hamileyim ama tadini cikaramiyorum :((

soyledim simdi :halay: ama annem de o da yanasmiyor kizlar gorusmeye..ailemle arani duzelteceksin dedim. beni mecbur tutma lutfen soz veremem demis.annem de bu ara gorusmeyelim diyor..hic karsi karsiya getirmesem mi bunlari bir sure
Tamam sen barıştırmak istiyosun ama eşine baskı kurma hiç yapmaz. Bence yarın annen gelmesin eşinle birlikte gidin. Annene de doğruları söyle ben haksız olduğumu düşündüm onun yanına gittim o benim kocam benden artık o sorumlu de. Annene kocanı kötüleme. Onlar kötü bişey söylese bile söyletme. Nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum. Sen kocana itaat ile sorumlusun ama kocanın telefonunu bile engelliyosun. Allah seni doğru yola ulaştırsın inşallah en kısa zamanda. Ama şu gururunu inadını öfkeni kocan için kullanma bence ;)

Ailemle arani duzelteceksin diye bir cumle kurman yanlis arkadasim. Senin nazin annene gecer diceksinki anne ben uzerine gittim esikin, sende idare ediver huzurum icin dersin. Esinede diceksinki tamam ben biraz abarttim ama hamileligime ver, annemde sen gidince uzuldu dersin. Sonrasi gelir zaten, biz k.valideye kizinca esimiz arayi bulsun istemezmiyiz? Simdide sen arayi bulmalisin bence
simdi karsilastirmaktan vazgectim zaten,2 taraf ta kin tutmaz.. ama sure istediler..insallah zamanla duzelecek.ablam da cok sever esimi,o da cabalar biraraya gelmeleri icin .zamana birakacagiz anlasilan..tesekkurler

Tamam sen barıştırmak istiyosun ama eşine baskı kurma hiç yapmaz. Bence yarın annen gelmesin eşinle birlikte gidin. Annene de doğruları söyle ben haksız olduğumu düşündüm onun yanına gittim o benim kocam benden artık o sorumlu de. Annene kocanı kötüleme. Onlar kötü bişey söylese bile söyletme. Nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum. Sen kocana itaat ile sorumlusun ama kocanın telefonunu bile engelliyosun. Allah seni doğru yola ulaştırsın inşallah en kısa zamanda. Ama şu gururunu inadını öfkeni kocan için kullanma bence :KK66:
bu konuda haksiz olabilirim,yorumlar da onu gosteriyor,burasi bunun icin var zaten,goremedigimiz seyleri gormek icin.size de yorumunuz icin tesekkur ederim ama sen kocana itaat icin varsin sozunu de kabul etmiyorum.bence siz de bu mantiktan uzaklasin.karsilikli sevgi saygi okey,ben bunu bu konuda bugun koruyamamis olabilirim ama kadinlarimiznda genel olarak itaat kafasina girmemeli bence.sevgiler

simdi karsilastirmaktan vazgectim zaten,2 taraf ta kin tutmaz.. ama sure istediler..insallah zamanla duzelecek.ablam da cok sever esimi,o da cabalar biraraya gelmeleri icin .zamana birakacagiz anlasilan..tesekkurler
Umarım dersini almışsındır. Yapılmasını istemedigin şeyi yapmazsin artık başkalarının yanında kırıcı davranmazsın. Umarım aileler de çok uzatmadan barışırlar

bu konuda haksiz olabilirim,yorumlar da onu gosteriyor,burasi bunun icin var zaten,goremedigimiz seyleri gormek icin.size de yorumunuz icin tesekkur ederim ama sen kocana itaat icin varsin sozunu de kabul etmiyorum.bence siz de bu mantiktan uzaklasin.karsilikli sevgi saygi okey,ben bunu bu konuda bugun koruyamamis olabilirim ama kadinlarimiznda genel olarak itaat kafasina girmemeli bence.sevgiler
Bunu yazarken bunu yanlış anlayacağınızı bilerek eşinize itaat ile SORUMLUSUNUZ dedim bu yüzden varsınız demedim. Hala da aynı şeyi savunuyorum. Ben demiyorum ki ne olursa olsun size herşeyi yapabilir isterse dövebilir. Tabikide bunu yapamaz hakkı değil ve sen hakkını savunabilirsin. Ama kadın dediğin yuva yapandır erkeği dizginleyen yöneten kadındır. Ama eğer müslümansan kocana karşı gelmek, gururunu kırmak, itaat etmemek büyük günahlardandır zaten bunları bilirsin. Allah seni doğru yola ulaştırsın, kalbine yuvana mutluluk ferahlık versin. Umarım beni anlamışsındır ve ufak bi katkım olmuştur sana. Sevgiler.

