Hamileyim şimdi ne olacak??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes tatil kismina takılmış ama derdim TAtile gidip eğlenmek değil sadece ben örnek verdim.normal olsun her şey istiyorum sadece zamanında olsun.evlenmeden birlikte olan tek kadın ben değilim sonuçta.evet koruyamadım tam şuan cezasını kat kat çekiyorum

Burada her ama her konuda, bol keseden ahkam kesenler çok. 25 yaşındasın ve sırf seviştiğin için de hayatını kökten değiştirmek zorunda değilsin. Sevgilinle aceleyle evlensen bile o nasıl bir evlilik olacak kimbilir? Ailenle aran bozulursa da alalacele gencecik evlendiğin eşine ve ailesine muhtaç olacaksın.

Kürtaj buradaki gibi drama edenlere bakmadan, dikkatli düşünüp vereceğin bir karar.

10 yıldır aktif cinsel hayatım var, 30 yaşımdayım. 24-25 yaşımda hamile kalsaydım çok zorlanır ama aldırırdım. Her zaman çok dikkatli korundum ama en az 3-4 kere korunmama rağmen acaba hamile miyim paranoyası yaşadım. O bile zordu.

Şimdi 30 yaşımda hamile kalırsam, kimseyi saymaz bekar da olsam doğururdum. Buradaki kadınlar da zaten ya evlilik öncesi cinsel hayatı olmadığı/olamayacağı için cinsel hayatıyla barışık olanlara sinirliler ya da evliler ve bekar kadın olma gerçekliğini, 25 yaşında olma psikolojisini unutmuşlar.

Otur, burayı kapat, istersen bir psikolojik danışmana git ve ne istiyorsun, hayatta önceliklerin neler, bebeğe hazır mısın düşün. Ona göre vakit geçirmeden karar ver.

Burada kayınvalidem çocuğuma bakmayacakmış diye ağlayıp dert yanan kadınlar, gencecik kıza “herkese sırtını dön, doğur” diyor. Kendi hayatını sen biliyorsun. Sevişmek suç ya da kabahat değil.

Bence sevgilinizle birkaç aylığına ailenizden uzak başka bir yere gidin(tatile gidiyorum vs diyerek) sonra da çocuğu aldırın. Böylelikle hamile olduğunuzda anlaşılmaz. O bebeğin suçu ne diyenlere de aldırma. O çocuğu doğurup henüz hazır olmalıdıginızdan dolayı zor bir hayat yaşatacağındanızdan hiç doğurmayın daha iyi. Ve o bebeğin şimdilik ne ruhu var ne de düşüncesi hiç bir acı çekemez

Benim mantığım beni, sizin mantığınız sizi ilgilendirir. Kürtajı ben yaşadım siz yaşamamışsınız belliki. Bunun bide psikolojik yönü vardır. Yaşayan birinin yaptığı yorum yaşamayanınkinden daha mantıklıdır hanımefendi.
Ben gençken kürtaj yaptırdım yani yorum yapabilirim size göre. Eğer dini inançlar yüzünden vicdan azabı çekecekseniz bilemem. Ama kürtaj cinayet filan değildir eğer cinayet olsa devlet belli bir süreye kadar kürtaja izin vermez. Psikolojik etkisi öyle dramatize ettiğiniz kadar değil; evet insan hormonların iniş çıkışından böyle bir duruma düşmüş olmaktan filan sarsılıyor ama çabucak geçiyor siz bundan kendinize trajedi yaratmadığınız sürece. Siz kürtaj karşıtlarına aldırmayın konu Sahibi. Doğurup konu açsan da doğurmasaydın derler. İnsan bir hata yaptı diye bütün hayatını karartmak zorunda değil.

Ben yaptim. Onlar dedigi icin intihar ettim, bebegimin kalbi atmadi. Aldirmak zorunda kaldim. o kadar uzuldum ki. Anlatamam bunun tarifi yok. Burada kimse insanlari uzmek icin konu acmiyor ya da dogurganliklarini milletin gozune sokmuyorlar. Ama insanlar saldırmaya yer ariyor. Bana ne mesajlar ne beddulara geldi. Nasıl dalga gecildi anlatamam size. Hepsini allaha havale ettim. Ama hakkimi helal etmiyorum. Sirf bu yuzden uye oldum yeniden. Konu sahibine de aynilari yapilmasın diye.
:KK43::KK43:

Pardonda Ailen seni oldurebilicek yapıdaysa, nasıl hamile kaldın yumurtadan mi çıktı bu çocuk, ve hemen her zorlukta intiharı düşünen zayıf insanlardan nefret ediyorum,
Poff hangi aile iyiki yaptın şu bebeği ne de güzel seviştiniz der ki? Türk aile yapısı göz önüne alınınca ortalama %90luk kısım zaten tepki gösterir. Sanki ABD de yaşıyoruz.

