Hamileyim,işten çıkarılabilir miyim ??? Yardım edin lütfen

depresif polyanna

Canım kızım Defne'm ❤
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.000
1.021
83
Herkese merhaba.ben özel okulda kadrolu bir öğretmenim.12 ay sigortam ve 10 ay maaşım yatıyor.sözleşmem de eylülden eylüle yenileniyor.ben hamile olduğumu öğrendim.beni işten çıkarabilirler mi bu durumda?eylülde sözleşme yenilemek zorundalar mı? Yoksa beni beş aylık hamile işten çıkarabilirler mi? Doğum iznine kadar sigortamı yatırmak zorundalar mı??? Lütfen haklarımı öğrenmeme yardımcı olur musunuz????

ÇIKARAMAZLAR.ÇIKARIRSALAR SONUÇLARINA KATLANMAYI GÖZE ALIYORLAR DEMEKTİR. KAÇ SENEDİR BURADASINIZ ? DİYELİM Kİ ÇIKARDILAR.KIDEM VE İHBAR TAZMİNATLARINI ÖDEYECEKLER.AYRICA SİZİ ÇIKARDIKLARI İÇİN EŞİT DAVRANMA İLKESİNE AYKIRI DAVRANDIKLARINDAN DAVA AÇIP AYRICA BİR TAZMİNAT DAHA ALMAYI HAK EDİYORSUNUZ. İŞSİZLİK MAAŞINA DA BAŞVURABİLİYORSUNUZ. KISACASI SİZİ ÇIKARAMAZLAR, ÇIKARIRSALAR SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNDÜRÜRSÜNÜZ :halay:

Ben de öyle biliyorum ama maddi olarak zor durumdayım ve dogum parasını alabilmek için dogum iznine kadar çalışmam lazım.ortada kalırım diye çok korkuyorum.

Canım korkma. Hamileliğiniz riskli mi? Doğum iznine kadar çalışabilecekseniz, izin bittikten sonra geri dönersiniz.Doğum izni hakkınız var. Hatta benim bi tanıdığımda özelde öğretmenlik yapıyo. Doğum izni bittikten sonra geri döndü okula çalışıyo şu anda.

ÇIKARAMAZLAR.ÇIKARIRSALAR SONUÇLARINA KATLANMAYI GÖZE ALIYORLAR DEMEKTİR. KAÇ SENEDİR BURADASINIZ ? DİYELİM Kİ ÇIKARDILAR.KIDEM VE İHBAR TAZMİNATLARINI ÖDEYECEKLER.AYRICA SİZİ ÇIKARDIKLARI İÇİN EŞİT DAVRANMA İLKESİNE AYKIRI DAVRANDIKLARINDAN AYRICA BİR TAZMİNAT DAHA ALMAYI HAK EDİYORSUNUZ. İŞSİZLİK MAAŞINA DA BAŞVURABİLİYORSUNUZ. KISACASI SİZİ ÇIKARAMAZLAR, ÇIKARIRSALAR SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNDÜRÜRSÜNÜZ :halay:

Ay içime su serptiniz allah razı olsun.korkumdan hamile olduğumu söylemedim bile.

Canım korkma. Hamileliğiniz riskli mi? Doğum iznine kadar çalışabilecekseniz, izin bittikten sonra geri dönersiniz.Doğum izni hakkınız var. Hatta benim bi tanıdığımda özelde öğretmenlik yapıyo. Doğum izni bittikten sonra geri döndü okula çalışıyo şu anda.

Sağol canım allaha şükür bi riskim yok.daha yolun başındayım ama allah sağlık verirse son aya kadar çalışmak istiyorum.cunku alacağım maaşa da sonrasındaki toplu dogum parasına da ihtiyacım var.

Ay içime su serptiniz allah razı olsun.korkumdan hamile olduğumu söylemedim bile.

Bak canım senin şuan akşamları işten 1.5 saatte erken çıkma hakkın var.Bunu onlar da biliyor ya sana o izni kullandırıyorlar ya da parasını veriyorlar. Ben işyerinde ağa paşa gibiyim hamileyim kimse höt diyemiyor :halay:

Sağol canım allaha şükür bi riskim yok.daha yolun başındayım ama allah sağlık verirse son aya kadar çalışmak istiyorum.cunku alacağım maaşa da sonrasındaki toplu dogum parasına da ihtiyacım var.

