Hamileyim ama boşanmayı düşünüyorum

jiklem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2011
17
0
0
İstanbul
kızlar merhaba banada bir yardımcı olun el atın, öncelikle çok mutsuzum 7. ayımın içndeyim hamileliğin bşından beri günlerim ağlama krizleriyle geçti, eşime o kadar rica etsemde hep benimle dalga geçti, konuyu uzattı lafları ile üstüme yürüdü, artık dayanıcak takaatim kalmadı, bende çok sevimli haklı olmayabilirim elbet, ama çocugum için artık pes ettim, eşimin işi mevsimlik kazanç getiriyor bende üniv mezunuyum ama şu an çalışmıorum, malesef sorumsuz bir yapısı var hala çocugun hiçbir eşyası tamamlanmadı elimzde hiç bişey yok bi annemin aldıkları bide iki üç parça bişey hiçbişeyle ilgilenmiyor, odası, hiç bir sorumluşuk duygusu yok, bu halinden bıktım usandım artık, sürekli ağlıyorum diyorum yeter ne olur ben üzülüyorum çocuğum ölücek diye korkuyorum diyorum, kendi kendini üzüyorsun diyor, artık gücüm kalmadı, kimseye derdimi açamıyorum ailem yakın çevremd sanıyor çok mutlu kızım değilim içim kan ağlıyor, değilim en yakın arkdsımıa bile anlatamıyorum, çok yakın bir zamanda yıldönümümüzdü birinci yıldönümüzdü ben çok güzel organizayonlar ayarladım sürprizler yaptım eve gelen, hatta çalışmadıgım halde kılı kırk yararark hediye için bile çabaldım, ama ne bana kişisel saygısı var, be başka birşey ailemde durumu açamıyorum abim boşanıyor eşinden çok çekişmeli bir şekilde yazık bir de benle başları ağrımasın diye suuyorum zaten hep öyle idi, hep sustum, yardım edin, karbımda çocuk çok mutsuz ne yapabilirim, akıl verin ne olur? şu an için tek dleğim oğlumun sağlıklı bi şekilde dogması üüzlmesin o da annesi gibi... :2:

Son düzenleme:

canım neden başları ağrımasın onlar üzülmesin diye susuyosun ki, içinden anlatmak geliyosa anlat bence ailene...
çocuk doğunca bi müddet sonra sende iş ararsın, zor bi dönemden geçiyorsunuz sanıyorum ama öncelikle bebeğin ve kendi sağlığın için geçecek diye kendini teskin et, güzelce doğumunu yap bi lohusalığını atlat sonra düşün napabilirim diye
ve bence ailene içini dök, böyle içine ata ata olmaz, buraya yazmaklada olmaz, insanın ailesi, canlı bi destek çok farklı

canım öncelikle sakin ol
yazdıklarını okurken benim içim ezildi
kaldıki bebeğin ne kadar etkileniyodur
öncelikle kendini ve bebeğini düşün
sonrada o sorumsuz kocana kendinden çok değer vermekten vazgeç
yapabileceğini yap yapamadığın kalsın kocandan beklentilerini azalt
yoksa daha çok hayalkırıklığı yaşarsın
tipik anlayışsız bencil koca sahibisin canım öncelikle bunu gör
ve kendini üzme bu kadar inan değmez

zahömet edip msj yazdıgınız için teşekkür ederim, ama ailem şu an beni aramıyor bile o nasılsa evlendi iyi keyfi yerinde biz huzursuzum onu üzmeyelim vs diye düşünüyolar, derdimi açamıyorum, çok agladıgım vakitler bebgim karnımda hareket etmiyor tüm stresi annesiyle beraber çekiyor, çok korkuyorum ona bişey olucak diye, dayanamayıp ağladıgımda da kendimi şuçlu hissediyorum kötü anne oldugumu düşünüyorum:2:

canım yazdıklarından ailene ihtiyacın olduğunu hissettim, abin onların evladıysa sende onların evladısın, bir anda anlatmak zorunda değilsin, sen git evlerine biraz çaktır durumu, az az anlat. Belliki sevgiye şevkate ihtiyacın var, yani annenin bi sırtını sıvazlaması bi üzülme kızım demesi yeter
erkekler bizim kadar ince değil malesef, inan buraya sürekli konu açılır yıldönümümüzü kutlamadı, doğum günün kutlu olsun bile demedi diye
senin bilinçli olarak biraz güçlü olman lazım bebek için
kendini oyalıcak bişeyler bul doğuma kadar, bol bol arkadaşlarınla buluşmaya çalış, sosyaleştikçe inan bana daha az sıkılmaya başlıcaksın, zaten bebiş doğunca sıkılmaya bile vaktin olmıcak

