Hamileyim ve Ailemle başım dertte:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ÇOK ÜZÜLDÜM CANIM BENDE 19 YAŞINDA HAMİLE KALDIM UMARIM AİLEN BİR GÜN ANLAR DEĞERİNİ :teselli:

canım ben senin açtığın öteki konularada baktım ve siz bayağı bir sorunlar yaşamışsınız,hala da yaşamaya devam ediyorsunuz.açıkcası ben ailene hak veriyorum...öteki konularına bakıyorum ,maddi durumunuza bakıyorum da ne siz bu evliliğe ne de bu çocuğa hazırsınız..hem hazır olmadığın bir evlilik yapmışsın hemde çocuk için çok eken davranmışsınız..ama olan olmuş,yapcak bişi yok..umaım bundan sonrası iyi olur...ailene de bence çok kızma çünkü haklılık payları olduğunu düşünüyorum ama olan olmuş düüncesi ilede sana daha doğrusu size sahip çıkmaları gerektiğinide düşünüyorum..umarım size sahip çıkarlar

madem kacip evlenip bi aile kurdun bunun cocuklu veya cocuksuz yurumesine yanlizca sen karar verirsin...
senin artik kendi ailen var.. onlara sahip cik mutlu olmana,mutlu etmeye bak...

canım senin senin yazdıklarını okuyunca yigenim hep gözümün önüne geldiyigenimde 3 sene önce kaçarak evlendi o da 19 yaşındaydı ve sakın hamile kalma dememize ragmen 3 ay sonra hamile kaldı .ablamlar küslerdi ve birgün bir yerde denk geldiler ablam aynen senin annenin verdigi tepkinin hatta daha fazlasını verdi.bu arada yigenimin maddi durumu hiç iyi degil ablamlar ise çok zenginbir süre sonra barıştılar dogum oldu şimdi ablamlar torunlarını çok seviyor damatlarını kesinlikle kabul etmiyor hiç görüşmüyorlar .ablamla yigenimin evi çok yakın mecburen çünkü işe gittigi zaman ablam bakıyor hala ablamın içi yanıyor çocukda olsa dönüp geleceksin diyor.yigenim her gittiginde bir sürü laf duyuyor, ama çocuk oldugu için çocugun masraflarını ablam karşılıyor yani anlayacagınız bir yerde eli mahkum

çok saçma bir tepki ne alaka abinin bekar olmasıyla 30 yaşında olmasıyla
ne olur üzmeyin germeyin kendinizi ilk bebeğiniz tadını çıkarın
demekki hala onaylamıyor aileniz evliliğinizi bu kadar karşı:1no2:
inşallah bebek doğunca değişirler

:1shok: :1shok: şaşırdımmm
benmde annem hamile kaldığımda Allah canını almasın senn dedi ay o söz beni bi etkiledi
bi pişman oldum ben sorma gitsin sonra bi kaçgun aramadım annemi biz uzak olduğumuz
için telde konuşuoruz o arayıncada konuşmadım cep telide yoktu ozaman evden arıodu duymadım dıodumm ..sonra başka bişe demedi ama şimdi delirio oğlma .. sennkilerde doğunca başta abin olmak uzere nasıl severler bak görr..ama bence onlardan uzak dur ve bu şekilde stres yaşama erken doğum yapabilirsin..
hakkında en hayırlısı olsunnn cnmmm..

hamilelik boyunca bence uzak kal ailenden canım
çocuk senin hayat senin
kendi ayaklarının üzerinde dur
kimseyede sıkıntılarından bahsetme ailenden :teselli:
kocanla aranızda yaşa ne varsa
çünkü kaçtığın için sürekli sana laf sokulacak unutma
sen kaçtın sen kaşındın bide akıllanmadın çocuk yaptın çek sıkıntıyı derler:1no2:
sen kimseye bişey söyleme
artık düşüneceğin tek şey eşin ve karnındaki bebişin
rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin
bebişin kısmeti ile gelir inşallahh canım a.s.

birde olaya anne baba gözüyle bakalım
19 yaşındaki kızınız tahsilinin yarım kalması riskine rağmen sizden izinsiz kaçarak evlenmiş
aile kızını affetmiş yada affedermiş gibi gözükmüş
gözümüzün önünde olsun gibilerinden yakınlarında bir eve koymuş a.s
ve ısrarla bir müddet çocuk yapmamasını evliliğinin oturmasını istemiş
sebeb evlilik inandırıcı gelmiyor nedense iki gencin çılgınlığı yada geçiçi bir hevesi olarak düşünüyorlar a.s
çünki binlerce örnek var etrafımızda ortada kalan çocuklar a.s
ve kızınız tüm ısrarlara rağmen kendi geleceği ni oturtamamışken hamile kalıyor
bu durumda tepkiniz ne olurdu ve 19 yaşında
lütfen hanımlar hepinizi empatiye davet ediyorum CADIARZU

