Hamileyim, istifa baskısına dayanamayıp istifa ediyorum

Neden tum bu soylediklerinizi yazili istiyorum demediniz? Bana istifa etmemi yazili bildirin demeniz gerekirdi. O zaman elinizde kanit olurdu. Hic mi sahitiniz yok?
Düşünemedim ya.şahitler yok bireysel de oldu biri var şahit ama işten atılırım diye olmaz

Düşünemedim ya.şahitler yok bireysel de oldu biri var şahit ama işten atılırım diye olmaz
Ise gitmemissiniz. Ise gitmediginiz icin onlar isten atabilir. Once bir ihtar cekiliyor galiba su kadar gun ise gelmedin diye, sonra cikis yapiliyor sanirim. Ille istifa dilekcesi yazmaniza gerek var mi?
Bir de sadece 1 ay calismissiniz. Anladigim kadariyla deneme suresinde hamile kalmissiniz. Bu iste cok uzun bir sure calismamissiniz.

Merhaba arkadaşlar,7 haftalık hamileyim bunu iş yerine mail attığımdan beri istifaya zorlanıyordum.Gerek insan kaynakları gerek satış direktörü derken yıldım.Dün işyerinden ayrıldım.Pazartesi gidip istifa edeceğim.Türkiye'de 55 tane şubesi olan kurumsal bir firmada çalışıyorum.Şikayetvara yazıp kötülemek istiyorum yaptıkları onları.Yaptıkları muameleyi anlatmak istiyorum bu kanunda suç sayılır mı tazminat davası açabilirler mi?
Kesinlikle pes etmeyin. Boyle yapa yapa insanlari yildiriyorlar zaten. Kimse kanunlari cigneyemez devlet hamile kadinlari dusunup onlara belirli haklar vermis. Azicik gozu acik olun. Kimseyi de dinlemeyin mobbingle basa cikmak icin herkes ugrasiyor artik. Ciddi bir sekilde baskilarina devam ederlerse sikayetci olacaginizi, ustunuzde kurduklari baskinin zaten riskli olan gebeliginizi daha da riske attigini soyleyin. Nacizane fikrim da bir an once sikayet edin. Yukarida bir arkadas da soylemis, tum konusmalari ses kaydina alin. Ancak ses kaydi basladigi anda su an da ses kaydediyorum diye belirtin. Yoksa haksiz duruma dusebilirsiniz. Ben cok sinirleniyorum boyle seylere ya, artik gercekten yildirici cezalar verilmesi lazim isverenlere. Gecen gun tvde gordugum 200 lira icin 16 yasinda ki calisanini doven patronla sizinkisi ayni zihniyete sahip.

Belinde rahatsızlık varmış konu sahibinin. İşe girerken bu mutlaka bildirilmeli. Sonradan söylemek de bana yanlış geliyor.
Tabiki öyle, işveren için haksızlık oluyor. Konu sahibi belinde rahatsızlık olduğunu söylese işe alınmayacaktı ayakta duramadığı için. Ama muhtemelen iş buldum kaçırmayım diyerek saklamış
En son çıktığım iş yeri gözlük dereceme kadar biliyordu

Merhaba arkadaşlar,7 haftalık hamileyim bunu iş yerine mail attığımdan beri istifaya zorlanıyordum.Gerek insan kaynakları gerek satış direktörü derken yıldım.Dün işyerinden ayrıldım.Pazartesi gidip istifa edeceğim.Türkiye'de 55 tane şubesi olan kurumsal bir firmada çalışıyorum.Şikayetvara yazıp kötülemek istiyorum yaptıkları onları.Yaptıkları muameleyi anlatmak istiyorum bu kanunda suç sayılır mı tazminat davası açabilirler mi?

