Hamileyim şimdi ne olacak??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin durumunuz için en doğrusu evliliği erkene almak tabiki. Mantıklı düşünün,kimsenin de gazına gelmeyin. Sevgiliniz sizi reddetseydi veya ilişkiniz ciddi olmasaydı o zaman daha farklı olurdu cevabım ama şuanda bebeği aldırmak en son seçeneğiniz bile olmamalı. Ne buradaki "Kadınlara baskı uygulamayın, yaşasın kürtaj" diyerek alakasızca olayı saptıran zihniyeti ne de "Aa ben istiyorum da olmuyor nankör" acıtasyonuna kendinizi kaptırmayın.

Olabilir umarım da öyledir ya şuan akşam olmasa sağlık ocağına gidip sorcam artık. Çünkü sonuçta bir sürü insanın başından nice olay geçiyor. Tecavüz görüyor bazısı keşke susulmasa ama susadabiliype. Ne biliyşm Ama aranmaması lazım . Dediğim gibi aranmıyorda bekarda. Sisteme evli kaydı düşmeden diye biliyorum. Yanılmak istemiyorum ya bununla ilgili gerçekten böyle değilse çok yazık. İfşa bu özel hayatın gizliliğine aykırı. Anayasaya aykırı, kadın haklarına , insan haklarına aykırı 🤐😞
Tabi dediğiniz gibi aykırı. Ablam 4 aydır evli 2aylık hamile ve hala kızlık soyismini kullanıyor, hala babamın sigortası altında. Evlendi ama nüfusa bildirmedi. Onu aradılar. Umarım doktor evlendiğini bildiği için aratmıştır. Yoksa gerçekten konu sahibinin bası belaya girebilir ve böyle bişey olmasını kesinlikle istemeyiz.

Ben bu geçmişe dönük nasihat verenleri hayatım boyunca anladım sadece bu konu için değil her konuda böyle yapan insanlar var yok şöyle yapsaydın böyle olurdu bla bla... ya olmuş artık böyle yapsaydın şöyle etseydin demenin kime ne faydası var bunu biri açıklasın lütfen burdaki tek amacın bilmişlik yapıp ego tatmin etmek olduğunu düşünüyorum zamanı geriye saramayacağınıza göre.. yok envai çeşit korunma yöntemi var diye kişiyle dalga geçen çok bilmiş hanımefendiler hiç bir korunma yönteminin yüzde yüz koruyucu olmadığını bilmiyor olabilirsiniz fakat insanlarla dalga geçerek bilgisizliğinizi ortaya dökmeyin.. herkesin sınavı farklıdır Allah kimisini evlilik dışı çocukla kimisini isteyip çocuk sahibi olamamakla imtihan eder. Allah böylelerine veriyor diyerek Allah’ın adaletini sorgulamayı(tövbe haşa) ve sanki size verilecek bişey başkasına verilmiş gibi davranmayı bırakın kendi imtihanınızı geçmekte zorlanıyor olabilirsiniz Allah dirayet versin fakat başkasının imtihanını zorlaştırmaya zerre kadar hakkınız yok! Ha bir de şu ‘böyleleri’ diye itham ettiğiniz kategori ne açıkça yazın da bizde bilelim bi siz akıllısınızya insanlara üstü kapalı iğrenç ithamlarda bulunup kendinizi suçsuz günahsız melek gb görmeyi bırakın artık. Neymiş efendim yapmayı biliyosa bakmayı da bilecekmiş yahu ikisi aynı şey mi! Bilerek isteyerek çocuk sahibi olup da okullar açılsa da şu çocuk başımdan gitse diye yakınanlar yine sizler değilmisiniz? O ‘bi anlık zevk için’ dediğiniz aynı zevkle yaptınız siz de çocuklarınızı üstüne üstlük siz anne de olmak istiyordunuz. Dünyadaki en tatlı şey insanın kendi canıdır. Siz hiç intiharın kıyısına geldiniz mi bu veya başka bir sebepten dolayı? Ciddi ciddi soruyorum bunu ‘ay telefonum bozuldu ölmek istiyoroooom’ gibi ergen triplerinden bahsetmiyorum gerçek anlamda bunu düşündünüz mü? Hayır! Çünkü düşünmüş olsaydınız böyle ağır yorumlar yapamazdınız o noktaya nasıl gelindiğini bilmiyorsunuz çünkü.. bir gün benim ya da çocuğumun başına gelebilir mi diye düşünmeden nasıl bir özgüvenle kınayabiliyorsunuz Allah’la senet mi yaptınız? Oysa yapmanız gereken şey çok basitti: evlenirse/kürtaj olup evlenmezse yaşayabilecekleri konusunda bilginiz dahilinde öneride bulunmak konu sahibi de bunları değerlendirip ona göre bir yol çizerdi. Evet buraya konu açan herkes eleştirilere açık olmalı fakat bu size akıl oyunu yaparak üstü kapalı ban yemeden ağır itham ve hakaretlerde bulunma hakkını size tanımıyor. Son olarak ÖĞÜT VEREN ÇOK EKMEK VEREN YOK!!!