İnş. da olmaz canım. Sağ salimde bebişini kucağına alırsın inş.

Bak canım senin şuan akşamları işten 1.5 saatte erken çıkma hakkın var.Bunu onlar da biliyor ya sana o izni kullandırıyorlar ya da parasını veriyorlar. Ben işyerinde ağa paşa gibiyim hamileyim kimse höt diyemiyor :halay:

Işte haklarını bilmeyince benim gibi oluyorsun.okulun kapanmasına çok az kaldı zaten.bir hafta daha sabrederim.benim asıl derdim eylüldeki sözleşmem.

Işten çıkarıldım arkadaşlar...korktugum başıma geldi.ortada kaldım.sgk ya ve işkur a gittim avukata da danıştım,hiçbir hakkım yokmuş.cok zor durumda kaldım....

Çıkarırlar yazacaktım ki zaten olan olmuş.
Sözleşme ile çalıştığınız için sözleşme yenilenmediği takdirde otomatik olarak kadrodan düşürüyorlar.
Ben aynılarını yaşadım.
Tabii çıkış evraklarına imza attığınız için işsizlik maaşı falan da alamıyorsunuz .
Özel sektörün gözü kör olsun diyebiliyorum sadece.

Çıkarırlar yazacaktım ki zaten olan olmuş.
Sözleşme ile çalıştığınız için sözleşme yenilenmediği takdirde otomatik olarak kadrodan düşürüyorlar.
Ben aynılarını yaşadım.
Tabii çıkış evraklarına imza attığınız için işsizlik maaşı falan da alamıyorsunuz .
Özel sektörün gözü kör olsun diyebiliyorum sadece.

Aynen öyle maalesef.dava açabilirmişim ama benim davayla uğraşacak param ve zamanım yok.kaç sene sürecek kimbilir ve kazanmam hakimin insiyatifine vicdanına kalırmış.

eşim avukat sordum
çıkaramazlar
çıkarmak için uğaraşabilirler çeşitli şekillerle hiç bi şekilde imza atmasın bişeylere
danışsın mutlaka dedi

Ben hiçbir şeye imza atmadigim halde çıkardılar beni.sadece ihbar tazminatı alacam.sgk ya ve işkur a danıştım internetten de araştırdım hicbir hakkım yokmuş.dava açabilirmişim ama onun da bir garantisi yokmuş hakime bağlıymış ve ne kadar süreceği de meçhul tabi.

Merhabalar,
Hamilelik nedeniyle iş akdi(sözleşmesi) feshedilmez. Ancak sözleşme belirli süreli ise ve süre Eylülde bitiyorsa, sözleşme yenilenmezse Eylül ayında sözleşmeniz sona erer.

Merhabalar,
Hamilelik nedeniyle iş akdi(sözleşmesi) feshedilmez. Ancak sözleşme belirli süreli ise ve süre Eylülde bitiyorsa, sözleşme yenilenmezse Eylül ayında sözleşmeniz sona erer.
Hamilelik gerçek sebep ama gösterilen sebep tamamen komik.onlar işi kılıfına uyduruyorlar her şekilde.

Herkese merhaba.ben özel okulda kadrolu bir öğretmenim.12 ay sigortam ve 10 ay maaşım yatıyor.sözleşmem de eylülden eylüle yenileniyor.ben hamile olduğumu öğrendim.beni işten çıkarabilirler mi bu durumda?eylülde sözleşme yenilemek zorundalar mı? Yoksa beni beş aylık hamile işten çıkarabilirler mi? Doğum iznine kadar sigortamı yatırmak zorundalar mı??? Lütfen haklarımı öğrenmeme yardımcı olur musunuz????
Merhaba sizi bu sebebe bagli kati surette işten cikaramazlar.Cikartirlarsa yasal faiziyle birlikte catir catir tazminatlarinizi alirsiniz ustelik işe iade davasi acip isinize de donebilirsiniz(bu ikisini ayni anda yapamazsiniz yani ya tazminat ya işe iade)

Back
X