hamileyim ama çok mutsuzum kabullenemiyorum

almirabegum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2011
3
0
36
İzmir
arkadaşlar 6 haftalık hamileyim herşeye gereksiz sinirleniyorum hayattan zevk alamıyorum mutsuzum hiçbişey beni rahatlatmıyor hamileyim ama bişi hissetmiyorum bebekleri çok seviyorum ama sadece başkasının bebeklerini uzkatam seviyorum ben nasıl büyütücem bilemiyorum çok kafam karışık bana kızmayın ama bunaldım şimdiden

CNM ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN...İLK HAFTALAR BÖYLE DUYGULAR HİSSETMEN NORMAL...BENDE 23.HAFTAMDAYIM ONUNİÇİNDE KIPIR KIPIR OLDUĞUNU HİSSETMEK PAHA BİÇİLEMEZ BİR MUTLULUK...ÖYLE MUTLUYUM Kİ MUTLULUĞUMU HERKESLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM..BİR MUCİZE İÇİNDE YAŞAMAYA ÇALIŞIYOR..RABBİME BİNLERCE ŞÜKÜRLER OLSUN...

canım bu kadar kişi bebek hasreti çekerken bu yazdıklarına kızmamak elde değil..korunma yöntemleri var bebek istemiyorsan önlemini al....büyük sorumluluk anne olmak ve o doğacak masumun şuçu yok...umarım hamileleğin yaratttığı hormonsal bişeydir bu yaşadığın ...

kesinlikle sana katılıyorum arkadaşım..

çok haklısın.söylemek istediğim şeyleri yazmışşın.

hormonsal olduğunu düşünüyorum bilerek hamile kaldığımında bilincindyeim sadece kabullenemiyorum sorumluluk olayını yazışmalrı her okuduğum kişi doğumdan sonr açok zor hayat olduğu hamileliğin en kolay olduğu bebek doğunca asıl ozman hayat başlıyomuş ben bunlardan korkuyorum anne olanlardan ricam bizi nasıl hayat bekl,yor

bende hormonlarına bağlı old düşünüyorum...onu kucağına alacağın günü düşün,o senin kanından,canından bir parça çok çok şükret cnm..

yazdiklarin benim icimi kipir kipir ettim.
bugun test yaptim 2 saat sonra silik cizgi cikti. yarinda kan sonucu alicam ins bebegim benimledir.
test yanlis degildir

Konu sahibine gelince seni cok iyi anliyorum canim bunlar gecicek.
basta hormonlardan dolayi boyle seyler dusunmen, korkman cok normal ama sonradan
Allah guc veriyor canim. Bol bol dua et . gecicek bu olumsuz duygular boyle dusun canim

yorumlarınız için tşk ben sadece ii bir anne olmak istyrum ama ilk önce beynimi düşüncelerimi değiştirmem lazım ama nasıl

annelik çok kutsal bir duygudur arkadaşım yolda yürürken bile hamile bir bayan gördğmüzde gülümseriz çünkü bizde hamile kadınlar kutsaldır annelik kutsaldır ve yüce bir duygudur
bebeğini hissetmeye başladğında düşüncelerinin değişeceğinden eminim
sadece biraz hazırlıksız yakalanmışsın anne çocuğunun kesip attğı tırnağa bile kıyamaz sen içini rahat tut bence zamanla düzeleceksin o meleği pamuklara sarmalayıp seweceksin kızan arkadaşlar olabilir haklıdırda sen şuanda elinde büyük bir ikramiye bileti tutuyorsun ama onu henüz paraya çevirmedğin için ne kadar büyük bir ödül oldğnu farkedemiyorsun o kadar

Allahım tüm hamilele kadınları korusun inşallah

başkalarını bilemem ama benim yaşamımın en zor günleri doğumla başladı ve de en mutlu günleri. çok zor,çünkü çalışmak zorundayım, kızımı bırakıp gitmek beni mahvediyor. geceleri uykusuzum çünkü ya uyurken ona bir şey olursa diye defalarca uyanıyorum.ona baktıkça içim titriyor, emzirirken binlerce kez şükrediyorum, gözlerim doluyor...annelik dünyanın en zor şeyi evet, için hep titreyecek onu dünyaya getirdiğinde. 6. haftada tavan yapan hormonlardan dolayı bunu düşünüyorsun bence. o minik ayaklar içerden vurdukça sana böyle düşünmeyeceksin. doğum sonrasıysa yine hormonların devreye girecek ve sana çocuğunun hiçbir şeyi zor gelmeyecek.

