Hamileyim. Bosaniyorum.

iki tarafı da hatalı gördüm ben. aile başta istemeyebilir ama madem kızın sevdi evlendi. rahat bırak değil mi?
benim anladığım kadarıyla damada hep istenmediği hissettirilmiş, dış kapı mandalı muamelesi yapılmış.
o da hırslanmış, karısı üzerinden baskı kurmaya çalışıyor.
ya eşin ve yuvan için ailenle asgari düzeyde görüşeceksin. ya da iki taraf arasını yapmak isterken olan sana olacak elif1310 elif1310
Aynen ben bile bu kadar iyi anlatamazdım

Bizim zaten öyle çok kuvvetli baglarimiz yok. Zaten kimseye de ihtiyacım yok çok şükür kazancım var. Benim derdim çocuklarım babasız büyümesin. Sonuçta normalde iyi . Fevri davranıyor ve ailemi sevmiyor . Onlar da onu. Ben de arada kalıyorum
Birine ihtiyaç illa maddi olmuyor eş hayatı paylaştığımız kişi az önce bir konu okudum eşi öğretmenlik yapmasını istememiş konu sahibi boşanmış ama hiç mutlu değil yapayalnız paralarına sarılıp uyuyamıyor insan her dönem de iniş çıkışlar var iki tane Allah bagislasin yavrunuz var sabır gistermeli yuvanizi herşeyin uzerinde tutmalisiniz evet gerekirse ailemizin de üzerinde çünkü bizim de ayrıl bir ailemiz var artik sizi düşünen anne kocanizla iyi olmaya uğraşmalı siz vazgecmeyin.

Canım çok karışık oldu, bir yerde eşim iyi bir şeyi yok demişsin, bir yerde iş tutturmaz, bir yerde para da gözü yok aslında diyorsun bir yerde annemin parasını istiyor iması yapmışsın.

Annenler aslında seni eşine layık görmediler ama sen severek evlendin ve eşini hala seviyorsun. Doğru mu?

Annen anladığım kadarı ile eniştene kollarını açmış hatta kendine kalan mirasla iş kurmuşlar. Belki de eniştene maddi olarak bile destek oluyorken, eşine dış kapının mandalı muamelesi ile işçi vazifesi vermişler. Kaldı ki işçi olmak gocunulacak şey değil ama annen ve enişten eşini destekleyip, özellikle senin iyiliğin için, ona da firma da iyi bir yer vermek yerine onu tamamen egale etmişler. İşten kovarak da gururunu çiğnemişler.

Eşin de doğal olarak sinirlenmiş ve ne maddi ne manevi destek olmadığı için ve de üstüne dışlandığı için ailene yüz dönmüş.

Sen eşinle bile bile evlendin, onun karakterini biliyordun, iki de çocuk yaptın şimdi eşin sağlam pabuç değil ayrıl diyenleri anlayamıyorum, bayan en başından kabul etmiş işini kaldı ki adam düzelmiş, çalışıyor.

İkincisi annen diğer evlatlarına sahip çıkarken size sahip çıkmıyorsa bence de eşin tepki olarak dava açalım demiş olabilir. Para sevdası değil ama ayırım yapılıyorsa (ki ben öyle algıladım) adam haklı. Ama cidden durum buysa.
Aynen ya. Az önce B Began e aynı yorumu yaptım. Valla ağlamaktan helâk oldum. Aynen böyle oldu herşey

Valla kusura bakmayında sözleşme de imzala ış olsanız eşinizin bal gibi parada gözü var . Ayrıca böyle bir intikam olurmu ailenin eşinizi neden istemediği belli. Haa şöyle bir intikam olur malı mülkü kendi tasarrufuna bi yakının tasarrufuna alır sizide kapının önüne koyar ailenizden çok güzel intikam almış olur. Eşiniz hiç iyi niyetli değil hanımefendi

İyi de 5 yıllık evliler ve adam bu vekaleti yeni istiyor, karşı taraf adama adım atmak yerine daha da aşağılıyor, hakaret ediyor. Bir de işten atmışlar. Ayrıca en berbat tarafı ailesi en baştan evlilik sözleşmesi yaptırmış sırf para alamasın diye. Bunu sizin eşinize yapsalar eşiniz buna rağmen sizle evlenir miydi? Adam kadını seviyormuş ki böyle bir sözleşmeye evet demiş bana kalırsa.

