• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim, eşim boşanalım dedi

Hamileyim. Doğumumda yardım için annem gelecekti.
Kayınvalidem bunu duyunca o geliyorsa ben de gelirim demiş. Ama kendisi öyle çok da yardım edecek tipte biri değil; daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bebeğin altını bile değiştiremiyor. Ben de eşime o zor dönemde annemi istediğimi, onun annesini istemediğimi söyledim. Çok büyük kavgalar ettik. En sonunda kendi anneme gelme dedim. Eşim sürekli ağladığım için ve ortamı gerdiğim için çok mutsuz olduğunu, böyle devam etmek istemediğini söyledi, hatta boşanalım bile dedi. Ne diyeceğimi bilemedim, cevap veremedim. Boşanma gündeme geldiğinden beri kafam allak bullak oldu, nasıl davranacağımı bile kestiremiyorum. Mevcut durumda annem de doğuma gelmeyecek, inanılmaz stresliyim. En çok da bütün bu üzüntü bebeğime yansıdığı için mutsuzum. Nasıl davranabilirim şu durumda?
Akıllı ol,sana bunu yapan adam eşin bile olsa açıma. Ne olursa olsun sen hem gebesin,hem haklısın canım. Ben olsam asla geri adım atmam. Hadi bakalım cesareti var mı

Kayınvalidem bunu duyunca o geliyorsa ben de gelirim demiş. Ama kendisi öyle çok da yardım edecek tipte biri değil; daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bebeğin altını bile değiştiremiyor. Ben de eşime o zor dönemde annemi istediğimi, onun annesini istemediğimi söyledim. Çok büyük kavgalar ettik. En sonunda kendi anneme gelme dedim. Eşim sürekli ağladığım için ve ortamı gerdiğim için çok mutsuz olduğunu, böyle devam etmek istemediğini söyledi, hatta boşanalım bile dedi. Ne diyeceğimi bilemedim, cevap veremedim. Boşanma gündeme geldiğinden beri kafam allak bullak oldu, nasıl davranacağımı bile kestiremiyorum. Mevcut durumda annem de doğuma gelmeyecek, inanılmaz stresliyim. En çok da bütün bu üzüntü bebeğime yansıdığı için mutsuzum. Nasıl davranabilirim şu durumda?
Bosanalim diyen adama olur tamam deyin.
Cok merakli madem gitsin gule gule. Kendinizin ve bebeginizin haklarini da alin söke söke

Bakın zaten mesajımda başka sorunlar varsa onları söyleyin ancak altını bile değiştiremez demeyin dedim. Neticede tabi ki insan tuvalete veya duşa annesiyle daha rahat girer, o konuda bende aynı şeyi düşünüyorum
Ayrıca konu sahibini ve ailesini özel yaşamınızda tanıyor musunuz? Nerden biliyorsunuz suratını buruşturacağını?
Bezini bile değiştiremez demiş. Bez de değiştiremeyen biri nasıl ilgilenecek çocukla? Derdi yardımcı olmak olan biri '' Ben de geleyim yardımım olur. Torunumun ilk anlarını kaçırmak istemiyorum. '' falan derdi. '' O geliyorsa ben de gelirim. '' ne demek.

Bezini bile değiştiremez demiş. Bez de değiştiremeyen biri nasıl ilgilenecek çocukla? Derdi yardımcı olmak olan biri '' Ben de geleyim yardımım olur. Torunumun ilk anlarını kaçırmak istemiyorum. '' falan derdi. '' O geliyorsa ben de gelirim. '' ne demek.
Yahu tamamda bende onu diyorum işte niye değiştiremesin bezini? :) Konu sahibinin eşini büyütmüş kadın bu sonuçta, hem alt değiştirmek çok mu zor bişey Allah aşkına? Bu bahanelere sığınıp canını sıkmaya değer mi hamile haliyle.
Eğer derse ki hayır biz anlaşamıyoruz kendisiyle, istemiyorum ona laf yok

