• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve aileme nasıl bir açıklama yapacağım?

Hukukta babalik karinelerinin cakismasi dedigimiz bir durum var.
"Bosanmadan itibaren 300 gun icinde dogan cocugun babasi kocadir."

"Evlilik içinde doğan çocuğun babası kocadır." (Bugün evlendiniz, yarin dogurdunuz, o cocugun babasi kocadir.)

Eger cocugunuz boşanmadan itibaren 300 gun icinde dogarsa eski esinizle muhatap olmak zorunda kalacaksiniz, zira hukuken babasi o olacak. Eski esinizin cocugunuz ve size karsi nesebin reddi davasi acmasi gerekecek . Daha sonra da sevgilinizin çocuğu tanimasi gerekecek. Zira mevcut soy bagi kalkmadan bir cocuk taninamaz.

Fakat sevgilinizle evlenirseniz cocugun hukuken babasi sevgiliniz olacak. Iddet süresi (300 gunluk süre) kesin olmayan evlenme engellerindendir. Yani bu süre içinde evlenmeniz yasak degildir, bu hüküm emredici degildir, evlenmenizin butlani/iptali gerekmez.

Ayrica gebelik yoktur vs belgesi almaniz da gerekmez. Kiminle evlenirseniz evlenin, o evlilik icinde dogum yaptığınızda baba hukuken kocadir, ki sevgilinizle evlenirseniz bu durumda gercek babası da olacak sevgiliniz .

Mahkemelerle ugrasmak istemiyorsanız bir an once bir karar vermelisiniz.

Son düzenleme:
Doğru dürüst tanımadığın birinden çocuk sahibi olmak.... Düşünmeden hızlı yaşanılan hayatlar... Ben o çocuklara üzülüyorum.
sorumluluğun "s" sini bilmeyen, daha korunmayı akıl edemeyen tipler şimdi evlenecek, iki gün sonra olmadı diye boşanacak... ortada kalan çocuklar...

Nesebin reddi davasında kim taraf olacak sanıyorsun eski eşin. Ciddiyim hemen evlen, evlenirsen erkek arkadaşının nesebine yazılır.
iddet süresi dolmadan evlenemez.. Evlenebilmesi için gebelik olmadığına dair rapor alması gerek adli tıptan.

Yine açılıp gidilen bir (belki fake belki değil) konu.
Anlamıyorum yani bu kadar mühim bir konu varken gidip totoyu devirip yatmak nedir:işsiz:
Millet tasalanıp yorum yapıyor her detayına kadar, konu sahibi bizden rahat anlaşılan:KK69:

iddet süresi dolmadan evlenemez.. Evlenebilmesi için gebelik olmadığına dair rapor alması gerek adli tıptan.
Evlenenler var, bazen gözden kaçabiliyor, zaten evlenebiliyorsan dedim. Evlenince de sakat sayılmıyor bu durumda kesin evlenme engeli olmadığı için.
Çocuk 300gün içinde doğar ya da eski eşle evlenmek isterse evlenir rapora gerek kalmadan, işim bu benim sizden daha iyi biliyorum, bu yorum ne mana anlayamadım.

İddet süresi dolmadan evlenebilir. Bunu cok acı bir sekilde ögrendim, gectigimiz yıl cıkan hakimlik sınavı sorusuydu ve ben de sizin gibi düsünüyordum, yanlış sıkkı isaretledim.

C. Butlanı gerektirmeyen sebepler
I. Bekleme süresine uymama
Madde 154- Kadının bekleme süresi bitmeden evlenmesi, evlenmenin butlanını gerektirmez.

Yani evlenebilir, zaten evlendiğinde çocugun babası da kocası yani konu sahibinin sevgilisi olacak. Bu nesebin karısmaması icin getirilmis bir kural, ama zaten sevgilisi cocugun gercek babası oldugu icin herhangi bir sorun ckmaz.

İddet süresi dolmadan evlenebilir. Bunu cok acı bir sekilde ögrendim, gectigimiz yıl cıkan hakimlik sınavı sorusuydu ve ben de sizin gibi düsünüyordum, yanlış sıkkı isaretledim.

Madde 154- Kadının bekleme süresi bitmeden evlenmesi, evlenmenin butlanını gerektirmez.

Yani evlenebilir, zaten evlendiğinde çocugun babası da kocası yani konu sahibinin sevgilisi olacak. Bu nesebin karısmaması icin getirilmis bir kural, ama zaten sevgilisi cocugun gercek babası oldugu icin herhangi bir sorun ckmaz.

alıntılamayı becerememişim =)

Yahu arkadaslar konu sahibi bildigin herkesi kafaya aliyor. 5 aylik cocuk nasil top carpti diye düser?!? Madem fake konu aciyorsun bari inandirici bahaneler üret olurmu? Cünkü hic inandirici gelmedi bana hicbisey

Kadınlar klübü değil adeta namus mahkemesi :skandal::skandal: Arkadaşlar eşinden boşanmış bir kadının yani özgür bir kadının kime ne kadar sürede aşık olup güvendiği, ne kadar sürede cinsellik yaşayacağına karar vermesi bence burda kimsenin yargılaması gereken bi konu değil! Konu sahibi sonuç itibariyle hamile kalmış.. bebeğin babası da bebeği reddetmediğine göre görünen o ki en azından şerefli bi insandan hamile kalmış.. Çok genç şu an ama belli olmaz belki de ilerde bi daha hamile kalma şansı olmayacak.. Ve belli ki bu bebeğe kıymak da istemiyo.. Bizlere de aileme nasıl söylemeliyim ve nasıl bi yol izlemeliyim diye sormuş.. Ama burda (bikaç kişi hariç) yol göstermek yerine namus bekçisi üyeler ağır yorumlar yapmış.. Bence bu kadarı fazla arkadaşlar.. Kadın zaten zor durumda kalmış gerçekten bu prosedürleri bilen arkadaşlar (hukukçu) yapması gerekenleri yazabilir.. Bizler de ailesine nasıl söylemesi gerektiğiyle ilgili yol gösterebiliriz.. zor durumda olana bikaç tekme daha atmak artık hayat felsefeniz olmaktan çıksın bi zahmet!