Ayrıca herkesin eşi bu kadar dayatmadan ve ayırımcılıktan sonra (öteki enişteye muhtemelen sözleşme yapılmamış ve iş kurulmuş birlikte) çıldırıp bunu talep edebilir o sinirle.

Bunu genele söylüyorum; kadının da iki çocuğu var yapmayın hemen ayrıl, boşan olur mu ya. Adam para göz olsa sözleşme imzalamaz, 5 yıl boyunca da bunca hakarete katlanmaz.

Son düzenleme:
Pfff benmde annem esmle anlasamaz... Esim anneme bikac dfa maj atti annem umursamadi.benmki dahada kudurdu:)))) elif1310 elif1310 yuvana sahip cik madem aranzda sorun yok aslnda esnle ozaman smski sarilin birbirinize

Aynen ya. Az önce B Began e aynı yorumu yaptım. Valla ağlamaktan helâk oldum. Aynen böyle oldu herşey

Bak yukarda da yazdım canım, ailen resmen kardeşinle senin, eniştenle de senin eşin arasında ayırım yapmış. Eşine sözleşme imzalatmışlar ve buna rağmen adam evlenmiş seninle. Bu adam kötü olamaz. Bu sözleşmeyi imzalayıp da bu hakarete, para göz damgasına herkes katlanmaz. Eniştene var mı sözleşme hayır, bir de üstüne adama iş kurulmuş.

Bence annen kendisi sevmiyor diye, eşine böyle muamele edemez. Bırak üzme kendini, eşin sakinleşene dek onu destekle. Bir önceki konuda da gördüm hakaret de var eşine. Bırak ya, eşine sahip çık. Bak o senin için nelere katlanmış ve en ağırı KV ve bacanak tarafından işten atılmak. Şu an sinirli haklı olarak.

Ben olsam evliliğime sahip çıkar dua ederim. Bak hamilesin üzme kendini, bebeği de üzme. Düzelir her şey. Rabbim eşin haklıysa o enişteni ve anneni kapısına getirir. Zamana bırak. Ama eşine de davadan vazgeç, tamam bir süre görüşmem de.

Birine ihtiyaç illa maddi olmuyor eş hayatı paylaştığımız kişi az önce bir konu okudum eşi öğretmenlik yapmasını istememiş konu sahibi boşanmış ama hiç mutlu değil yapayalnız paralarına sarılıp uyuyamıyor insan her dönem de iniş çıkışlar var iki tane Allah bagislasin yavrunuz var sabır gistermeli yuvanizi herşeyin uzerinde tutmalisiniz evet gerekirse ailemizin de üzerinde çünkü bizim de ayrıl bir ailemiz var artik sizi düşünen anne kocanizla iyi olmaya uğraşmalı siz vazgecmeyin.
Yani hiç istemiyorum gerçekten. Yuvami dağıtmak çocuklarımı rezil etmek. Eşim de özünde iyi ama arada cildirip böyle şeyler yapıyor. Ben de arada kalıyorum hiç idare edilmiyorlar . Annem baskın bir karakter eşim de aksi biraz.

Yani hiç istemiyorum gerçekten. Yuvami dağıtmak çocuklarımı rezil etmek. Eşim de özünde iyi ama arada cildirip böyle şeyler yapıyor. Ben de arada kalıyorum hiç idare edilmiyorlar . Annem baskın bir karakter eşim de aksi biraz.

