Hamileyim, istifa baskısına dayanamayıp istifa ediyorum

İş verenin haberi olduktan sonra elbette sorun yok, hamileyken de işe girebilir. Burda konu sahibinin istifa etmesi istenmiş o zaman söylemiş ben hamileyim diye. Ne yapmak istiyor ben anlamadım zaten, işten çıkmak istemiyor işe devam etmek istemiyor
Bence amacı hamilelikten sonra alabileceği izin parasını falan almak sanırım. Hem hamilelerin işten çıkarılmayacağını da biliyor. Ben yanlış bilmiyor da olabilirim.

aslında hamile kadın da işe girebilir ama gerçekten çalışma niyeti varsa. Hamileyim diye ayrıcalık bekleyen zaten hiç işe girmesin, çocuğu olunca da başka ayrıcalık ister çünkü.
1 ay evvel işe girmiş 8 haftalık hamile imiş. Ve firmaya iletmemiş bu hanfendiğin yaptığı tatlı su kurnazlığı. Ama yemezler. Yoksa tabi hamile kadınlar sokağa çıkamaz işe giremez değil. Ama önce dürüstlük önce etiklik önce iş ahlakı:)

Hamileyken işe girmemiş sanırım.
İşe girdiği dönemde hamilelik deniyormuş, ben öyle anladım. 7 haftalık hamile 1 aylık çalışan. Şaka gibi yani.
İşe girdiğinde 3-4 haftalık hamileymiş işte.

Eğer kalmak istiyorsanız sahaya çıkmanız gerekecek. Çünkü sizin asıl sorununuz sahaya çıkamamak hamile olmak değil. Ayrıca zaten gebelik haklarınızda olan 4 ay ücretli izinde maaşınızı iş veren değil devlet ödüyor. Yani siz 8 ay işe gidip sahaya çıkıp onların istediği performansı gösterirseniz zaten sizi işten çıkarmazlar. 1 aylık çalışansınız ve çıkarılırsam tazminat alırım diye düşünüyorsunuz ve bir de sahte raporunuz var ki sahte rapor almak bile sizi işten çıkarmaları için başlı başına bir sebep.

Back
X