Hamileyim, lütfen soruma cevap kızlar..

KUPAKIZI44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2007
94
0
86
İçel Mersin
Merhaba arkadaşlar... Dün 5 aylık gebe olduğumu öğrendim. Ancak bugün bir sorunla karşılaştım ama sorun mu gerçekten yoksa normal mi bilmiyorum. Bugün sol kasığımda çok şiddetli olmayan 3 dk'da bir falan ağrı hissediyorum. Ama çok şiddetli değil. Hani adet olmadan önce hafif ağrılar olur ya ona benziyor. Sizce bu normal mi?

önemli bişey değil canım hatta olması gereken bişey karnın genişliyo derler ağrı olunca kendine iyi bak bebeğe de

çok tşk GÜL84. Aslında benim de aklıma geldi ama hani 5. haftada olur mu dedim kendi kendime. Aklıma kötü şeyler de geldi. Çok sağol içimi rahatlattın.

çok şiddetli olmadığı sürece uafak tefek batmalar ve tek seferlik sancılar normal.. ama şiddetli olursa mutlaka doktoruna görün.. benim de 3. ayın sonuna kadar karnımın içi acıyordu sanki içerde inşaat var sonra 4. ayda bi baktım göbeğim çıkmış.. sanki bir günde oluverdi demekki onlar hazırlıkmış :)

bir de belki bana kızacaksınız ama gebeliğinde sigara içen var mı kızlar. ben dayanamıyorum. günde en fazla 5 tane içiyorum. ama bırakmaya çalışıyorum.
bu arada HARPY çok teşekkürler.

5 aylık gebesin we yeni mi öğrendin??? batmalar normal,içinde bi canlı büyüyo..kendine de yer açıyo..

Ah canım yanlış yazmışım ilk mesajda 5 aylık değil 5 haftalık. karnım ağrıyor ama hem alt hem de üst tarafta ağrım oluyor ama şiddetli değil. bazen de batma gibi. tehlikeli değildir değil mi?

ben 4 aya kadar içtim sigara allah a şükür bebeğim de bi sağlık problemi olmadı ama olabilirdi..(belki de ilerde çıkabilir sonuçta bebeğimde çıkacak her türlü şeyden sigarayla alakası olması bile vicdan azabı çekerdim)
nasıl pişman olduğumu anlatmama kelimeler yetmez canım
daha yolun çok başındasın nolur sık dişini 2 gün içme sonra alışıcaksın
sen sigarayı bırakmazsan hiç kimse seni ve bebeğini takmadan yanında sigara içicek ve kimseye içmeyin diyemeyeceksin
çünkü insanlar önce sen kendi bebeğine saygı göster diyecekler ve bu sana çok dokuncak
ilk 3 ay en önemli zaman
lütfen ama lütfennnnn birazcık gayret
ben de çok içiyordum ama bıraktım allah ın izniyle sen de bırakırsın
allah yardımcın olsun
( 4 aya kdr içtim dediysem gunde 1- 2 tane yani yanlış anlaşılma olmasın)
çayı kahveyi herşeyi attım hayatımdan allah a şükür biraz irade sadece

Son düzenleme:
sağol jüliette. bu arada ilk haftalarda sende de oluyor muydu bahsettiğim tipteki ağrılar? sanki adet olacakmışım gibi karnımda bir şişlik ve ağrı var. ama ağrılar şiddetli değil.

merhaba,

bende 9+3 ümdeyim.
hafif karin ağrilari normal
hele 8. haftada regl oluyormuşsun gibi ağrilarin olacak.

sigara konusuna gelince.
çok sewerdim içmeyi,en büyük keyfimdi hayatta
6+4 te öğrendim hamile olduumu we biraktim.
2 gün ağladim nerdeyse sigarasızlıktan..ama geçti
şimdi çay bile içemiorum :)

bu arada neredeyse 4 kilo aldim :)

Ah canım yanlış yazmışım ilk mesajda 5 aylık değil 5 haftalık. karnım ağrıyor ama hem alt hem de üst tarafta ağrım oluyor ama şiddetli değil. bazen de batma gibi. tehlikeli değildir değil mi?

