• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim, eşim boşanalım dedi

emptystring

Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2017
7
14
16
41
Hamileyim. Doğumumda yardım için annem gelecekti.
Kayınvalidem bunu duyunca o geliyorsa ben de gelirim demiş. Ama kendisi öyle çok da yardım edecek tipte biri değil; daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bebeğin altını bile değiştiremiyor. Ben de eşime o zor dönemde annemi istediğimi, onun annesini istemediğimi söyledim. Çok büyük kavgalar ettik. En sonunda kendi anneme gelme dedim. Eşim sürekli ağladığım için ve ortamı gerdiğim için çok mutsuz olduğunu, böyle devam etmek istemediğini söyledi, hatta boşanalım bile dedi. Ne diyeceğimi bilemedim, cevap veremedim. Boşanma gündeme geldiğinden beri kafam allak bullak oldu, nasıl davranacağımı bile kestiremiyorum. Mevcut durumda annem de doğuma gelmeyecek, inanılmaz stresliyim. En çok da bütün bu üzüntü bebeğime yansıdığı için mutsuzum. Nasıl davranabilirim şu durumda?

Böyle konuları kavgaya dönüştürmeyi ve hatta lafı boşanmaya kadar getirmeyi nasıl başarıyorsunuz?

İkisi de gelsin?? Kocanızı karşınıza alıp böyle bir dönemde anneme ihtiyacım var isterse senin annen de gelsin birlikte bakarız demek bu kadar mı zor. Neden illa benimki gelsin seninki gelmesine geliyor olay.

Böyle konuları kavgaya dönüştürmeyi ve hatta lafı boşanmaya kadar getirmeyi nasıl başarıyorsunuz?

İkisi de gelsin?? Kocanızı karşınıza alıp böyle bir dönemde anneme ihtiyacım var isterse senin annen de gelsin birlikte bakarız demek bu kadar mı zor. Neden illa benimki gelsin seninki gelmesine geliyor olay.
kesinlikle katılıyorum 👏🏻

Neden böyle düşünüyorsunuz ki bende gelirse benim annem dogumuma gelsin isterim aksi halde kv yardımcı olmak istedi ama kabul etmedim annemle bile rahat edemezken kv ile o durumda rahat edeceğimi düşünmüyorum kendi annemden bile belli durumlarda çekiniyorum bu konuda hassasım kv de daha da artacağı için tercih etmiyorum belki konu sahibi de böyle düşünüyor kendi annenle kocanın annesi aynı degil sonuçta ki kadın yardımcı olacak kafada biri degil diye de yazmış kv nin tek derdi kıskançlık kızın annesinden ne eksigim var kafası yoksa yardımı düşündügü için gelse en başında söylerdi konu sahibi haksız degil ama eş tarafı çok büyütmüş olayı böyle bi meseleden boşanmaya nasıl gelindi bende şaşırdım

Hamileyim. Doğumumda yardım için annem gelecekti.
Kayınvalidem bunu duyunca o geliyorsa ben de gelirim demiş. Ama kendisi öyle çok da yardım edecek tipte biri değil; daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bebeğin altını bile değiştiremiyor. Ben de eşime o zor dönemde annemi istediğimi, onun annesini istemediğimi söyledim. Çok büyük kavgalar ettik. En sonunda kendi anneme gelme dedim. Eşim sürekli ağladığım için ve ortamı gerdiğim için çok mutsuz olduğunu, böyle devam etmek istemediğini söyledi, hatta boşanalım bile dedi. Ne diyeceğimi bilemedim, cevap veremedim. Boşanma gündeme geldiğinden beri kafam allak bullak oldu, nasıl davranacağımı bile kestiremiyorum. Mevcut durumda annem de doğuma gelmeyecek, inanılmaz stresliyim. En çok da bütün bu üzüntü bebeğime yansıdığı için mutsuzum. Nasıl davranabilirim şu durumda?
Aynı konu 2defa var

