• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim, eşim boşanalım dedi

Bebek altı değiştirmek üstün başarı ve üstün zeka gerektirmiyor ki, bunu ilk defa anne olan kadınlar hatta doğumdan yeni çıkıp anne olan kadınlarda yapabiliyor

Yoo gayet yapamayan yada yapmak istemeyenlerde var. Üstün basari birsey degil, ama yenidogmus bir bebekte biraz el pratigi gerektiriyor. Bez iyi baglanmaz ise, yandan idrahal gelebiliyor.

Cocuk dünyaya getirmek ve o cocugun büyümesi, otomatikmen o cocuga iyi bakildigi hatta salt bakildigi anlamina bile gelmez. Birçok çoçuk sans eseri büyür, anneleri saldim çayira diye birakiyorlar o cocuklari.

Kayınvalidenizle aranız iyi değil belli ki ama bir erkeğin yüzüne "Anneni istemiyorum" cümlesini kurmak gerçekten ağır bir söz. Evli olsam ve kocam bana "Anneni istemiyorum" dese ortalığı ayağa kaldırırım. Diyemez. Ben de kocamın annesi için bu cümleyi kurmam. Kayınvalidenin anneniz için "O gelirse ben de gelirim" demesi de ayrıca hatalı. Öte yandan eşinizin boşanma lafını ağzına alması da hatalı.

Sonuç olarak; üçünüzün de savunulacak bir tarafı yok. Hepiniz birbirinizden problemlisiniz.

O zaman ben sizin yerinizde olsam asla bu ortamda doğum yapmam. Giderim ailemin yanına. Böyle bir durumda yanınızda annenizi istemeniz kadar doğal birşey yok. Ben de doğum yaptım biliyorum o anki duyguları. Bunlari anlayamayacak adama bir dk tahammül etmem ne yalan soylıyım. Şu durumda yaşadığınız strese bak. Çok üzüldüm halinize. Şu anda sizin bunları kafaya takıyor olmanız, eşinizin bu durumdaki bi kadına o zaman boşanalım demesi bile ne bileyim hiç birşeyi haketmediğini gösteriyor. Allah yardımcınız olsun.
Şu cümleleri toparlayıp eşinize söyleyin. Çok iyi bir anlatım olmuş. Şu halde bana en çok destek verecek olan sen boşanalım diyorsan ver dilekçeyi ben tamamım diyin.

Hamileyim. Doğumumda yardım için annem gelecekti.
Kayınvalidem bunu duyunca o geliyorsa ben de gelirim demiş. Ama kendisi öyle çok da yardım edecek tipte biri değil; daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bebeğin altını bile değiştiremiyor. Ben de eşime o zor dönemde annemi istediğimi, onun annesini istemediğimi söyledim. Çok büyük kavgalar ettik. En sonunda kendi anneme gelme dedim. Eşim sürekli ağladığım için ve ortamı gerdiğim için çok mutsuz olduğunu, böyle devam etmek istemediğini söyledi, hatta boşanalım bile dedi. Ne diyeceğimi bilemedim, cevap veremedim. Boşanma gündeme geldiğinden beri kafam allak bullak oldu, nasıl davranacağımı bile kestiremiyorum. Mevcut durumda annem de doğuma gelmeyecek, inanılmaz stresliyim. En çok da bütün bu üzüntü bebeğime yansıdığı için mutsuzum. Nasıl davranabilirim şu durumda?
İkisi de gelseydi nolcak ? Boşanmak istiyorsa da boşansın anası yüzünden ne anlayışsızlar bir sorsaydın sen özel bölgenden ameliyat olsan babamın gelip sana bakmasını mı istersin kendi aileni mi diye
Ben açık çık konuştum kv ile bi zahmet gel sen çocuğa bak annem bana bakacak ben oranı buramı sana gösteremem annem beni yıkayıp giydirecek sende çocukla ilgilenirsen o ara dedim kuzu gibi geldi yemeği içmeği yaptı benim işim varken bebeğe baktı

Hakkaten peki durum esinizin dedigi gibimi..yani kendinizimi kaybediyomusunuz mesela..hakaretmi ediyosun..ama her ne olursa olsun bunlari esinizin sizinle konusmasi lazimdi..zaten zor sureclerden geciyorsunuz.size anlayis gostermesinlazimdi..hem bebisin sagligi icin..hemde sizin sagliginiz icin..bence suan bunlari dusunmeyin dogum yakinsa..ve lutfen kendinizi uzmeyinn..kendinizi suanda uzme luksunuz yok..

Kayınvalidem bunu duyunca o geliyorsa ben de gelirim demiş. Ama kendisi öyle çok da yardım edecek tipte biri değil; daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bebeğin altını bile değiştiremiyor. Ben de eşime o zor dönemde annemi istediğimi, onun annesini istemediğimi söyledim. Çok büyük kavgalar ettik. En sonunda kendi anneme gelme dedim. Eşim sürekli ağladığım için ve ortamı gerdiğim için çok mutsuz olduğunu, böyle devam etmek istemediğini söyledi, hatta boşanalım bile dedi. Ne diyeceğimi bilemedim, cevap veremedim. Boşanma gündeme geldiğinden beri kafam allak bullak oldu, nasıl davranacağımı bile kestiremiyorum. Mevcut durumda annem de doğuma gelmeyecek, inanılmaz stresliyim. En çok da bütün bu üzüntü bebeğime yansıdığı için mutsuzum. Nasıl davranabilirim şu durumda?
Yahu gelsin ne olacak ki kv. Bebeğin altını değiştirmezse yemek yapar. Niye olayı ta bu raddeye getirdiniz ki

