Hamileyim ve 41 kiloyum.

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Haziran 2011
23.576
49.240
798
Evet arkadaşlar boyum 1.50 ve 41 kiloyum. 45 kg ile hamile kaldım, mide bulantılarım yüzünden iştahım azaldı ve kilo verdim. 14. haftamdayım ve göbeğim çıkmadı bile. Sanıyorum kilo vermeye de devam ediyorum. Çok şükür bebeğimin gelişimi normal ama ben iyi değilim. İdrarda da keton çıktı zaten. Doktor çok zayıfsın dedi ve balık hapıyla demir hapı verdi.

Benim merak ettiğim bu durum değişir mi? İleriki haftalarda kilo alır mıyım? Kilo vermem ilerine bebeğime zararlı olur mu?

Bebeğin gelişimi de normalmiş. Hiç takılmayın. İlk başta 8 kiloya kadar veriliyor bazı hamileliklerde. 3. 4. aylarda azar azar alırsınız.
Kilo vermenin bebeğin sağlığıyla ilgisi olmadığını okumuştum.
Anne biraz güçsüz kalıyor , oda vitaminlerle toparlanır inşaallah.

Sağlıkla alın kucağınıza inşaallah.

Çok sağolun. Benim derdim bebekte bir sıkıntı olmaması. Çok şükür yok ama ileride olur mu? Mide bulantılarım hiç bitmeyecek, hiç kilo alamayacakmışım gibi geliyor.

merhaba, ben de ilk gebeliğime 48 kg ile başlamış sonra 44-45'e kadar düşmüştüm , benim de bulantlarım hiç bitmeyecek gibiydi ama ileriki aylarda kilo aldım , 61 kg ile doğum yaptım.Bebeğim de 3,300gr doğmuştu.
Hamileliğim de sağlıklı idi.Top gibi karnım vardı , arkadan bakınca hamileliğim hiç belli değildi.Doğumdan sonra hemen de verdim kilomu.
Herkes özeniyordu bana.
Bebek sağlıklı ise sizin aldığınız kilonun çok da önemi yok.Endişe etmeyin.

Peki kaçıncı ayda bitti bulantılar?

Evet kilo alınıyor. Hatta dengeli kilo alımı oluyor genelde.. Hiç korkmayın.
Tıbbi olarak tam olarak emin değilim , okuduğum ve gördüğüm örnekler doğrultusunda , bebeği sağlık yönünden etkilemiyor diye biliyorum.

Bişey olmaz inşallah canım . Benim bi yakınım 38 kiloyla hamile kaldı düşün sen 41 mişin . O arkadşım hamileliği boyunca 15 kilo aldı minicik bi karnı vardı ama bebeği 3400 gr doğdu maşallah.Aynı şekilde benim ablam 45 kıloyla hamıle kaldı oğludu 3600 doğdu senin zayıflığınla bebişin beslenmesinin çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum eğer olsaydı bende olurdu 20 kilo almama ragmen 2900 anca doğurdum. Annem hep zayıf ineğin danası tombiş olur der . ALLAH hayırla kurtarsın inş.

Çok teşekkürler.

Sağolun, baya bir moral oldu bana. Kendim ufak tefeğim ya bebekde öyle olur diye korkuyorum.

tatlım senin Ebru Şallı dan haberin yok mu? kadın hamileliğinde 1,5 kilo aldı ve sağlıklı çocuk doğurdu.

Ben verdim ama Bu arada çocuk en az plasentayla falan beraber 5 kg olması lazım. Ben az etim budum olsun diyorum hamileye benziyim

alırsınız
ben bi tablo oluşturmuştum her hafta aldığım kiloyu yazmıştım.
ilk 20 hafta almamışım.o aralar hiç almıycam sanmıştım :) hatta 15.hafta gerileme olmuş 20. haftadan sonra almışım.

bebeğiniz için endişelenmeyin hiçbişey olmaz Allahın izniyle
o alacağınnı alır sizden merak etmeyin :)
siz halsiz düşersniz biraz.
ama genelde 5-6. aydan sonra açılıyor iştah
şimdi beni durdurabilene aşkolsun

İnşallah ya. Şu bulantım geçse gerisi gelecekte...

Çok halsizim. Elim ayağım titriyor sürekli. Neyse bebiş iyi olsun da.

maşallah genelde kilo alınır sen veriyorsun
boyun kaç acaba merak ettim
bebişini hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah
bebeğin gelişimi iyi gidiyorsa sorun yapma

maşallah genelde kilo alınır sen veriyorsun
boyun kaç acaba merak ettim
bebişini hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah
bebeğin gelişimi iyi gidiyorsa sorun yapma

Boyum 150. Ama kilo vermem şuan için zararlı bana. Vücudum kaslarımdan yemeye başladı.

Aman yarabbim, hamile değilim ve 41 de değilim. Hatta acaba en son ne zaman 41dim diye düşündüm, hatırlayamadım Gerçi aramızda 20 cm boy farkı varmış, ona sığınıp avunayım
Gelişimde, bebekte problem yokmuş, o zaman dert edecek bir şey de yok. Bir çok bayan aslında hamileliği bahane ederek yedikçe yiyor ve normalde alması gereken 3 se 7 alıyor.
Problem olsaydı, doktorunuz zaten önlem alırdı.

Peki kaçıncı ayda bitti bulantılar?
valla ben de onu hatırlmaya çalışıyorum ama 5-6 yıl olmuş , ben de hamileyim şuanda bunda da çok bulantım oldu şimdi 16.haftadayım bitti sayılır , koku hassasiyeti devam ediyor , tiksindiği koku duymazsam çok bulantım olmuyor artık çok şükür.

Usg ve t3 t4 tsh normal çıktı çok mutluyum :)
Takibe devam olcak ama muhtemelen

Şimdi kilon kaç
Sonradan kilo aldın mı merak ettim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…