• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim, eşim boşanalım dedi

Hamileyim. Doğumumda yardım için annem gelecekti.
Kayınvalidem bunu duyunca o geliyorsa ben de gelirim demiş. Ama kendisi öyle çok da yardım edecek tipte biri değil; daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bebeğin altını bile değiştiremiyor. Ben de eşime o zor dönemde annemi istediğimi, onun annesini istemediğimi söyledim. Çok büyük kavgalar ettik. En sonunda kendi anneme gelme dedim. Eşim sürekli ağladığım için ve ortamı gerdiğim için çok mutsuz olduğunu, böyle devam etmek istemediğini söyledi, hatta boşanalım bile dedi. Ne diyeceğimi bilemedim, cevap veremedim. Boşanma gündeme geldiğinden beri kafam allak bullak oldu, nasıl davranacağımı bile kestiremiyorum. Mevcut durumda annem de doğuma gelmeyecek, inanılmaz stresliyim. En çok da bütün bu üzüntü bebeğime yansıdığı için mutsuzum. Nasıl davranabilirim şu durumda?
Doğuma yakın bir kadına eziyet hemde anası için haa vay bee vayyy allah yardımcın olsun bacım 2 side gelsin çok zordayım üzme. Beni bu kadar bebeğimizde etkileniyor diye güzel bir dille anlat gönül neler demek istiyorda işte neysee

Sana eşi tarafından sürekli boşanmakla tehdit edilen bir kadın olarak kendi tecrübemi sırf hamile olduğun için anlatıcam.

Ben evlendim eşim 1. Ayda boşanalım dedi.
Ben salak olduğum için çok korktum.
Aman bak boşanma lafı öyle zırt pırt ağza alınmaz vs barışalım seni çok seviyorum diye iki kere salaklık ettim
Daha sonra ne oldu biliyor musun
Ben her kavgada boşanmakla tehdit edildim.
Sürekli annemin evine kovuldum
En son boşanalım dediğinde de pılımı pırtımı toplayıp evi terk ettim.
Davayı da açtık. Hala tülay geri dön modunda geziyor

Şu anda peşimde pervane ama ne yazar. 1 senedir ne çektiğimi ben biliyorum.
Diyeceğim o ki blöf yapıyor. Boşanmak o kadar kolay değil. Boşanalım mı dedi

Hemen tamam boşanalım protokolü getir imzalıycam diyeceksin. Önüne protokol gelirse de şartlarını sağlıyorsa imzala sakın geri basma. Bak o zaman o adam sana blöf yapabiliyor mu boşanmanın b sini ağzına alabiliyor mu.

Sakın ezik durma asla benim gibi taviz verme.
Gidebileceğini bilmezse hep eziyet eder.

Annenizin yanına gidin. Doğumu orda yapın. O adamdan da boşanın annesiyle baş başa bırakın. Insanın genindeki travma kaç kuşak sonrasına aktarılıyor bir bilseler, bu stres bebeğe geçti ordan diğer kuşaklara. Sırf sizi hamile halinizle strese koyduğu için boşanın hemde saçma sebeplerden dolayı.

Sana eşi tarafından sürekli boşanmakla tehdit edilen bir kadın olarak kendi tecrübemi sırf hamile olduğun için anlatıcam.

Ben evlendim eşim 1. Ayda boşanalım dedi.
Ben salak olduğum için çok korktum.
Aman bak boşanma lafı öyle zırt pırt ağza alınmaz vs barışalım seni çok seviyorum diye iki kere salaklık ettim
Daha sonra ne oldu biliyor musun
Ben her kavgada boşanmakla tehdit edildim.
Sürekli annemin evine kovuldum
En son boşanalım dediğinde de pılımı pırtımı toplayıp evi terk ettim.
Davayı da açtık. Hala tülay geri dön modunda geziyor

Şu anda peşimde pervane ama ne yazar. 1 senedir ne çektiğimi ben biliyorum.
Diyeceğim o ki blöf yapıyor. Boşanmak o kadar kolay değil. Boşanalım mı dedi

Hemen tamam boşanalım protokolü getir imzalıycam diyeceksin. Önüne protokol gelirse de şartlarını sağlıyorsa imzala sakın geri basma. Bak o zaman o adam sana blöf yapabiliyor mu boşanmanın b sini ağzına alabiliyor mu.

Sakın ezik durma asla benim gibi taviz verme.
Gidebileceğini bilmezse hep eziyet eder.

Konu sahibi değilim ama aynı şeyleri yaşamışız, ben dediğiniz gibi de yapmıştım ama o davayı bi türlü açamadı niyeyse... bugün yarın diye beni oyaladı durdu, sonra binbir özürle geri döndü neymiş sinirle söylemiş bensiz yaşayamazmış vs. Noldu? Yine bi kusurunu yüzüne vurunca hemen boşanmaya geldi laf, ben yine tamam dedim, protokolde hiçbi talebim yok dedim, avukat seni arayacak hazırlayınca imzalarsın dedi, arayan soran olmadı bizimki yine özürlerle geldi, ona olan tüm saygımı yitirdim. Aynı haltı yiyip yiyip yine özür dileyince affedileceğini sanması çok sinir bozuyor, huylu huyundan vazgeçmiyor. Son olarak ben açtım davayı, o da aynen dediğiniz gibi geri dön tülay moduna girdi ama ben onun gibi blöf yapmam, seviyosam gösteririm, kafamda bitirmişsem açar davamı kurtulurum.
Hiçkimse değişmiyor malesef...