Bu erkekler niye boyle ya? Cocuk olunca eli mahkum bosanamaz gozuyle bakiyor?
Ne kadar kolay bosanalim demesi? Olur demeyi denediniz mi hic? Bakin bakalim bosuyor mu o zaman. Alttan alirsaniz surekli bununla tehdit eder bu adam. Sizin zayif tarafinizin bosanma oldugunu anlarsa surekli bosanalim der.
Ben olsam olur, hatta anlasmali bosanalim daha cabuk bitiyormus. Bebege 3000 tl nafaka isterim falan gibi seyler soylerdim. Sonra da valizimi hazirlardim.

Bu erkekler niye boyle ya? Cocuk olunca eli mahkum bosanamaz gozuyle bakiyor?
Ne kadar kolay bosanalim demesi? Olur demeyi denediniz mi hic? Bakin bakalim bosuyor mu o zaman. Alttan alirsaniz surekli bununla tehdit eder bu adam. Sizin zayif tarafinizin bosanma oldugunu anlarsa surekli bosanalim der.
Ben olsam olur, hatta anlasmali bosanalim daha cabuk bitiyormus. Bebege 3000 tl nafaka isterim falan gibi seyler soylerdim. Sonra da valizimi hazirlardim.
o erkekler anyayi konyayi gorduklerinde kafaya dank ediyorda, bir kadin gozunu karartirsa geri donmuyor...ama o raddeye gelene kadarda baya ugrasir kadin genelde..bazen bicak kemige oyle dayanirki coluk cocuk 10 cocugun olsa gormez gozun. ortalama Turk erkegi mal

ıkısı de gelsın ıste cok ıstıyo madem . annen senle bebekle ılgılenırken yemekti camasırdı kayınvalıden halleder gul gıbı gecınırsnız . hormonlar tavanken cok sacma seylere kafa yorar ınsan amenna ama ıstemem falan denmez anneye denmemelı. bosanalım kısmı sınırden soylenmıs bellı kı. cunku ben sevmeden gecınmeden cocuk yapılabılecegıne ınanmak ıstemem .yapılıyorsa hata basta olur. yok hersey ıyıydıyse de 2 kavgadan bosanılmaz yanı bosanmazsınız korkma.. herkes bı sakin olsun otursun mantıklı davransın. kusursuz hatasız kul mu var . cesıt cesıtız. gecınmeye calısmasak armut piş agzıma dus olmuyo ılla kı bısıylerı alttan alıyoruz. kestırıp atmıyoruz. demem o ki akısına bırak bıraz sen kendını cocugunu dusun . gelen gelsın kalan kalsın. zaten boyle durumları annesıyle annenle sen konusursun senın esınle anlasacagın durum degıldı bu. oyle demıs dememıs muhabbetını hıc sevmem tasvıp etmem. konunun muhattabı kocan değil..

doğumunuzu gidip ailenizin yanında yapın. en azından kafanız rahat olsun!!! kendi de ister boşansın ister gelip özür dilesin. ya şu kv milleti yok mu yani, hep bi nifak peşindeler.... kızın annesi gelir, dikişi olur yardım eder kızına.. her halta nane olarak gelmek zorunda değilsin!!! kimse demiyor torununu görmesin vs ama gel torununa bak git... kızın annesi varken sen mi yardım edeceksin gelinin oturmasına kalkmasına vs... saçmalıyorlar! benimde oğlum var... Allahım büyük laf etmek gibi olmasın, beni düşüncemden şaşırtma ama, bebek doğum konularında öncelik kızın annesinindir. her zaman bu böyledir! umarım ileride de bu prensiple yanaşacağım. resmen burda kv aranızı bozmuş!!! şimdi hiç erkek idare edebilmeli yorumları yapılmasın. öyle bir erkek herhalde %2 falan..

Kayınvalidenizle aranız iyi değil belli ki ama bir erkeğin yüzüne "Anneni istemiyorum" cümlesini kurmak gerçekten ağır bir söz. Evli olsam ve kocam bana "Anneni istemiyorum" dese ortalığı ayağa kaldırırım. Diyemez. Ben de kocamın annesi için bu cümleyi kurmam. Kayınvalidenin anneniz için "O gelirse ben de gelirim" demesi de ayrıca hatalı. Öte yandan eşinizin boşanma lafını ağzına alması da hatalı.

Sonuç olarak; üçünüzün de savunulacak bir tarafı yok. Hepiniz birbirinizden problemlisiniz.
Kadın doğum yapacak haklı istememekle bazı insanlar geliyor destek olacağına köstek oluyor.

Canım ekonomik özgürlüğünde varmış üzülme annen gelmiyorsa onun kıskanç fesat görgüsüz anasıda gelmesin Allah öküzlere akıl fikir versin.

Hamile bir kadınla neden tartışılır anlamıyorum. Stres ve üzüntüden olabildiğince uzak durmanız gereken bu dönemde size bunu yaşatan eş kişisinden uzak durun bence. İmkanınız varsa da bu dönemi annenizin yanında geçirin. Boşanalım mi diyor buyur boşanalım deyin bakalım. Bakın görün nasıl geri adım atacak.
Boşanırsada boşansın davar çok sinir oldum.

Back
X