Hamileyim. Bosaniyorum.

sinirlendi tabi annem. kocanı seçtin, beni sildin, sütüm haram olsun dan başladı. tansiyonu indi çıktı, her şeyi yaptı. sinir krizi bile geçirdi.
anneme elbette üzüldüm ama ya bana, ya eşime yapılan haksızlıklar?
hiçbir suçumuz yokken bu yuvayı yıkarsam ve eşimin ahını alırsam diye çok korktum.
senin eşinde de hata görmedim ben, ortada iki çocuk. ayrılırsan bunun vebalini ne ailen ne sen ödeyemezsiniz.
İşte benim annem de öyle oluyor. Sinir krizi geçiyor sürekli ben öleyim de kurtul falan diyor bir şey dicek olsam. Senin de evladın var sen mükemmel Anne ol seni de göreceğiz falan diyor susup kalıyorum

E be kardesim bunları baştan desen ya.

Ailenle konuşmayı denedin mi?

Ben bir iki hareketlerini gördükten sonra ailen böyle yapıyor anladım başta. Madem ilk günden böyle ayrımcılarmış düğününe gelmemeye kadar. Sor sepep söylesinler.

Ciddi sebeplerse tamam ama öyle kaşını gözünü beğenmedikse olay, sen de kocanın yanında dur. Bir müddet görüşme ailenle. Bakalım nolcak
Benim ailemin düşünce yapısı biraz farklı onlara göre aşk sevgi beş yıl sürer en fazla. Yani aşktan çok mantık evliliği yapmak iyi bir şey. Karşılıklı birbirimizi anlamıyoruz. Ben sevmezsem evlenemezdim. O zamanlar deli gibi aşıktım vazgeçirmek için çok cabaladilar . Gerçi hala aynıyım da neyse. Küçük bir yer eşimi hiç iyi anlatmadilar onlar da istemedi doğal olarak. Belki ben de aynı olurum çocuklarım buyuyunce. Sonuçta inat ettim evlendim. Duzelirler sandım ama olmadı. O zamandan beri böyleler işte.

Miras davalarinda davayi kazananlar da dahil mutlu olan hic gormedim,aile icinde yikim yasaniyo resmen.Bence vekalet vermeyin,gerek olursa ben acarim davayi vekalete gerek yok deyin kapatin konuyu.

Aileniz biraz bencil gibi geldi bana,siz once cocuklarinizi ve kendinizi dusunun,acele karar vermeyin.
Vermedim zaten. Şu an öyle bir düşüncem yok istemiyorum da zaten

Zaten gorusturmek istemiyor. Ben de yapmak istemiyorum. Bu konuda bana baskı yapmasına da çok sinir oluyorum üzülüyorum

Sakın sakın çocuklarını düşün. Bak ben sana yüksek ihtimal olacakları yazayım. Sen vekalet vereceksin dava açılacak mal

senin üzerine geçecek. Bu arada sen annen ve kardeşinle dönülmez bir yola gireceksin ilişkiniz bozulacak belki kopacak

Sonra o sana şunu satalım ben iş yapayım diyecek.Bıkıkıp satcaksın sonra iş büyütmeye kalkacak borcu çıkacak

senin mal mülk hebe olup gidecek. Çok örneği var aman sakın. Annenin üzerine at suçu zaten araları iyi değil.

Çok da üzeriene gelirse ayrıl bu iyi niyetli bir tavır değil

Eşiniz gururlu bir insan olsaydı ne ailen ile görüş ne de onların malına tenezül et derdi. Adam görüştürmüyor ama mirası da çatır çatır alma derdinde. Zırnık vermezdim annen baban kazanmış elin adamı niye yesin.
Diğer kardeşim ve eşi çatır çatır yiyor merak etmeyin

Sakın sakın çocuklarını düşün. Bak ben sana yüksek ihtimal olacakları yazayım. Sen vekalet vereceksin dava açılacak mal

senin üzerine geçecek. Bu arada sen annen ve kardeşinle dönülmez bir yola gireceksin ilişkiniz bozulacak belki kopacak

Sonra o sana şunu satalım ben iş yapayım diyecek.Bıkıkıp satcaksın sonra iş büyütmeye kalkacak borcu çıkacak

senin mal mülk hebe olup gidecek. Çok örneği var aman sakın. Annenin üzerine at suçu zaten araları iyi değil.

Çok da üzeriene gelirse ayrıl bu iyi niyetli bir tavır değil
Zaten vermiyorum . Hiç bir şekilde satmayacagimi soyledim

Daha önce konu açmıştım. Kocamı ailem istemedi. Düğünümde hiç bir yardımları olmadı. Yaş yeri gibi bir düğünle evlendim. Ilk doğumumu yapana kadar eşimle konuşmadılar. Doğum yaptığım gün eşimle kavga ettik onlar var Die içeri giremedi. Çocuğunu bile fazla göremedi. Eve geldim yanımda kimse kalmadı. Sezeryanliyim üstelik bir iki gün yemek falan getirdiler. Gel bizimi evde bakalım dedi annem oraya da eşim gelemeyecegi için kabul etmedim. Sonra neyse bir ara barışır gibi oldular birlikte çalıştılar. Sonra kardeşimin eşi istemiyor diye bir de eşim iyi calismiyormus işten çıkardılar. Eşim bunu kabullenemedi. Şimdi ikinciye hamileyim. Önce çocuklarımı gösterme onlara diyordu şimdi sen de gorusmeyeceksin diyor. Sırf evliligimi kurtarmak için Tamam dedim. Tabi bu zamana gelene kadar da çok çok yıprandım üstelik hamileyim. Benden yapamayacağım bir şey istiyor. Boşanmak istemiyorum ama artık bu işin oluru yok gibi
eşine üzüldüm

