hamileyim bebek dogunca kayinvalidemle degil artik kendi evimde yemek istiyorum

Ben 1 yıldır evliyim ve suan iki aylık hamileyim. Kayinvalidemle altli ustlu oturuyoruz ve su zamana kadar yeme icme hep bir ama artik kendi evimde zaman gecirmek kendi evimde yiyip icmek istiyorum. Bunu eşime nasil anlatmaliyim hamile olmadan once birkac kez konuştum ama esim ailesinden ayrilmak istemiyor, evlendikten sonra degisti demesinler diye hiçbirşey yapmiyor.Bebek olduktan sonra yeme icmeyi nasil ayiricam ona neler söylemeliyim litfen yardımcı olun
Kelin ilaci olsa kendi basina surermis canim ben de ayni evde oturuyorum sen altli ustlu oturmana ragmen rahat degilsin ne garip bu konuda ayri olan insanlara cok imrenirdim demekki herkesin bir sorunu oluyormus . bence esinizin gelme saatlerinde uyuyun yatin esinize sen ye ben yemicem deseniz zaten dayanamaz direk biz evde yiyelim demek olmaz esinizi ailesiyle karsi karsiya getirmeyin inanki hep kotu biz oluyoruz

sadece aksam yemegi olsa gene neyse. birde sen yapiyormussun. birden biraktirman zor gibi.

once kahvalti yla baslayabilirsin. inme asagiya. uykum var. midem bulaniyo vs diye. aksam 4-5 gibi in hergun aksam yemegi yap evine cik. gunde birkez inmis olursun en azindan. bi sure böyle yap.

sonra yemegi kendi evinde fazla fazla pisirip kendine ayir kalanini asagiya gonder.

yani simdilik aklima bu kadari geldi. birden kesersen de cok tepki alabilirsin gibi. bu tepkilerle ugrasmak istemezsen azar azar birakabilirsin.

ama illa birak. arkadasim anlatirdi 8 aylik hamileyken bilr kayinvalidesinin mutfak yağlarını temizlermis. kizi hamile kalmis sepet bile tasitmamis vs diye.

bizim sıkıntımız bu. bastan hayir demeyi mucadele etmeyi beceremiyoruz. sonra yillarca icimizden cikmiyor. hayati kendimize dar ediyoruz.

yada toptan kesmek istersen bi gun hastayim diye hic inme. laf ederlerse tartis hir gurle hallet :)

Bebek olmadan ayırın. Zamanla farklı bir beslenme listeniz olacak. 6. aydan itibaren iştah çok artacak, bir çok şeyi hayatınızdan çıkarıp bir çok şeyi arttırmak zorunda kalacaksınız. Muhtemelen son aylarda doktor sürekli üzüm ye yoğurtla eti karıştırma vs seni yönlendirecek. 1 de öğlen yemeği yesen 4te canavar gibi acıkacaksın :) pilav börek vs çok büyük ihtimal doktor izin vermeyecek. Kısacası kayınvalide menüsü sana uymayacak.

Kibarca "her dakika sizi rahatsız etmeyeyim, hem yemem gerekenler belirli şeyler ona göre evde hazırlayayım hepimiz diyete girmiyoruz ya" diyip şakaya vurun

Gebelik esnasında çeşitli bahanelerle bu durumu kurtarman kolay aslında.
Gebelikle ilgili çeşitli şikayetlerden bir yelpaze oluştur kendine. İleri safhalardaysan bile tansiyonu bahane edebilirsin. Yemek yapmayı kes ama öncelikle. Kokusu rahatsız etsin mesela. Ya da çok ayakta kalınca ayak ağrısı çekiyor olabilirsin.. Eşin tabi şikayet ettiysen bu konuda uyanık olacağından malesef bu durumu ona karşı da devam ettirmelisin. Misal;
Kahvaltı saati kalktınız;
- Sabahları kalktığımda çok bulantım olmaya başladı, sanırım tansiyonum oynuyor artık. Basit bir iki şey kuralım şimdi, birlikte benimle ye, annen de kırılmasın aşağı iner orada da kahvaltı yaparsın, ben de biraz yatarım.
Akşam yemeği saati;
- Kan dolaşımım da bir şey var yahu, sürekli ayaklarım şişiyor ayakta kalınca geceleri uyuyamıyorum. Kendime bir çorba koyacağım, bir de salata yaparım. Hızlıca yiyip biraz uzansam iyi olur. Benimle birlikte atıştır istersen sen de, ama mutlaka aşağı inersin şimdi kırılmasınlar, sen orada yersin akşam yemeğini..
Yapın bunu bir ay kadar.. Bir yoklayın bakalım eşinizi, kayınlarınızın evinde ki durumları. Doğuma doğru bu işi biraz daha komplike hale getirirsiniz. Sofraları falan.. "Kendimi iyi hissettiğim aralarda annenlerde yeriz, arada burada birlikte.." kısmına geçersiniz. Son ayda da "Lohusalıktan sonra artık düzeni oturturum ben, çocukla in çık zor olur. Hastalık, hava değişimi filan bir süre olmaz. Hem bizim de düzenimiz oturur" dersiniz.. Adım adım...
Yaşınızdan ötürü aklıma başka yazacak bir şey gelmedi açıkçası. Erkek idare etmek açısından oldukça toy bir yaş..
Allah şimdiden kolaylık versin..