aslinda uzerime titrer.fakat o gun kaplan kesildi.. ne sakadan anladi ne bir sey.. farkli seyler de oldu,cok detaya girmek istemedim.ama.. anneme yazliga gelecegiz demistim,annem de tuh kafa dinleyecektim azicik diye saka yapti,ben de esim de bastan bozulduk ama annemin tarzi bu,gercekten saka oldugunu dusununce kirilmadik fakat uzerine bunlar da.olunca esim.iyice dildu herhalde .
Karı veya koca karşı tarafın ailesi yanında rencide edilmek istemez.. hangimiz isteriz ki böyle bi pozisyona düşmeyi.. hele ki onca kışkırtmanın üstüne annenizin lap diye araya girmesi çok yanlış.. aynı durumda kendinizi düşünün.. kaynanam çok haklı ben bunu hakettim mi derdiniz acaba?? Hatalısınız özür dileyip gönlünü alın adamın

Bunu yazarken bunu yanlış anlayacağınızı bilerek eşinize itaat ile SORUMLUSUNUZ dedim bu yüzden varsınız demedim. Hala da aynı şeyi savunuyorum. Ben demiyorum ki ne olursa olsun size herşeyi yapabilir isterse dövebilir. Tabikide bunu yapamaz hakkı değil ve sen hakkını savunabilirsin. Ama kadın dediğin yuva yapandır erkeği dizginleyen yöneten kadındır. Ama eğer müslümansan kocana karşı gelmek, gururunu kırmak, itaat etmemek büyük günahlardandır zaten bunları bilirsin. Allah seni doğru yola ulaştırsın, kalbine yuvana mutluluk ferahlık versin. Umarım beni anlamışsındır ve ufak bi katkım olmuştur sana. Sevgiler.
iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Allah hepimizi yuvasinda mutlu etsin

Her insanın bir EŞREF bir de ESSEK zamanı vardır her zaman şaka kaLdiracak diye bişey yok ki sadece siz çocuk gibi sacmaLamissiniz kusura bakmayın ama.

Ya arkadaşlar konu sahibine ne kadar kızsakta o düğüne gidersen bir daha eve gelme ne demek? Çok saçma bir laf.. annesi de sinirlenmiş kızım ortada kalmaz tehdit etme demek istemiş. Tek suçlu konu sahibi de değil.

Zelihacığım eğer müslüman ahlakından konuşacak olursak kocaya itaatten önce büyüğe saygı ve hürmet gelir. Yani konu sahibinin kocası anne baba karşısında karısını ezmeyecekti. Bu da çok büyük bir günah. Kocaya itaat ise dinimizde başka şeyler için kullanılır, gayrı meşru hareketlerden sakınmak gibi. Ayrıca eğer yine dini referanslarla konuşacak olursak aileyi dişi kuş değil erkek kuş ayakta tutar bu dinimizin bir emridir ve hamile eşinin ruh durumunu da gözeterek muhabbetle ve güler yüzle yaklaşıp şakalaşmalıydı. Kocaya itaatten önce kocanın muhabbet ve güler yüzle davranması gerekir, bu da dinin bir emridir. Erkekler sanki sünnetin peşinde de kadınlar isyankar gibi olmuş yorumunuz. Eğer dini referanslarla konuşacaksak lütfen bu konudaki erkeğin konumu da yorumlayalım...

Zelihacığım eğer müslüman ahlakından konuşacak olursak kocaya itaatten önce büyüğe saygı ve hürmet gelir. Yani konu sahibinin kocası anne baba karşısında karısını ezmeyecekti. Bu da çok büyük bir günah. Kocaya itaat ise dinimizde başka şeyler için kullanılır, gayrı meşru hareketlerden sakınmak gibi. Ayrıca eğer yine dini referanslarla konuşacak olursak aileyi dişi kuş değil erkek kuş ayakta tutar bu dinimizin bir emridir ve hamile eşinin ruh durumunu da gözeterek muhabbetle ve güler yüzle yaklaşıp şakalaşmalıydı. Kocaya itaatten önce kocanın muhabbet ve güler yüzle davranması gerekir, bu da dinin bir emridir. Erkekler sanki sünnetin peşinde de kadınlar isyankar gibi olmuş yorumunuz. Eğer dini referanslarla konuşacaksak lütfen bu konudaki erkeğin konumu da yorumlayalım...
Tabikide bunlar en önce gelen şeyler ben arkadaşı haksız bulduğum için onun üstüne düşen vazifelerden bahsettim sadece. Erkeğe düşen vazifeler kadından daha mühimdir. Allahın emaneti olarak görüp her daim sahip çıkmalı, koruyup kollamalıdır. Bu konuyu açarsak baya uzun bi sohbet olabilir :) bu konuda kadının alttan alıp yumuşak davranması gerekirdi o yüzden böyle bi açıklama yaptım canım, Allah hepimizin yardımcısı olsun :)

