- 13 Nisan 2016
- 1.853
- 23.898
- 238
- Konu Sahibi TamBirAzize
-
Merhaba arkadasim umarım kafandaki deli sorulara cevap olurum. Bende senin gibi hem evlilikten hem de çocuktan çok korktum. Sen erken bile evlenmişsin ben 30 da ancak ikna oldum :) başta pazarlık ettim çocuk istemiyorum normal doğum sezeryan ben yapamam diye. 2 yıl sonra inan sadece toplum baskısı ile hadi bebek yapalım dedik. Ama olmadımerhaba arkadaşlar , ben yeni evliyim daha 6 aycık taze bi gelin düşünün ( o kadar da taze değil tabi 26 yı devirdik ama kimseye sölemeyin daha 24 üm :) evlenmeden önce evlilkten çok korkuyordum, evlenmem diyordum kimseyle ama Allah razı olsun eşimden o çıktı karşıma ve bu düşüncemi değiştirdi , sonra biz erdik muradımıza ama hala evlendiğimi yeni yeni kabulleniyorum :) Lakin bu kez gelmiş sıra çocuğa :) ççok mutluyum kocamı çok seviyorum ama bir yandan da hamilelikten çok korkuyorum nasıl yenebilirim bu duyguyu nasıl baş edebilirim bilmiiorum . ve normal doğum istediğimin altını da çizmek istiyorum siz bacılarıma :) bana bir yol gösterin , hamile olanlar yahut olmak isteyenler ne bileyim yardımcı olacak her yiğit kimse bekliyorum cevaplarınızı :) Allaha emanet olun.
yok canım korksamda 4 çocuk için anca yetişirim :) Allah analı babalı büyütsün sizinkni de. nasıl geçiyor hamileliğin nasıl hissediosun kendini ?Henüz çok erken değil miben 2.5 yıldan sonra ancak cesaret edebildim. Allah gönlüne göre versin canım ama bana biraz erken gibi geldi.
doğru söylüyorsun canım bende diyorum aslında herkes yıllarca uğraşıyor diye ama bu korkudan da kendimi alamıyorum çok özendim size maşaAllah isteyerek hamile kalldınız öle mi ? bende yanlışlıkla filan kalsam bari diorum bi deseler sen hamilesin bende kabullensem diorum. sonra mecbur doğururum zaten :) Allah gönlüne göre versin canım seninde..Korkacak hiçbir şey yok allahın bir lutfu ufacık bir melekk. Karnında hissetmek onu mucize gibi... Millet yıllarca uğraşıyor girmediği ameliyat operasyon kalmıyor çocuğum olsun die. Akışına bırakın her şeyi. 27 yaşındayım çok şukur 3 aylık bebişim bir oğlum var sizlere de nasip olsun inş. Evliliğimin 8.ayında hamile kaldım hemde çok istedim çok şukur allahıma meleğimi verdi bana. Tekmelerini hissettim karnımda donuşlerini hala hissediyorum sanki:) bir tanede kızım olsun istiyorum inş. Allahım verir zamanı gelince :)))
ya bendeki bu korku anormal bi durummu ? ben zannediorum ki hamile kalacak herkeste olur bu ...?Merhaba:) Bende evliliğimin 7.ayında hamile kaldım :) Ama arkadaşların da söylediği gibi onu hissetmek içinde bir can yaşadığının bilincine varmak bambaşka bir şey. Allah isteyen herkese nasip etsin. Korkulacak bir şey kalmıyor süreç normal bir şekilde kendiliğinden ilerliyor :)) yani boşuna kendini strese sokma. Hamileliğe , annelige bir bakmissin alismissin :) Allah kalbine onun sevgisini koydu mu geri hersey boş :)
İnşallah hemen hamile kalırsın ama kalamayabilirsin de... 2 yıldır bekliyorum mucizemi. Allah kimseye aratmasın çok zordoğru söylüyorsun canım bende diyorum aslında herkes yıllarca uğraşıyor diye ama bu korkudan da kendimi alamıyorum çok özendim size maşaAllah isteyerek hamile kalldınız öle mi ? bende yanlışlıkla filan kalsam bari diorum bi deseler sen hamilesin bende kabullensem diorum. sonra mecbur doğururum zaten :) Allah gönlüne göre versin canım seninde..