bence kesinlikle etmeyin. Doktora gidip is yerinizde cok agir mobbinge ugradiginizi soyleyip rapor isteyin. Riskli gbelikmis deyip 1 ay evde istirahat edin.
Sonra sallayin basinizi alin maasinizi. Dogumunuza kadar idare edin. Hic bir sey umursamayin. Su halde sizi yasal olarak isten cikaramazlar o nedenle sizin istifa etmenizi umud ediyorlar. Onlara istediklerini vermeyin.
Hic bir seyi de alttan almayin. Cadi olun birazcik. Sizi sindirmelerine izin vermeyin. Gerekirse bir avukat ile konusun ve ustlerinizi arayip onlari korkutsun.

zaten firmayi rezil etmek diye bir sey yok. Ben mesela turkiyenin en buyuk gruplarindan birinde calisiyordum. Ayrilirken cinsel tacize ugradigimi ve ust yoneticimin buna goz yumdugunu genel mudur yardimcisina ve ik direktorune yazdim. Hic bir sey olmadi o insanlara, beni taciz eden calisan hala orada calismaya devam ediyor en basiti. O yuzden cikayim onlara gunlerini gostereyim diye bir sey soz konusu olmuyor.

1 aydır çalıştığınız işte 7 haftalık hamileyseniz iş veren çıkartmak istemekte haklı.

Muhtemelen pandemi döneminde olduğumuz için çıkartamıyorlar zira ilk 6 ay zaten tazminatınız yok, çıkartılabilirsiniz.

Firmayı kötüleyecek bir şey yok. Şu an ellerinde imkan olmadığı için sizi işten çıkartamıyorlar o yüzden istifanızı istiyorlar. Hatalı olan sizsiniz şu durumda verin istifanızı herkes rahat etsin.

Bankacı misiniz

bence kesinlikle etmeyin. Doktora gidip is yerinizde cok agir mobbinge ugradiginizi soyleyip rapor isteyin. Riskli gbelikmis deyip 1 ay evde istirahat edin.
Sonra sallayin basinizi alin maasinizi. Dogumunuza kadar idare edin. Hic bir sey umursamayin. Su halde sizi yasal olarak isten cikaramazlar o nedenle sizin istifa etmenizi umud ediyorlar. Onlara istediklerini vermeyin.
Hic bir seyi de alttan almayin. Cadi olun birazcik. Sizi sindirmelerine izin vermeyin. Gerekirse bir avukat ile konusun ve ustlerinizi arayip onlari korkutsun.

zaten firmayi rezil etmek diye bir sey yok. Ben mesela turkiyenin en buyuk gruplarindan birinde calisiyordum. Ayrilirken cinsel tacize ugradigimi ve ust yoneticimin buna goz yumdugunu genel mudur yardimcisina ve ik direktorune yazdim. Hic bir sey olmadi o insanlara, beni taciz eden calisan hala orada calismaya devam ediyor en basiti. O yuzden cikayim onlara gunlerini gostereyim diye bir sey soz konusu olmuyor.
Tabi canim cani calismak istemeyen kadina mecbur maas vermek zorunda zaten firmalar. Yalan yanlis rapor vs almasinda sorun yok kullansin hamileligi.

Siz ve sizin gibi zihniyetler yuzunden firmalar kadin calisan almaya korkar oldu. Sizlerin yuzunden calisacak insanlarda yaniyor..

Haa bu arada konu sahibi bilgin olsun 1 aylik çalışana ne kidem ne ihbar tazminati odenir. Hamile diye cikardim demek zorunda degil ki firma verimsizdi cikardim der hicbir is mahkemeside sizi hakli bulmaz. Kaldi ki o sirkette biliyordur bunu. Sizin hikayenizDe anlatmadiginiz seyler var. Bence burdan akil alip ne yapsamda şirketten koparsam diye düşünüyorsunuz.

bu tarz durumlarda baskiyi yapana zaten ordan geliyordur o yetki.
çıkması icin yildirmalari isteniyordur yani.
Dogrudur yasamadigim icin bilemiyorum. Birkaç gün once herkes kadinlar günü kutluyordu. Bu yaptıkları da kutlamaya dahil mi sormak lazim. İkiyüzlülük degil de ne?

