hamileyim ve çaresizim. fikrinizi almak istiyorum.

samanc

Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2013
32
1
6
İstanbul
kızlar selam. 2 yıllık sevgilimden hamile kaldım. gündemden düşmeyen ancak bir türlü gerçekleşmeyen bir evlilik düşüncemiz vardı. iş ciddiye bineceği vakit sevgilim olacak adam boğuluyorum deyip beni terk eder, 1-2 hafta sonra tekrar yalvarır yakarır, ben de barışırdım.

şimdi hamileyim. bebeği kesinlikle istemiyor. para yolladı kürtaj için. bebeğimi istediğimi ısrarla söyledim, ağladım, yalvardım. kesinlikle kabul etmedi. mecburen kürtaj dedim. kendimi hazırladım. ve annesini aradım. istedim ki yerin dibine geçsin. bir daha beni aramasın. biliyorum ki 1 ay sonra icdan azabıyla kapımda yatmaya başlayacaktı. hayatımı mahvetti madem, defolsun gitsin, o da rezil olsun, bir daha beni arayamasın....

neyse, annesi evlenmemizi istedi, bebeği aldırmamam için bana yalvardı. sevgilim de şimdi bebeği aldırma diyor. ama intikam almak için. hayatı bana zindan etmek için. artık işin rengi değişti, mecburen evleneceksin benle, kitledin beni, kendini bana yamadın gibi terbiyesizce laflar ediyor.

ben bu durumda bebeği aldırmaktan başka çare göremedim. ama doktorum da bu ruh haliyle kürtaj yapamam dedi. bir haftalık bir terapiye yönlendirdi.

ben bu çocuğu dünyaya getirmek istiyorum. bu adamın hayat boyu bana ve bebeğime çile çektirmesini istemiyorum. 28 yaşındayım daha. hayallerim vardı. iyi bir mesleğim var. istemeden, zorla bir evlilik yapmak istemiyorum. ama bebek elimi kolumu bağlıyor. hayatımı ölene kadar değiştirecek çok ciddi bir karar. üstesinden gelemiyorum. cumartesi terapiye gideceğim.

belki deneyimli arkadaşlar vardır, boşanmış veya benim durumumu yaşayan, yaşandığına şahit olan? ne bileyim işte akıl akıldan üstündür.

Anladigim kadariyla cahil bir insanda degilsiniz keske simdi pismanlik duyup bu duruma kendinizi sokucaginiza korunmayi deneseydiniz. Burda bende dahil olmak uzere burcok arkadasim bebek askiyla yanip tutusuyor o yuzden aman aldir diyemicem. Ayrica kurtaj zaten basli basina zor bir durum bi kadin icin... Ama sizin durumunuzda cok iyi dusunmek herseyi iyi hesaplamak lazim. Suda bir ihtimal su anda sevgiliniz somut olarsk bi bebek gormedigi icin herseyi soylemesi koly geliyor kendi canindan kanindan bi bebegi gordugunde onun sicakligini hissettiginde su andaki dusunceleri muhtemelen degisicektir...
Neolur hemen o minicik cana kiymayin iyi dusunun...

Anladigim kadariyla cahil bir insanda degilsiniz keske simdi pismanlik duyup bu duruma kendinizi sokucaginiza korunmayi deneseydiniz. Burda bende dahil olmak uzere burcok arkadasim bebek askiyla yanip tutusuyor o yuzden aman aldir diyemicem. Ayrica kurtaj zaten basli basina zor bir durum bi kadin icin... Ama sizin durumunuzda cok iyi dusunmek herseyi iyi hesaplamak lazim. Suda bir ihtimal su anda sevgiliniz somut olarsk bi bebek gormedigi icin herseyi soylemesi koly geliyor kendi canindan kanindan bi bebegi gordugunde onun sicakligini hissettiginde su andaki dusunceleri muhtemelen degisicektir...
Neolur hemen o minicik cana kiymayin iyi dusunun...