Yahu tamamda bende onu diyorum işte niye değiştiremesin bezini? :) Konu sahibinin eşini büyütmüş kadın bu sonuçta, hem alt değiştirmek çok mu zor bişey Allah aşkına? Bu bahanelere sığınıp canını sıkmaya değer mi hamile haliyle.
Eğer derse ki hayır biz anlaşamıyoruz kendisiyle, istemiyorum ona laf yok
Benim kv yaşlı..degil cocugun bezini degistirmek yogurt bile yediremez..her kaynana yapabilecek diye bir sey yok..kv baksan hic midesi bulanmamis ih demeden dogurmus her seyi tek basina yapmis vs vs ama iş toruna gelince omuzu agrir ben yasliyim der..

Ben olsam annem geliyor eger bosanmak istiyorsan git annenin evine, yarin davayi açıyorum derdim. Siz annenizin evine gitmeyin hamile halinizle, onun gelmesi daha doğru hem zaten size yardima gelecek.
Şahsen ben evimde uzun süreli kalabalik misafir istemezdim o yuzden de annemden baska kimse gelmesin derdim. Sonuçta kv inat için gelmek istiyor. Zaten iyi niyetli olsa kendiliginden gelir, "kizim hamilesin annen uzaktan gelemez ben destek olayim" derdi.

Ben de doğumda kv gelecek diye çok panik olmuştum. Eşinin anlayışsız olması yüzünden olayı buraya gelmiş. Anne karımın annesinin bakımına ihtiyacı olacak bi kaç gün geçip toparlanınca sen gelirsin hem telaşemiz kalmamış olur hem de corona yüzünden tedbirli oluruz hepimiz için daha rahat olur dese böyle olmazdı
Saçma sapan bir yol seçmiş. Boşanarak ne elde etmeyi düşünüyor acaba

Öncelikle Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🙏
Nasıl davranmalıyım demişsin , annen mutlaka gelsin kocan rahatsızsa o çeksin gitsin. Boşanma lafına gelince kesinlikle blöf yapıyor , sen bunu der etme bile .
Bazı arkadaşlar burda eşinin annesi babaanne oluyor seninki anneanne , ikisi de gelmeli demiş de mesele bebek değil zaten . Burda konu sahibi bebek sadece annemin torunu olsun demiyor . Mesele sana kimin yardım edebileceği , sonuçta doğum yapacak olan sensin ve yanında kimin olmasını istiyorsan, kimindesteğine ihtiyacın varsa o yanında olmalı .
İçini ferah tut , bebeğini ve kendini düşün sadece 🙏

Valla ne desem bilemedim.
Böyle zamanlarda destek olamayacak birilerinin yanınızda isi olmamalı.
Ben de yeni dogum yaptım 1 ay bile olmadı henüz
Dogum sonrası bazı problemler sebebiyle hastanede yattım.
O zaman kayinvalidem yanımdaydı ve eve dönüşte kaldı bizde birkaç gün inanılmaz yardımı dokundu bana .
Sonra annem geldi ve evde sadece oturdu ve makarna yaptı. O makarnayı yaparken de evi bir güzel batırdı. Hic bir şeye el sürmedi.
Bende sen git anne dedim.
Bir de utanmadan ağlıyor sen beni istemiyorsun diye. Ne ağlıyorsun dedim. Sen bu evle baş edemezsin dedim. Üstüne yerleri süpürdüm ben. Kendisi yerinden kalkmadı . Ve ben sezeryan ameliyatliyim.
Demedi yani bana kızım ver ben süpüreyim.
Insan aşırı sinir oluyor . Fazla kalabalığa gerek yok hele yardımı olmayacak insan asla olmasin yanınızda annemi gondereli 1 hafta olacak benim sinirim geçmedi henüz. Bunun için boşanacak kişi de boşansın ne diye canınızı sıkıyorsunuz.
Hamilelik zaten zor doğum deseniz o da kolay değil bu sıcakta bu ortamda kimseni kaprisini çekmeyin
Benzer bir durumu bende yaşadım annem hastaneye gelemedi ama kayınvalidem geldi ve iyiki o gelmiş o kadar çok yardımı oldu ki. Annem ben eve geldikten sonra geldi hiç birşeye yardım etmedi yemekleri eşim yaptı annem oturdu yedi. Sadece bir sefer eve gelen giden oluyor diye annemden bir odayı süpürmesini istedim söylene söylene halının üstünde bir iki gezdirdi süpürgeyi bıraktı. Yüzüne karşı git demedim ama gidince epey bi rahatladım. Burda önemli olan hangi annenin geleceğinden çok hangisinin en çok yardımcı olacağı sanırım.

