• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim bazı korkularım var

En büyük tavsiyem: Lohusalik icin yemegi önceden hazirlayip dondurucuya atin. Mesela corbalar icin de sebzeleri felan kesip hazirlayabilirsiniz. Ben onu son lohusaligim icin yapmadigima pisman oldum. Ailede hasta olanlar oldugu icin kimse ilk yardima gelemedi. Tek zorlandigim o oldu.

Merhaba ben 26 yasındayım, bir senedir cok istediğim hamilelik sonunda gerçekleşti çok mutluyum ama bir anda korkular sarmaya başladı, şöyle ki; benim annem hayatta değil maalesef, akrabalarımla da görüşmüyorum doğum söz konusu olunca ilk günler mutlaka birilerinin kalması gerekiyormus sanırım, hareket kabiliyeti kısıtlı oluyormuş.. en azından bir çok doğum hikayesi okudum gebelikten önce bile, genel çıkarımım bu yönde.
Eşimin annesi zaten 70 yasında ondan da bir beklentim yok. Eşim ben yardım ederim ama bebeğin altını değiştiremem diyor ( midesi bulanırmış) inanın cok kızdım ama kavga etmek de istemedim kapattım konuyu sonuçta isteyerek yapmayacaksa benım zorumla hiç yapmasın.
Elimden geldiğince hamilelik sürecinde, ne nasıl olur, eğitim videoları, kitaplar vs okuyacağım. Hayatımda bebek tutmamış bir insanım bakımı hakkında bir
fikrim yok.
Benim durumumu yaşayan var mı acaba? Nasıl bu süreci atlatırım kara kara düşünüyorum. Bir de insan lohusa olacak o durumda şuan ki gibi sağlıklı düşünebilecek miyim onu da bilemediğim için gözüm biraz korktu açıkcası tavsiyelerinize önerilerinize ihtiyacım var 🙏🏻
Merhaba başınız sağolsun. Şahsen illa birinin kalmasına gerek olmadığını düşünüyorum doğumda da hastanede de evde de esimle yalnızdım iyisiyle kötüsüyle biz baktık. Zorlanınca telefon açıp sorumuzu sorup kapattık daha rahat uzandım daha rahat emzirdim. Allah bir sekildeno gücü kuvveti veriyor. Eşiniz de sakın yapılı merhametli biriyse sizi zorlamaz yardımcı olur

Midesi bulanıyorsa burnuna mandal taksın🤗
Şaka bir yana, kaygınızı anlıyorum ve ben de benzerlerini yaşıyorum 11 haftalık bir hamile olarak… Etrafımda hiç bebek olmadı, annem de kayınvalidem de yakınımda ama bazı anlatması uzun sebeplerden dolayı ikisinden de böyle bir beklentiye girmek istemiyorum… Bebek bakmayı da diğer her şey gibi kitaplar, youtube ve udemy’den öğrenicem bu gidişle😅 Üzülmeyin konu sahibi, taşı sıksak suyunu çıkarırız kız, neleri başarmadık ki?😊

Şaka bir yana, kaygınızı anlıyorum ve ben de benzerlerini yaşıyorum 11 haftalık bir hamile olarak… Etrafımda hiç bebek olmadı, annem de kayınvalidem de yakınımda ama bazı anlatması uzun sebeplerden dolayı ikisinden de böyle bir beklentiye girmek istemiyorum… Bebek bakmayı da diğer her şey gibi kitaplar, youtube ve udemy’den öğrenicem bu gidişle😅 Üzülmeyin konu sahibi, taşı sıksak suyunu çıkarırız kız, neleri başarmadık ki?😊
Haklısınız pozitif yorumunuz için tesekkur ederım 🙏🏻 cahillik bilmemek sorun değil hallediliyor bir şekilde ama işte allah güç kuvvet verir inşallah bir şekilde başa çıkmak zorundayım. Mandal olayı bana mantıklı geldi bugun teklife sunarım bunu 🤣

