Hamileyim, hissizim

biz 11 yıldan sonra türlü denemelere rağmen bebek olmadı sonra kendılıgınden hamıle kaldım suan 6. ayı doldurduk.. inanır mısın hiç bir zaman çok çocuk diye tutuşmadım.. millet o kadar beklediniz ayy şimdi havalara uçuyorsundur diye düşünüyordu ama ben neredeyse sevinemiyordum.. üstelik bende çok kusuyordum gebelik depresyonuna girmiştim 2 ayda 9 kg verdim ok adar bulantı ve kusma yaşıyordum serumlar kar etmiyordu.. taaa ki 12/13 haftalık olana kadar ilk ultrasonda hareket ettiğini gördüm ilk sıcaklık geldi.. sonra ilk hareketini hissedince tam manasıyla analık yüklendi.. merak etme istesen de istemesen de o bağ oluşacak

Ben de 2 ayda 6kg verdim ki zaten boyuma gore zayif hamile kalmistim. Sizin gecti mi bulantilariniz? Benim 12.haftada hafifledi ama tekrar artar diye korkuyorum

Hiperemezis yaşayan bir insan olarak sizi çok iyi anlıyorum. Ben sonrasında gebelik zehirlenmesi sebebiyle yoğun bakıma yatırıldım. Ve bebegimiz 1 ay erken doğdu.

Doğana kadar ben de hiç-bir sey hissetmemiştim. Ne zaman gördüm o zaman sevdim. Ne zaman baktım, emek verdim o zaman çok sevdim.

Merhamet ve sevgi zamanla gelecek. Sakin olun bunlar normal. Hepsi düzelecek ve iyiki diyeceksiniz.

Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin.

Cok gecmis olsun, umarim simdi iyisinizdir. Sizin bulantilariniz kacinci haftada azaldi?

Eşime aşık oldum evlendik, onun çocuğunu doğurmaya can atıyordum. Azospermi olduğunu sperm sayısının sıfır olduğunu öğrendik yıkıldık. Tarif edilemez şekilde acılar çektik ve çekiyoruz. Hamile kalabilmek için tüp bebek denedik olmadı…tekrar yıkıldık. Bu yazdıklarınızı okuyunca neden dedim neden böyle şeyler çocuk istemeyenleri bulmaz da bizi bulur. İsyan olarak algılamayın ama bizim gibi insanlar için tek ay deneyip hamile kalmak mucizeden öte sadece bilin istedim!

Ben de ayni sekilde. Kalp atislarini duydugumuzda aklimdan gecen ve doktora sordugum tek sey yani kalbi atiyor, yani artik kesin gebelik diyebiliriz dimi oldu 🙈 Bizde romantik romantik ekrana bakan esim oldu
Ben sosyal medyada olan paylaşımları görünce kendimi çok suçlamıştım. Galiba kötü bir anne olacağım, şimdiden bir şey hissetmiyorum, heyecanlı olmam lazım diye. Ama inanın bunlar bir kriter değil. Hep derler ya babalık zamanla öğrenirken bir şey. Bence annelik de öyle. Sadece toplumun anneliğe aşırı kutsaliyet atfetmesi yüzünden kadınlar bunu dile getiremiyor. Sosyal medya ya da diğer insanların anlattıkları da çok gerçekçi değil üzülerek söylüyorum. Buradaki arkadaşlar için söylemiyorum ama “ay şöyle duygulandım, ay yüzünü görünce ağlamaya başladım” vs vs diyen kimi görsem arka planda başka şeyler yaşıyorlar. O yüzden endişelenmeyin diyemeyeceğim ama şu da bir gerçek ki dünya üzerinde belkide karşılıksız seveceğinizi bir canlı var karnınızda. Kendinize ve bebeğinize zaman tanıyın sadece.

Merhaba arkadaslar,
Biz esimle tek denemelik bir kumar oynadik, tuttu.
Ben normalde asla cocuk istemiyordum, esimle de bu sartla evlendim. 31 yasindayim ve bu seneye kadar aklimdan bile gecmedi cocuk fikri. Yurtdisinda yasiyoruz ve baska bir ulkeye tasinma surecindeyiz. Ben tasinmadan once deri alti implantimi cikarttirmak zorunda kaldim bir sorundan oturu. Ben 31, esim 35 yasinda, ileride pisman olmayalim hic denemedik demeyelim diye cok konustuk ve sadece tek bir ay korunmamaya karar verdik. Hamile kalirsam tamam, kalmazsam korunmaya baslayacaktik.

Hamile kaldim...
Planladigimiz halde sok oldum. Ustune bir de Hiperemezis Gravidarum yasadim ve gecen haftaya kadar tam 2 ay kustum. Cevremde biri konusursa bile midem bulaniyordu esime lutfen sessiz ol demekten bir hal oldum. Surekli serum taktirmak zorunda kaldim. Cok kotuydu.

Su an 13 haftalik hamileyim. Bulantilarim gecen haftadan beri azaldi. Ama bu sefer vicdan azabim cok artti cunku ben hic heyecanli, hevesli hissetmiyorum. Ilk baslarda bulantidan baska bir sey dusunemedigim icin saniyordum ama simdi sorun bende gibi hissediyorum.

Aslinda kopegimizi sahiplendikten sonra anac yonum cok artti bir bebegi buyutme fikri bana korkunc gelmiyor eskisi gibi. Ama sanki bende bir seyler eksik gibi geliyor, bugun esimle konusurken agladim hatta benden anne olmayacak mi diye.

