- Konu Sahibi SevgiliMelek
-
kızlar doktora gittim az önce geldim hatta eve.
nasıl heycanlıydım içimden dualar ediyorum sıra bana gelene kadar inş duyarım hamilesin lafını diye,
bi heycan doktorun karşısına oturdum.
doktor henüz değerlerin düşük olduğunu 400 de daha dedi ama anlamadım o 400 neydi hesap yaptı işte tam çarşamba günü gel sen bidaha bakalım, hem ulturasonda da görebilirim dediya anlamadım ben bu işten yüzümde aptal bi ifade 3-4 kere hamile değilmiyim yani hamile değilmiyim şimdi diye tekrarlıyorum ama doktor kesin bişey demiyo gene, ben peki hamileymişim gibi ilaç falan almayım mı bu süre zarfında dedim hamile gibi davran sen dikkat et dedi. haftaya çarşamba tam belli olur dedi çıkarken gözlerim dolduk dışarda konuştuğum bi kız hamilemisin dedi heycanla bilmiyorum ki anlamadım tekrar gelecekmişim dedim. sonra hemşire üzülme dedi bende 8 aydır bu bebeği bekliyoruz yani ben şimdi hamile değimiyim kimseye haber vermeyim mi dedim, doktor ordan seslendi kocanla sen bil şimdilik haftaya söylersin dedi (( hemşire falanda daha üzülme ne var 8 ayda yeni evlenmiş insansın falan dedi. ben hiçbişey anlamadım şimdi bu işten sanırım kimyasal gebelik mi değil mi onu anlayacaklar bu süre zarfında...
sabah iki test yaptığımı sabah yaptığım testin gayet belirgin olduğunu söylediğimde doktora hamilesindir gebelik testlerinin yanılma ihtimali yüzde birdir dedi. sabah kanım alınmadan önce demişti bunu. arkadaşlar sizden dua bekliyorum...
konuyu burada kapatalım. konuştukça çünkü üstüne haftaya çarşambaya kadar stresten dahada kötü olabilirim ruhen. tıpkı mutluluk gibi şaibeli durumumun can sıkıntısı da konuştukça içimde büyüyeblir. bu sefer çekilmez bi hal alıyorum. çok fazla bu konu hakkında konuşmak istemiyorum haftaya çarşambaya kadar.
çok doğru söylüyosun canım hayırlısı insan başına geldikçe öğrenniyo bazı şeyleri mesela ben hamile kalmadan önce kk sayesinde ovulasyon, ateş ölçme, kürler daha birsürü şey öğrendim...Hayatım kötü olmana gerek yok normal süreçtesin şuan da e dedim ya sana, sadece sabır önemli bu aşamada diye, işte bunları bildiğimden dedim. 10 gün test filan yaptırmadan beklesen işte bunları yaşayıp sıkıntıya girmeyecektin en azından ama senide anlıyorum insan çok heycanlanıyor.
400 değer düşük değil doktorlar gıcıktır sanki herkes herşeyi biliyor gibi davranırlar. Ama sana benim dediğim gibi demiş aslında bekle 1 hafta daha netleşsin demiş kısaca. Kötü olacak diye getirme aklına değerlerin yükselir..Keseni de görürsün , bebeğinide görürsün üzme tatlı canını..Benim teyzemin değeri 230lardayken öğrendi şuan 5 aylık hamile..Ben kan testi yaptırmadım sadece bekledim 7 aya girdi şükür. Unut şuan, iyi olacak emin ol..Hiç karamsarlığa düşme eşine söyle ama tam belli olsun kimseye demeyelim daha de.Bu süreçten herkes geçiyor sadece senlik birşey değil unutma..
çok teşekkür ederim canım sağolasın, dediğin gibi internetten araştırdımda 400 kötü bi değer değilmiş yanlız işte değin gibi açıklamadıya insan bişeyler duymak istiyo, hayırlısı bakalım... tek sağlıkla kucağıma alıyımda..400bhcg değerindir..hamileliğin var tabiki,lakin bazı doktorlar maalesef fazla açıklayıcı olmuyor..benden sana tavsiye başka bir doktor bul ve onunla devam et..gebelikte doktorun, üzeriizde bırakacağı moral çok önemli..
gebeliğin hayırlı,uğurlu olsun Allahım sağlıkla gebelik geçirmeni ve bebeğinizi sağsalim kucağınıza almanızı nasip etsin..
çok teşekkür ederim canım sağolasın, dediğin gibi internetten araştırdımda 400 kötü bi değer değilmiş yanlız işte değin gibi açıklamadıya insan bişeyler duymak istiyo, hayırlısı bakalım... tek sağlıkla kucağıma alıyımda..
beklenen gün gelecekse çekilen sıkıntı kutsaldır derler ya, hayırlısı 8 ay bekledim 8 gün ne ki.. bekleyim bakalım..
ama özele gitmeyi düşünüyorum açıkçası eşim dedi hatta bi yarın gidelim diye evimizin yakınında bi özel hastaneye hayırlısı..
