10. Hafta Hamilelik ne durumdasınız??

Yarın inşallah 88 leri görürüm😅
İnşallah :) çok da takilma saglikli beslendikten sonra kilo dogumda sonra verilir
İlk uc ay verirsin ama sağlıklı beslen vermesende sorun değil demisti diyetisyen bana basta aldim sonra verdim :) gebelikten once 96-97 olmustum diyet yapiyordum :)

Ek bir rahatsızlığın var mi? O zaman beslenmeli muhakkak diyetisyenle planla
Bende insulin direnci ve tiroid yavasligo var ornegin. Benim beslenmem buna gore.
Ek bir rahatsızlığım yok doktor haftada 1 kilo vermek ideal senin için dedi dahiliye bölümü de aynı şeyi söyledi sabah öğle akşam yemeği olmak üzere

Fenalık dna testi nedir acaba
Merhaba, fetal dna testini doktorumuz önerdi. 2 li ve 3 lü tarama testinden çok daha kesin bir oranda çocukta herhangi bir dna kaynaklı anomali var mı bunu tespit ediyor. ( Down sendromu- turner sendromu gibi çok ciddi rahatsızlıkları tespit ediyor ) ayrıca 11. Haftadan itibaren yapılıyor ve cinsiyeti erken öğrenmenizi sağlıyor. Benim randevum 21 temmuzda burayı da bilgilendiririm cinsiyet önemli değil sağlıkla gelsin

Merhaba bulantı kusma çok oldu dediniz bebeğinizin cinsiyeti bellimi
Merhaba, bulantının cinsiyetle çok bir ilgisi olmadığını biliyorum sanırım şehir efsanesi ama benim sabah bulantılarım çok oldu birde reflü çok yaşadım 2 haftadır. Ayrıca canım ep tuzlu şeyler istiyor. Şuan 11. Haftam cinsiyet belli olduğunda size de iletirim bakalım gerçekten bazı şeylerin az da olsa doğruluk payı var mı

Arkadaşlar aranızda gebe iken kabızlık yaşayan var mı? Bunu nasıl atlatıp düzene koyabiliriz? çok rahatsız edici tüm düzenim bozuldu ve ayrıca çok şişkinlik yapıyor

Merhaba ben 17+3 teyim o mide bulantılarım 7. Haftalarda bir başladı 10 da şiddetlendi 16. Haftaya geldiğimde yeni bitti maalesef ilaç zarar vermez zaten hamilelere üretilmiş bir ilaç sadece doktorum gece 2 sabah 1 iç demişti 1 tane bile içsem beni ayakta uyutuyordu o yüzden çok tercih etmedim mecbur kalmadıkça. Doğal olarak yoğurt nadiren nane limon çubuk kraker vs tükettim ama bende hiç bir işe yaramadı o yüzden çok bir fikrim de yok açıkçası. Kilo 14 haftalıkken gittim doktora 4 hafta içinde 400 gram almıştım sadece aşırı kusmadım canımın çektiğini ölçülü yedim ama çok kilo almadım bebeğim önde gitti hep bebiş beslenmiş zaten 2. Trimester ortalarında genelde çok kilo alınmaya başlanıyor. Bir sürü de kan testi verdik ast alt üre kreatin tsh b12 gibi tüm değerlerime bakıldı toksoplazma testi yaptırmadım ben sadece doktor önlem amaçlı önerdi ama bende öyle bir şey görülmediği için tercih etmedim. Kesinlikle tarama testi yaptırmadım nipt yaptırdım durumunuz varsa size de tavsiye ederim hem bebeğinizin hastalığı var mı yok mu %90 ın üzerinde doğrulukla belirtiyor hemde cinsiyeti erkenden öğrenebiliyorsunuz. Benim kısaca bu şekilde sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah 🌸
Teşekkür ederim umarım hepimiz sağlıkla bir an önce kucağımıza alırız🌸 bende çok detaylı kapsamlı bir kan testi yaptırdım her şey çok iyi çıktı. Aynı şekilde bende tarama testlerini yaptırmadım Fetal dna ile nipt testi aynı, aynı testten bahsediyoruz biraz araştırdım ☺️ evet size çok katılıyorum harika bir test hem bebeğin sağlığı ile ilgili içiniz rahatlıyor hem cinsiyeti erken tespit edebiliyorsunuz. İmkanınız varsa tarama testleri ile vakit kaybetmeyip daha kesin sonucu olan bu testi yaptırın. Tabi ücreti çok daha yüksek o yüzden tercihe bağlı. 11. Haftadayım henüz aynı kilodayım. Bakalım umarım çok fazla bizi yoracak kadar kilo almaksızın bebeklerimiz sağlıkla dünyaya gelir

Evet evet aslinda gebelik boyunca 6-7 kilo idealmis bebek icin gerisi annede kalıyormuş :) ama biz zaten kilolu gebe kaldigimiz icin fazla almayiz dikkat edersek givi geliyo bana max 7 iste :)
Ah keşke, bazen gebelikte 8-9 kilo aldım diyen insanlarla karşılaşıyorum ne kadar güzel. Sanırım bu birazda genetik bir faktör çatlaklar içinde aynı şeyi düşünüyorum. Ben 167 boyunda 64 kiloyum. 75 ile doğursam diye kafamda planlar yapıyorum ama belli de olmuyor. 2. Trimester için kilo atağı olacağı söylendi. Dikkatli olmalıyız ancak kilo alırsakta sağlık olsun bir şekilde verilir, yeterki sağlıksız, fast food beslenerek bebeği kötü etkilemeyelim. Onun dışında canımın çektiklerini, tatlıyı azaltarak yemeye çalışıp hamileliğin tadını çıkaracağım:)

