Hamileyim, merhem kullandım :(

Mutfakperisi87

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2012
347
35
318
Almanya
Kizlar 11 haftalik hamileyim ,
Asiri belim bacagim ve kolum agriyor kac haftadir bende cuma ve cumartesi günü finalgon diye bi merhem sürdüm agriyan yerlerime...
Merhem sicacik yapiyo sürdügün yerleri.. Neyse sonra dedim nette bi bakim hamilelere yasak mi? Aslinda önce bakmam gerekti ama nebilim merhemden bisey olmaz dedim :((((
Nette hamileler ve emzirenlere tavsiye edilmio yazio :((( napcam ben simdi
Bebegime bisey olmusmudur??? Hamileyken bu merhemi kullanan oldumu aranizda nolur bi yardim edin bi cvp verin arkadaslar..
Simdiden tskler.. Saygilar...

Bence siz ne olur ne olmaz diye bi doktora görünün.
Bundan sonra da bir ilacı kullanırken 2 kez düşünün.
Malum karnınızda bebiş var. :emir_bebek::emir_bebek:
Kendizine değilse bile ona çok dikkat etmeniz gerekiyor.:34:

Uzun süreli kullanmadığın için bir şey olmaz inşallah sıkma canını...Bundan sonra daha dikkatli ol.Doktor tavsiyesi olsa bile bakıyordum ben reçeteye...Kafayı yorma stres de etkiler bebeğini...Alah sizlere bağışlasın sağ salim...

Finalgon bu uyariyi sadece merhemin hamileler üzerinde test edilmedigi icin yaziyor.
Anne sütüne gecer mi gecmez mi bilmediklerinden hamilelikte tavsiye etmiyorlar.
Bebegine bi zarari yoktur. Yeterince arastirmadiklarindan "Anne sütüne etki etmiyor" diyemedikleri icin
bu uyariyi yapmak zorundalar.

Günaydın canım bahsettigin krem hakkında bir bilgim yok ama bazı kremlerin hamilelikte kullanılması yasaktır,bebeklerin zihinsel ve bedensel gelişimini etkileyebilmektedir,içinde kuşku olacagına doktoruna telefon aç sor zararı var mı yok mu diye.

Günaydın canım bahsettigin krem hakkında bir bilgim yok ama bazı kremlerin hamilelikte kullanılması yasaktır,bebeklerin zihinsel ve bedensel gelişimini etkileyebilmektedir,içinde kuşku olacagına doktoruna telefon aç sor zararı var mı yok mu diye.

Iyide zarari var derse nolcak ????? Yarin aricam doktorumu bugün kapali:(

canım Almanya'da Türkiye'deki gibi bir uygulama yok mu yahu ? sen hamilesin sonuçta. Türkiye de doktorunun numarası sende vardır çok acilse arar sorarsın yani. hafta sonu doğursan kendi doktorun kusura bak tatildeyim mi diyecek aaaa :53::53::53::53:

Iyide zarari var derse nolcak ????? Yarin aricam doktorumu bugün kapali:(

Hemen telaşlanma belki zararı yoktur,türkiyedeki doktorlar hastalarına cep telefonları verir eger kendinizi kötü hissederseniz bizleri bu numaradan arayın derler sizde böyle bir uygulama yok mu?

Aradim kizlar benim doktor izindeymis baska doktora yönlendirdiler... Sordum ona anlattim, bisey olmaz dedi o senin sürdügün cocuga ulasmaz bile dedi.. Internette mecbur o uyariyi yapmalilar dedi hamilelerde test edilmedigi icin dedi... 100% bisey olmaz dedi ama ben yinede kendi doktorum gelince bide ona sormak istiyorum.. Cünkü bugün yönlendirdikleri doktora hamileligimin basinda gitmistim hamilelik kesem diye bisey göstermisti ama hamilelik kesesi falan degildi o daha adetim gecmemisti cunku.. Ay neyse yani bu doktora pek güvenmiyorum ama baskada doktor bulamadim insallah dogrudur dedigi bukadar seyide bilir heralde dimi kizlar?? Olsun yinede icim rahatladi biraz

Forum kuralları gereği ilaç adı vermek yasak olduğu için konu başlığı değişiltirildi ve içeriği sebebiyle konunuz ilgili başlığa taşındı.

canım hiç endişelenme;hamileler hiç ilaç kullanmaz diye bir şey yok ben 3 kez ANTİBİYOTİK tedavisi görmek zorunda kaldım doktorumun tavsiyesiyle yarar zarar ilişkisine göre ilaç kullanmakta sorun olmaz.tabiki için rahat etmesi için doktoruna sor yine de hafta içi ama benim doktorumun söylediği bebeklere kolay kolay bişey olmaz içini rahat tut olmuştu.ona bakarsan etrafta önleyemediğimiz bir sürü radyasyon kaynağı var cep telefonundan bilgisayara mikrodalga fırından fön makinesine.hangisini hayatımızdan çıkarabiliyoruz?için rahat olsun kafanı takma.

Back
X