canım öncelikle sakın panık yapma gunluk yuruyusunu ıhmal etme sakın hergun 1 saat yuru bu normal doğumunu kolaylaştırır ve diyetine dikkat etmerhaba bayanlar bu aralar kafama takılan tek konu bebegımın suyunun fazla olması. 30 haftalk haıleyım gelısımı önden gıdıyor hemen hemen 33 haftalık görünüyor. geçen çarşamba doktora gittik kilosu 1982 gram dedı kilosu fazla oldugu ıcın karbonhidratı kestı cunku ben degıl bebegım kılo alıyor bu da normal dogumu zorlastırıyor ve erken dogum rıskım var benim gibi olan var mı? lütfen yardımcı olur musunuz oldugumuz yerde kimsem de yok
canım öncelikle sakın panık yapma gunluk yuruyusunu ıhmal etme sakın hergun 1 saat yuru bu normal doğumunu kolaylaştırır ve diyetine dikkat et
Bnm arkadasiminda suyu fazlaydi doktoru cikolata dondurma sekerli tum besinleri kestirdi.Hatta meyveyi bile kontrollu yemesini istedi.Onun haricinde karbonhidrat ve asiri tuz tuketimi de yasakti.Sonunda normal dogum yapti
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Sizinle durumumuz neredeyse aynı maalesef. Son kontrolumde benim bebegim de 29 haftalikti, ama tum degerleri 32 haftalikti kilosu 2 kilo ve suyu fazlaydı. Doktor bana da hiçbir açıklama yapmadı, tıp fakultesindeki doktor eğer bebegin sağlık sorunu olsaydı bunu doktor fark ederdi dedi, panik yapmayın hemen dedi. Sekerimin yükselmiş olabileceğini söyledi. Bir doktor arkadaşıma gönderdim sonuçları, bebegin sağlığıyla ilgili olmadığını, şekere dikkat etmem gerektiğini söyledi. Yarin açlık ve tokluk şekeri baktircam, ben de sizin gibi çok kaygiliyim. Hem bebegin gelisimi önde hem suyu fazla ve kimse beni tatmin edecek cevap vermiyormerhaba bayanlar bu aralar kafama takılan tek konu bebegımın suyunun fazla olması. 30 haftalk haıleyım gelısımı önden gıdıyor hemen hemen 33 haftalık görünüyor. geçen çarşamba doktora gittik kilosu 1982 gram dedı kilosu fazla oldugu ıcın karbonhidratı kestı cunku ben degıl bebegım kılo alıyor bu da normal dogumu zorlastırıyor ve erken dogum rıskım var benim gibi olan var mı? lütfen yardımcı olur musunuz oldugumuz yerde kimsem de yok
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Sizinle durumumuz neredeyse aynı maalesef. Son kontrolumde benim bebegim de 29 haftalikti, ama tum degerleri 32 haftalikti kilosu 2 kilo ve suyu fazlaydı. Doktor bana da hiçbir açıklama yapmadı, tıp fakultesindeki doktor eğer bebegin sağlık sorunu olsaydı bunu doktor fark ederdi dedi, panik yapmayın hemen dedi. Sekerimin yükselmiş olabileceğini söyledi. Bir doktor arkadaşıma gönderdim sonuçları, bebegin sağlığıyla ilgili olmadığını, şekere dikkat etmem gerektiğini söyledi. Yarin açlık ve tokluk şekeri baktircam, ben de sizin gibi çok kaygiliyim. Hem bebegin gelisimi önde hem suyu fazla ve kimse beni tatmin edecek cevap vermiyorAlla sizin de benim de yardımcımız olsun insallah bebeklerimizi sağ salim kucagimiza aliriz
Şeker taramasinda bende de şeker çıkmadı, ama sonradan yukselebiliyormus şeker o yuzden tekrar baktirdim. Aynen bebegin iri olması eşimin ve benim de iri olmamdan kaynakliymis, insallah bi sorun çıkmaz bakalimayy canım ya amın ınsallah sag salım kucaklarımızda olur bebeklerımız... bende seker yok allaha sukur doktor % 99 genetik oldugunu soyledı kılosunun benımkının ama ıste yıne de %1 lik oran yıne de kaygı tasa yaratıyor bende...