:)bak gene aynisini yapiyosun yarin ozelede gitsen nereye gitsen git ayni olcak bosuna kan vericen yine...bekle 10gun sabret ..kendine dikkat et agrilarin da normal sanirim benim sdce gogus uclari hassaslasmisdi belirti olarak herkesde degisir tabi..kanama filan var mi ona dikkat et...cok mrk icindeyim dersen git bak bakalim deger yukselmismi ama sunu soylim ozelde de derlerki test yapip para koparmak icin 2gunde 1gel degerlerine bakalim:)seninde gozun gormez gidersin ama yoruldugunla ve harcadiginla kalirsin..çok teşekkür ederim canım sağolasın, dediğin gibi internetten araştırdımda 400 kötü bi değer değilmiş yanlız işte değin gibi açıklamadıya insan bişeyler duymak istiyo, hayırlısı bakalım... tek sağlıkla kucağıma alıyımda..
beklenen gün gelecekse çekilen sıkıntı kutsaldır derler ya, hayırlısı 8 ay bekledim 8 gün ne ki.. bekleyim bakalım..
ama özele gitmeyi düşünüyorum açıkçası eşim dedi hatta bi yarın gidelim diye evimizin yakınında bi özel hastaneye hayırlısı..
aynen tıpkı adet olacakmışım gibi kasığım belim çok ağrıyo.. hani bide biraz ağrıyo kesilip sonra tekrar geliyo değil, sürekli hafif bi ağrı var... bazen artıyo o ağrı tıpkı adet öncesi gibi,Arkadasim hamilesin tebrik ederim.. Hayirlisiyla kucagina alirsin insallah.
400 cok iyi bir deger. Her 2 günde 2 katina cikacak degerin simdi. Karnindan ultrasonla baktiysa görünmez ama altdan bakarsa görünür. Benim adetim 3 gün gecikmisti altdan bakti ve göründü. Sanildigi gibi altdan bakmaninda bir zarari yok.
Kasik agrisida cok normal bu asamada merak etme. Adet olacak gibi agri olur
inşallah canım çok sağol, ya aslında dedğin gibi:) hepte dediklerin çıkıyo... ama gönül işte içim kıpır kıpır hamilesin dediğini duymadım ya doktorun nası davranacağımıda bilmiyorum... daha anneme bile söylemedim düşün... yani yakınlarıylada paylaşamayınca insan böyle muallakta çok zor:)bak gene aynisini yapiyosun yarin ozelede gitsen nereye gitsen git ayni olcak bosuna kan vericen yine...bekle 10gun sabret ..kendine dikkat et agrilarin da normal sanirim benim sdce gogus uclari hassaslasmisdi belirti olarak herkesde degisir tabi..kanama filan var mi ona dikkat et...cok mrk icindeyim dersen git bak bakalim deger yukselmismi ama sunu soylim ozelde de derlerki test yapip para koparmak icin 2gunde 1gel degerlerine bakalim:)seninde gozun gormez gidersin ama yoruldugunla ve harcadiginla kalirsin..
Buralardayim hep cnm tecrubelerimi paylasabilirim senle sormak istedigin bisey olursa..insallah gorursun yakin zamanda bebisini
evet canım aynı dediğin gibi kasık ve bel ağrım sürekli var.. aynı adet olurkenki gibi ya göğüs uçlarım çok acıyo ara ara ama kasık ve bel ağrım daha fazla.. bide bazen aynı şenin dedğiğn şeyler bende de olurdu.. ama üstüne adet gördüğümde oldu çok ağladım her ay negetif göre göre gebelik testini umutlarım tamamen tükenmişti... hep yazıyolardı burda rahat olacaksın stres yapmıycaksın falan diye her ay denedim ama aklıma hep geliyodu gene ilişki sonrası bile denilenleri yapıyodum inşallah bu ay olur inşallah bu ay olur diye diye dahada arttı sıkıntım ama geçen ay doğru düzgün ilişkiye bile girmedik çünkü ben hep kaçıyodum eşimden yani gene beklentiye gircem diye haftada 1-2 kez yaptık hiç dikkat etmedikte bişeye yanlız yastık kısmı hariç bel altına onu hep yaptım veee sonuç bu işte hala inanamıyan biri var karşında:)tebrik ederim seni bizde bu ay korunmadık bugün sağ kasıgımda belimde aşırı sancı vardı yürürken etkiliyodu beni gögüslerimde hassaslaştı yumurtlama günüm ama daha önce yumurtlama gunumde pek böyle olmuyordu sende belirti falan varmı
inşallah canım çok sağol, ya aslında dedğin gibi:) hepte dediklerin çıkıyo... ama gönül işte içim kıpır kıpır hamilesin dediğini duymadım ya doktorun nası davranacağımıda bilmiyorum... daha anneme bile söylemedim düşün... yani yakınlarıylada paylaşamayınca insan böyle muallakta çok zordayanabilmek...
kızlar merhaba vaktimin çoğunu burda geçirdiğimden ve heycandan direk size soruyorum gebelik testi yaptım sonuç şu:
http://j1309.hizliresim.com/1f/j/ss93m.jpg
hamilemiyim? hala inanamıyorum boşyere sevinmekten korkuyorum
kızlar merhaba vaktimin çoğunu burda geçirdiğimden ve heycandan direk size soruyorum gebelik testi yaptım sonuç şu:
30-40 saniye içinde belirginleşti..canım ikinci çizgi ne kadar sürede çıktı
canım Aile Hekimliğine gittim hemen ertesi gün.naptın gittinmi tekrar özel hastaneye yoksa beklemedemisin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?