Merhaba ben 26 yasındayım, bir senedir cok istediğim hamilelik sonunda gerçekleşti çok mutluyum ama bir anda korkular sarmaya başladı, şöyle ki; benim annem hayatta değil maalesef, akrabalarımla da görüşmüyorum doğum söz konusu olunca ilk günler mutlaka birilerinin kalması gerekiyormus sanırım, hareket kabiliyeti kısıtlı oluyormuş.. en azından bir çok doğum hikayesi okudum gebelikten önce bile, genel çıkarımım bu yönde.
Eşimin annesi zaten 70 yasında ondan da bir beklentim yok. Eşim ben yardım ederim ama bebeğin altını değiştiremem diyor ( midesi bulanırmış) inanın cok kızdım ama kavga etmek de istemedim kapattım konuyu sonuçta isteyerek yapmayacaksa benım zorumla hiç yapmasın.
Elimden geldiğince hamilelik sürecinde, ne nasıl olur, eğitim videoları, kitaplar vs okuyacağım. Hayatımda bebek tutmamış bir insanım bakımı hakkında bir
fikrim yok.
Benim durumumu yaşayan var mı acaba? Nasıl bu süreci atlatırım kara kara düşünüyorum. Bir de insan lohusa olacak o durumda şuan ki gibi sağlıklı düşünebilecek miyim onu da bilemediğim için gözüm biraz korktu açıkcası tavsiyelerinize önerilerinize ihtiyacım var 🙏🏻
Benim annem hayatta değil
Doğumda ankaradaydık aileden kimseye haber vermedik. Her şeyin iyi gideceğine dair inancım tamdı. Olmasa da eşim yanımda olduğu için yeter diye düşünüyordum. Doğuma eşimle birlikte gittik bebeğimiz doğdu ertesi gün eve geçtik. Eşim 10 gün babalık izni 20 gün de yıllık izin aldı. Her şeyi ikimiz yaptık. O bana yemek yaptı evin düzenini devam ettirdi ben de bebeğimize baktım. Kimse karışmadı, kimse akıl vermedi. Kimse canımı sıkamadı. Bebeğimi kendime göre büyütttüm. Hiçbir stres yaşamadım. Bebek ne kolik oldu ne bişey. 5 günlükken anne sütü sarılığı oldu 1 gece de hastaneye yatırdık ertesi gün çıktı. Onda da eşimle yalnızdık ben süt sağdım o 3 saatte bir hastaneye götürdü. Bebeği emzirmeyi, bakımını hamileyken okuduğum kitaplar, izlediğim videolar ve gittiğim hastanelerin ücretsiz gebe eğitimlerinden öğrendim. Kızım kucağıma aldığım ilk bebekti daha önce akraba çocuğu sevmişliğim bile yoktur ama doğduktan 1 gün sonra tırnaklarını kestim, 3. Gün göbeği düştü ve yıkadım.
Çocuklu Hayatımın en huzurlu zamanları (kayınvalidemin sonrasında geldiği 1 günü saymazsak) lohusalık günlerimdir.
Eşin becerikli biriyse bu süreçte en büyük desteğin olur ;)

Eşinizi mutlaka alıştırın doğumdan sonra ve bebeğinizin bezini sürekli değiştirsin. Mide bulanacak bir durum olmamalı bence sonuçta kendisi de gün aşırı tuvalete gidiyor tıpkı her insan gibi. Onda midesi bulanmayanın bebek kakasından hiç midesi bulanmamalı.

Doğumda ankaradaydık aileden kimseye haber vermedik. Her şeyin iyi gideceğine dair inancım tamdı. Olmasa da eşim yanımda olduğu için yeter diye düşünüyordum. Doğuma eşimle birlikte gittik bebeğimiz doğdu ertesi gün eve geçtik. Eşim 10 gün babalık izni 20 gün de yıllık izin aldı. Her şeyi ikimiz yaptık. O bana yemek yaptı evin düzenini devam ettirdi ben de bebeğimize baktım. Kimse karışmadı, kimse akıl vermedi. Kimse canımı sıkamadı. Bebeğimi kendime göre büyütttüm. Hiçbir stres yaşamadım. Bebek ne kolik oldu ne bişey. 5 günlükken anne sütü sarılığı oldu 1 gece de hastaneye yatırdık ertesi gün çıktı. Onda da eşimle yalnızdık ben süt sağdım o 3 saatte bir hastaneye götürdü. Bebeği emzirmeyi, bakımını hamileyken okuduğum kitaplar, izlediğim videolar ve gittiğim hastanelerin ücretsiz gebe eğitimlerinden öğrendim. Kızım kucağıma aldığım ilk bebekti daha önce akraba çocuğu sevmişliğim bile yoktur ama doğduktan 1 gün sonra tırnaklarını kestim, 3. Gün göbeği düştü ve yıkadım.
Çocuklu Hayatımın en huzurlu zamanları (kayınvalidemin sonrasında geldiği 1 günü saymazsak) lohusalık günlerimdir.
Eşin becerikli biriyse bu süreçte en büyük desteğin olur :KK66:
Mesajı okurken yunmuş yıkanmış gibi ferahlayıp mutlu oldum adınıza. Huzurunuz daim olsun. Sürekli kaos, basitlik, kan ter gözyaşı fışkıran lohusa gelin versus kayınvalide hikayeleri duyduğumuz ve okuduğumuz için, böylelerini duymak spa etkisi yaratıyor.