Direk evlenin . Sakın ama sakın bebeği aldırmayı aklınıza bile getirmeyin. Büyüyen herşey canlıdır ve o cenin şuanda içinizde büyüyor eğer bebeği aldırırsanız bana göre bir cana kıymış olacaksınız. Tüm hayatınız boyunca bu acı sizi bırakmaz. Sakın Aldırmayın

Son düzenleme:
Amerikadaki pro lifecilar gibi burdaki kadinlar. Ne olursa olsun, dogur. Bu bebegin sonraki hayati kimsenin zerre umrunda degil. Nefes alsin yeter. Hazir ve olgun olmayan bir annesi olmasi sorun degil. Evlense bile, evliligin berbat olmasi, bosanmalari sorun degil. Maddi durum kötü olmasi, bu cocuk hasta oldugunda doktor parasi nereden cikacak? Onu gectim bez parasi olmus 80 lira, kim ödeyecek?

Konu sahibi cidden öldürülse, kim bu cocuga bakacak? Burdaki 'dogur canim nolcak' diyen kadinlar mi?

Kendin karar ver konu sahibi, ama kürtaj en mantiklisi bana sorarsan.

Tabi dediğiniz gibi aykırı. Ablam 4 aydır evli 2aylık hamile ve hala kızlık soyismini kullanıyor, hala babamın sigortası altında. Evlendi ama nüfusa bildirmedi. Onu aradılar. Umarım doktor evlendiğini bildiği için aratmıştır. Yoksa gerçekten konu sahibinin bası belaya girebilir ve böyle bişey olmasını kesinlikle istemeyiz.
Artık nikah sonrası medeni durumunuz tüm resmi kayıtlarda güncelleniyor. Tc kimlik numarası bu sebepten var. Merkezi bir bilgi sistemi söz konusu artık. Ablanız kimliğini yenilememiş olabilir, ama nüfus müdürlüğü de dahil tüm resmi dairelerde evli olduğu bilgisi vardır. Bu işlemler artık otomatik gerçekleşiyor, sizin yalnızca gidip kimliği yeniletmeniz gerekiyor

Acele edip evlenelim diyor,ama insanlar mal değil ya anlarlar illaki.ben her şey gönlümce olsun istiyorum apar topar değil :KK43:
Yavrum bu ne rahatlık hala gonlumce olsun diyorsun ölümle burun buruna gelmişsin ailen yüzünden. Yıldırım nikahıyla evlenin. Düğünü daha sonra gönlünce yaparsın. Hamile oldugun ortaya çıkarsa da kimse bir şey diyemez nikahlı kocam dersin.