Bende de ikisi de geldi,ikisinin de torunu gelmek istemesi çok mantıklı, bebeğe siz bakın zaten, onlar size baksınlar, ev toparlama yemek vs işte

Esın tam bır odunn hamıle karısını hem aglatsın hemde aglıysn dıye bosnmayla tehtıt edıyor. Bırak ıkısıde gelsın annen sana baksın kv dede ıslerı yapsın. Yada normal dogumsa ıkısınıde ısteme ben ıkı cocugumdada kendım baktım kendım yaptım her ısımıde bırıne ıhtıyac yok esınde var

İkisi de gelsin, bütün işleri de onlar yapsın size baksınlar, siz de bebeğinize bakın. Sakın onlara hizmet etmeye kalkmayın. Eşinize de. Bırakın anası oğluna yemek hazırlasın vs. ne yapıyorsa yapsın. Kendinizi üzmeyin lütfen. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebeğinizi, sağlıklı huzurlu mutlu bir ömrü olsun sizle birlikte 🌺🍀

lütfen kendini artık üzme, bu hiç sağlıklı değil. eşin belkide doğum stresinden kaynaklı sinirlenmiş veya paniklemiş olabilir.

Eşin bunu kızgınlıkla söylemiş olabilir, aslında istediği şey bu olmayabilir, biraz bekleyip görmek lazım. Aradan zaman geçmesine rağmen fikri değişmemişse sizin bir şey yapmanız gerekiyor.

Ama tabi ne olursa olsun yaptığı şey hiç hoş bir şey değil, annesi onu çok etkiliyor gibi.

Allah aşkına sizin bebeğiniz sizin ailenizin torunu olacak da eşinizin ailesinin torunu olmayacak mı ?? neden tek taraflı düşünüyorsunuz ? kayınvalide gelmek istemesede adı k.validem gelmedi olur.. ikiside gelsin ne olacak ki.. siz zaten doğum yapmış olacaksınız durumunuz belli k. validenizde bu durumu zaten biliyor kalkıpta sizden bir şey isteyecek durumda olmaz zaten.. sonuçta oda kadın ve bir anne... oğlunun mutlu gününde yanında olmak istemesi onun en doğal hakkı...

Kayinvalideyle rahat eden birileri varmi..gerçek bir anne gibi davranani maalesef o kadar azki..onun yaninda rahat edememesi gayet normal..şuda var bu daveti eger ihtiyaç varsa eğer ev sahibi yapar.. aynı şeyi bende yaşadım.. kayınvalidem gelip el el üstünde öylece oturdu..bir kap yemeğini de yardımını da görmedim.. esin de nasıl bir insanmış öyle.. hamile bir insana üstelikte senin çocuğunu taşıyan insana böylemi yapılır.. hicmi bilmiyor hamilelik psikolojisini.. en hassas ve en kırılgan oldugun dönemdesin .. seni tedirgin edip uzecegine elini tutup her an yanında olduğunu hissettirmeli

İki anne bir arada asla anlaşamıyorlar. İkisi de birbirinin yaptığını beğenmiyor. Lohusa zaten dünyası şaşmış bir şekilde kalakalıyor. Darallar basıyor. Kafasını dinlemek istiyor. Yeni bir annenin ihtiyacı olan tek kişi kendi annesidir doğumdan sonra. Buna saygı duyulması gerekir. O geliyosa bende gelicem düşüncesi sadece kıskançlık ve meraktan başka bişey değil.

benim doğumda yanımda kv vardı annem doğumdan hemen sonra geldi kv sadece ilk gün bebek bakımında yardımcı oldu annem geldi şifa gibi geldi banyomu yaptım yedim içtim rahatça nazlandım anneme sütümü sağdık bebeğe verdik sonra ikisi de gittiler. iyi ki annem gelmiş dedim ama kv minde torununu sahiplenme benimseme açısından yanımızda olması iyi oldu. ve bu bir sorun değil soruna da dönüşmemeli.

Back
X