Son düzenleme:
senin sorunun ne biliyomusun
herşeyi çok fazla düşünüyosun
eşinin bebeğin için hazırlık yapmaması
abinin boşanıyor olduğu için ailenin üzgün olması
ağladığın için bebeğin
taktıkça takmışsın yani
yalnız taktıklarının içinde hiç sen yoksun
kendini koymuşsun başka bi tarafa evlilik yıldönümünü hazırlıyosun üstelikte böyle bir adama
bırak yıldönümünüde eşin düşünsün
sen herşeyi böyle organize eder ayarlamak için çabalar durursan eşin bişey yapmaz
bulmuş senin gibi herşeyi sırtlanan birini
bilmem anlatabildimmi?

çok aglayınca bebgimde hissediyor tabii, zaten hamile olmadna evvelde yapım hassastı hamilelik iyice dipe soktu beni... bazen kocama cevap veriyorum o zamnlarda resmen fenalaşıyorum hamillelik işte hemen tansiyon düşüyor, kendimi çok degersiz hissediyorum..

ne denir ki Allah yardımcınız olsun
en zoru sorumsuz bir insanla hayatı paylaşmaktır herhalde
ama ailenize bu durumu anlatmanız lazım
boşanacaksınız diye bir şey yok belki aileler araya girerse eşiniz biraz akıllanır
olan olmuş ama keşke böyle bir eşiniz varken hamileliği hiç düşünmeseydiniz

kendini düzelt
özgüvenini kazanmaya çalış sen kendine değer vermezsen kimse vermez buna eşinde dahil
sorun tekrar söylüyorum sende
herşeye kafanı çok takmışsın
boşanma meselesine gelince
bitecekse bitiyor canım zaten
sen naparsan yap bitiyor
kendine odaklan kendine gereken değeri ver sonra düşünürsün boşanma meselesini

dogru zaten hayatıma hiç kendimi bi yere koymadım öncesinde eşim vardı evliliğim şimdi ise sadece minik yavrum, ama ben zaten ailede hep böyle yetiştim hep susturulan anlayıişlı olan çocuk ben idim, hayatta hep bana sıkıntı vermez gözüyle baktılar büyükler öyle yazdı rolümü bana oynamak kaldı.. zaten eşim evlilik yıldönümü için hiç bişey yapmadı, ruhumda yok böyle şeyler dedi, dogru kimsenin dogum tarihini bilmez nişan tarihimizi vs.. aile yapısında hiç yok, mayısdan bu yana böyleyim işte o günler çok sarsıldım, çok degersiz oldum çok içime kapandım..

Son düzenleme:
Canım benim ya...Üzülme bu kadar.
Boşver,boşver,boşver.Şu an hiçbirşey çözmek zorunda hissetme kendini.
Sakin olmaya çalış,başka şeylere odaklan.
Eşinle tartışmaya girip sinirini bozma.
Bırak,iş olacağına varır.Bakarsın aklı başına gelir.
Güzel bir müzik aç,bebeğinin hayalini kur.
Hem bebeğim zarar görüyor diye o kadar aklına takma.
Öyle olsa,tecavüzle olan veya hamileyken zulme uğrayan kadınların çocukları ne halde olurdu ?
Allah korur bebeğini,sen kendini üzme,olumlu düşünmeye çalış.
Baktın düzelmiyor,nasılsa eğitimin varmış.Zamanı gelince kararını verirsin ama önce biraz sabır.