canım böyle düşüncelere kapılman çok normal, sonuçta bir insan yetiştireceksin, o hamura sen şekil vereceksin. böyle düşününce insan hakikaten strese girmiyor değil. benim evlenmeden önce yumurtalıklarımla ilgili problemim vardı, evlendikten sonra 1,5 yıl korunmayıp çok şükür gebe kalabildim, Allah nasip ederse önümüzde 3 hafta içinde bekliyoruz paşamızı. o kadar istememize rağmen, bizim için bu gebelik bir mucize olmasına rağmen paniğe kapıldık. eşimi de beni de endişeler sardı, onu vatana millete hayırlı, ahlaklı bir birey haline nasıl getireceğiz, günümüz ergenlerinin aldırmazlık ve meraksızlık hastalığından nasıl koruyacağız, biz bu işin altından nasıl kalkacağız diye. ama arkadaşların da dediği gibi içinde kıpırdamaya başladığında, ultrasonda ( her ne kadar o siyah beyaz görüntünün bir kısmını hayal gücünle tamamlaman gerekse bile ) onu gördüğünde, tüm hayallerin, isteklerin algıların bebeğin üzerine kurulmaya başlıyor. her şey daha anlamlı gelmeye başlıyor, hayatının amacını buluyorsun. ben daha doğmamış oğluma türkü söylüyorum, onun için kitap okuyorum,onunla konuşuyorum, ona ne giydireceğimi, nasıl eğitim vereceğimi, hangi eğitici oyunları beraber oynayacağımı hayal ediyorum. hayatımız onunla çok daha eğlenceli ve güzel olacak Allah'ın izniyle. biz oğlumuzu değil, oğlumuz bizi büyütecek belki de.
çok sevindim bu arada, Allah hayırla sağlıkla gelmesini nasip etsin, analı babalı büyütsün, ana-babasına vatana millete hayırlı ahlaklı bir birey etsin inşallah.

8 aylık anneyim sezeryan yada normal. doğumdan çıkıyorsun e haliyle yorgunluk oluyor. odana götürülüyorsun. bir bakıyorsun içeriye arabasıyla bir melek giriyor. kucağına veriyorlar. acıtırmıyım acaba diye korkarak tutuyorsun. kollarına geldiği zaman o güne kadar çektiğin sıkıntılar sıfırlanıyor aklında. sonrası da ne biliyor musun? bebek kucağına geldikten sonra sende kuvvetlenen annelik duygusuyla ona kol kanat geriyorsun ve bundan dolayı mutlu oluyorsun. ilk gülümsüyor havalara uçuyorsun sana bilinçli bakıyor kucağına atlıyor emekleyip peşinden ayrılmıyor ve daha pek çok gelişim hareketi seni mutlu ediyor. eğer o duygu içinde varsa mutlaka çıkar meydana ve onu gözünden sakınır bir halde bulursun kendini :)

geçecek canım sabret.eğer eşin yanındaysa hep
bebeğinin hareketlerinide hissetmeye başladığında seveceksin.elinle karnını okşa konuş onunla.elbette sorumluluğu çok ama şuan sen sağlıklı olması için dua et ve çabala.doğumuna hazırla kendini.

Merhaba arkadaşlar henüz 6 haftalık hamileyim ...sebepsiz yere eşime asabi davranıyorum bunu yaparken de yapmak istemiyorum ama elimde olmuyor o an çok utanıyorum bu durumdan.

Merhaba arkadaşlar henüz 6 haftalık hamileyim ...sebepsiz yere eşime asabi davranıyorum bunu yaparken de yapmak istemiyorum ama elimde olmuyor o an çok utanıyorum bu durumdan.

ahh canım aynı beni anlatmışsınn, bende de bi asabiyet bi halsizlik hayattan zevk alamama durumu var. üstüne bebeğimin sağlığı için endişe ediyorum, iyice soğuyorum her şeyden....

Bebeğinle iletişime geç mesela.İnternet bak kaç aylıkken nasıl oluyolar,ona göre davran.Elini karnına koy ve sevdiğin adamla sizin ortak noktanızın o oldugunu hisset.Hiçbirşey hissedemiyosan,bebek kokusunu düşün ya da ne kadar masum olduklarını ..
Eger bunları düşündükten sonra da bişey hissedemiyosan,uzmanlardan bir yardım almayı dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…