Ne oldu yani simdi? Ailen senimi dusunmus oldu?
Once konusma sen adamla. Sonra gel bebek gör. Yetmemis birde bacanagi istemiyor.

Empati kuraraam eger. Kv kb kayin birader beni istemese kocam beni dayaktan oldurse ne konusurim ne onlarin ortaminda bulunurum.

Yani... bilemedim. Olan sana olmus. Ailen seni dusunseydi kizima iyi bakiyorsa neden istemeyelim derlerdi.

artık sen de bir anne ve aile sahibisin. öncelik kendi yuvan ve çocukların olsun. ortalık durulup eşin sakinleşene kadar ailenle mümkün olduğunca az görüş. seni anlayabiliyorum çünkü benzer durumları yaşadım. hatta çocuk yokken annem boşanmam için çok baskı yaptı. yeri geldi ailem hatasını anlasın diye bir süre görüşmedim. sonuçta ailen seni ne olursa olsun silemez, silmemeli. sen eşinle aranı iyi tut. ne zaman ki ciddi hatalar yapar (işsizlik, aldatma,kumar, içki, şiddet vb) o zaman boşanırsın.
şu anda boşanma için ciddi sebep görünmüyor ortada.

Bak yukarda da yazdım canım, ailen resmen kardeşinle senin, eniştenle de senin eşin arasında ayırım yapmış. Eşine sözleşme imzalatmışlar ve buna rağmen adam evlenmiş seninle. Bu adam kötü olamaz. Bu sözleşmeyi imzalayıp da bu hakarete, para göz damgasına herkes katlanmaz. Eniştene var mı sözleşme hayır, bir de üstüne adama iş kurulmuş.

Bence annen kendisi sevmiyor diye, eşine böyle muamele edemez. Bırak üzme kendini, eşin sakinleşene dek onu destekle. Bir önceki konuda da gördüm hakaret de var eşine. Bırak ya, eşine sahip çık. Bak o senin için nelere katlanmış ve en ağırı KV ve bacanak tarafından işten atılmak. Şu an sinirli haklı olarak.

Ben olsam evliliğime sahip çıkar dua ederim. Bak hamilesin üzme kendini, bebeği de üzme. Düzelir her şey. Rabbim eşin haklıysa o enişteni ve anneni kapısına getirir. Zamana bırak. Ama eşine de davadan vazgeç, tamam bir süre görüşmem de.
Evet öyle oldu canım eniştemiz bir tane annem için. Bizimki de zaten adam olmaz. Onlar sözleşme falan yapmadılar tabiki. Her şeyin en iyisi en güzeli alındı. Ailem gerek takı konusunda gerek düğüne iştirak noktasında çok iyilerdi. Biz de kimsesiz gibi evlendik. Düğünüme bile zor geldiler çoğu gelmedi. Boğazım düğüm düğüm evlendim. Öyle de doğum yaptım. Aman dedim istemediler talepte bulunamam. Eniştenin işi hazırdı ortak ettiler hemen. Dört dörtlük oldu hersyleri. Kardeşim mutlu oldun yeterki dedim. Ne yapabilirim. Bunlar olurken benim eşimle konusmuyorlardi bile. Ben öksüz gibi katıldım kınaya düğüne. O gelmedi. Belki dedim duzelirler ne eşime dert yandım ne onlara. Eşim de birden bu hale gelmedi yani

artık sen de bir anne ve aile sahibisin. öncelik kendi yuvan ve çocukların olsun. ortalık durulup eşin sakinleşene kadar ailenle mümkün olduğunca az görüş. seni anlayabiliyorum çünkü benzer durumları yaşadım. hatta çocuk yokken annem boşanmam için çok baskı yaptı. yeri geldi ailem hatasını anlasın diye bir süre görüşmedim. sonuçta ailen seni ne olursa olsun silemez, silmemeli. sen eşinle aranı iyi tut. ne zaman ki ciddi hatalar yapar (işsizlik, aldatma,kumar, içki, şiddet vb) o zaman boşanırsın.
şu anda boşanma için ciddi sebep görünmüyor ortada.
Peki gorusmeyince daha çok ofkelenmediler mi yani tepkileri ne oldu