Ben 1 yıldır evliyim ve suan iki aylık hamileyim. Kayinvalidemle altli ustlu oturuyoruz ve su zamana kadar yeme icme hep bir ama artik kendi evimde zaman gecirmek kendi evimde yiyip icmek istiyorum. Bunu eşime nasil anlatmaliyim hamile olmadan once birkac kez konuştum ama esim ailesinden ayrilmak istemiyor, evlendikten sonra degisti demesinler diye hiçbirşey yapmiyor.Bebek olduktan sonra yeme icmeyi nasil ayiricam ona neler söylemeliyim litfen yardımcı olun
Bastan yapilmis buyuk bir hata.simdi kendi evinde yemek yapmaya baslasan bu gayet normal olan sey olay olucak. Ooo sen kotu gelin olucaksin.bukadar kucuk yasta evlenmeseydin eminim bunu bastan kabul etmezdin.ozaman kotude olmazdin.

zaten bebegin yeni dogdugunda emin ol bu birlikte yeme isi senin isine yarayacak.cunku bebekle ilgilenmekten yemek yapmaya firsatin olmayacak.hazir yemek yemek isine gelecek.ben bebegim kucukken cok zorlanmistim.
bebek biraz buyuyene kadar kocana bu istegini guzellikle kabul ettirmeye calis.

Şöyle anlatayim sabah aşağı iniyorum kahvaltiyi hazirliyorum beraber kahvalti yapiyoruz cikan bulasiklari yikiyorum kendi evime çıkıyorum kendi evimi topluyorum tekrar asagi iniyorum yemekleri yapiyorum beraber yiyoruz onlari da topluyorum aksam sadece uyumak icin yani bir oda olarak kullaniyoruz kendi evimizi. Ve esim bu durumdan hic şikayetçi değil. Hele kayinvalidemin evini temizlemedigim icin üstüne bana kusüyor
siz niye düzdünüz üst katı, alt katta size bi oda verselerdi. sende günde 10 kere im çık yorulmazdın. keşke hamile kalmadan bu konuyu halletseydin.

Şöyle anlatayim sabah aşağı iniyorum kahvaltiyi hazirliyorum beraber kahvalti yapiyoruz cikan bulasiklari yikiyorum kendi evime çıkıyorum kendi evimi topluyorum tekrar asagi iniyorum yemekleri yapiyorum beraber yiyoruz onlari da topluyorum aksam sadece uyumak icin yani bir oda olarak kullaniyoruz kendi evimizi. Ve esim bu durumdan hic şikayetçi değil. Hele kayinvalidemin evini temizlemedigim icin üstüne bana kusüyor
Sanırım sizi köle olarak almışlar.evlendiğim ilk sene kvgille evlerimiz yakındı.sabah gider akşam gelirdim.işine yemeğe sadece yardım ederdim.çoğu şeyi kendi yapardı.ama şimdiki aklım olsa ona bile gitmezdim.çok kötü bi durum.allah yardım etsin.

Ayy bizde oyleydik.
Ama annesinden ayrilamiyor ne demek ya? Gorende adami alip fizana gideceksin zanneder. Altli ustlusun ev ayni yerde bir tek yeme icme ayri olacak.

Ayy bende demistim kendi duzenim olacaksa geri giderim yoksa gitmem demistim

Söyleyince anlayış görmezsin bende aynı durumdaydım ,yavaş yavaş evde yemek yapmaya başladım bugün canım çekti ya da ben hazırladım falan diyip salağa yattım yavaş yavaş kestim ve çocuk olunca o kadar çok canını sıkacak ki bu durum ve sürekli karışmaları daha çok sıkıntı yaşayacaksın emin ol şimdi den alıştır bence zaten çocuk olunca da sana gelirler surekli:D

benimde teyzemde ayni senin dertten yasiyordu . Onun kocasi evine tup bile almiyordu neymis annesi gilde(yukarda ) varmis. Gece cani birsey yemek isterse annem gilde var diyormus... Kaynana utanmassa su kucuk odayi size verelim asaga evi kapatalm diyecek nerdeyse ... Neyse teyzem kocasiyla kavga eder , esi isteyken baba evine doner. Esi de yalvar yakar evine don laflari falan . Teyzemde sart kostu artik kendi evimizde yiyecez icecez. yukariya cikmak istemessem beni zorlamayacan falan vs... Simdi adam esimle annem kavga eder cocuklarlar gene gider diye korkudan teyzeme hic bir sey diyemiyor... Teyzem sadece ben niye bunu daha once yapmadim diye uzuldugu gunlere aciyor....
Kisacasi arkadasim iyilikle kotu olmadan evini yeme icmeyi ayirmaya bak. Adi ustunde siz ''evlisiniz'' ve cocugunuzla bir aile olacaksiniz . En dogal hakkiniz .

Çocuk emiyor çıcuk durmuyor zati çocuk az büyüyünce onlarda dağıtıyor etrafı diye istemezler ama sen lohusalık döneminde zemin hazırla inemem aşşağı de ne bikim rahat giyinmem gerek de eşin anlar heraldee

Back
X