hamileyim kurtaj olmak zorundamiyim yardim edin ???!

Kürtaj kişinin tamamen kendi kararı ve kendi hakkıdır. Kürtajın yasaklanma tartışmalarında bütün kadınlar 'benim bedenim, benim kararım' derken, şimdi kürtaj olmayı aklından geçiren bir kadını da topa tutmaları bence büyük ikiyüzlülük. Kimseyi de kınamamak lazım, herkes günahını kendi inanışlarına göre belirler.

Konu sahibi, 'aldıralım gitsin' lafından daha kötü bir şey varsa, o da evliliği hızlandırmak için bile bile evlilik dışı hamile kalman. Çok büyük çaresizlik örneği. Üzüldüm açıkçası..

Umarım erkek arkadaşın da evlilik kararını benimser de, sonradan pişman olabileceğin şeyler yapmak zorunda kalmazsın.

kesinlikle katılıyorum. ne oldu şimdi 'benim bedenim benim kararım' laflarına? büyük konuşmamalı insan.. ben yeni evliyim çok korkarım kürtajdan düşüncesi bile dehşet verici bir cana kıymanın ama büyük konuşamam 'asla aldırmam' gibi. ve bu konuda kimse kimseyi suçlayamaz herkesin kendi vicdanı. konu sahibi daha vahim bi durumda ama bu göz ardı ediliyor, herkes kürtaj mevzusuna odaklanmış. gencecik bir kız nasıl bir ahlakla ailesiyle birlikte sevgilisin evinde kalıyor ve göz göre göre bu duruma gelebiliyor:s

Son düzenleme:
suanda kendimi oldurebilirim dahada yazicagimo sanmioru. ben iatemioru. boyle b evlilik cocugudabyarin aldiriyrz dio kavga cikti hoscakalin hepinze tskkr ederm

ya senin anan baban yokmu sığıntı gibi bu adamın evinde yaşıyosun bide hamile kalıyosun yok ya bu konu gerçek olamaz bu ne genişlik, hayatın yap boz tahtasımı yok aldırıyoruz yok kavga çıktı, o aile düşünmüyomu bu kızın ailesine ne deriz diye, 9 hafta olmuş nereye aldırıyosunuz çocuğu

suanda kendimi oldurebilirim dahada yazicagimo sanmioru. ben iatemioru. boyle b evlilik cocugudabyarin aldiriyrz dio kavga cikti hoscakalin hepinze tskkr ederm

yaw daha adam içeri gireli kaç dk oldu montunu bi asaydı yerinede,bi yudum su vereydiniz öncede sonra gireydiniz konuya

yaaa bu bizim millet bukadar karsiysa cocuk aldirmaya illahi dogsun felan filan , yaaaaa böyle düsünen insanlar gercekten türkiyedemi yasiyorlar neden SOKAK COCUKLARI VAR NEDEN YETIMHANELER COCUK HAPISHANELERI DOLU NEDEN BUNLAR CAN DEGILMI BUNLAR ALLAH KULU DEGILMI BUNLARA YAZIK GÜNAH DEGILMI HIC ÖMRÜ HAYATINIZDA KAC DEFA YARDIM ETTINNIZ ?? YOKSAA IIII SOKAK COCUGU KAC KAC BURUN KIVIRMALARR YAAA GIDIN YAAA günah miss muss , VALLAHI BU DUSUNCELER HAYATTAKI COCUKLAR ICIN VAAR OLSA TÜRKIYE GIBI "MUSSSLUMAN " ÜLKEDE BUKADAR SOKAK COCOGU OLMAZZZZ
Bunun sadece "muslumanlikla" alakasi yok. Eger en basindan herkez adam akilli yasasa ne kurtaj olunur nede sokaktaki o cocuklar dolanir. Dini gectim insanlik yani. Ben kendimi o cocugun yerine koyarak dusunuyorum ben annemin babami kendine baglamak icin yaptigi nikah oncesi cocuk olmak istemezdim. Hemde haberim bile olmadan benim yerime yasamama verilen kararlar. Hangimiz isterdik ? Bana gore evlilik oncesi sex ask degildir. O kadar asiksan alirsin basinin taci edersin karinda yaparsin yani. Hem bayan kafasini taslara vurmazdi hemde bu cocugun hayati dogmadan mahvolmazdi.

sevglmle 2 senedir beraberz 3gun once hamile oldgumu ogrendim bunu onunla paylastim aileleri dusundugumuz icin aldirmaya karar versik gorunuste yarin doktora gdicez ama ben hic aldirmak istemiyorum napicagimi bilemiyorum hem korkuyorum hemde istemiyorum ama onu rahatlatmak icin aldiralim gitsib sen uzulme dusunme bu kadar diyorum onada uzuluyorum cok caresisiz...

henuz 22 yasindayim anne olmaya hazir degilim ama bu cocugu istyrm inanin sdce buna b cozum yolu aryrm nasil b cozum getrileblr sevgilimi ikna etmem gerek inanin napicgmi bilmiyorum yarin oraya gtcegmi biliyrm daha aldrmadan geceleri uyuyamaz duruma geldim dusunmekten

Anne olmaya hazır değilsiniz ama sevişmeye hazırsınız. Sorumluluk almaya hazır değilsiniz ama aldırın gitsin. Gitsin bence de, siz de gidin.

vallahi benim kafam çok karıştı canım, ben mi yanlış anlıyorum konu sahibesi mi karmaşık anlatıyor anlamadım..
istiyorsa doğursun evet:37:

Bence kurtaj hikayeleri karisti. :1: O kadar cok acildi ki son gunlerde. Bu arkadasta harf yutarak anlatiyor. Bazi olumlu cumleler olumsuz okunabilir. Ayrica bir suru celiski var.