Şeker taramasinda bende de şeker çıkmadı, ama sonradan yukselebiliyormus şeker o yuzden tekrar baktirdim. Aynen bebegin iri olması eşimin ve benim de iri olmamdan kaynakliymis, insallah bi sorun çıkmaz bakalim
Ben de 38 haftalık gebeyim. Benim de suyum fazlaydı, çatı muayenesinde tedirgin oldu doktor ama bir sorun olmadı bu zamana kadar çok şükür. Ben çok karpuz yedim ondan olduğunu düşünüyoruz:) şekerli yiyecekleri ve hamurişini azalt dedi doktorum. Bol bol da yürüyüş, günde 1 saat diyor hala.
Evet maalesef sonradan yukselebiliyormus. Benim doktorum söylemedi ama tıp fakultesindeki profesör söyledi. Eğer sizin de cok yüksek değilse telaslanmayin. Bikac haftadir gitmedigim hastane kalmadi. Benim suyum hafif fazlaymis ve ilk bebeklerde olabiliyormus.hadı ya sonrdan cıkabılıyormuymus dur ben onu bır doktorumla konusayım bız ırı de degılız ama bebegım kılolu ne yersem ona yarıyor... :)
Ben de acayip meyve yiyorum, özellikle de karpuzu çok tuketiyorum, bundan sonra dikkat edeyim. Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için.Ben de 38 haftalık gebeyim. Benim de suyum fazlaydı, çatı muayenesinde tedirgin oldu doktor ama bir sorun olmadı bu zamana kadar çok şükür. Ben çok karpuz yedim ondan olduğunu düşünüyoruz:) şekerli yiyecekleri ve hamurişini azalt dedi doktorum. Bol bol da yürüyüş, günde 1 saat diyor hala.
karpuz mu ? bende cok tüketiyorum ki doktorum bol bol meyve ye dedı bana karbonhıdratı tamamen kes dedı elımden geldıgınce yememeye calısıyorum ama zor :)
Ben de acayip meyve yiyorum, özellikle de karpuzu çok tuketiyorum, bundan sonra dikkat edeyim. Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için.
Haklısınız son haftalar artik dayanmak zorundayız. Bana en başından beri doktorum un şeker tuz ve abur cuburdan uzak durmam gerektiğini söyledi. Meyve dışında şekerli bişey yemiyorum doktorum her kontrolde misafirlikte tabagini bitirmek yok diyor:)) eşim de sağ olsun doktoru aratmiyor, yoksa dediğiniz gibi ben de çoktan hem kiloları almıştım hem de şeker falan çıkardı. Inşallah Rabbim sağlıcakla bebeklerimize kavuşmayı nasip eyler :)valla öyle bol bol meyve ye diyen bir doktorum olmadı :) öğle yiyosam,akşam yemiyorum. Elma felan da sevmiyorum. Şkerli birşey yemediğim için hırsımı meyvelerden alıyordum. Bir gün porsiyonunu göster bana dedi doktorum, dedim sabah akşam karpuz yiyorum meyve diye. Kışın da portakal mandalina felan. Çok kızdı hem porsiyonun fazla hem sık sık yiyorsun dedi. yanlış yaptığımı söyledi. Mesela kahvaltıda reçel yediysem, o gün başka tatlı birşey yememeye çalışıyorum. Böyle böyle sonuna geldik bakalım hayırlısı. Ama sağolsun az kilo aldıysam bunu ona ve eşime borçluyum. Sonuç ta doğum sonrasında rahat edecek olan da bizleriz hanımlar.
rica ederim:) eşim kontrol ediyor artık her gün ne kadar azalmış o karpuz diye:)) bir dilimden fazla yedirmiyor. çok seviyorum ama dayanıcaz artık ne yapalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?