Hamilelikten önce

alminaseyma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2016
254
39
28
hamile kalmadan once kadin doguma giden muayene olan var mı kızlar nasil muayene yapılıyor sıkıntili bi asamami canimiz yaniyormu. bazi testler yapılıyormuş onlar nasil yapılıyor acaba. sizce hamile kalmadan once doktora mi gitmeli yoksa gerek yok mu tecrubeliler yardmci olursanz sevinirim

Ben gitmiştim canım çokta iyi olduğunu düşünüyorum. Muayene etti alttan, simir testi yaptı temiz çıktı çok şükür . Folik asite başlattı ve istediğinde gebe kalabilirsin dedi. İçim rahatlamış oldu bi sorun olsaydı tedavi edilirdi. Bence kontrolden geçmek en mantıklısı

bencede en mantiklisi canm ama insan korkuyor hele bide ekstra kandan hastaneden korkan birisi için.
Hiç korkcak bşy yok canım içini ferah tut. Olumsuz konuşanları her zaman saf dışı bırak , onlar hiiiiç bitmiyo çünkü. Ben hamile kalmayı düşündüğümü paylaştığımda hamilelik şöyle zor böyle zor deyip duranlar oldu İnan hiçbirinin dediği çıkmadı. Çok şükür kolaylıkla bitmek üzere

Bende gitmiştim . Kısa süren bir işlem, korkulacak birşey yok,agrı yok . Hamilelik öncesi gitmek bence çok mantıklı en azından bir problem görünürse hamile kalmadan önce cagresine bakılır

Kızlar ben de hamilelik planlıyorum ve iki hafta önce kontrole gittim. Önce smear testi aldı alttan kulak çöpü gibi ama daha uzunu. Sonra alttan elle rahim muayenesi yaptı. İki parmağıyla bakıyor ve canını yakacak bir şey değil. Sonra ultrasonla baktı. Kan tahlili yaptı. Her şey yolunda dedi. İstediğin zaman bebek yapabilirsin dedi.

Gitmende fayda var.. olaki bilmediğin bir sıkıntın varsa tedbirini almış olursun. Kendi hikayemden kısaca bahsedeyim ben eşimle ilk evlendiğimiz sene çocuk düşünmedik ve ilk zamanlar kontrol amaçlı doktora gitmiştim bir sıkıntım vardı doktor "psikolojiktir" deyip gönderdi. 2.senede çocuk istediğimizde birkaç ay denedik sonuç olmayınca tekrar doktora gittim adetimin 2.günü hormon tahlili yaptırdım temiz çıktı bide kan değerlerime baktırdım.. daha sonra tekrar gittiğimde doktorlar hep "1 sene deneyin öyle gel" dediler nitekim 1 sene doldu en son gittiğim bayan alttan baktı ve şok olduğum bir gerçeği öğrendimki benim doğuştan olan bi sıkıntım varmış (hastalık değil) ama doktorların umursamazlığı yüzünden bunu geç öğrendim... o doktor bana "operasyon olacaksın" dedi ve oldum çok şükür elhamdulillah sonra hamile kaldım. Size tavsiyem doktor ertelese bile gidin önce muayenenizi olun gerekirse doktora "1 senedir istiyoruz" deyin... yoksa devlettekiler muayene etmiyolar. Olan bizim 14 aya oldu ama vardır bundada bir hayır diyorum yinede şükürler olsun. Rabbim sizlerede hayırlı evlatlar nasip etsin

Kizlar bende evlendikten 3 ay sonra gitmistim kadin sadece alttan muayene etti hicbirsey yok heran hamile kalabilirsin dedi nitekim o ayda hamile kaldim ama kimyasal oldu deger hic yukselmeden kaybettik simdi 8 ay gecti hala gebelik olmadi tekrar baska bir doktora gittim 1 yil olmadigi icin bakmadi hic ilgilenmedi bile ins kendiliginden en kisa zamanda olur

Aynen banada bakmamışlardı ama sonuç operasyon olmam gerekiyomuş boşuboşuna zaman kaybettirdiler bu doktorlar hata yapıyolar
Şimdiki aklım olsaydı o doktorlara 1-2 senedir deniyoruz derdim
Allah herkese hayırlı evlat nasip etsin hepimizi kavuştursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…