Son olarak konu sahibi, bu bebegi kendin icin dogurucaksan dogur. Bu bebegi erkek arkadasini baglamak icin doguracaksan, sorumlulugunu alamayacaksan buyuk yanlis yaparsin. Elinde patlayabilir.

En azından adam akıllı seni iyi tanımış, neyi ne niyetle yaptığını da çözmüş. Onun bunun gazına gelerek de tekrar tuzağa düşmeyecek.

Cin olmadan adam çarpmaya kalkarsan böyle olur işte. Konuyu okuyan benzer durumda olanlar varsa da onlara örnek olur.

Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlar,
Buraya konu açıp derdini paylaşanlara bazı arkadaşlarımız o kadar acımasız yorumlar yapıyorlar ki şaşıp kalıyorum. Araba yoldan çıktıktan sonra yolu gösteren çok olur diye atalarımız boşuna söylememiş anlaşılan. Madem bir yorum yapılıyor, araba şöyle kullanılır, böyle yapılır tarzı yazılacağına bundan sonra ne yapılabilir diye bilgimiz, görgümüz dahilinde yardımcı olsak daha iyi olmaz mı?!.

konunu kapattir öyle git,burda kimse seni anlamaz ya namusuna dil uzatirlar yada dalga gecerler acinla :19::19:

Yarın anne olmak isteyip de olamazsan görürsün o çocugun yoklugunu... İsteyen o kadar insan dururken işle bakalım o günahı. Çık ailenin karşısına hemen evlen bence. Sevgilini de ikna et. Dört ay dolana kadar karın çıkmıyor. Erken dogum filan uydurursunuz ama tabii yalan yalanı dogurur. Hiç olmazsa bebeğe kıymaktan iyidir...

Aynen benim teyzem 15 yıl sonra çocuk sahibi oldu. kaynanası neler demedi ki kısırlığımı kaldı miras avcısı olmadığımı kaldı

ben hatırlıyorum tedavi sürecinde sabah hastaneye giderdik akşam biz kapatrdık hastaneyi.sonra sonuç için doktora gittiğinde "malesef hamile değilsin" sözünü duymak ne kadar acı yaşamayan bilemez ben yaşamadım ama duydum ve canım çok acıdı.

4 kez duyduk bu sözü biz teyzem gizlice ağlardı enişteme söylerdi sonucu eniştemde ağlayınca kendini unutup ona teselli verirdi

en sonunda hamileyim dedi bu sevinci anlatamam size doğurana kadar inanamadım inanın.

yaşamayan anlayamaz ya valla "aldır gitsin" kadar kolaydır "kürtaj hakkım beden benim karar benim"" demek kadar kolaydır işte bütün olanlar biz boşa acı çekmişiz meğer ne kadar kolaymış değil mi arkadaşlar ne kadar basitmiş

ba$ta inanmi$tim ama artik tek yazdigin kelimeye inanmiyorum konu sahibesi
bu konu fakenin krali ..

kavga sırasında da konuya yorum yazman hoş değil, kavganın bari hakkını ver :4:

ben de ciddi ciddi yorum yazmışım konuya ilk mesajımda şaka gibi

Son düzenleyen: Moderatör:
istenmeyen gebeliklerde kadın çocuğu doğurmama hakkına sahiptir kimse kadına süt danası muamelesi yapamaz, korunarak hamile kalan bi yığın kadın var cinsel hayatı olmayan kadınlar bu gerginliği anlamazlar, biz korunmamıza rağmen ben her sabah reflüden kaynaklanan mide bulantılarımdan korkuyorum ya hamileysem diye, burda karşı çıkılan şey başka ikide bi konuyu benim bedenim benim kararım lafına getirmeyin yok siyasiymiş bilmem neymiş

Jinekoloji bolumunu var bu tarz sorunlar için.Oraya açsanız şu hamilemiyim ? zevk suyuyla hamıle kalınır mı?Kurtaj olucam acır mı ? Kurtaj oldum yardım edın tarzı konuları ??? Baydı burda bu tarz konular.

zorlamı aldıracak.. istemediğin bir şeyi kimse yaptıramaz sana.

Son düzenleme:
her ne kdr bu cocugu istemis olsamda yapcak bsy yok gozunuz aydin tamam miiiii bittti hersey bittttiii istdgnz oldi yazik sizin gbi bencil insanlara kalktim derdimi anlatttim

Bunun sadece "muslumanlikla" alakasi yok. Eger en basindan herkez adam akilli yasasa ne kurtaj olunur nede sokaktaki o cocuklar dolanir. Dini gectim insanlik yani. Ben kendimi o cocugun yerine koyarak dusunuyorum ben annemin babami kendine baglamak icin yaptigi nikah oncesi cocuk olmak istemezdim. Hemde haberim bile olmadan benim yerime yasamama verilen kararlar. Hangimiz isterdik ? Bana gore evlilik oncesi sex ask degildir. O kadar asiksan alirsin basinin taci edersin karinda yaparsin yani. Hem bayan kafasini taslara vurmazdi hemde bu cocugun hayati dogmadan mahvolmazdi.

alakasi var hanfendi , lafimin yönünü degistirmeden okuyup anlamak istersen cok da alaksi oldugunu anlarsin !!!!!
tabiki kararlari anne ve baba adaylari vercek bir cocuk dunyaya getiriyorsan güzel bi hayat sunmak zorundasin maddi ve manevi ,
evlilik öncesi sex ask degildir öylemi ? :) cinselligi taniyin sonra yazin bana

Back
X