Canim oncelikle cok üzüldüm ama esinle konus evliligini bozma cocuklarinin babasi o ailende yanlis yapmis isten cikarmislar ustelik jardesinin esi yuzunden ben cicuklarimin babasiz buyumedini istemem sahsen alkah yardimcun olsun

Pfff benmde annem esmle anlasamaz... Esim anneme bikac dfa maj atti annem umursamadi.benmki dahada kudurdu:)))) elif1310 elif1310 yuvana sahip cik madem aranzda sorun yok aslnda esnle ozaman smski sarilin birbirinize
Uyuz işte illa kabul görmek istiyor. Çok doldu yıllardır. Onu hiç böyle görmemiştim

Canim oncelikle cok üzüldüm ama esinle konus evliligini bozma cocuklarinin babasi o ailende yanlis yapmis isten cikarmislar ustelik jardesinin esi yuzunden ben cicuklarimin babasiz buyumedini istemem sahsen alkah yardimcun olsun
Sağol canım inşallah toparlayabilirz

Peki gorusmeyince daha çok ofkelenmediler mi yani tepkileri ne oldu
sinirlendi tabi annem. kocanı seçtin, beni sildin, sütüm haram olsun dan başladı. tansiyonu indi çıktı, her şeyi yaptı. sinir krizi bile geçirdi.
anneme elbette üzüldüm ama ya bana, ya eşime yapılan haksızlıklar?
hiçbir suçumuz yokken bu yuvayı yıkarsam ve eşimin ahını alırsam diye çok korktum.
senin eşinde de hata görmedim ben, ortada iki çocuk. ayrılırsan bunun vebalini ne ailen ne sen ödeyemezsiniz.

Evet yani gorusturmuyor diye kötü şeyler olursa

Miras davalarinda davayi kazananlar da dahil mutlu olan hic gormedim,aile icinde yikim yasaniyo resmen.Bence vekalet vermeyin,gerek olursa ben acarim davayi vekalete gerek yok deyin kapatin konuyu.

Aileniz biraz bencil gibi geldi bana,siz once cocuklarinizi ve kendinizi dusunun,acele karar vermeyin.

Ailem istedi çünkü evlenmemiz için tek şartları buydu

Evet öyle oldu canım eniştemiz bir tane annem için. Bizimki de zaten adam olmaz. Onlar sözleşme falan yapmadılar tabiki. Her şeyin en iyisi en güzeli alındı. Ailem gerek takı konusunda gerek düğüne iştirak noktasında çok iyilerdi. Biz de kimsesiz gibi evlendik. Düğünüme bile zor geldiler çoğu gelmedi. Boğazım düğüm düğüm evlendim. Öyle de doğum yaptım. Aman dedim istemediler talepte bulunamam. Eniştenin işi hazırdı ortak ettiler hemen. Dört dörtlük oldu hersyleri. Kardeşim mutlu oldun yeterki dedim. Ne yapabilirim. Bunlar olurken benim eşimle konusmuyorlardi bile. Ben öksüz gibi katıldım kınaya düğüne. O gelmedi. Belki dedim duzelirler ne eşime dert yandım ne onlara. Eşim de birden bu hale gelmedi yani

E be kardesim bunları baştan desen ya.

Ailenle konuşmayı denedin mi?

Ben bir iki hareketlerini gördükten sonra ailen böyle yapıyor anladım başta. Madem ilk günden böyle ayrımcılarmış düğününe gelmemeye kadar. Sor sepep söylesinler.

Ciddi sebeplerse tamam ama öyle kaşını gözünü beğenmedikse olay, sen de kocanın yanında dur. Bir müddet görüşme ailenle. Bakalım nolcak

Back
X