Cok sacma bi taritsma buyumus.
Ama şu durum var. Erkek annesi hersey yapar. Ama heh haklilardir kadin hic diyemez ben senin anana bidaha gitmeyecegim diye ama erkek ( erkek ya) hemen bidaha gitmem ben ailenin yanina diyebiliyorlar.
Aslinda eve donersende cok basit. Sen aileme gelmiyorsun ben ailene gitmiyorum.
Erkek olmalari kiz aileine saygısızlık yapacagi anlamnina gelmez.
Annen dogru noktada mudahele etmis. Kedi yavurusmu disarda birakiyor?
Hele bi sen onun aikesine yapsaydin kim bilir basina neler gelirdi.

Her yerde ariza bu erkek milleti

Eziklenmiş eşin.. Ama burada genelde eziklenen taraf hep gelinleri gördüğümüz için bana tuhaf geldi :) eşin iyi bir insansa güzel bi msj at arayı bul

adama herseyi soyleyeyim hemde ailemin yaninda soyleyeyim oda alttan alsin prenses gibi davransin, hem zaten hamileyim grurum oksansin bi taraflarim tavan yapsin..
cnm gercekten dunya boyle bir yer degil, sen prenses degilsin ki olsan bile bunlari pek yapamazsin heralde. ve ne yazikki dunya ustunde dogurabilen tek disi sen degilsin. yani cok sey yapma bence...

gidersen bir daha ewe donemezsin ne demek ustelik senin ailenin yaNinda!!!
annen en iyisini soylemiş benm annem olsaa oda öyle derdi. burda hata eşinde. saygılı olmayı öğrensin önce

selam kizlar.. gorusleriniz benim.icin onemli,lutfen bir fikir verin..iki hafta once hamile oldugumu ogrendim.resmen bulutlarin uzerinde ucuyoruz,oyle bir mutluluk.fakat mutlulugumuza golge dustu..nedeni ise ailemle esimin tartismasi..
annem bir sabah esimin sevdigi corbayi yapip bizi cagirdi,hep beraber yedik ictik.. tv karsisina gectik,esimle lafarken tel faturasi yuzunden tansiyon yukseldi,esim kotayi asti,ben de biraz darladim..sonra biraz eften piften nedenlerle uzerine gittim,saka yapiyorum aslinda ama bu gerildi bayagi,annemlerin yanindayiz diye herhalde..sonra gitmeyi aslinda hic dusunmedigim bir dugunden bahsetti ablam.. aa ben de gelicem dememle beraber esim.gidemezsin dedi.sok oldum.asla baskici biri degildir.giderim gidemezsin diye zitlasmaya basladik (gebelik durumundan gidemeyecegimi savunuyor boyle aciklamasa da) gidersen eve donemezsin dedi. ben yine sok.. donmem o zaman dedim.o zamana kadar sakinligini koruyan amnem de burada onun yatagi var sokakta kalacak degil.deyince esim iyice sinirlendi.. ben kalktim bu sefer bagrinmaya basladim..herkes ayaklandi.. esim de yeter yaa deyip evden cikti. ben o gece dugune gittim. o gun beni aradi,annemlere saygisizlik ettin dedim.. cok seyler soyledim ben de.. o da asla.gelmeyecegini onlarla gorusmeyecegini soyledi..3 gundur annemlerde kaliyorum.ariyor ama fazla degil..tlf da engelli ama ben aradigini goruyorum..yarin bebegimin kalp atislarini duymaya gidecegiz ama onsuz icime sinmiyor.. ailem de tepkili,cok severlerdi onu.simdi kiziyorlar.. gurur da yapiyorum..aralari duzelsin istiyorum ama ... bilemiuorumm
Yüzde doksandan hatalısın. Aynı şeyi sen yasasan ne yapardın. Sen eşinin ailesinin yanında olsam. Eşin bi harcamandan dolayı kvlerin yanında sana kavga çıkartsa sonra senin gitmeni istemediği bi yere gideceğini inat edip senin orda iyice düşürse bide üstüne kayınvaliden olaya karışıp oğlunu koruyup boşansan da olur tarzı konuşsa ve hatta eşinde Oray'a gitse. Ne hissederdin.çok yanlış yapmışsın hatalı olan ve özür dileyip Arayı düzeltmesi gereken sensin

Back
X