Hamileyim - İlk Doktor Muayenesi

Nixy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2010
77
24
288
Herkese merhaba,

6 gün önce hamile olduğumu öğrendim. Beta Hcg 322'idi. Şu an hesaplarıma göre 4+3 hamileyim. İlk doktor muayenesine ne zaman gideceğime karar veremedim. Okuduğuma göre 6 haftadan önce kese gözükmüyormuş.

Sizler ne zaman ilk kontrole gittiniz? Kaç haftalıkken kese göründü? Sizce şu an gitmeli miyim?

Ben de ilk olduğu için bir heyecanla gitmiştim fakat yok kese görünmüyor, yok bu dış gebelik olabilir, yok bebek yok kesin değil vs yorumlarla can sıkan doktorlara denk gelirsen (ben geldim maalesef, daha ilk muayenemde sen gebe olduğuna emin misin kese falan yok gibi ters bir tavırla karşılaşmıştım.Nasıl üzüldüğümü tahmin edersin...) üzmekte bir beis görmüyorlar genelde.
En iyisi mi evet 6. Haftanda git eğer heyecanını bastırabilir de beklersen. Ama ilk gebelikse insan gerçekten heyecanlanıyor biliyorum.
Hayırlı uğurlu olsun tekrardan...

ben de bir hafta önce öğrendim hamile olduğumu. 5 eylüül cumartesiye randevu aldım doktorum tatildeydi. bakalım ilk muayene heyecanı sardı beni

ben de o tavrı görmemek için beklemekten yanayım, çünkü çok çabuk etkileneceğimi biliyorum. ama beklemek de çok zor geliyor. benim de ilk gebeliğim, herkes gibi endişeliyim. sen de kese ve bebeğin 6. haftada mı göründü roxelanne ?

ben de bir hafta önce öğrendim hamile olduğumu. 5 eylüül cumartesiye randevu aldım doktorum tatildeydi. bakalım ilk muayene heyecanı sardı beni

kaç haftalık hamilesin şimdi? umarım doktor randevun çok iyi geçer. GULSEM25

cnm 22.07.2015 son adet tarihim bu durumda bu gün 6+1 oluyorum.

cnm 22.07.2015 son adet tarihim bu durumda bu gün 6+1 oluyorum.
bir de benim şöyle bak son adet tarihi 22.07.2015
ilk kan testi adetimi 2 gün geçikince 24.08.2015 -12.01
ikinci kan testim 26.08.2015 - 40.71
üçüncü kan testi değerim 28.08.2015 - 110
doktoruma mesajattım gebelik mevcut hayırlı olsun dedi amadeğerler konusunda endişeliyim. gerçi artış değerleri iyi 2 katından fazla ilerleme var. ama yinede daha yüksek olmalıydı gibi. son testten sonra bir daha yapmadım cumartesi doktorda yapılır bakalım nasıl olacak çok heyecanlıyım

İlk öğrendiğimde benim de 4 haftalıktı 2 gün içinde hastaneye gidip yok yere o sinir bozucu doktordan neredeyse fırça yemiştim.
Daha sonra dayanamadım tabii sanırım 5+ 4 gibi bişeydi yani 6 ya yakındı,yalnızca keseyi görebilmişti canım.
Bebişi görmemi tam çıkaramıyorum şu an ama 6 7 haftalıkken falandı sanırım sadece bir noktadan ibaretti, zor seçiliyordu neredeyse.
Tam hatırlayamıyorum şu an ultrason fotoğraflarına bakmam lazım:)
Ama dayanabilirsen 6da git, hiç dırdır etmesinler. İnsanın ilk heyecanını anlamayıp hevesini kursağına tıkıyorlar resmen "sanki ilk doğuran sen misin!?" Tavırlarıyla...
Hem o heyecan hep artarak devam edecek zaten kese göründü, kalp atışını duyayım, elini kolunu göreyim diye :)
Onu gördüğün andan itibaren dinmek yerine artan bir heyecan... ne mutlu:)

canım değerler kişiden kişiye göre değişiyormuş. önemli olan 2 günde bir artması ki seninki de artmış. bence endişe etme. ben regle 3 gün kala öğrendim, sonucum 322 idi. Kan testini nerede yaptırıyorsun? Ben özelde yaptırdım, bir hayli para aldılar, o yüzden tekrarlayamadım. GULSEM25

hiç moral bozmaya gerek yok o zaman ben de 6. haftanın ortalarında gideyim en iyisi
her şey olumlu olur da bir an önce kavuşuruz bebeklerimize roxelanne

Ben de özel hastanede yaptırdım cnm. Aynı yerde yaptırmak daha sağlıklıymış sanırım. Bu yüzden üçü de aynı yer de oldu. Test 36 tl idi Nixy

Ben de özel hastanede yaptırdım cnm. Aynı yerde yaptırmak daha sağlıklıymış sanırım. Bu yüzden üçü de aynı yer de oldu. Test 36 tl idi Nixy
benden kan testi için 65 tl aldılar sgk'a rağmen sanırım hastane değiştirmem gerekecek...

Canım hayırlı olsun inşallah bi sorun yoktur kötü düşünme kese görünmücek falan die. Benim dört haftalıkken göründü tam dört haftalıkken. Ama sabah hiç tuvalete gitmeden sıkışık bir halde gittim biraz daha net çıkar die. Öyle de oldu. Zaten o kadar küçüktü ki ilk gördüğümde siyah bi nokta. Doktor bile nasıl anladı şaşırmıştım.
Yani hadi cesaret edemedin 5 haftalıkken git bence 5 haftalıkken görünüyor. Çok hızlı büyüyor çünkü.

Cnm kan testinde 5000 olunca kese gözüküyor

hamıle oldugunu ogrenır ogrenmez doktora gıtmek bence en ıyısı
allah korusunda hayatda hersey var
komsum gec gıtmıstı keseyı gormek ıcın dıs gebelıkmıs meger baya sıkıntılar yasadı

Merhaba. Yarın bende ilk randevu için gidicem biraz heyecanlıyım umarımkese görünür

4 haftlıkken devlet hastanesinde kan testiyle öğrenmiştik, doktor kesinleşmesi için bir hafta sonra tekrar kan testi yaptı.Ardından keseyi gördü 6-7 haftalıkken

meraba canım aynı heyecanları bende yaşıyorum dayanamayıp gittim salı günü 5+ 2 günlüktü kese ve yolc sac göründü beta hcg değerim 12061.71 haftaya salı tekrar kontrole gidicem kalp atışlarına bakılacak ve kan tahlili yapılacak inşallah o minik kalp sesisinin kıpırtısını duyarım

Maşallahbende gittim ilk randevum biraz stresli geçti,çok bekledim...sonra karnımdan göremedi beta hcgm salı günü 1096 bugün için 3348 idi keseyi ancak alttanmuaynede görebildi sıvı gebelikten bahsetti sonra kan verdim haftaya cmtsi için randevu aldım çalıştığım üçin hafta içi muayeneyi tercih etmedim. Sonra asistanı aradı carsamba gelin dedi korktum yaa... Bu arada senin ikiz falan mı değerin çok yüksek.

Ben de dayanamadım gittim canım 4+4'tüm. Kese gözüktü. Hatta iki adet kese gözüktü. İkizmiş. Tekrar randevu verdi doktor. Şimdi yine endişeliyim ya bu seferde bebekler görünmezse diye. Anlayacağın sürekli bir endişe halindeyim. Tabii tatlı endişeler bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…