Hanımefendi bin tane konu açtınız burada kusura bakmayın ama hamileliğin arkasına sığınıyorsunuz. Girdiğiniz yere satış temsilcisi olarak girmişsiniz ve yer ev satışı yapan ...evim firması ve sahada çalışamam demiştim dediniz konularda benim arkadaşımda o firmada ve sizin o görevle girip sahada çalışmam deme şansınız yok zaten 1 ay olmuş 1 ay deneme süresidir

fıtığım var oyum buyum var ayakta kalamam diyorsanız o işi seçmeyecektiniz. Daha önceki konuda sözde rapor almşsınız ama riskli gebeliği vardır yazan dilekçeden ibaret. Ne dr ne hastane ne de riskin nedeni yazıyor. Bende tüp bebekte rapor aldım altta nedeni yazar raporlu olunca işe de gidemezsiniz zaten.

2 ay işveren çıkaramıyor diye bundan istifade etmeye çalışmayın şartlarına uyamamışsın kimi niye şikayet edeceksiniz 1 ay bile çalışmamışsınız..
+1

çalışmaya niyeti yok arkadaşın da zaten belli

Tabi canim cani calismak istemeyen kadina mecbur maas vermek zorunda zaten firmalar. Yalan yanlis rapor vs almasinda sorun yok kullansin hamileligi.

Siz ve sizin gibi zihniyetler yuzunden firmalar kadin calisan almaya korkar oldu. Sizlerin yuzunden calisacak insanlarda yaniyor..

Haa bu arada konu sahibi bilgin olsun 1 aylik çalışana ne kidem ne ihbar tazminati odenir. Hamile diye cikardim demek zorunda degil ki firma verimsizdi cikardim der hicbir is mahkemeside sizi hakli bulmaz. Kaldi ki o sirkette biliyordur bunu. Sizin hikayenizDe anlatmadiginiz seyler var. Bence burdan akil alip ne yapsamda şirketten koparsam diye düşünüyorsunuz.
işçi çıkarma yasağı olmasa zaten firma çoktan çıkartırdı firma açısından 2 ay deneme süresi vardır. performansı düşük diyip çıkartabilirdi. 3 aydır işsizim çalışmak için iş arıyorum ama böyle çalışmak istemeyenler hazırdan maaş almaya çalışıyor

Kurum icinde hakkinizi savunacak bir yer yok mu insan kaynaklari gibi? Benim onceki is yerimde anlatirlardi hep. Kotu muamele eden haksizlik yapan bir müdürü calisanlarin toplu şikayeti ve delilleriyle işten atmışlardı. Oyle cok da zor degildi yani.

Haha ne güzel kurummuş o öyle
Ben en son IK ya zamlı maaşım ne kadar olacak diye sorduğumda (bakın sadece özlük hakkımla ilgili bir soru sordum) daha ofise gitmeden müdürüme şikayet etmişti nasıl yeni maaşımı sorarım diye ?!?
Müdür de bana kızmıştı arayıp sanane maaştan diye. Gerçekten hayret etmiştim :D

Haha ne güzel kurummuş o öyle
Ben en son IK ya zamlı maaşım ne kadar olacak diye sorduğumda (bakın sadece özlük hakkımla ilgili bir soru sordum) daha ofise gitmeden müdürüme şikayet etmişti nasıl yeni maaşımı sorarım diye ?!?
Müdür de bana kızmıştı arayıp sanane maaştan diye. Gerçekten hayret etmiştim :KK70:
Bu yazdiklarinizi okumam iyi oluyor. Bahsettigim kurumdan dolayı saniyordum ki her kurumda ik ayni sekilde çalışır. Dogal olarak bunu bekliyordum. Hayatin gercekleriyle yüzleştim ve mecburen memnun oldum...

Back
X