Blöf yapıyo tamam boşanalım de. Anneni çağır eşin de annenin yanına gitsin istemiyorsa, neden siz gidecekmişsiniz

Bana aklınca gözdağı veriyor gibi geldi eşiniz.
Annenizi çağırın bence. Eşinizin terbiyesizliği için kendinizi cezalandırmayin.
Kayınvalide de yani çok problem biri değilse aranız normalse gelseydi tabii. Torununu görürdü illa bakmak zorunda değiller ki.
Benim de annem gelmiş ne bebeğe ne ise güce el sürmemişti. Torun görmeye gelmiş kadın yani ne denir ki.
👍
Bende seslenmezdim...
Tabii iş yapmaması dısında bir zararı yoksa.

Eşiniz blöf yapıyordur kendince. Dik durun sensiz ne yaparım yok efendim boşanırsam ne yaparım duusncelerine girmeyin. Ayrılırsan ayrıl verirsin nafakayi ben de keyfime bakarim ozgur ozgur yasarim deyin.
Benim yaptığım doğru mu bilemem ama eşim bana boşanalım dese direkt tamam derim. Her şeyi yarıya böleriz soyle yaoarim soyle hayatima devam ederim diye ayrıntılara girerim.
Kaldı ki böyle olduğumu bildiği için demez öyle bir şey.
Bazı kadınlar çok alttan alıyor erkekleri
Anneniz gelsin ayrıca.kv de de geliyorsa gelsin bikac gün durur gider

--Neden kadin idare etmek zorunda?
-- Neden koca ya bu kadin annemle simdi rahat edemez diye düsünüp; annesine anne sen bir kac gün sonra gel diyemez?
--Hamile olunca kutsal olunmuyor belki ama daha hassas olunuyor neden bu durum dikkate alinmaz?
--Kv nin de torun görmek Hakki deniliyorda; dogumda gelinin rahat etme Hakki neden elinden aliniyor?
--Annem doguma gelmezse bosanalim diyen koca bu cesareti nereden buluyor?

Esiniz suclu dogumdan sonra tabiki annenizi istemeniz cok dogru dikisleriniz olacak belki esin pansuman yapmayacak ama annen yapacak illa cocuk degilki her sey.kv sonra gelsin annen kv yemi hizmet etsin birde..
Benim kv cok yakinimda oturuyordu dogumdan geldim ne bir tas corba ne bir sey.dikislerden kalkamiyorum annemde kv me guvendi o bakar sandi.annem uzakta oturuyordu..annem iki gün yanimda kaldi yemek vs yapti sonra kv bakar diye gitti..annem gitti ben ac kaldim tabiki o dikis acisiyla kalktim kendime bulgur pilavi yapiyordum kv geldi sen pilav makarna yiyemezsin diye yemek getirmiyorum dedi yani bir nevi acindan geber dedi.cok agladim tabiki annem kardesimle falan yemek gonderdi anneme bile iyiyim dedim hic acimi gostermedim.esimi annesigilde yedi ben evde meyve sulariyla falan bekledim..o zamanlar daha isim yoktu maddi gucumde yoktu yoksa o cocugu tek basima dogurur tek basima da bakardim..hayat iste kiz cocuklari okusun maddi gucu olsun her daim.

Yani kisacasi maddi gucunuz varsa hic cekmeyin boyle insanlari..ama esinizle probleminizi cozmeyi deneyin yinede.annenizi neden istediginizi guzelce anlatin anlamiyorsa da bosanin gitsin adam olur diye ömrünuzu harcamayin..şu da bir gercek ki esler hamileyken kocalar cok cekilmez oluyor..kocami hamileyken hic taniyamiyorum mesela.sanki hamilelik hormonlarini o tasiyor gibi stresler kaprisler vs bende cok sinirliyim bu aralar onceki hamileligimde yasadiklarim aklima geldikce esimin ailesinin yuzune bakmamaliyim diyorumda iste vicdanim elvermiyor

--Neden kadin idare etmek zorunda?
-- Neden koca ya bu kadin annemle simdi rahat edemez diye düsünüp; annesine anne sen bir kac gün sonra gel diyemez?
--Hamile olunca kutsal olunmuyor belki ama daha hassas olunuyor neden bu durum dikkate alinmaz?
--Kv nin de torun görmek Hakki deniliyorda; dogumda gelinin rahat etme Hakki neden elinden aliniyor?
--Annem doguma gelmezse bosanalim diyen koca bu cesareti nereden buluyor?
Aynen katiliyorum