Evlenenler var, bazen gözden kaçabiliyor, zaten evlenebiliyorsan dedim. Evlenince de sakat sayılmıyor bu durumda kesin evlenme engeli olmadığı için.
Çocuk 300gün içinde doğar ya da eski eşle evlenmek isterse evlenir rapora gerek kalmadan, işim bu benim sizden daha iyi biliyorum, bu yorum ne mana anlayamadım.
Siz hukukçuysanız tabi daha iyi bilirsiniz.. Ben şöyle anlatayım 2011 yılında boşandığımda boşanma davamdan 1 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim.. eşimden nefret ediyodum şiddet yüzünden boşanmıştım onla bi daha asla muhattap olmak istemiyodum.. Bebeği de doğurmak istiyodum yakın bi arkadaşım(gay) benimle evlenip bebeği nüfusuna almayı teklif etti.. Sonra bu prosedürleri araştırmak zorunda kaldım.. O zamanlar avukatlardan da öğrendiğim kadarıyla iddet süresi dolmadan evlenebilmem için gebe olmama şartının arandığını biliyorum.. bu da mümkün olmadığı için bebeğimi aldırmak zorunda kaldım.. Şu anda kanunlar değişti mi bana mı yanlış bilgi verildi bilemiyorum ama ben malesef böyle bi acı tecrübeyle öğrendiğim bilgilerimi aktardım sonuç itibariyle..

Siz hukukçuysanız tabi daha iyi bilirsiniz.. Ben şöyle anlatayım 2011 yılında boşandığımda boşanma davamdan 1 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim.. eşimden nefret ediyodum şiddet yüzünden boşanmıştım onla bi daha asla muhattap olmak istemiyodum.. Bebeği de doğurmak istiyodum yakın bi arkadaşım(gay) benimle evlenip bebeği nüfusuna almayı teklif etti.. Sonra bu prosedürleri araştırmak zorunda kaldım.. O zamanlar avukatlardan da öğrendiğim kadarıyla iddet süresi dolmadan evlenebilmem için gebe olmama şartının arandığını biliyorum.. bu da mümkün olmadığı için bebeğimi aldırmak zorunda kaldım.. Şu anda kanunlar değişti mi bana mı yanlış bilgi verildi bilemiyorum ama ben malesef böyle bi acı tecrübeyle öğrendiğim bilgilerimi aktardım sonuç itibariyle..

:((( içim parçalandı ya, tabı sızın kadar olamaz, öööffffff... allah yardımcınız olsun :(

ıyı de madde 154 sure bıtmeden evlenmesı butlanı gerektırmez dıyor ama evlenmeme şartından bahsetmemiş, hamıle olmadıgına dair kan tahlıl raporu alınıyor onu aldıgında hamıle oldugu anlasılacagı ıcın evlenemez zaten oyle degıl mı?

hukukçu kesıldık wallaha neyse yararlı bılgıler, gerekırse kendı bekarken dogursun sonra sevgılısıyle evlensın onun adına gecırsın nufusunu, eskısı de cok ısterse dna testı talep eder o kadar.

:KK43:(( içim parçalandı ya, tabı sızın kadar olamaz, öööffffff... allah yardımcınız olsun :KK43:
Teşekkürler.. Yeniden evlendim ama maalesef 2 kez hamile kalmama rağmen bebeklerim yaşamadı.. Belki de geçmişin bedelini ödüyorumdur bilemiyorum.. Allah'tan hayırlısı..

Ya susayim diyorum yorum yapmayim diyorum ama dayanamıyorum ya bak bende 20 yasindayim ve senden akilliyim bence kocandan ayrildin olabilir mutsuzsundur bosanirsin amenna ama ayrildiktan hemen sonra erkek arkadaş bulupta nikahsiz hatip kalktimtan sonra hamile kalipta burada konu acamazsin bu bebeği nasil soylucem diye yapmasaydin kizin nikahsiz niye başka biriyle ilişkiye giriyorsun sen ya ozamn ailene soylucen aldiramazsin o bebeği yazik gunahsiz yavrucagi öldür bide katil ol zaten bir suru günah islemissin yazik yazik bazilari deli gibi çocuk ister olmaz bazilari aldirmayi düşünür benim evli arkadasim var 5 senedir çocuğu olmuyor ona ver o senden daha iyi bakar emin ol sevgili ne şöyle ailenizle konusun evlenip dogur çocuğu vicdan azabı cekmezsin belki uckurunuza sahip cikin namusunuz çok ucuz herhalde hayir tamam ilişkiye girdin sen niye korunmuyon çok sinir oldum ya yazik yazik

Hangi ara bosandin psikolojini duzelttin yeni sevgili buldun da çocuk yaptın ? Hayatı bu kadar hızlı yasarsan yere cakilirsin

Back
X