Ben aldirmak zorundaydim. Mecburdum yani yasasa bile. Evlilik disi bir durumdu. Buraya dertlesmek icin konu actigimde beddualar, kotu sozler neler isittim neler. O gece icim dısıma cıkana kadar agladım burada edilenler yuzunden. Hala acip okurum eski konumu. Birsey yazmislar mi diye. Bakin siz burada kimseden hirsinizi ciksrmiyorsunuz. İnsallah cocugun olmaz, vicdansiz gibi sozler sarfetmiyorsunuz. Ne guzel. Empati duygunuz var. Kimse isteyerek aldir ak icin hamile kalmiyor. Benimki kazaydi. Bu arkadasinki de oyle. Heeks hata yapabilir. Ama burada kimse kimseyi ezemez. Ezmemeli. Taktir ettim sizi cok. İnsallah sag salim kucaginiza alirsiniz yavrunuzu. İnsallah birgun benimde bebegim olur. Oyle bir psikoloji yaratti ki benim olayım bir daha bebegim olmayacagini bile dusunuyorum ara ara. Evet kurtaj oldum onu istemedim ama hala aklimda kalbimde. Dövmesi tam bilegimin uzerinde. Tarihini yazdirdim ustune de melek kanadi yaptirdim. Cunku o benim melegim. Hic dogmasa da hata da olsa melegim. Dogsa 6 aylik falan olacakti.
Canım benim, Allah sabır versin.. Söylediklerin için teşekkür ederim.. Bende bir insanım ve gerçekten empati duyum çok yüksek. Bende bekardım, bende hamile kalabilirdim, bende aldırmak zorunda kalabilirdim.. Doğur demek hiç kolay değil.. Evlilik ve belli bir düzen üzerine bile hamilelik zor. Bakımı dert.. Hele bekarken bu gerçekten büyük sorun olur. Yani daha özgür, 30-35 yaş üstü, yalnız yaşayan bir kadın olsa belki doğur diyebilirdim..
Aldır da demek kolay değil. Çünkü o bir can..
Kimseye çocuğun olmasın diye (bed) dua edilir mi?.. Allah korusun.. Her zaman dua ederim rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlat versin inşallah. Size de versin rabbim. Bende çok düşündüm benim çocuğum olmayacak, bu karnım hiç büyümeyecek, anne olamayacağım, eşim benim yüzümden baba olamayacak vs.. Neler yazdım çizdim, çok şükür hamileyim sonunda. Ve 28haftalık olduk.. Doğuma az kaldı, çok mutluyum. Rabbim isteyen herkese bu duyguları nasip etsin inşallah. Herkes hata yapar, önemli olan tekrarlamamak

Merhaba 25 yasındayım.sevglimle evlenmek istediğimizden ama babamın onayı olmadığından ama annemle babamın ayrı olduğundan ve babamla ilişkimin çok iyi olmadıgından bahsetmiştim daha önce.sonuc olarak en kısa zamanda evlenmek istiyoruz zaten ama herkesin gönlü olsun her şey içimize sinsin diye biraz beklememiz lazım.
Dün gebelik testi yaptım iki kere pozitif çıktı kan verdim hcg 6700 çıktı sonuç olarak hamileyim.ben ne yapicam şimdi? Ailem böyle bir şeyi asla normal karşılamaz hemen evlenin de demezler,beni öldürebilirler bile kesin reddederler zaten.dahası ben anne olmaya hiç hazır değilim atamam bile yeni yapıldı her şey oldu bittiye gelsin de istemiyorum.allahım napicam ben.intihar etmemek için kendimi zor tutuyorum lütfen bana yardım edin,taşlamayın lütfen zaten psikolojim yeterince darma duman.
Doğurmak zorunda değilsin.

Şuraya yazılanları okuyorum da bizim kadınlarımız böyle örümcek kafalı ve birbirine dusmanken zaten kadincinayetleri falan sürer gider. Kadın seks yapmak için evli olmak zorunda değil tamamen kendi kararı. Çocuk yapmak için de evli olmak zorunda değil. Diyelim ki çocuk istemiyor ama hamile kaldı, o çocuğu doğurmak zorunda da değil. Kadın yazmış işte şartları. Yok çocuğun günahı ne. Vay hemen yıldırım nikâhı.... hiçbiriniz hayatınız boyunca hata yapmadınız, hep herşey yolunda gitti sanki. Şuraya gelip ego tatmini yapmak ne kolay.

Konu sahibi ben senin yerinde olsam aldırırım çocuğu. Çok da samimiyim . Hiç Türk filmi çevirmeye gerek yok. Sen de çok zaman geçmeden ver kararını. Yasal süre dolarsa bu seçenek de geçerli olmayacak.