Aynen katılıyorum.Bende 19 yaşındayım ama kendimi evli hamile olarak düşünemiyorum.Çevremde benimle yaşıt hatta benden büyük bir sürü arkadaşım var.Derdimiz dersler, sinemaya mı gitsek vs.Bence bunları yaşamak -özelliklede çocuk sahibi olmak-için erken bir yaş.Herşeyin yaşı olmalısengözlerimebaksanab.Ailende bunları düşünmüş olabilir.Bence bu yaşların tadını çıkaramadığın için gelecekte pişman olabileceğini düşünüyorlardır.Emin ol ki birkaç istisna dışında çocuğunun kötülüğünü düşünen anne yoktur. a.s

:çok üzgünüm:19 yaşındayım ve 11 aylık evliyim.hamile olduğumu öğrendiğimden beri ne hissedeceğimi şaşırdım:(3 haftalık hamileyim.henüz bebeğim çok küçük eşim çok sevindi aslında ama ben ailemin tepkısınden çok korkuyorum:a015:
dün anneme bahsettmn hamile olduğumdaan ve duymadığım hakaret kalmadı.:çok üzgünüm:yok utanmıyormuşmuyum ben 30 yaşında bekar ağbim varken hamile kalmaya..
bundan sonra düş yakamdan dedi..bir yanlış yaptın kaçarak 2. yanlışı yapma dedik sana dinlemedin ne halin varsa gör bundan sonra dedi:çok üzgünüm:babamla ağbimin tepkısınden çok korkuyorum.geceleri eşimle uyku uyuyamıyoruz.neden bu kadar önemsiyorum bilmiyorum ama çok kötüyüm.karnım ağrıyor süreklü strestten.kimbilir nasıl anlatıcak babamlara.benm ailem çok konuşan insanlardır.her fırsatta iğneleyici laf sokmadan durmuyorlardı.ben şimdi ne yapcm.yaşım çok mu küçük anlamıyorum..uzun yazdım özür dilerim ama ailemin tepkisinden sevinemyrz hiç.çok stresliyim bebeğime zarar verr mi bu.ne yapmm lazım bilmyrm nolur yardım vedin bana:a015::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Bi kaç kez daha konu açmıştın,ve ıstemıyordum bebeğini ozamanlar,hatırladım.:1closedeyes:

Yaşın anne olmak ıcın ufak değil,bu senın cocugun kımse karısamaz,sız evlenmiş yuva kurmussunuz cocugunuzun olması kadar doğal bişey olamaz.Annenın tepkısıde bı garip,ınsan sevınır kızım mutlu bebegı olcak dıye..:delphin:

Ne anneler var,dağlara taşlara :1shok:

Bencede kesinlikle kimsenin seni bu kadar uzmesine izin verme evlenmissin madem cocuk sahibi olmak en dogal hakkin..Abin evlenip cocuk yapana kadar bekleyecek degilsinya...

bu şekilde eşinide üzersin.belki şimdi bişey demez ama ileride olabilir.onada yazık adam seni seviyor diye hiç sesini çıkarmamış. sen eşine ve çocuğuna bak artık bundan sonra.yuvanı sağlamlaştır.

Kacarak evlenmeni hazmedemiyorlardir ve gözlerine daha kücük geliyorsundur kesin.

bu kk da bebek sahibi olmak için maddi manevi neler harcayanlar var umut hüsran belki acı bunların hepsini göze alıyolar bebek sahibi olabilmek için. allaha şükredin size bu bebeği nasip ettiği için ve evladınıız çok ama çok sevin

:çok üzgünüm:19 yaşındayım ve 11 aylık evliyim.hamile olduğumu öğrendiğimden beri ne hissedeceğimi şaşırdım:(3 haftalık hamileyim.henüz bebeğim çok küçük eşim çok sevindi aslında ama ben ailemin tepkısınden çok korkuyorum:a015:
dün anneme bahsettmn hamile olduğumdaan ve duymadığım hakaret kalmadı.:çok üzgünüm:yok utanmıyormuşmuyum ben 30 yaşında bekar ağbim varken hamile kalmaya..
bundan sonra düş yakamdan dedi..bir yanlış yaptın kaçarak 2. yanlışı yapma dedik sana dinlemedin ne halin varsa gör bundan sonra dedi:çok üzgünüm:babamla ağbimin tepkısınden çok korkuyorum.geceleri eşimle uyku uyuyamıyoruz.neden bu kadar önemsiyorum bilmiyorum ama çok kötüyüm.karnım ağrıyor süreklü strestten.kimbilir nasıl anlatıcak babamlara.benm ailem çok konuşan insanlardır.her fırsatta iğneleyici laf sokmadan durmuyorlardı.ben şimdi ne yapcm.yaşım çok mu küçük anlamıyorum..uzun yazdım özür dilerim ama ailemin tepkisinden sevinemyrz hiç.çok stresliyim bebeğime zarar verr mi bu.ne yapmm lazım bilmyrm nolur yardım vedin bana:a015::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Canim, senin hamile kalman için abinin evlenmesi mi gerekiyor? Annenin tepkisi çok asiri bence. Annen anlatmadan sen babana anlatsan daha iyi olur gibime geliyor. Belki o veya abin daha anlayisli karsilarlar. Sonuçta o bebek size Allahin bir hediyesi. Ve sen ve esin olgun insanlarsiniz, beraber bir hayat kurmussunuz.. bebeginiz olup olmayacaginada siz karar verebilirsiniz, ailenizede düsen size destek olmak.. Kafani takma diyecegim zor da olsa bile..
Hamilelikte ilk 3 ay riskli oldugu için lütfen stres yapma.. Zor biliyorum ama dene.. Allah yardimciniz olsun.