Bu hissizlik gececek mi? Lutfen gececek deyin.
o beklediginiz annelik hissi zamanla gelişen bir his bence.
ilk zamanlar yoğun hislerden ziyade bence yoğun endişeler yaşaniyor sağliklimi eli ayagi duzgunmu bakabilecekmiyim vs.
ben kendim tedavi ile bile isteye hamile kalmama ragmen o brklediginiz hisleri yasamadim mesela.
ilk duydugumda evet heyecanlandim tabiki ama sonrasinda gelen o kocaman endişe hissi.
bir canı dünyaya getirmek ve bir ömür ona yetebilmek, yetebilmeye calisacagini bilmek bunlar söz konusu iken zaten insan bi allah napıcam moduma giriyo 😁
ama doğurduktan sonra zamanla fark ediyorsunuz ki aslında o minik şey hayatinizin tam merkezi olmuş yalnız benimde yavru bir kedim var çocuk bakmak kedi kopek bakmaktan çok daha zor.
kediyi kopegi birakip bir cay icmeye yada dus almaya zamanin oluyor da bebek söz konusu olunca pek öyle olmuyo o işler 😁

Ben sosyal medyada olan paylaşımları görünce kendimi çok suçlamıştım. Galiba kötü bir anne olacağım, şimdiden bir şey hissetmiyorum, heyecanlı olmam lazım diye. Ama inanın bunlar bir kriter değil. Hep derler ya babalık zamanla öğrenirken bir şey. Bence annelik de öyle. Sadece toplumun anneliğe aşırı kutsaliyet atfetmesi yüzünden kadınlar bunu dile getiremiyor. Sosyal medya ya da diğer insanların anlattıkları da çok gerçekçi değil üzülerek söylüyorum. Buradaki arkadaşlar için söylemiyorum ama “ay şöyle duygulandım, ay yüzünü görünce ağlamaya başladım” vs vs diyen kimi görsem arka planda başka şeyler yaşıyorlar. O yüzden endişelenmeyin diyemeyeceğim ama şu da bir gerçek ki dünya üzerinde belkide karşılıksız seveceğinizi bir canlı var karnınızda. Kendinize ve bebeğinize zaman tanıyın sadece.
ya aynı fikirlerdeyim annelik o kadar şişirilmiş bir şeyki insanlar aaa bende boyle olmadi niye ki ya ben kötümüyum yoksa moduna giriyor.
o bahsedilen his ancak 2.cocukda olur bence tecrubelenmiş bir cocugun ne demek oldugunu bilen insanlarda.
öncesinde eskilerde hep der ya kendi cocugumuzdan bir sey anlamadik torun sevelim aha ondan anlamiyolar işte 😁

Ben de 2 ayda 6kg verdim ki zaten boyuma gore zayif hamile kalmistim. Sizin gecti mi bulantilariniz? Benim 12.haftada hafifledi ama tekrar artar diye korkuyorum
yok malesef geçmedi. ama benimde 16/17. haftamda ilaç etki etmeye başladı. bulantı ilacı her gün düzenli kullanırsam en azından tölore edilebilir oluyor kullanmazsam hayatım zindan

Merhaba arkadaslar,
Biz esimle tek denemelik bir kumar oynadik, tuttu.
Ben normalde asla cocuk istemiyordum, esimle de bu sartla evlendim. 31 yasindayim ve bu seneye kadar aklimdan bile gecmedi cocuk fikri. Yurtdisinda yasiyoruz ve baska bir ulkeye tasinma surecindeyiz. Ben tasinmadan once deri alti implantimi cikarttirmak zorunda kaldim bir sorundan oturu. Ben 31, esim 35 yasinda, ileride pisman olmayalim hic denemedik demeyelim diye cok konustuk ve sadece tek bir ay korunmamaya karar verdik. Hamile kalirsam tamam, kalmazsam korunmaya baslayacaktik.

Hamile kaldim...
Planladigimiz halde sok oldum. Ustune bir de Hiperemezis Gravidarum yasadim ve gecen haftaya kadar tam 2 ay kustum. Cevremde biri konusursa bile midem bulaniyordu esime lutfen sessiz ol demekten bir hal oldum. Surekli serum taktirmak zorunda kaldim. Cok kotuydu.

Su an 13 haftalik hamileyim. Bulantilarim gecen haftadan beri azaldi. Ama bu sefer vicdan azabim cok artti cunku ben hic heyecanli, hevesli hissetmiyorum. Ilk baslarda bulantidan baska bir sey dusunemedigim icin saniyordum ama simdi sorun bende gibi hissediyorum.

Aslinda kopegimizi sahiplendikten sonra anac yonum cok artti bir bebegi buyutme fikri bana korkunc gelmiyor eskisi gibi. Ama sanki bende bir seyler eksik gibi geliyor, bugun esimle konusurken agladim hatta benden anne olmayacak mi diye.

Bu hissizlik gececek mi? Lutfen gececek deyin.
dogurunca geciyormus bazilarinda.hamilelikte hissetmeyenler varmis.aldirmayi dusunmeyin bence aklinizi kurcalamayin.dogurduktan sonrada bu bebegi istemiyorum diyorsaniz verirsiniz cok isteyen bir aileye:)

Back
X