Hiç şimdiden tartışıp strese sokmayın kendinizi. Benim eşimde böyle derdi, doğumdan sonra ilk zamanlar bocaladı tabiiki, sonra öyle bir ilgilendi ki bir doğurmadı bir de emzirmedi diyebilirim inanın ki hala da öyle. Bizimde kimsemiz yoktu üstelik var ama yoktu. İyi ki de yokmuş herşeyi kendi başımıza hallettik.. Şimdi ikinci bebeğimizi bekliyoruz 🙏

fikrim yok.
Bebekten tiksinmek nedir ya.Kendi çocuğundan.

fikrim yok.
Öncelikle bebeğin sağlıkla gelsin.. Benimde annem yok, kayınvalidem var ama Allah şahit bir bardak suyumu getirmedi. Kız kardeşim var o geldi ilk zaman gece dönüşümlü baktık hakkını inkar edemem. Ama yemek temizlik filan ilk 3 4 günden sonra ben kendim yaptım. Hastanede eşim kaldı ama herşeyi hemşireler halletti zaten. Ped değiştirmek dahil olmak üzere hemşireler yaptı. Biraz toparlayıp ilk yürümeden sonra kendim hallettim onuda. Eşin yardım eder, altta değiştirir insan kendi çocuğu olunca tiksinmez, doğunca o da tiksinmez düşüncesi değişir. Yemekte bi hafta idare edilir. Hiç gözünü korkutma şimdiden. Doğum yaptığım gün dahil tek bir gün bile yatmadım. Sağlıkla bebeğine kavuşmak nasip olur inşallah.

fikrim yok.

Hiç korkmayın bir guc geliyor sanki biliyormuş gibi bir his
Hem kemikler yumuşak olduğu için kolay kolay canını yakamazsiniz bariz kötü davranmanız gerek
Esinizi de hiç ciddiye almayın çatlasa da patlasa da kussada hepsini yapacak bebek defalarca üstüne kusacak bezi geçecek sadece bebeği değil bide kendini temizleyecek boşa konuşmasın şimdiden :D

Bebeğin bezini değiştirmek,bebek bakımının en kolay işi.Yemek yapacak, ütü yapacak,ortalık toparlayacak,bebek pışpışlayacaksa bence bez değiştirmese de olur

Mesajı okurken yunmuş yıkanmış gibi ferahlayıp mutlu oldum adınıza. Huzurunuz daim olsun. Sürekli kaos, basitlik, kan ter gözyaşı fışkıran lohusa gelin versus kayınvalide hikayeleri duyduğumuz ve okuduğumuz için, böylelerini duymak spa etkisi yaratıyor.

