Hamileyim, çok heyecanlıyım biraz da paniğim (resimli)

N3F3RT4RI

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2018
37
11
88
Kızlar merhaba, ilk korunmasız ayda hamile kaldığımı öğrendim. Size cuma günü ve bugün yaptığım testleri de yüklüyorum (pembe olan bugün). SAT 12 ekim, BAT 9 kasımdı. Forumda sizlerin paylaştığı mesajları okudukça biraz panik de oldum. Gebelik öncesinde Folik asit kullanmadım, şimdi her kullanmadığım gün kendimi kötü hissediyorum. Bugün özel bir hastaneye gidip kan vereceğim. Beta hcg umarım iyi çıkar. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bugün için doktorda randevu da bulamadım. Hem çok güzel, hem çok zor bir dönemmiş. Ya bir şey olursa korkusundan dolayı kimseye de söyleyemiyorum. Aklımda hiç yoktu, daha doğru düzgün düşünmemiştim bu durumu ama bambaşka bir şeymiş.

Eklentiler

• IMG_20181112_091433.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 118
Son düzenleme:
Oncelikle hayirli olsun. Gebeoldgunu ogrenmissin bi eczaneye gidip folik asit alve baslazaten 15tl gibi bi rakam. Yada evine yakin saglk ocagna git. Testinin poziyif oldgnu bi kan tahliliyle emnolmak istedgni soyle testini yaptir dokyor sana zaten gereken vitaminleri yazdiricak ve jinekologa be zmn gitmek gerektgini soylicek

Aile hekimind gidin vitaminlerinize baktırın. Ben de folik asit kullanmadım hamileyken başladım sadece 15 gün kullandım çünkü benim folat değerim çok iyiydi.
Siz de bir bakın neyiniz eksikse doktor ona göre vitamin verir. Sağlıkla kucağınıza alın.

Canim hayirli olsun benimde ayniydi folik asit hic kullanmadim sonradan doktor vermisti tabi kaybettim bebegimi kurtaj olmak zorunda kaldim kurtaj olali 1 ay olucak folik asiti birakmadim cnmm doktorunu dinle sorun degil onceden kullanip kullanmaman

önce sakin olun sonra hayırlı olsun. :)
bende doktorum vermediği için hiç folik asit kullanmadım.
o yüzden hayati anlamda bir kayıp değil sizin için rahat olun.
şu an doktora gitmenizin bir anlamı yok.
iki gün sonra kan testini tekrarlayın.
iki katı ya da yakını bir artış olduysa sağlıklı gebelik demektir.
bir hafta sonrası için doktordan randevu alabilirsiniz.

Canim hayirli olsun benimde ayniydi folik asit hic kullanmadim sonradan doktor vermisti tabi kaybettim bebegimi kurtaj olmak zorunda kaldim kurtaj olali 1 ay olucak folik asiti birakmadim cnmm doktorunu dinle sorun degil onceden kullanip kullanmaman
Allah sabır versin, kaybınıza çok üzüldüm, inşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Tamam o zaman şimdi güzel bir doktor araştırmaya başlayayım :). Sanırım sağlık ocağına da gebeliği bildirmem gerekiyor değil mi?

Gebelik öncesi folik asit kullanmayan cok insan var aman aman dert edilecek bir sey değil hayirli olsun saglikla gelsin insallah:)

teşekkürler, sizin de bebişiniz sağlıkla gelsin inşallah, az kalmış sizin Allahın izniyle.
sağlıklı gebelikler dilerim,ilk işiniz ale hekimliğine bildirmeniz aynı gün içindede bebeğiniz için uzman dr araştırmanız.
Bu güzel duygu ilerleyen zamanlarda onun kıpırtıları ile daha da heycanlandıracak.
Rabbim tüm isteyen hak eden herkese nasip etsin....

Amin, Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. O kadar heyecanlıyım ki 9 ay nasıl geçecek bilmiyorum :)
Yarın gideceğim aile hekimine gerekli işlemleri başlatacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…