korunmadığımızı söylemedim ki! gayet de korunuyordum ilaçla

Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm durumunuza.bi cana kıymak doğru deil elbette ama ömür boyu mutsuz bir anneyle mutsuz bi çocukluk geçirmesini istemez kimse.ona sağlıklı bi aile ve gelecek hazırlabilecekseniz onun yanında güçlü bir anne olarak durabilecekseniz onu dünyaya getirmelisiniz.sırf siz istediğiniz için değil.bu sizin için değil herkes için geçerli.evlenince çocuğm olunca karşımdaki düzelir diye yapılan çocuklarla dolu etraf.güçsüz bi anne olacaksanız bi daha düşünün.ama en doğru kararı terapien sonra siz verirsiniz.Rabbim sizin ve bebeğinizin yanına olsun...

beni de bebeği de istemiyormuş. yazamıyorum bile. Allah iki yakasını bir araya getirmesin. hayatta yaşayacağı en büyük acı ne ise onu yaşatsın dilerim.

beni de bebeği de istemiyormuş. yazamıyorum bile. Allah iki yakasını bir araya getirmesin. hayatta yaşayacağı en büyük acı ne ise onu yaşatsın dilerim.

Beddua etme çünkü anladığım kadarı ile bir zorlama olmamış . Senin rızanla birlikte olmuşsunuz. Evet anlattıgın kadarı ile iyi bir insan değil . Yapman gereken kendine onsuz yeni bir hayat kurmak ve çok kötü olsa da bebeği aldırmak .

Bebeği derken sanki başkasının bebeğinden bahsediyor gibisiniz.
kimin bebeği acaba?

Yapma arkadaşım.., bir cana son vermek belki bu ama bu kadar istenilmeyen mutsuzlukla dolu hayata can getirmek daha acımasız bence.. Ne kendini bağla böyle bir adama, ne hayatını ne de başka bir canı.. Allah sana güç versin ama ben aldırman ve önüne bakman gerek derim, o adi herifide bildiği gibi yapsın. Sen güçlü ol bu hayatta TEK DEĞERLİ ŞEY SENSİN

Bebek kaç haftalık şu an. Fazla uzamadan aldır bitir psikolojini daha fazla bozma. Bu şartlarda mutsuz bir evlilik, sağlıksız bir anne, anneyi ve bebeği istemeyen bir baba, sorunlu bir çocuk görüyorum tablonuzda. Çok dramatikleştirme bebek meselesini. O günahsız bebeği bu ortama layık görme. Bu yaşananlarla hiçbir ilgisi olmayan bir hayatı söndürme. Bebeği aldır ve yoluna devam et sen..

Yapma arkadaşım.., bir cana son vermek belki bu ama bu kadar istenilmeyen mutsuzlukla dolu hayata can getirmek daha acımasız bence.. Ne kendini bağla böyle bir adama, ne hayatını ne de başka bir canı.. Allah sana güç versin ama ben aldırman ve önüne bakman gerek derim, o adi herifide bildiği gibi yapsın. Sen güçlü ol bu hayatta TEK DEĞERLİ ŞEY SENSİN

biliyorum. mantığım öyle diyor. ama sanki bebeği aldırarak hayattaki en büyük hatayı yapmak üzereyim. çok canım yanıyor gerçekten. ağlayamıyorum bile. yarın bir gün ahirette o çocuk bana hesap sormayacak mı? zaten günaha batmışım. allahın karşısına bir de evlat katil olarak mı çıkacağım?

Biliyorum bebeğinizin karnınızda olduğunu.
Bebek demeniz garip,ben kızıma hamileyken hiç bebek demedim.
Bebeğim kelimesiyle bebek kelimesi arasındaki farkı biliyorsunuz galiba?

bu cümleyi ben kurmadım. o kurdu. seni de bebeği de istemiyorum. hem benim durumumda olsaydınız şayet bebeği kabullenmemek için her şeyi yapardınız. bebeğim dediğimde ölüyorum hanımefendi.