:) ben de aynı kaygıları yaşamış hamileyken konu açmıştım. Annem olsa yanımda isterdim tabi ama babam, erkek kardeşim, görümcelerim, kayınvalidem gibi o sırada yarardan çok tantana yaratacak kimsenin tepemde olmasını istemediğim için ailelere doğum tarihini 2 hafta sonrası için söyledik :KK70: bebek doğunca güya 2 hafta erken doğmuş gibi oldu :KK70:
Gece doğum başladı sabah da hastaneye geldik fırsat olmadı söylemeye falan dedik zaten 10 saat mesafedelerdi. İyi ki de böyle yapmışız. 3 gün sonra kv geldi 1 gece kaldı gitti. Gece bebek ağladı ben de emzirmeye çalışırken (sağ göğsümü henüz ememiyordu) kayınvalidem odaya daldı direkt süt mü yok falan diyince eşim anne böyle müdahale etmene gerek yok, annesi ilgileniyor zaten bir ihtiyaç olursa söyler sana demişti. Tek müdahalemiz bu oldu sonra kimse kimseye karışmadı :) anne ve bebek sağlıklı olduktan sonra kadının zaten doğurduğu yavruya bakamaması gibi bir yetersizlik yok yani bence. Buna çok hazır ve muktediriz aslında.

Bence doğum sırasında hastanede de güç verecek moral verecek birisi lazım
Endişeli olup kadını strese sokacak biri olmamalı.

Herkese çok pozitif doğumlar dilerim

Bebek kakası meselesinde benim eş de yapamam diyordu doğmadan önce. Kızımız bi aylıkken falan hem altını değiştiriyor hem konuşuyorken yakaladım “hani kızım kakiş mi yapmış, gel kakişini temizleyelim” falan diyip bana error verdirmişti :))
Ek gıdaya kadar zaten kaka altın sarısı kokusuz bişey. Öyle iğrenilcek bişey değil

hamileyken anneme cocugun altini sen degistirirsin diyordum. bende yapabilecegimi dusunmuyordum. esimde ben degistirmem diyordu ama hic oyle olmuyormus:KK48:
ilk gunler annemle k.validem temizledi hep biraksalar da bi de ben altini temizlesem diye dusunuyordum.elime bulasiyordu yine de igrenmiyordum. esimde ona hic teklif etmeden kendi temizledi altini. Ek mamaya gecmeden kakasi kokmuyor. ilk alti ay rahatsiniz yani😁

Her emzirdiginizde sirtina vurup midesindeki gazi cikarin. emzirirken emmeyip aglayarak kendini geri atiyorsa midesinde gaz vardir Karninda gaz olursa interntte videolar izleyip onlari uygulayin ki ayaklarini kendine dogru cekip uzatiyorsa gazi vardir zaten genelde ya aciktigi icin ya gazi oldugu icin aglar

hemsireye de söylersiniz bebek bakimiyla ilgili bilgilendirir sizi

minik melekler yaa. En cok anne göğsünde huzur buluyorlar, rahatliyorlar🥰

ben çocuğun altını değiştiremem diyen birinden neden çocuk yaptınız?
bu basit bir şey gibi geliyor ama değil
kimse tuvalet kokusundan hoşlanmaz sanırım.
bu cocuk için konforumu bozamam demek aslında.
size kolaylıklar diliyorum simdiden.
Genç anneyi
fikrim yok.
İnanın bu yazdıklarınızı herkes yaşamıştır.Tutamam yapamam diyenden korkun.Bazen yapamam diyenlerin elinden alamıyorsunuz bebekleri.Erkekler genelde yapamam edemem modunda oluyorlar.Annelerin geninde var bizde yok diye havalara giriyorlar.Ama yeni nesil babalar daha iyi.Eşinizlede şunu yapamam bunu yap yapmam vb diye tartışarak gerilime girmeyin derim.
İlk günler imkanınız var mı bilmiyorum ama en azından on gün kadar gündüzleri bir yardımcı ayarlasanız size bebeğe ev işine yardım edecek.İmkanınız yoksa da eşle beraber yapacaksınız artık.İnanın geçip gidiyor o günler bir bakmışsınız bebeğiniz bir aylık olmuş bile.Bu nedenle hiç kendinizi germeyin bebek uyutma yeme yedirme benzeri videolar izleyerek kendinizi geliştirin onlara ihtiyacınız olacak çünkü.Her şey güzel gidecek buna inanın.

Eşin becerikli biriyse bu süreçte en büyük desteğin olur :KK66:
Öneriler ve yaşadıklarınız süper.Siz ve eşiniz cidden çok becerikliymişsiniz.Bravo kutlarım.Burada yeni anne olacaklara iyi bir örneksiniz.Ayrıca güzel öneriler var.Buzdolabına yemek hazırlığı yapmak gibi.

Back
X