Artık nikah sonrası medeni durumunuz tüm resmi kayıtlarda güncelleniyor. Tc kimlik numarası bu sebepten var. Merkezi bir bilgi sistemi söz konusu artık. Ablanız kimliğini yenilememiş olabilir, ama nüfus müdürlüğü de dahil tüm resmi dairelerde evli olduğu bilgisi vardır. Bu işlemler artık otomatik gerçekleşiyor, sizin yalnızca gidip kimliği yeniletmeniz gerekiyor
Özel hastanede sistemde bekar olduğunuz gözüküyor dedi, kayıt açmadaki kadın. Ona istinaden bunu yazdım. Yoksa bende güncelleniyor biliyordum.. Yani emekli sigortasından yararlanıyor hala. Bu kendi kendine güncellenmiş olsa, eşinin sigortasından faydalanıyor olması gerekmez mi?

Bebeği düşünüp vicdan sahibi olduğunu zannaden ama kadına böyle psikolojik şiddet uygulayan üyelerin hepsi ikiyüzlü.
Kimin ne durumda olduğunu ne yaşadığını bilmeden klavyeye kin saça saça dokunanlardan utanıyorum.
Konu sahibi doğurmama hakkın var decvlet sana 10 haftaya kadar kürtaj hakkı vermiş. Doğurma gibi bir durumun varsa ilk olarak yolunu bulmaya çalış kendi hayatını en iyi sen bilirsin. Burdaki kimse gelip çocuğuna bakmayacak. Kararını ver.

D dangerousangel boşver herkesin gönlü olsun diye beklemeyi...

Zaten anne babam ayrı imiş, evlenmem konusunda fikir birliğine bile varamamışlarken, sen boşver herkesi...

Gidin nikâhınızı bayram sonrası kıyın, sonra "biz nikah kıydık" diyin, tepki veren olursa "sizin gönlünüzu yeteri kadar bekledim, artık ümidim kalmadı, çalışacağım şehire tek gitmek istemedim" diyin...

Bence düğün bile boş, sadece nikah yeter.

Nikahı kıyın derim
Ailenizin karşısına çıkıp nikah kıydık diyip işi hızlandırın ve evlenin derim
Artık insanların gönülleri olmasından çıkmış bu iş

Merhaba 25 yasındayım.sevglimle evlenmek istediğimizden ama babamın onayı olmadığından ama annemle babamın ayrı olduğundan ve babamla ilişkimin çok iyi olmadıgından bahsetmiştim daha önce.sonuc olarak en kısa zamanda evlenmek istiyoruz zaten ama herkesin gönlü olsun her şey içimize sinsin diye biraz beklememiz lazım.
Dün gebelik testi yaptım iki kere pozitif çıktı kan verdim hcg 6700 çıktı sonuç olarak hamileyim.ben ne yapicam şimdi? Ailem böyle bir şeyi asla normal karşılamaz hemen evlenin de demezler,beni öldürebilirler bile kesin reddederler zaten.dahası ben anne olmaya hiç hazır değilim atamam bile yeni yapıldı her şey oldu bittiye gelsin de istemiyorum.allahım napicam ben.intihar etmemek için kendimi zor tutuyorum lütfen bana yardım edin,taşlamayın lütfen zaten psikolojim yeterince darma duman.
Hemen evlen bence bebeğin kısmeti varmış sağlıkla bir bebeği olsun isteyen o kadar çok kadın var ki bu kulüpte bende onlardan biriyim Ataman da olmul daha ne evlen bebeğinde gelsin bende 3 yıldır atama için bekliyorum ve bebeğim sağsalim gelsin ve atanayım diye günlerce dua ediyorum

Allahım burda aylarca yıllarca çocuk çocuk diye yanıyoruz sen böylesine veriyorsun oda onu parçalayarak öldürmek istiyor ya sen daha iyisini bilirsin. Günahı sevabı senin kimse seninle mezara girmeyecek ama sen sırf zevkin için o çocuğun katili olacaksan yazık aldır tabi tatilde ikincisini yaparsınız sevgilinle
Güzel kardeşim, cümlenin sonuna sen bilirsin yazmışsın ama farkında olmadan isyan ediyorsun Allah'a. Bu bakış açını değiştir.

Böylesine veriyorsun tabiri de çok çirkin. Senin imtihanın hamile kalamamaksa onunki de bebeğimi aldırsam mı aldırmasam mı ikileminde kalmak. Kimse kimseden üstün ya da aşağı değil yani. Herkes kendi imtihanında.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X