• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim bazı korkularım var

Sadece midesi hassas diye ameliyatlı kadının iki büklüm değiştirmeye çalışması çok üzücü. Yani ben hayal edince kıyamadım. Benimde mide rahatsızlığım var ama bu durumda bir kadın görsem, ben değiştirirdim. Eee ben el insanı olarak böyle diyorsam, eş nasıl diyemiyor ?
Onun midesi hassas ise , kadının da ameliyatı var yani.
Ben çok iyimser görmüyorum bilemiyorum.
Bebekle ilgilenirim yanına getiririm altının değişeceği zaman dedi yorumunuza alınmadım düşüncenize saygı duyuyorum

Alt değiştirme konusunda eşinizi zorlamayın biz mesela şimdiden konuştuk iş bölümünü eşim de istemiyor bez değiştirmeyi o görevi bana verme de ne dersen yaparım diyor 😅 alınmadım şahsen ev işi, yemek işi ve bebeği oynatma işini ona verdim kendim de bebek bakımı işini aldım. Daha doğmadı beebğimiz ama benim için uygun bu paylaşım.
İşte bizde buna benzer şeyler konuştuk o hariç her konuda yardımcı olurum bebeği yanına getiririm altını değiştireceğin zaman falan dedi

Ben varım canım . Hayatımda ilk defa kendi bebeğimi kucağıma aldım diyebilirim . Üstelik bebis erken doğunca tek başıma doğum yaptım . İlk 2 gün eşim ve ben yalnızdık . Çok üzüldüm , çok korktum bir şey olacak diye ama Allah o masumları koruyor . Sonra annem ve babam geldi yanımıza ama annem kanser tedavisi gördüğü için sadece manevi olarak yanımda olabildi . İlk 20 gün çocuğumu kucağıma alirken elim ayağım titriyordu ama sonra zamanla korkularım azaldı . Zaten 40 ı çıktıktan sonra sende alışıyorsun sanki hep anne olmuşsun gibi hissetmeye başlıyorsun kendini .
Teşekkürler paylasımınız için sezeryan mı olmuştunuz?

ben bosansin mi demisim ?
anne ile baba aynı değil anneye direkt hormonlar yükleniyor
Baba Kendi çabası ile 'baba' oluyor.
Peki ne yapılmalı bu durumda ? Babaya hormon mu enjekte edelim ? Yani bu durumu değiştirmek için ne yapabiliriz. Anne kendi çabası ile ‘anne ‘ olsun ama babaya hormonlar yüklensin ?

Nasıl bir çözümünüz olur bu duruma

Hiç canınızı sıkmayın,birazını okuyarak izleyerek öğrenirsiniz çoğunu deneyimleyerek:) O ne yapman gerektiği içgüdüsü geliyor insana.

Birde şöyle düşün belki kalacak bir yakının olabilirdi ama yardım ettiğini sanarken seni psikolojik çökerten, lohusa sendromuna sokan, eşinle aranı bozan birşeylede karşılaşabilirdin. Burda ne konular okuyoruz kadın yada erkek tarafı farketmez. Bilerek yada bilmeyerek gümbür gümbür kadının kafasını bozalım diye geliyorlar. Sütün az,sütün fazla, bebek öyle tutulmaz,şekerli su verelim, hatta memenin başı büyük yada küçük diye bile konu okuduk burda. Panik olma ve annelik iç güdüne güven gerisi gelecek...
Yaa evet burada neler okuyoruz bir yandan daha iyi ben kendime bilgi konusunda güveniyorum kendimi geliştiririm en iyi şekilde önümde uzun bi süreç var tek korkum fiziksel olarak kısıtlı kalmak

Peki ne yapılmalı bu durumda ? Babaya hormon mu enjekte edelim ? Yani bu durumu değiştirmek için ne yapabiliriz. Anne kendi çabası ile ‘anne ‘ olsun ama babaya hormonlar yüklensin ?

Nasıl bir çözümünüz olur bu duruma
ya yorum yazmak için yazmayın Allah aşkına ya

sizin cevrenizde sorumluluk sahibi erkek olmamış ise ben bir şey yapamam
benim çevremde var.