Benimki ödem atmak aşko şişkinliğim var 2 3

Ah keşke, bazen gebelikte 8-9 kilo aldım diyen insanlarla karşılaşıyorum ne kadar güzel. Sanırım bu birazda genetik bir faktör çatlaklar içinde aynı şeyi düşünüyorum. Ben 167 boyunda 64 kiloyum. 75 ile doğursam diye kafamda planlar yapıyorum ama belli de olmuyor. 2. Trimester için kilo atağı olacağı söylendi. Dikkatli olmalıyız ancak kilo alırsakta sağlık olsun bir şekilde verilir, yeterki sağlıksız, fast food beslenerek bebeği kötü etkilemeyelim. Onun dışında canımın çektiklerini, tatlıyı azaltarak yemeye çalışıp hamileliğin tadını çıkaracağım:)
Bende aynı şekilde düşünüyorum saglikli beslendikten sonra kilo verilir :)

Merhaba, bulantının cinsiyetle çok bir ilgisi olmadığını biliyorum sanırım şehir efsanesi ama benim sabah bulantılarım çok oldu birde reflü çok yaşadım 2 haftadır. Ayrıca canım ep tuzlu şeyler istiyor. Şuan 11. Haftam cinsiyet belli olduğunda size de iletirim bakalım gerçekten bazı şeylerin az da olsa doğruluk payı var mı
Bence bulantı olunca insan tuzlu eksi rahatlatcak şeyler istiyor sanırım

Bence bulantı olunca insan tuzlu eksi rahatlatcak şeyler istiyor sanırım
Ve evet insanın genetik yapısıyla alakalı sanırım
Merhaba ben 17+3 teyim o mide bulantılarım 7. Haftalarda bir başladı 10 da şiddetlendi 16. Haftaya geldiğimde yeni bitti maalesef ilaç zarar vermez zaten hamilelere üretilmiş bir ilaç sadece doktorum gece 2 sabah 1 iç demişti 1 tane bile içsem beni ayakta uyutuyordu o yüzden çok tercih etmedim mecbur kalmadıkça. Doğal olarak yoğurt nadiren nane limon çubuk kraker vs tükettim ama bende hiç bir işe yaramadı o yüzden çok bir fikrim de yok açıkçası. Kilo 14 haftalıkken gittim doktora 4 hafta içinde 400 gram almıştım sadece aşırı kusmadım canımın çektiğini ölçülü yedim ama çok kilo almadım bebeğim önde gitti hep bebiş beslenmiş zaten 2. Trimester ortalarında genelde çok kilo alınmaya başlanıyor. Bir sürü de kan testi verdik ast alt üre kreatin tsh b12 gibi tüm değerlerime bakıldı toksoplazma testi yaptırmadım ben sadece doktor önlem amaçlı önerdi ama bende öyle bir şey görülmediği için tercih etmedim. Kesinlikle tarama testi yaptırmadım nipt yaptırdım durumunuz varsa size de tavsiye ederim hem bebeğinizin hastalığı var mı yok mu %90 ın üzerinde doğrulukla belirtiyor hemde cinsiyeti erkenden öğrenebiliyorsunuz. Benim kısaca bu şekilde sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah 🌸
Merhaba bebeğinizin cinsiyeti bellimi yani bulantiyla alakası varmi kız erkek merak ediyorum açıkçası tabiki yapiylada alakası var ama

Merhaba bebeğinizin cinsiyeti bellimi yani bulantiyla alakası varmi kız erkek merak ediyorum açıkçası tabiki yapiylada alakası var ama
Siz kaçıncı haftadasınız acaba? Cinsiyeti belli mi?

Hiç alakası yok oğlum olacak inşallah bu hurafelerin hepsi kız çıkmıştı usgde de kızdı erken dönemde sonradan öğrendik ki erkekmiş

Merhabalar, 10. Hafta hamileliğime yeni girmiş bulunmaktayım. 3 haftadır sıklıkla mide bulantım oluyor özellikle sabahları çok yoğun. Doktorum mide bulantısı için bir hap verdi ama sanki çok ilaç bebeğe zarar vermesin diye arada bir içmeye çalışıyorum:( doğal olan mide bulantısına iyi gelen önerileriniz nedir? Kilo aldınız mı? Birde hangi testleri yaptırcaksınız? Her şeyi konuşalım
Merhaba. Ben de 15. Haftanin içindeyim. İlk çocuğumda testlerin hiçbirini yaptirmadim. Doktora da sık gitmedim. Bunda da aynı şekilde devam etmeyi planlıyorum.
Boyum 160. 72 kilo ile hamile kaldim. hamileligimi ogrendigimde 6 haftalikti, 76 kiloydum. Şimdi de 78-79 arası gidip geliyorum. İştahım da farklilik olmadi, yeme içme duzenim de hep ayniydi ama hızla kilo aldim, nedenini bilmiyorum.. son aylarda daha hızlı kilo alınıyor. Ben de ondan korkuyorum

Back
X