. bu normal mi? Yoksa tadini mi cikarmam lazim..

kesinlikle tadını çıkar....

benim geçmesindeki ilk aşama eşimin test sonucumun pozitif oldugunu ilk söyledigim andan itibaren ki mutluluguydu.
başka bi insan oldu. daha sakin daha evcimen daha bana baglı daha gelecegi duşunen biri oldu. bunların hepsi öncedende vardı tabi serseri degildi sonuçta ama katlanarak artmaya başladı gun geçtikçe...

2. aşama ultrasonda onu görmeye başladıktan sonra oldu. içimde çocugumu buyutmeye başladıgımı anladım ve anne olma fikri her kontrolde biraz daha yerleşti kafama...

3. aşama hareketlerini ilk hissetmeye başladıgımda oldu....
gerçekten yaşıo orda. benim parçam. canımdan can veriom ona.

bunlar birleşince korku falan kalmıo.

sen 3 yıl olmuş tatlım evleneli ben evlendim hamile kaldım :S 8 mayısda evlendim 20 mayıs son adetim daha evime eşime alışamadan hamile kaldım.. bütün hayatım değişti ilk 3 ay bulantı kusma vs..
bebeğime alışmaya başladığım ilk an ise onun ilk tekmesini hissettiğim andı.. sonra tadını çıkarmaya başladım ve sonrası inanılmaz güzel geçti.. kızıma kavuşmama 1 gun kaldı..
dert etme bir an önce tadını çıkarmaya bak nyhall de öyle yapmış bak..

galiba hepimiz aynı yollardan gectik. bende beklemedğim bir anda hamile oldugumu ögrendim. hayatımda hiç bu kadar karışık duyguyu bir arada yasamadım.endişe,korku ,mutluluk...
bende 1 senelik evliydim,korkularım vardı. daha sonra bulantı,kusmalar inan eşimle beni yakınlastırdı. bana cok yardımcı oldu. simdi doğuma cok az kaldı ve cok mutluyum onu bir an önce kucagıma almak istiyorum. eminim iyiki olmus diycez. sende korkularını at bir kenara tadını cıkar.birazda naz yap eşine:)

Gercekten canimdan can veriyorum, bu cok guzel bir duygu aslinda... Ben 25 yasinda oldum artik korkmamam lazim diyorum ama aklima sorumluluklar geliyor degisimler yasiyorum. Sanki artik hayatim bi anda tepe taklak olacak gibi geliyor. cokmu bencilim aceba?

Evet seninki daha zormus ben esimle 3 sene nisanli kaldim birde, 1 sene de flort derken 7 senedir tanisiyoruz Allah insallah kavusturur kizina canim, Allah anali babali buyutsun, darisi benim basima insallah

Ne guzel yaa Allah anali babali buyutsun canim.. Bende esime naz yapiyorum cunki o herseyi cok hafife aliyor. Sanki dogurmak cok kolaymis gibi... Vucudumda bi suru sey degisiyor, bugun bas agrisindan oldum. Tabii ki naz yapacam

Sagolun kizlar cok moral oldu gercekten

ben çok istediğim için hiç senin gibi korkularım olmamıştı ama inşallah atlatırsın atlatacağınada inanıyorum zaten.şuan daha çok yeni git bi ultrasonda gör belki yine birşey hissetmezsin ama onun ilk tekmesini yediğinn anıı hiçbirzaman unutamazsın düşünsene içinde bi canlı var kıpır kıpır oynuyoo onunla konuşuyorsun senı duyuyo ve cvp verir gibi hareket ediyo .eşim hadi oğluşum annene bi tekme at diyo mesela onu dınler gıbı hareket etmeye benı tekmelemeye başlıyo düşünsene bunları canım ne güzel dimi?şimdi tedirginsin korkuların var ama büyümeye başladıkça o içinde ona nasıl sahip çıkacaksın 1saat hareket etmesin ben ağlamaktan deli oluyorum birşey oldu diye bütün anneler böyle inşallah en kısa zamanda atlatırsın canım benım

allah sızlere bagıslasın yavrularınızı bende ısterdım ıcımde bı parcam olsun ama hala beklıyorum

Aleynama kavuşmak için şafak doğan güneş (allahın izniyle kızlar )

Anlattiklarin gercekten cok guzel. Ben cocuklari cok seviyorum hep cocuk sahibi olmak istedim fakat hic hazir hissetmedim.. Dusunuyorumda.. ne zaman hazir olabilirim ki? Esimde aynisini soyluyor. O da hazir degil ama artik kocaman olduk diyor hazir olmamiz lazim. Bu konuda destek cok onemli galiba cunki rahatliyorum o oyle dedikce.. ins. icimde kipirtilar hissetmek nasip olur..

Sagol verdigin moral icin..

allah sızlere bagıslasın yavrularınızı bende ısterdım ıcımde bı parcam olsun ama hala beklıyorum

Allah sana da yakin zamanda nasip etsin canim!!

hıımmm senin korkular birazda yaşla alakalıymış :)
ben kazık kadarım artık ne korkusu
25 olsam bende panik yapar ve bencil davranırdım. normal bi davranış bence merak etme...

amanin bu korku bana mahsus değilmiş demekki
hareket hissetmeyince bi süre bişi oldu sanıodum. resmen dürtüom kontrol etmek için.
demekki herkes böleymiş. içim rahatladı...

hıımmm senin korkular birazda yaşla alakalıymış :)
ben kazık kadarım artık ne korkusu
25 olsam bende panik yapar ve bencil davranırdım. normal bi davranış bence merak etme...

Oylemi diyorsun? 25 yas annem ve kaynanam icin gec kalinmis bir yas dusun artik
Benim icin de erken, cok erken degil, ama erken...

Belki de suan tam zamani.. ama alismam lazim bu fikire...

amanin bu korku bana mahsus değilmiş demekki
hareket hissetmeyince bi süre bişi oldu sanıodum. resmen dürtüom kontrol etmek için.
demekki herkes böleymiş. içim rahatladı...

yazık bazen çok acıyorum bebeğime çünkü hiç uyutmuyoruz onu hareketler durdumu belliki bebek uyuyordur dimi ama işte bende panik atak var zaten deli oluyorum birşey oldu diye eşim bi yandan ben bi yandan çocuğu sürekli sallıyoruz kıpırdasın diye

Ay canim benim kiyamam normaldir oyle korkular ama bazen sakince hareket etmek en iyisi..
Bazi bebekler cok hareketli olmuyor cunki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…