6+ 5 günlük hamileyim, ev işlerini yapamıyorum. Çalışıyorum akşam 8 de geliyorum. Eve geldiğimde bulantılarımdan dolayı önceki kadar iyi yemekler olmasa da yemek hazılayıp eşimi bekliyorum. Yemeğimizi yedikten sonra sırf eşimden utanma yüzünden masayı topluyorum. Meyve falan soyuyorum. Öyle bir ağırlık basıyor ki yatağa zor gidiyorum. Geçen hafta eşim dip köşe evi temizlemiş, bulaşıkları bile yıkayacak halim kalmamasına çok üzülüyorum. Eşim sağolsun hamileliğimi öğrendiğimizden beri çok anlayışlı ama onunda bi sabrı var yakında bana kızacakmış gibi geliyor. Eve misafir gelir diye korkar oldum. Siz de böyle misiniz?
Dert etme bende aynı durumdayım .5+4 günlüküm.doktor 3 ay yatıcaksın dedi.afedersiniz evi b.k götürüo ama napim.bu bebeği yapana kadar çok mutsuzluklar yaşadım.Evim temiz olacak die kendimden ve bebeğimden vazgeçemem.o hatayı yaptım ve düşük yaptım mayısta.evi temizledm misafir ağırladım ertesi gn düşk yaşadım.gerçi allahın takdiri ama bizede kollama düşer bebeğimiizi.Eşim sağolsn yardım edio ama erkek ne kadar temiz yapabilirki.bulaşıkları makineye atsa bezi yıkamayı unutuyor.napim bunada şükür.sıkma canını 9 ay sonra dip köşe temizleriz istedimiz giibi.Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin hepimize
evlendikten sonra üsküdar' a taşındım babamın evi şirinevler de annemde ikitellide... kayınvalidemin evi bana çok yakın. hamile olduğumu öğrendiğinden beri beni arayıp nasılsın iyi misin diye sormadı bile... dün akşam gezmeden dönerken bize gelmek istemiş aramış ulaşamamış bende gelemediğine çok sevindim. bana ev işlerinde bi yardımı dokunmadığı gibi misafirliğe de gelip sinirimi bozmasını istemedim. yok çalışmak para kazanmak zorundaymışım. yok öteki gelini kilo almamış, 10 kilodan fazla kilo almayacakmışım vs sözler söyleyip beni üzüyor. bebeği yaptın şimdi çek bakalım der gibi aynı. kızım geç evinde otur rızkıyla gelir bebek biz sana yardımcı oluruz maddi konularda diyeceğine sen çok çalışacaksın diyor bana bu bebeğe bişey olursa affetmem onları.
Benim kaynanada aynı annem çalıştığı halde haftada 1 kere geliyor sağolsun işten çıkıp akşam yapıyor temizliğimi.kaynanam ağzımın dibinde çalışmıyor etmiyor.bir kere bile bişeye ihtiyacn var mı die sormadı.para istemiyorum ondan insna bi ağız yapar demi gelimm yardm edim die ama yok.ama ben yapacağımı biliyorum.bebeğim doğrunda 40 gun annemde kalacağım.evimde kalsam misafir gibi gelip gidecek bebek sevmeye.birde görumcem var 2 tane canavarı var loğulasıkla çıldırırım onlarla.öyle yapana böyle yaparlar napim.en azından annemn evinde annem çalışsa bile teysem var alt katında ben bakarım 40 gun gündüzleri dedi allah razı olsun.yoksa bunlarn eline kalsam yiyip içmeye gelirler başka bişey yok.düşük yaptığımda bile bir geçmiş olsn die telefon açmayan kaynanam gelip bana yardım edecek bakacak pehhh gülesim geliyor
doğumdan sonra benim bebeğime de kayınvalidem baksın istemiyorum, doğumdan sonra üsküdardaki evime gelirsem gelip evimde kalıcak ve kendini söz söyleme sahibi hissedicek. annem çalıştığı için hastaneden çıkınca direk babamın evine gideceğim. babaannem yengem bakarlar bana da bebeğe de. sonuçta bizimde bakıma ihtiyacımız olacak pansumanımız vs kayınvalideme yaptıramam. ya kayınvalidemden bende para beklemiyorum da eşim mi dile getiriyor acaba bana sürekli az alışveriş yapın, kenara para koyun vs diyip duruyor.
Hem çalışıp hem hamile olan bayanların neden ayda birde olsa bir yardımcı çağırmadıklarını merak ediyorum.
Ne olursa olsun kendimize bunu borçluyuz, bu kadar çalışmak niye o zaman ?
İnşaallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi elinize.
belki eşin nasıl geçiniriz naparız die anasına yakınıyorsa anasıda gelip sana laf sokabilir.eğer düşük tehlikesi vs varsa bence çalışma derim.hiç birşey bebeklerimizden önemli değil
ben calışmadıgım halde çok zorlanıyorum ama benım 4 yasında oglum var sabah erken kalkıyorum okula götur getır yemek hazırla oglene bulasıkları yıka tekrar aksam yemegı derken hıç dınlenemıyorum esımde kızdı nıye bukadar yoruyorsun dıye sagolsun dınlendırıyor benı oglanı o uyutur gece o bakar hemde calışıyor duşun gecen gun banyoyu yıkadı camları sıldı butun tozları aldı ama problem yaratmyoruz aramızda evet hamılelık demek hastalık demek degıl ama hassas donemdeyız malesef
arkadaşlar bende 10 haftalık hamileyim
önceden her cumartesi dip köşe temizlik yaparıdm
şimdi bir hafta yapıyorum yavaş yavaş diğer hafta makineyle alıyoruz toz alıyorum o kadar
bebeğimden kymetli değil hiçbirşey
eğer yapamaz duruma gelirsemde 2 haftada bir yardımcı çağırırırm olur biter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?