Bebegin altina bakilmasi gerektirecek kadar zorluk ilk 2 gun var. 3. gun siz almaya baslarsiniz bezini 😊 Benim esimin de midesi bulanir, hala da bulanir. Ama benim yapamadigim durumda yapar kendisi. Erkekler bebekten sonra cok degisiyor. Bebegi gorene kadar anlamiyorlar bebek sevgisini.
Ilk 2 gun esiniz idare ederse 3. gunden sonra da beraber bakarsiniz. Kayinvalideniz 70 yasinda olsa bile size cok faydasi olur eger bir sorunu yoksa. Hareket etmese bile, kafaniza takilan birsey olunca sorarsiniz, tecrubeli sonucta.
Simdiden bunlari dusunup kendinize stres yapmayin bence.

Bebegin altina bakilmasi gerektirecek kadar zorluk ilk 2 gun var. 3. gun siz almaya baslarsiniz bezini 😊 Benim esimin de midesi bulanir, hala da bulanir. Ama benim yapamadigim durumda yapar kendisi. Erkekler bebekten sonra cok degisiyor. Bebegi gorene kadar anlamiyorlar bebek sevgisini.
Ilk 2 gun esiniz idare ederse 3. gunden sonra da beraber bakarsiniz. Kayinvalideniz 70 yasinda olsa bile size cok faydasi olur eger bir sorunu yoksa. Hareket etmese bile, kafaniza takilan birsey olunca sorarsiniz, tecrubeli sonucta.
Simdiden bunlari dusunup kendinize stres yapmayin bence.
Yok tek basına bile yürüyemiyor oturamıyor desteksiz kv bebeği tutamaz bile :). Bakalım belki bir yardımcı bulurum 1 hafta kalabilecek

ya yorum yazmak için yazmayın Allah aşkına ya

sizin cevrenizde sorumluluk sahibi erkek olmamış ise ben bir şey yapamam
benim çevremde var.
Ne alakası var. Benim çevremde sorumluluk sahibi olmayan erkek yok mu dedim ? Merak ettim. Yorum yapmışsınız bende soru sordum. Niye yorum yazmak için yorum yazayım ki ?

Bir tek sizin çevrenizde var sanki sorumluluk sahibi erkek. Merak etmeyin bizlerde de var.

Eee ya sizin bakıma ihtiyacınız olursa?

Allahım yardımcınız olsun sağlıklı ve mutlu doğum nasip etsin inşallah.

Ancak hayat bu!
Hastalık da bizim için öyle değil mi? Allahım korusun sizin de altınızı temizlemeyecek mi?

En iyisi yardımcı bir hanımla görüşün. Ne olur ne olmaz…

,,
Bebekle ilgilenirim yanına getiririm altının değişeceği zaman dedi yorumunuza alınmadım düşüncenize saygı duyuyorum

Ama siz fizyolojik açıdan iyi olmayacaksınız. Destek alacağınız biri de yok. Bu durumda eşinizin yapması daha doğru değil mi ?
Onun midesi bulanıyorsa , sizinde doğuma bağlı ağrılar , acılar vs olacak.
Belki siz bile tuvalete gitmekte zorlanacaksınız.Sizinki daha zor yani.
Kim ne derse desin, ben eşinizi haksız buldum.
Ciddi anlamda bulantısı - kusması oluyor ise o zaman "Hayatım merak etme bir yardımcı tutarız" gibi şeyler diyebilirdi.
Keyfi bir söylem gibi geliyor kusura bakmayın. Alt değiştiriyor diye ölmez kimse.

Adam konfor düşkünü değilmiş ki koku hassasiyeti varmış..
Benim eşimin yok ama benim var meeela bazı şeylerde o yardım eder bana bebek konusunda..
Şimdi ben de konforcuyum :KK45:
Bence biz kadınlar konfor düşkünü olmalıyız hatta her şeye hassasiyetimiz de olmalı.

Kadına yakışıyor naiflik…

Sağolun esim çok iyi bir insandır bu lafına bende üzüldüm. Yapısı hep böyleydi çöp biraz koksun öksürmeye öğürmeye başlar yolda iğrenç bişey görsün aynı şekilde midesi çok hassas o yüzden alıskınım bu laflarına
Sen bekarlara bakma 😂Eşin ne bilsin bebek kakasını. Öyle kokulu, dolu bezler çıkarması için zaten büyümesi gerekiyor. İlk zamanlar azar azar yapıyorlar, alışır gördükçe. Mecbur kalınca zaten yapacaktır

Back
X