:))

değildir canım normal..ama şiddetli olursa we kahwerengi akıntı filan gelirse mutlaka doctoruna danış..

ağrılarım şiddetli değil. ama kahverengi lekenme oluyor. mesela ilk kez 1 saat önce oldu. ama çok az. açık kahverengi. acaba bu normal mi. nette araştırdım. az kahverengi lekelenme normal diyor ama tehlike akıntının rengi kırmızıya dönerse olur diyor. bu konuda fikri olan var mı? bu arada tüm cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

ağrılarım şiddetli değil. ama kahverengi lekenme oluyor. mesela ilk kez 1 saat önce oldu. ama çok az. açık kahverengi. acaba bu normal mi. nette araştırdım. az kahverengi lekelenme normal diyor ama tehlike akıntının rengi kırmızıya dönerse olur diyor. bu konuda fikri olan var mı? bu arada tüm cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

Bende 8. ayıma girdim ve 1 aydan fazladır sigaraya yeniden başladım. Korkuyorum aslında bebeğime zarar vermekten ama dayanamıyorum valla napim.

Kupakızı, lekelenme normal. Benim iki hamileliğimdede hiç olmadı. Olanlar çok ama. Aşırı olmadığı sürece problem yok zaten. Yerleşme kanaması sanırım.

ya lütfen ıcmeyın sıgara bakın okadar pısman olursunuzkıı..
sız bebegınıze saygı duymazsanız sıgara ıcerek hıckımse sızın bebegınıze saygı duymaz esınız bıle yanınızda sıgara ıcme hakkı gorur kendınde...
yazık gunahh yaaaaa...
dogdugu gun yuzune sıgara dumanı ufleye bılırmısınız??aynı şey... bunu yapabılcek kadar vicdansız ısenız sıgara ıcınn!!!!
eger kotu bırsey cıkarsa bebekte herkes sızı suclar bu hıc bırsey deıl o bebekte bısey olursa bunun vebali size agır gelmezmı??...
ama içmezseniz bişey olursa oda kader en azından kendınızı suçlamazsınız....

kupakızı sigara olayını atlamışım..annelik nedir biliyomusun..küçücük bi insanı öpüp koklamak diildir sadece..o anneliğin görünen yüzü..annelik rahmine düştüğü andan son nefesini werinceye kadar hiç bitmiycek fedakarlıktır..onun için yaşamadır..çok erken dönemdesin tabi daha ama zaman geçtikçe pişman olucağın kesin her 1 sigara dumanı için..o bi melek..minicik..aciz..bunu ona nasıl yaparsın..bak biy ne demiş suratına dumanı üfleyebilirmisin demiş..biz bile duramıyoruz dumanlı ortamlarda dimi..o miniğe bunu yapma..şimdi sigaran,sonra sewdiğin bazı şeyler yeme içme anlamında yani,doğduktan sonra uykun,sosyal hayatın,vs..bu wazgeçmek ertelemek zorunda olduğun şeylerin listesi uzayıp gidicek..ne için.güzeller güzeli bi mucize için..we inan buna değer...

çok uzattım çok sorry ama düştü çenem:)

leke olayına gelince hafif we kahwe ewet sorun diil ama kontrole gittiğinde yinede bilgilendir doktorunu..we artarsa kırmıza dönerse hiç bekleme hemen git..umarım hiç gerek kalmaz..

bu yazılanları okuyunca bi anne olarak hayretler içinde kalıyorum.... insan karnında minik bi bebek varken nasıl sigara içer gözünüz gibi bakmanız gerekirken... kusura bakmayın isterseniz kızın ama hep sizin zihniyetinizdeki insanlar yüzünden bunca sorunlu yetişkin insan var.. insan bebeğine kıyamaz siz nasıl kıyıyorsunuz anlamadım.. bencillik ama anne olmak fedakarlıktırki bu sizde anladığım kadarıyla yok

ben de hamilelikten önce sosyal içiciydim ama hiç bir zaman bağımlı olmadım.. haliyle hamileyken de içmiyorum hatta kokusunu bile duymak istemiyorum..
arkadaşlar bir düşünün sizin sadece 9 ay dayanamadığınız birşey onun 70-80 (belki fazla) yıllık hayatını etkileyecek azıcık dişinizi sıkın.. inşallah sağlıklı bebekleriniz olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…