Bence sen kararını vermissin kürtaj olmak istiyorsun. Saygı duyuyorum (tasvip etmemekle beraber) ama sunu iyi düşünmelisin. Artık eskisi gbi bir çift olmayacaksınız. Yüzyüze baktığınızda hep bu olay gelicek aklınıza ikinizinde. Birbirinizi kaybediceksinis belki de. Bununda farkında olarak karar verin. Bu kadar da büyütmeyin artık olayları birsey yasamıssınız. Doğurmak, evlenmek, kürtaj artık herneyse kararınız arkasında durun ve uygulamaya gecin, mantıklı olmak zorundasınız. Sizde sahip Oldugunuz candan sorumlusunuz sonuc olarak. Olayları zorlastırmayın, sırtlayın.

Sunduğun bahaneler çok saçma. Yok tatile çıkamadık, yok aceleye gelsin istemiyorum falan... Bunların arkasına sığınıp doğurmak istemiyorsan sen bu bebeği istemiyorsun demektir. Bunlar sadece bahane. Tatil uğruna feda etmeyi düşündüğün bebeğe birşey veremezsin. Otur sakince, etraflıca düşün. İçinde olduğun şartlar çözümsüz değil. Ama çözüm için o bebeğe karşı bir sevgi duyman gerekiyor. Sevgi, istek yoksa bebek dahil herkese hayat zehir olur. Kürtajdan sonra ise sevgilinle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. O tatili belki de içinde pişmanlık ve üzüntüyle yapacaksın. Bunu da bil. Her ihtimali ölç tart. Kürtaj vakti geçmeden etraflıca düşünüp net kararını ver.

Son düzenleme:
Merhaba 25 yasındayım.sevglimle evlenmek istediğimizden ama babamın onayı olmadığından ama annemle babamın ayrı olduğundan ve babamla ilişkimin çok iyi olmadıgından bahsetmiştim daha önce.sonuc olarak en kısa zamanda evlenmek istiyoruz zaten ama herkesin gönlü olsun her şey içimize sinsin diye biraz beklememiz lazım.
Dün gebelik testi yaptım iki kere pozitif çıktı kan verdim hcg 6700 çıktı sonuç olarak hamileyim.ben ne yapicam şimdi? Ailem böyle bir şeyi asla normal karşılamaz hemen evlenin de demezler,beni öldürebilirler bile kesin reddederler zaten.dahası ben anne olmaya hiç hazır değilim atamam bile yeni yapıldı her şey oldu bittiye gelsin de istemiyorum.allahım napicam ben.intihar etmemek için kendimi zor tutuyorum lütfen bana yardım edin,taşlamayın lütfen zaten psikolojim yeterince darma duman.
O degil degeri cok yüksek cıkmıs aldırmayı dusunmuyorsun umarım?
Gizli nikah yapın erkek arkadasında istekliyse tabi

Ben gençken kürtaj yaptırdım yani yorum yapabilirim size göre. Eğer dini inançlar yüzünden vicdan azabı çekecekseniz bilemem. Ama kürtaj cinayet filan değildir eğer cinayet olsa devlet belli bir süreye kadar kürtaja izin vermez. Psikolojik etkisi öyle dramatize ettiğiniz kadar değil; evet insan hormonların iniş çıkışından böyle bir duruma düşmüş olmaktan filan sarsılıyor ama çabucak geçiyor siz bundan kendinize trajedi yaratmadığınız sürece. Siz kürtaj karşıtlarına aldırmayın konu Sahibi. Doğurup konu açsan da doğurmasaydın derler. İnsan bir hata yaptı diye bütün hayatını karartmak zorunda değil.