Kayınvalidem bunu duyunca o geliyorsa ben de gelirim demiş. Ama kendisi öyle çok da yardım edecek tipte biri değil; daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bebeğin altını bile değiştiremiyor. Ben de eşime o zor dönemde annemi istediğimi, onun annesini istemediğimi söyledim. Çok büyük kavgalar ettik. En sonunda kendi anneme gelme dedim. Eşim sürekli ağladığım için ve ortamı gerdiğim için çok mutsuz olduğunu, böyle devam etmek istemediğini söyledi, hatta boşanalım bile dedi. Ne diyeceğimi bilemedim, cevap veremedim. Boşanma gündeme geldiğinden beri kafam allak bullak oldu, nasıl davranacağımı bile kestiremiyorum. Mevcut durumda annem de doğuma gelmeyecek, inanılmaz stresliyim. En çok da bütün bu üzüntü bebeğime yansıdığı için mutsuzum. Nasıl davranabilirim şu durumda?
Git annnelerde doğum yap böyle bir şey için boşanıyorsa buyursun boşansın

Öncelikle sağlıkla bebeğinizi kucağına alın inşallah.Doğumda kimin annesinin kalacağını siz belirlemeniz kadar doğal bir şey yok.Söylerken üslubunuzda bir sıkıntı var mıydı?Açıkça kendi annemle daha rahat ederim tabi senin annende gelsin ama iki anne fazla olur, biri yeter bana annen sıkıntıya girmesin tarzı mı konuştunuz.Eşinizin boşanalım demesi hiç olmamış, açıkça kırıldığınızı belirtin.Bu kadar büyüyecek bir olay yok aslında, üslupta sıkıntı olmuş sanırım.

Hamile Kadın. Hormonları birbirine girmiş. Kadıncağızla didişmenin , tartışmanın zamanı mı ?
kendi anneniz tabiki daha rahat olur.

Konunun tamamına yorum yapmayacağım lakin kayınvalideniz için bebeğin altını bile değiştiremiyor demişsiniz, yapmayın lütfen. Bu kadın eşinizi hatta belki varsa kardeşlerini büyütmüş bir kadın elbette yapar

Eğer istemiyorsanız başka sebepleri varsa bunları dile getirin ama bebek büyütemez bahanelerine sığınmayın
Kaynana anne gibi tahammül eder mi? Kadın doğuracak, sancısı ağrısı olacak. Bir hafta ayağa kalkamayacak belki. İki normal doğum yaptım, 20 gün ağrım oldu benim, bakın en hafif sıkıntı bu doğumla ilgili. E yemek temizlik yapılacak. Yapar mı kaynana? Yapsa da suratını buruşturur. Zaten anladığım kadarı ile kaynana ayıla bayıla gelmiyor. Dünürle yarışa girmiş.

Kaynana anne gibi tahammül eder mi? Kadın doğuracak, sancısı ağrısı olacak. Bir hafta ayağa kalkamayacak belki. İki normal doğum yaptım, 20 gün ağrım oldu benim, bakın en hafif sıkıntı bu doğumla ilgili. E yemek temizlik yapılacak. Yapar mı kaynana? Yapsa da suratını buruşturur. Zaten anladığım kadarı ile kaynana ayıla bayıla gelmiyor. Dünürle yarışa girmiş.
Bakın zaten mesajımda başka sorunlar varsa onları söyleyin ancak altını bile değiştiremez demeyin dedim. Neticede tabi ki insan tuvalete veya duşa annesiyle daha rahat girer, o konuda bende aynı şeyi düşünüyorum
Ayrıca konu sahibini ve ailesini özel yaşamınızda tanıyor musunuz? Nerden biliyorsunuz suratını buruşturacağını?

Öncelikle eşinize boyu posu devrilesice demeden edemicem.
Anneniz gelsin neden gelmiyormus sakın öyle bişey yapmayın. Bakın eğer bir evlilik bitecekse bu kaçınılmaz sondur. Sizin en fazla ihtiyacınız olduğu dönem ve bence eminim anneniz de sizin yanınızda olmak ister. Benim kızım doğum yapacak olsa ben de onun yanında olmak isterim ve anneanne olucam o bebeği sevmek görmek benim de hakkım. Eşiniz büyük dusuncesizlik yapmış. Umursamayin annenizi çağırın. Olaylar çok büyürse annenizle birlikte babaocaginiza geri dönersiniz. Doğumdan sonra insan psikolojisi daha zor oluyor. İnşallah yardıma ihtiyacınız olmaz. Ancak böyle bencil ve düşüncesiz adamları alttan aldığınızda sizin alttan aldığınızi falan düşünmüyorlar . Çaresiz bana muhtaç ben buna istediğimi yaparım istediğimi söylerim fikri oluyo.
Ayrıca bebeğiniz doğduğunda 10 kaplan gücünde bir insana evrileceksiniz. Kendi gücünüzün kuvvetinizin farkında olun. Böyle asalak terbiye yoksunu insanlar artık çok daha fazla gözüme batıyo.

Back
X