Aşk evliliği mi? Evlendikten sonra mı değişti?hemen mi hamile kaldın?

sorunda burda aslında ben aileme ya da cevreme durumu açarsam hekes yıkılıcak eşimide toplum önünde kötüleyemem karakterini incitmeyeyim diye düşünürüm, bazen öyle sıkıntılar tartışmalar oluyor ki aramızda Yüce Rabbim doğururken canımı al diye dua ediyorum.. alıp başımı gitmek istiyorum ama evden çıksam kime gidicem nerde jkafa dinlicem, aileme gidemem, en yakın arkadsıma daha konuyu açamadım sürekli evime geliyor yüz yüze bakıyorlar, zaten hep başlarının durumunu düşünmekten üzülmesin diye diye ben yıprandım mafoldum...

boşanmak niye sıkıntı vermek olsunki
ben hatta ayrılan insanlaraa gıptayla bakıyorum
ne güzel yeni bir hayat kurma şansı vermişler kendilerine
ömür boyu kendilerine sıkıntı verecek bir evliliği reddetmişler güçlü insanlar bunlar diyorum
hayat okadar kısa ki
ben 29 yaşındayım geriye dönüp baktığımda hep sıkıntı hep sıkıntı noldu elime ne geçti
sadece sağlığımı bozdum
şimdilerde artık kendimi düşünmeye başladım
sende ruhumda yok böyle şeyler de ve bukadar veriici olma
"ruhumda yok böyle şeyler"
çok tuttum bu lafı valla eşin tam bir bencilmiş
adamın karşımdakini mutlu ediyim isteklerine cevap veriyim gibi bir derdi yok
ne güzel rahattır böyle yaşamak onun için.
sende eşinin bu lafına karşılık bu kadar verici olmaya devam edersen kusura bakma da enayilik olur yani

bir vesile ile tanıştırıldık, çok da uzun sürmedi ama çok severek evlendik hemen hamile kalmadın sayılır 8 ay sonra felan gibi diyebilirz.
hemen aşık oldum diyorsun hiç teredütlerin yokmuydu onun eğitim ve karekter durumları seni düşünmeye itmedimi, ?

canım durumu tamamen anlatmak zorunda değilsin, eşini kötülemek zorunda değilsin
mesela arkadaşına yıldönümüzü kutlamadı dersen eşini kötülemiş olmazsın ki, sadece dertleşmiş olursun
ailene illa ben boşancam demek zorunda değilsin ki
dersin ki bebeğimizin eksikleri var bu duruma üzülüyorum, evde yanlız çok bunalıyorum çok canım sıkılıyor tek başıma vs...
anlatabildim mi canım, sadece dertleşmeye çalış yani, illa hemen boşancaz etcez vs.. demek zorunda değilsin
şuan hassassın belkide, belki doğumdan 6 ay sonra ne kadar abartmışım ya diceksin
bence biraz sakinleş ve insanlarla dertleşmeye çalış, unutma dertleşmek eşini kötülemek değildir, sadece biraz sevgiye ilgiye ihtiyacın var

Son düzenleme:

öyle ama bu seferde sert çıkınca ben kötüyüm heralde diyorum iyice depresif bir hal oldu üstümdeki... zaten ben hiç kavcacı değildim elime verileni kabul ettim hep.. özel olmaycaksa sizde evli misiniz?

öyle ama bu seferde sert çıkınca ben kötüyüm heralde diyorum iyice depresif bir hal oldu üstümdeki... zaten ben hiç kavcacı değildim elime verileni kabul ettim hep.. özel olmaycaksa sizde evli misiniz?

oooooo sende fena halde mükemmelliyetçilikte var

çok yıpranırsın sen çok
arkadaşına eşim yıldönümümüzde bişey yapmıyor demek senin yaratmaya çalıştığın iskambil kağıtlarından oluşan mükemmel hayatının devrilmesi demek senin için
kavga çıkaramazsın çünkü mükemmel dünyana ters düşersin
yanlış anlamıyosun demi beni
çünkü sen kendini bitiriyosun farkında bile değilsin birinin seni sarsması gerek onuda gönüllü ben yapıyorum şu an kızsanda yapacam valla
evet ben evliyim

hemen aşık oldum diyorsun hiç teredütlerin yokmuydu onun eğitim ve karekter durumları seni düşünmeye itmedimi, ?

hayat karşı birçok konuda sorumluluk sahibi ama evlelnince bazı konulara ilgisi olmadığını gördüm, tabii biraz daha gevsedi, ama gönül bu her zman düzgünü şeçemiyor ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…