Ben herşey yolunda giden evliliğimde bile 1-2 maddi pürüz yüzünden çocuk yapmaya cesaret edemezken, evliliğinde problem olanların çocuk üzerine çocuk yapma cesaretlerine dumur oluyorum doğrusu.. Baktın evliliğinde problemler var, ha yıkıldı ha yıkılacak birşeyler var, neden bu ortamın içine bir de çocuk atarsınız ki ? Psikolojileri hiç mi umrunuzda değil ? Bende problemli bir ailenin çocuğuydum ve o kadar çok demişliğim vardır ki " Beni neden dünyaya getirdiniz, sizden nefret ediyorum.." diye.. Hala annem- babam ve birbirlerinin aileleriyle olan problemlerinde şahit olduklarımı bir travma gibi bilincimde taşıyorum. Umarım sizde bu tip cümleleri çocuklarınızdan duymazsınız. Bana kızmayın lütfen ama sorunlu ortama çocuk yapma fikri cidden bencilce geliyor. Hakkınızda hayırlısı olsun. İnşallah problemlerinizi aşarsınız ve çocuklarınız huzurlu bir ortamda büyür. Rabbim hayırla kucağınıza almayı nasip etsin.
Ilk cocugumda bu kadar değildi. Bir de kimse boşanmak için evlenmez. Sevdiğim adamdan çocuğum olsun istedim. Ailem de böylelikle kabullenir sandım. Ama ikinci biraz zamansız oldu. Dikkatsiz davrandık hatalıyım ne diyim

İşte benim annem de öyle oluyor. Sinir krizi geçiyor sürekli ben öleyim de kurtul falan diyor bir şey dicek olsam. Senin de evladın var sen mükemmel Anne ol seni de göreceğiz falan diyor susup kalıyorum
annesin işte. eşini geçelim, annen mi evlatların mı? annenin keyfi için evlatlarını babasız bırakabilir misin?
üzgünüm ama annen de tıpkı annem gibi çok bencilce davranıyor.
gerçekten elle tutulur boşanma sebebi olsa, amenna. sadece senin ailenin bencilliği var ortada.

annesin işte. eşini geçelim, annen mi evlatların mı? annenin keyfi için evlatlarını babasız bırakabilir misin?
üzgünüm ama annen de tıpkı annem gibi çok bencilce davranıyor.
gerçekten elle tutulur boşanma sebebi olsa, amenna. sadece senin ailenin bencilliği var ortada.
En çok yavrularima üzülüyorum zaten. İnşallah en az zararla atlatabiliriz ne diyebilirim ki

Diğer kardeşim ve eşi çatır çatır yiyor merak etmeyin
bak bu tavır bile, eşini sonuna kadar haklı çıkarır. onlar evlat da sen nesin?
annen resmen evlat ayırıyor. ayrıca bir şey daha diyeyim, anneni sana karşı dolduran bence kardeşin ve kocası. kocan şu anki adam değil başkası olsaydı, sana aynı şeyleri yaşatacaklardı.

Olumlu veya olumsuz yorum yapan herkese çok teşekkürler. Buraya yazınca gerçekten rahatliyormus insan. Farklı bakış açılarını görmek netlestiriyor bazı şeyleri. Burda anlatmasam Şu an büyük ihtimalle eşimle kavga etmeye devM ediyor olacaktim. O da yıpratıyor malesef. Şimdi o da düşünüyordur.

bak bu tavır bile, eşini sonuna kadar haklı çıkarır. onlar evlat da sen nesin?
annen resmen evlat ayırıyor. ayrıca bir şey daha diyeyim, anneni sana karşı dolduran bence kardeşin ve kocası. kocan şu anki adam değil başkası olsaydı, sana aynı şeyleri yaşatacaklardı.
Doldurduklarina şüphem bile yok. Sevgili enistemizle eşimin arası da bu yüzden açıldı zaten. Eşime farklı annemgile farklı konuşuyor. Ben de şahit oldum. Kardeşim de ucunda ablam var yapmayın etmeyin demedi. Yine de yüz çevirmedim.

Ailen zaten kararını vermiş sana kesin olarak bildirmiş herşey olacağına varır eşinle kalmalısın çocuklarını düşünmen gerek eşin ve çocukların senin ailen sen yuvadan uçalı çok olmuş Allah sabır versin
Zamanında çok yanlış yaptım. Baştan tavrımı koymaliydim. Evliligimde bu hale gelmezdi. Düzelir sandım ne bileyim herşey daha kötü oldu.

Doldurduklarina şüphem bile yok. Sevgili enistemizle eşimin arası da bu yüzden açıldı zaten. Eşime farklı annemgile farklı konuşuyor. Ben de şahit oldum. Kardeşim de ucunda ablam var yapmayın etmeyin demedi. Yine de yüz çevirmedim.
o halde eşine sıkıca sarıl bırakma. annenle de gerekmedikçe görüşme. kırgınlığını anlasın.

Aileniz ayrımcılığın dibine vurmuş üzgünüm..
Kardeşinizin eşine gösterilen ilgi alaka sizin eşinizede gösterilseydi keşke ozamn herşey başka olurdu
Ama eşiniz neyin vekaletini istiyo anlamadım babanızdan kalan malların vekaletinimi?
Eğer öyleyse hem görüşmeyeceksin hem parasını yicez oluyor ve eşinizde yüzsüzlüğün dibine vurmuş olur

Back
X