Yalnız dikkatinizi çekerim devlet sadece zorunlu hallerde belli bi süreye kadar kürtaj yapıyor. Sizin bahsettiğiniz farklı bir olay. Hayatımızın hangi kararımızla kararıp kararmayacağından emin olamayız.

Yalnız dikkatinizi çekerim devlet sadece zorunlu hallerde belli bi süreye kadar kürtaj yapıyor. Sizin bahsettiğiniz farklı bir olay. Hayatımızın hangi kararımızla kararıp kararmayacağından emin olamayız.
Hayir. 10. Haftaya kadar isteyen herkes kurtaj yaptiriliyor. Yani hastalik olmasi gefekmiyor. Dogurmak istemeyenin 10. Haftaya kadar aldirma hakki var.

Merhaba 25 yasındayım.sevglimle evlenmek istediğimizden ama babamın onayı olmadığından ama annemle babamın ayrı olduğundan ve babamla ilişkimin çok iyi olmadıgından bahsetmiştim daha önce.sonuc olarak en kısa zamanda evlenmek istiyoruz zaten ama herkesin gönlü olsun her şey içimize sinsin diye biraz beklememiz lazım.
Dün gebelik testi yaptım iki kere pozitif çıktı kan verdim hcg 6700 çıktı sonuç olarak hamileyim.ben ne yapicam şimdi? Ailem böyle bir şeyi asla normal karşılamaz hemen evlenin de demezler,beni öldürebilirler bile kesin reddederler zaten.dahası ben anne olmaya hiç hazır değilim atamam bile yeni yapıldı her şey oldu bittiye gelsin de istemiyorum.allahım napicam ben.intihar etmemek için kendimi zor tutuyorum lütfen bana yardım edin,taşlamayın lütfen zaten psikolojim yeterince darma duman.
Evlenin madem standımız artık maddi mecburiyetiniz de yok imkanınız var doğurun bakın bebeğinize onun suçu ne

Malesef. O kadar seyler değişiyor ama toplumumuz değişmiyor üzücü.
Keşke bu zihniyet değişebilse kimse intihar ve kürtak
İnsanları neden dini yönden vurmaya çalışıyorsunuz ki? Aldırmak da bir seçenek. Bir hata yaptı diye tüm ömrünü heba mı etsin? Anladığım kadarıyla sevgilisiyle de henüz evliliğe hazır değil. Tamam çok basit bir şey değil çocuk aldırmak, ben yapamazdım ama dini sebeplerden değil. Aldırana da saygı duymak lazım.
Kesinlikle katılıyorum. Herkesin psikolojisi ve sosyal çevresi farklı. Kendimiz yapmasak da şartları düşünerek karşı tarafa saygı duymalıyız. Kimseyi yargılamamak lazım. Biz yasamadık diye yaşamayacağımızın garantisi yok.

Özellerde yapılan da devlet izniyle yapılıyor. devlet hastanelerinde belli şartlarla yapılıyor ama bunun sebebi yasak olması falan değil, insanlar nasıl olsa beleş deyip doğum kontrol yöntemi olarak kürtajı kullanmasın diye.

Yanlış bilgilendirme yapmayalım zannediyorum 10. Haftaya kadar herhangi bir mazeret göstermenize gerek olmadan kürtaj yaptırmak yasal haktır

Hayir. 10. Haftaya kadar isteyen herkes kurtaj yaptiriliyor. Yani hastalik olmasi gefekmiyor. Dogurmak istemeyenin 10. Haftaya kadar aldirma hakki var.

Ben devlet hastanelerinde zorunlu haller dışında yaptırana rastlamadım demekki yada insanlar o zaman devleti tercih etmiyolar.
Yasal veya değil mevzu o değil zaten.
Önemli olan yapılan şeyin ilerde pişmanlık verip vermeyeceği. Yapacak olan iyi tartıp ölçsün artık

Acele edip evlenelim diyor,ama insanlar mal değil ya anlarlar illaki.ben her şey gönlümce olsun istiyorum apar topar değil :KK43:
Şaka yapıyor ol lütfen.
Sen isteme, söz, nişan, bohça... aceleye gelecek diye üzül ama biz burada kürtaj ol desek onu kabul edeceksin. Aslında sen kürtaj olmak istiyorsun ama bizden onay bekleyip vicdanını rahatlatmaya çalışıyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X