Hamileyim sürekli ultrasona girmek zararlimi

enesh99

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2023
119
34
18
25
En son 12haftada ultrasona girmistim suan 16+3gunluk olduk doktorum izin vermiyor cinsiyetini öğrenmek istedim olmaz organları gelişiyor zarar veriyor sık ultrason dedi zaten 20haftada gireceksin o zaman öğrenirsin dedi sadece merak içindeyim önemli olan sağlıklı olmasi tabi

Doktorunuz bana garip geldi. Benim doktorum ayda bir çağırıyor. Sık ultrason riskli gebelik olmadığı müddetçe önerilmiyor zaten ama 2 ayda uzun Bi süre. Bence başka Bi doktora gidin. İnsan merak ediyor tedirgin oluyor bana garip geldi

Bana da değişik geldi
O zaman ayda 1defa zararı olmaz dimi?

Ben 4haftada bir gidiyorum.Doktorlar genelde zararli degil diyor.Bu doktor neden öyle söylemis acaba.

Bana da değişik geldi
O zaman ayda 1defa zararı olmaz dimi?
Hayır olmaz ben diğer gebeliğimde de ayda bir girdim ultrasona. Sonlara doğru daha sık oluyor hatta nst falan da olacak. Siz başka Bi doktora daha danışın isterseniz

Hayır olmaz ben diğer gebeliğimde de ayda bir girdim ultrasona. Sonlara doğru daha sık oluyor hatta nst falan da olacak. Siz başka Bi doktora daha danışın isterseniz
Doktorumu değiştirdim bu doktor çok ilgili memnunum yani
Zararli diyen doktorun yardımcısı olurya o söyledi

Tabi ki zararli. Mecburi durum olmadikca uzak durmak gerekiyor.
Almanyada hamilelik boyunca toplam 3 tane ultrason kontrolü oluyor. Biri 12 digeri 22 sonuncu da 33 hafta gibi oluyor.

Ben 3 haftada 1 kontrole gidiyorum. Ama bazı doktorlar 2 haftada 1de çağırıyor 8 haftada bir kontrol çok uzun geldi başka bir doktora da görünün çünkü 20. haftaya kadar bebekte bir sürü bakılması gereken şey oluyor aralık çok uzun

Bizde de öyle 3defa sadece mecburi sorunum yok sadece merak dedigim gibi

Çevremde herkes zararlı deyince bekliyim dedim bilemedim şimdi

Doktorun tutumu biraz garip gibi geldi bana. Benim doktorumda 13.haftaya kadar iki haftada bir 13.haftadan sonra 1 ayda bir çağırıyor. Mesela geçen hafta gitmiştim grip olduğum için endişelendik bu hafta tekrar gideceğiz. Evet sorun yokken ikidebir girmenin anlamı yokta aman iki hafta üst üste girdim zarar gördü diye bişeyde yok. Kalp atışında mesela bizim doktorumuz uzun tutmak zararlı sinyal verebilir diye duyup hemen çekiyor. Bir sürü takipli hasta var yengem 3 günde bir giriyordu durumları farklıydı ama hiçte zararı var demedi doktorlar

Doktorunu bence değiştirmelisin ben 2-3 haftada bir giderdim sonra ayda 1 e çıktı şuan 29 haftalık oldum tekrar 2 haftada bire düştü bi sakıncası yok sen aldanma ona doktor değiştir

Canim neden zarari olsun bazi kadinlar ayda kac kez ultrasona giriyor mesela ben bi sorun oldukca gidiyorum ve hic biri sorun olucak denilmedi ki vidyolarda izledim hic bir zarari yok yalniz kalp seslerini duyduklarinda tedirgin oluyomuslar onu biliyorum ben bu ayin 8 de detayli ultradona girdim ve mecbure ayin 17 de akintim cok fazla vardi ve suluydu ondan gitim doktorum bisey demedi zararli.olur sık gelme felan deye

Bilemedim ki şimdi herkes öyle diyince bekliyorum bende korktum açıkçası cinsiyet sağlıkdan önemli degil diye... teşekkür ederim

Doktorunu bence değiştirmelisin ben 2-3 haftada bir giderdim sonra ayda 1 e çıktı şuan 29 haftalık oldum tekrar 2 haftada bire düştü bi sakıncası yok sen aldanma ona doktor değiştir
İlk gebelikgimde öyle şeyler duymadığım icin tedirgin oldum biraz ...doktorumda çok ilgili zaten değiştirmiştim... teşekkür ederim yorumunuz için

Bilemedim ki şimdi herkes öyle diyince bekliyorum bende korktum açıkçası cinsiyet sağlıkdan önemli degil diye... teşekkür ederim
ben iki doktora gitim ve bana 3 kez bakildi kanamam oldu icin bakildi 2 kez altan 1 kez kari dan ozaman korkudan arastirdim yani bebeye hic bir zarari olmadini soyluyodu doktorlar ki gerektinde bakilmali diye dusunuyorum sonucta hem senin icin hem bebek icin mesela benim devlet doktorum iki aydir hep yerinde deil ki ben en az ayada iki.kez bakilsin istoyorum cunku benim durumum farkli onlarda biliyor ayda iki kez ozele gitim mecbur para bile gozum gormuyor

O ne biçim doktormus yaa parasiyla degilmi gidis gelisden onane ki ? Ben sık gidiyorum riskli gebelik benimkisi bazen hastaneye gittigimde bile baska bisey icin hocam bi agrim var bakabilirmiyiz diyorum hemen bakıyor yani niye zararli olsun ki hurafe ole seyler yaa yakin takip gebeler var su an 27. Haftamin ortasindayim doktoruma cuma gitmisdim 15 gun sonra yine gel dedi 29. Hafta ve 31. Hafta goriyim seni dedi. Hatta ilk 12. Haftama kadar haftada 1 gittim hep. Oyle bisey olsa niye cagirsin doktor oyle sık sık.

Bilmiyorum ya herkes herşey diyor.. gidicem doktora bu aralar çok hareketli daha yeni tekme atmaya başlamıştı çok hareketli olmasina tedirgin oldum... çok sinirleniyorum bu aralar herşeye ondan mı bilemiyorum

Yurtdışında mısınız?
Türkiye’de haftada bir gitsen ultrasona alıyorlar çünkü
Böyle duyarlı bir doktorunuz varsa bırakmayın ne derse yapın valla.
Ultrason ses dalgalarıyla görüntü aldığı için bebeğin bir miktar huzuru kaçıyor. Bence de sürekli girmeye gerek yok.
Normalde gebelik boyunca 3-4 defa yeterlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…