Sizde anne olacaksınız oğlunuz olsa torununuz olsa gelin sizi istemese? Eşiniz ileri gitmiş ama blöf belli bekarım ama hiç bi arkadaşıma bile boşan demem bekara boşa demek kolay. Her iki anneyede saygı duyulması lazım zaten kalocakları en fazla 1 hafta bilemedin 10 gündür bu yüzden çocuğunuzada üzülerek eziyet etmeniz ayrı bi dert. Bırakın anannede babannede gelsin torunlarını sevsin eşinizlede aranız düzelir inşallah. Ana kuzusu olan eblenmesin falan yazılmış ilerde bizlerde anne olucaz sevmese bile bir insan kadın veya erkek fark etmez eşinin annesine saygı duymalı... saygı sevgiyi doğurur.

Hamile bir kadına yanında annesini istiyor diye ki en normal şey bu , boşanalım diyen bir adam . Tamam diyin, aklınca blöf yapıor ama siz bu blöfü yerseniz hayat boyu boşanmakla tehdit eder. Karnım burnumda bana boşanalım dedin , kabul ediyorum, aslada unutmuycam bu yaptığını diyin gidin annenizin yanına , doğumu orda yapın.
Arkanızdan gelir pıtır pıtır hasbam

Ah.. hamilelik falan değil de... Doğum var ya... Doğum ve sonrasındaki günler çok çokkk hassas zamanlar. Duygusal olarak tuhaf, afallatan, aşılması zor. Yani bunlarla uğraşmanıza çok üzüldüm. Bu konuyu bertaraf edip size odaklanması gereken eşiniz,ne yapıyo böyle ya?! Size değil ona bi şeyler söylemek lazım

Yahu tamamda bende onu diyorum işte niye değiştiremesin bezini? :) Konu sahibinin eşini büyütmüş kadın bu sonuçta,

Eeeee kayınvalide konu sahibinin eşini büyütüp bezini değiştirirken genç olabilir mi mesela? Aradan seneler geçmiş, şimdi yaşlanmış olduğu için değiştiremiyor olmasın?

Yaşlılara gençken yaptıkları herşeyi yaptırabiliriz o halde: “anne ya sen yapıyordun bunu 40 sene önce noldu şimdi niye yapamıyorsun”
“Teyze ya sen ne güzel yemek yapardın neden şimdi hazır yemeği bile ısıtamaz numarası yapıyorsun, biliyoruz sen yapardın yemek”

:KK69::confused:

Benzer bir durumu bende yaşadım annem hastaneye gelemedi ama kayınvalidem geldi ve iyiki o gelmiş o kadar çok yardımı oldu ki. Annem ben eve geldikten sonra geldi hiç birşeye yardım etmedi yemekleri eşim yaptı annem oturdu yedi. Sadece bir sefer eve gelen giden oluyor diye annemden bir odayı süpürmesini istedim söylene söylene halının üstünde bir iki gezdirdi süpürgeyi bıraktı. Yüzüne karşı git demedim ama gidince epey bi rahatladım. Burda önemli olan hangi annenin geleceğinden çok hangisinin en çok yardımcı olacağı sanırım.
Kesinlikle onemli olan o. Ben de geç anladım. Sende talihsiz bir durum yaşamışsın
Böyle anneleri anlamakta güçlük cekiyorum gerçekten. Neden yani? Benim annem el e gelince cok el iyisidir. Akıl vermeye gelince de öyle. Şöyle yap böyle yap. Insanın cok zoruna gidiyor ama
Ben valla git dedim
Çünkü zaten bir iş yapmıyor. Yaptıgı iste de yani makarna yaptı mutfağı batırdı. Yerlerde hep pislikler. Bir de simdi güya bana küs
Aramıyor sormuyor hic umrumda değil. Aramız yeni düzelmişti bir de aylardir küs tuk.bayramda gidecektim babamin hatrına. Gitmicem de. Babamda onu savunmaya kalkıyor çünkü.

Ben olsam kabul eder eşimi evden yollarım. Annemi de cağirirım doğumu mu bir güzel yaparım. Zaten eşiniz blöf yapicak kadar terbiyesiz. Bir güzel dersini verin adam olsun. İster çok fena olun suçlu olun . Lohusa kadın kimi isterse yanında o kalır ki annenizin kalması çok normal. Zaten eşiniz şöyle 1 ay ayrı kalsın da aklı başına gelsin. Kafasız midir nedir ya ... Çocuğu doğucak hala anamda anam .. evlenmeden önce annelerine değer vermezler ,bosaninca değer vermezler .. Ama evliyken saçma yerden korumaya kalkarlar. Kınamak istemiyorum evladım var ama ne biçim çocuk yetistiriyorlar. Evden ayrılıp düzen bozmayın hamilesiniz neticede neden rahatıniz bozulsun.
Aileniz ama sakın esinize ya da ailesine ne surat assin ne laf soksun şu süreçte çok dahil olmayip sadece siZe yardım etsinler. Aileniz de karışırsa duzeleceğı var sa da düzelmez.
Kimseye kafanızı takmayın bebeğinize odaklanın. Stres iyi değil .. Bakın bende hamileyim geçen gün çocuğum beni okadar üzdü sinirlendirdiki gerildim çok çok .. O gün de nst girme günümdu. . Sanci çok yüksek çıktı ki daha var doğuma ,dr dinlen 2 gün sonra tekrar bakıcam dedi .. Ben daha sabırlı oldum çocuğum da şansıma o günler daha sakin ve güzel Vakit geçirdik .. gittiğimde sancı görünmedi. ... O kadar şaşırdım ki demekki gerçekten stres ck çok etkiliyor bunu anlayıp bende artık çocuklarım için daha kafamı yormamaya çalışıyorum . Nefes al ver telkinleri yapıyorum. .. hiç birşey evlattAn değerli değil onlar için kendimizi mutlu etmeliyiz. Bunu esinı çok seven değer veren goren biri olarak söylüyorum ki hiç birşey hiç kimse evlattAn onemli değil.

Bebek altı değiştirmek üstün başarı ve üstün zeka gerektirmiyor ki, bunu ilk defa anne olan kadınlar hatta doğumdan yeni çıkıp anne olan kadınlarda yapabiliyor
Merhaba,2. Dogumumda kızımın yanında evde kv kaldı. Sürekli eşim eve gelip kızımıza ilgilendi altını falan eşim değiştirdi. Kv kesinlikle değiştiremez. Hatta bir kere kızımı eşimin halasına bıraktım mecburiyetten teslim aldığımda bezi ters takmisti.kendisinin 3 çocuğu var.size denk gelmemiş olabilir.

Kayınvalidenin elinden sanki iş güç gelecek de bir de gelmek istiyor . Insanlar gezmeye kendilerine hizmet ettirmeye yer arıyor ! Lüzumsuz adam da anasına iki çift laf söyleyemiyor !.
Bencede madem ekonomik özgürlüğünüz de var çekin gidin doğumu annenizde yapın. Belki eşiniz de panikler de göbek bağı kesilir anasıyla

Back
X