Son düzenleme:
biliyorum. mantığım öyle diyor. ama sanki bebeği aldırarak hayattaki en büyük hatayı yapmak üzereyim. çok canım yanıyor gerçekten. ağlayamıyorum bile. yarın bir gün ahirette o çocuk bana hesap sormayacak mı? zaten günaha batmışım. allahın karşısına bir de evlat katil olarak mı çıkacağım?

O çocuğa nasıl bir hayat sunucaksın bu şartlarda? Böylesi daha günah değil mi. O yavrun sana hesap sormayacak mı neden diye?

He bir de hapı hiç aksattınız mı? Korunarak hamile kaldım diyince korktum açıkçası..

Son düzenleme:
Neden evlilik dışı gebe kalanlar sorulunca yok hapla korunuyordum buna rağmen gebe kaldım diyor son zamanda sitede çok rastlar oldum da bu haplar hiç mi korumuyor yani çevremde kullanıp gebe kalan görmedim yumurtlama olmuyot çünkü ancak usulüne uygun kullammazsanuz aksatırsanız işe yaranaz 28 yaşındasınız her evlilik sözünde sizdenayrıayrılan birinr nasıl güvendiniz olan olmuş aldıramazsanız ya ailenize söyleyip doğuracaksın babası bi üzerine alacak ama hiç kabullenmeyebilir ya da prosesür olarak nikah yapıp sonra ayrılacaksınızaaileniz bilmeyecwk

bu cümleyi ben kurmadım. o kurdu. seni de bebeği de istemiyorum. hem benam durumumda olsaydınız şayet bebeği kabullenmemek için her şeyi yapardınız. bebeğim dediğimde ölüyorum hanımefendi.

Sizin durumunuzda olmazdım, çünkü öyle bir hata yapmazdım.

Neden evlilik dışı gebe kalanlar sorulunca yok hapla korunuyordum buna rağmen gebe kaldım diyor son zamanda sitede çok rastlar oldum da bu haplar hiç mi korumuyor yani çevremde kullanıp gebe kalan görmedim yumurtlama olmuyot çünkü ancak usulüne uygun kullammazsanuz aksatırsanız işe yaranaz 28 yaşındasınız her evlilik sözünde sizdenayrıayrılan birinr nasıl güvendiniz olan olmuş aldıramazsanız ya ailenize söyleyip doğuracaksın babası bi üzerine alacak ama hiç kabullenmeyebilir ya da prosesür olarak nikah yapıp sonra ayrılacaksınızaaileniz bilmeyecwk

bağırsak problemiymiş. ilaç emilimi olmuyormuş dedi doktor. ben o adama aşık olmasaydım şayet formaliteden nikah yapardım. yani o yapmazdı ama zorlardım. ama şimdi, -nefret etsem de- bu bebek için bi araya gelirsek... her sözü beni kahreder. kurşun gibi geliyor her sözü. nasıl gücüme gidiyor....

bi şekilde ayrılıp bir süre sonra dönen sevgilinizi kabul ettiniz o zaman herşey güllük gülistanlıktı korunurken gebe kaldınız diyemi bu birbirinize olan öfkeniz. yani çocuk olmasaydı siz bu ilişkiye bir şekilde devam edicektiniz anladığım kadarıylabelki bir süre sonrada evlilik yani işler çok karışık....

canım Allah yardımcın olsun yaşadıkların gerçekten zor bir durum..terapiyi sakın ihmal etme..bu adam zaten yeterince seviyesizleşmiş ki evlendikten sonra daha da artabilir bir nevi senden intikam almaya çalışabilir..o zaman her şey daha da zor olur.. sırf ailesi zorluyo diye evlenmek zorunda değilsin bence..

Back
X