canım benim eş çabuk ikna etti beni :) hani deerler ya eşini gördüğünde ağzın dilin bağlanıo die . inanmazdım bu olaya ne saçma derdim ama yok anacıım öleymiş gerçekten her yer bağlandı onu görünceK
Merhaba arkadasim umarım kafandaki deli sorulara cevap olurum. Bende senin gibi hem evlilikten hem de çocuktan çok korktum. Sen erken bile evlenmişsin ben 30 da ancak ikna oldum :) başta pazarlık ettim çocuk istemiyorum normal doğum sezeryan ben yapamam diye. 2 yıl sonra inan sadece toplum baskısı ile hadi bebek yapalım dedik. Ama olmadı( bir sorun vardı olmadı işte. Yaş da ileri olup azda işi bilince tutuştum. Normalde bir yıl beklemek gerek ya biz 3. aydan tüm tahlilleri yaptırdık. 8. ayda biz beklemek istemiyoruz diye hatri sayılır fiyatlarla tup bebek yaptırdık. Aşılama yaptırıp daha Ucuz ve daha az zahmetli ama şans düşük yaş ileri diye ona bakmadık bile. Neyse şükürler olsun ki ilk denemede çok zor olan transfer rağmen tutundu bebisim. Şuan 3,5 aylık gebeyim. Arada kanama olup yüreğimi ağzıma getirse de şükürler olsun bizimle. Diycem.o ki sen sen ol istemiyorum korkuyorum deme... onu ararken bu olumsuzlugu ben çağırdım diyor insan. Eğer eşini seviyor ve doğru adamı bulduğuna inanıyorsan hiç bekleme. Şimdiki aklım olsa hemen gebe kalır şimdi çocuğumu seviyor olurdum. Sağlıcakla kal ve hiçbirseyi erteleme..
amin canım inşaAllah hemen kalırım haberim olmadan :) Allah başta size olmak üzere isteyenlere de hayırlı evlatlar versinİnşallah hemen hamile kalırsın ama kalamayabilirsin de... 2 yıldır bekliyorum mucizemi. Allah kimseye aratmasın çok zor
doğru söylüyorsun canım bende diyorum aslında herkes yıllarca uğraşıyor diye ama bu korkudan da kendimi alamıyorum çok özendim size maşaAllah isteyerek hamile kalldınız öle mi ? bende yanlışlıkla filan kalsam bari diorum bi deseler sen hamilesin bende kabullensem diorum. sonra mecbur doğururum zaten :) Allah gönlüne göre versin canım seninde..[/QUOTE
Evet cnm isteyerek hamile kaldım. İnş. En kısa zamanda hamile kalırsın ve kabullenirsin annelik çok güzel bir duygu. Zaten hamile kalınca her şey kendiliğinden gelişiyor. Doğumdan korkma bir bakıyorsun ki kucağında :)))
Tabiki de anormal değil. İnsan bir panik oluyor önceleri içten içe. Acaba iyi bir anne olabilecek miyim? Acaba bakabilecek miyim? Heryerim catlar mi? Çok kilo alcak miyim? Bu tip soruları ve endişeleri her hamile kafasından geçirmiştir eminim. Yani korkularin normal. Benim demek istediğim o minigin varlığının farkına vardığında süreç normal bir şekilde ilerliyor. Allah kalbine tüm o sıcaklığı vericektir inşallah. Sonrada boş yere strese girmisim diyeceksin :)ya bendeki bu korku anormal bi durummu ? ben zannediorum ki hamile kalacak herkeste olur bu ...?
inşaAllah canım çok sağol iyi geldin Allaha emanet olTabiki de anormal değil. İnsan bir panik oluyor önceleri içten içe. Acaba iyi bir anne olabilecek miyim? Acaba bakabilecek miyim? Heryerim catlar mi? Çok kilo alcak miyim? Bu tip soruları ve endişeleri her hamile kafasından geçirmiştir eminim. Yani korkularin normal. Benim demek istediğim o minigin varlığının farkına vardığında süreç normal bir şekilde ilerliyor. Allah kalbine tüm o sıcaklığı vericektir inşallah. Sonrada boş yere strese girmisim diyeceksin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?