Kendi ailenle çok iç içe girmişsin.Senin de dediğin gibi onlar seni evlenmiş gözüyle bakmıyorlar hala.Evlenmiş kaçmışsın bir hata olmuş ama evlisin artık hamilesin bu eşinle senin kararın.Dediğin gibi eşinin maddi durumu da iyi olmadığı için ezebilirler birçok örnek gördüm sanki parası olmayınca damatlarına herşey söyleyebilirler gibi düşünüyorlar.Ama paralı olsaydı böyle olmazdı.

Ailenle aranı aç biraz senin ayrı bir düzenin var.Biraz anlasınlar senin evli ve kocan olduğunu,kararları kendinizin verebileceğine canım

kusura bakma ama ailen saçmalamış.sen biryerde evlenmişsin kendi düzenini kurmuşsun.onlar çocuk yap deyince mi yapacaksın hey allam ya -tatlicadiarzu-

ben ilk evlendiğim sıralarda babam kardeşime inş torunumuzuda severiz demiş,kardeşim söyleyince çok utanmıştım :kedi: ama doğanın kanunu bu.ayıp değil günah değil :delphin:

Klasik şeyler işte, evlenmenin sırası vardır ya, önce büyük evlenir, büyük dururken küçük evlenmez gibi. Aileniz bu duruma takmış olmalı. Kaçtığınız için de iyice kızıyorlardır.
Ama bebek bu ya, insan sevinmez mi.
Ayrıca erkek 40 yaşında da evlenir belki ama bir bayan olarak siz yıllarca abinizin evlenmesini mi bekleyecektiniz sanki

Biliyorum zor ama kafana takmamaya çalış, sen eşinle mutluysan gerisini boşver, çünkü böyle sorunlar bir süre sonra sizin ilişkinize de zarar verir.

Dilerim her şey yoluna girer, bebişine dikkat et, ondan daha önemli bir şey var mı?

bencede onlar1n tepkisi direk bebege degildir canm kacarak evlenmissin anladigim kadaryla buyuk ihtimalle istmedikleri biri ile evlendin ama takma stres yapma sakin senin icin simdi bebegin önemli ailenin ne trepki verecgi degil tabi biyerde onlarda ailen ama bence esinde sende strrese girmeyin hem neolmus senden büyük abn varsa herkesn kendi terchidir demekki abn evlenmeyi düsünmüo biraksinlar bu bahaneleri demekki esini sevmissin sen ve bi bebegn olucak gerisini okadar takmayn insallah bebisinizle hep mutlu olrsunuz canmm

amin teşekkür ederim.ben evlendiğimden beri evlerimiz yakın diye hemen hemen hergün annemlerdeyim.sanırım benim evli biri olduğuma inanamadılar mbu yüzden.mesela babam hala karışır kyafetlerime.ağbimle çok samimiyzdir.onlrın düşüncesi şu'yaşıtlarım orda burda gezip tozuyrmuş ta ben bu yaşta evlenmişim..'bütün bunlar sırf eşimin maddi durumu iyi değil diye oldu. ama zengin biryle evlenmş olsaydm byle olmycktı.bende kaçtığım için hala alışamadlr:(
şimdide hakaret ediyrlar:kızgın: herşey bitmiş te sıra cocuğamı geldi diyor annem sürekli.bazen ölmek istedğmi hssedyrm bu ne ya hala bebek muamelesi gryrm.çok bunaldımmmmmmm çok:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::oklava:
Ailenedee hakkk vermekk lazımm onlardaa yavrularınınn küçükk yaştaaa evlenmesinii değildee kendii ayaklarıı üstündee durmasınıı isterlerdiii senn onlarınn gözündee halenn büyümemişş olabilirsinn canımmm
Annelerr babalarr genelliklee kızlarınıı kesinliklee kötülüklerinii istemezler

bence sorun ne bebegin ne kacarak evlenmen
bence sorun cok icli disli olup belkide aylen esinle olan sorunlari anlattigin icin olabilirmi ???
bende olsam aynisini yapardim neden dersen
esine güvenmeyen insan ondan nasil bebek sahibi olur anlamis degilim
ayrica esinle daha cok sorun yasamissin bunlarida aylene anlatiysan bence gayet normal yaptiklari
hakkinda hayirlisi

Back
X