• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim ve eşim :(

Kızlar hamile kalmami eşimde çok istedi ve suan çok şükür ki 2 aylık hamileyim ve bulantı halsizlik baş kasık ağrıları şikayetlerim her gün var. Ben istiyorum ki eşim biraz üzerime titreşim suan zaten zor bir donemdeyim eşimi ailesiyle altlı üstü oturuyoruz kendi ailem bursada ve ben bu dönemde biraz yalnızlık çekiyorum bu süreçte eşimi yanımda görmek istiyorum CANIM DÖNER İSTEDİ KOSKOCA IZMITTE BULAMADI CANIM ÇİĞ KÖFTE İSTEDİ BULAMADI bunlar beni günden güne yıpratıyor ve bebegim için çok üzülüyorum çünkü onu böyle bir babası olacağı için evliligmiz mükemmel değildi hem ailesine di kediyi için çok pişmanım ama günaha girmek istemiyorum bebeğim var mutluyum fakat çok fazla üzgünüm ne yapmaliyim

Merhaba canim seni cok iyi anliyorum bende hamileyim ve bende istiyorum hep benimle ilgilensin ...canin bisey istiyomu diye sorsun yada bebegimiz bugun nasil desin nebileyim iste cok zor sey degil ama ....adamlar bizim gibi ince dusunemiyor sanirim biraz odunlar ama kocami cok seviyorum napiiiiyimm...ben artik 9. Ayimdayim kabullendim ...sende kabullen dert etme boşver hamileligin tadini cikar

;) allah sağ salim kurtulmayı nasip etsin h bebsini hem seni canım suan kabullenemiyorum böyle gördükçe sinir oluyorum umrim sakin kalmayı görmemesi basara bilirim

O boldladigim kisima katiliyorum. Ama yinede hep bdv'de bu ayni tip yalnisi görüp (yalnis evlilik ve üstüne cocuk) isyan edesim var. O cocuklara aciyorum ne yalan söyleyim. Sonunda huzursuz, duygusal cöküntü yasayan fakat bunu saklayabildigini düsünen bir anneye sahip oluyorlar.

Yani pratik olan senin tavsiyen fakat daha genis tablodan bakarsan artik merak ediyorum, ne zaman kadinlarimiz kendi degerini anlayacaklar? Ne zaman kendini yipratmanin yerine mutlulugu sececekler? Cok üzülüyorum bu duruma aslinda.
Bu yazdıkların çok doğru ..
Ancak işte 20 yasında evlenen bir kız var Karsında ve gebe..

Şimdi boşan, bebeğinle yeni düzsn kur dense yapacak mı sence?

Aldatma ve şiddete bile asla ayrılmayan bir toplumla karşı karşıyayız biz. Hamilelik nazı çekmemek ne ki bunlsrın yanında

Iyide her süper baba, kötü bir es diye birsey yokki. Zaten halk olarak "kötü es" ve evlilik icin "cekilen bir durum iste" diye alisilmis ki, bak sen bile tersini düsünemiyorsun.

Sorun yeterici kadar iyi erkek olmamasi degil. Sorun kadinlar'in kötü erkek ile razi olmalari. Erkek aldatiyor "aman o yelloz icin bosanmam" deniliyor. Erkek küfür, hakaret ediyor "aman sabirli olayimda yoksa yuvam dagilir" oluyor. Burada kac konuya sahit olduk ve yorumlari ile beraber. Kadinlar kendilerine deger vermiyor.

O örnegindeki kadin mesela o adamdan bosanabilirde, ama yapmiyor. Orda, burda ele güne süper evliligi varmis gibi hava atmayi secip, o aci'yida kapali kapi arkasinda tek basina yasiyor. Diyorum ya zaten halk arasinda evlilik cekilen durummus gibi gösteriliyor. Kadin sürekli sabirli olmali, herseye dayanmali, aman aman yoksa (olmayan) yuva bozulur.

Kadinlar kendine deger verse, erkek konusunda secici olsa gercekten cok daha büyük bir oran evliliginde mutlu olurdu.

Bence şu bir gerçek ki adam her türlü on numara ev temizliği, yemek yapıyor, çocukların sorumluluğunu alıyor.
Hatta anneden çok bakıyor çocuklara. Bu kadar artısının yanında kadın yılda 3 kere bağırmasına, ağzından kaçırdığı
kötü lafa bakıp boşamaz ki o adamı.

Çünkü şöyle düşünür.

Bu olmasa diğer erkeğin dayağı olur, hadi en iyi ihtimal yılda 3 bağırmaz bütün yıl çalışmaz eve ekmek getirmez vs vs.

Yani kimse daha iyisinin varlığından ve onu bulacağından emin olsa kötü erkeğe razı olmaz bence.

Aldatma ve dayak kahrını çeken kadını ben de anlamıyorum o başka bir şey ama
diğerlerinin katlandıkları şeyleri anlayabiliyorum.

Aldatma ve dayaktan daha kötüsü mü var ki neyine katlansın?

Ama diğerleri onu daha iyisinin bulacağına inanmıyordur.
Ben de onca artısı için bu eksiye dayanayım diyordur.

Burada da konu sahibi eşim dövüyor, aldatıyor demiyor.
İlgi eksikliği, nazlamama, ailesi yüzünden evliliği yıpratmadan bahsediyor.
Dönem dönem benzer sorunları çoğu kişi yaşıyor evliliğinde.
Hepsi boşansa evli çift kalmaz sanırım :)

Adamın bir sürü iyi özelliği de olabilir bu evliliğin devamına iten yani..
Bu açıdan da bakmak lazım.

O değil de sorununuz sizce hamilelik nazınızı çekmemesi mi?

Maddi sorununuz yokken Adam eve para bırakmıyor . Bir döner ne kadar kı 20 lira gibi ..

Bu çok daha ciddi bir sorun değil mi? Özünde iyi biri mi şimdi bu kişi gercekten ?

Az önce de belirttim benim çevrem ve eşim böyle değil. Ancak tğ

o erkeklerin az olduğunu düşünüyorum hala.. Üstelik kendi eşime ve çevremin o iyi niyetli azınlıkta olmalarına rağmen ..

Zira Türkiye geneline bakarsak durum bana göre bu maalesef; sosyoekonomik düzey, kültürel yapı, eğitim, kişilik özellikleri bunların hepsini bir mozaik olarak dikkate aldığımda sosyal bilimlerin içerisinden bir kişi olarak tespitim budur.

Türkiye benim veya sizin eşinizden ibaret değil.

Bu demek değil ki kadınlar bulsunlar bir odun razı olsunlar; şahsen boşanırım ya da 50 yıl bekar kalırım bu beylerden biri ile evli olacağıma ..

Ama konu sahibi benim gibi düşünmüyor ki bile göre bu Adamdan bir de çocuk yapmış.

Şimdi ona verilebilecek en uygun tavsiye ne olabilir bunu tartıştım ben yorumumda.

Notuma gelirsek; gebelik öncesi dönemde mükemmele yakın olan adamlar bile gebelikte fos çıkabiliyorken konu sahibinin eşinin ne yapacağı çok önden belliymiş vurgusundaydım sanırım. Ancak siz de ben de kulağımıza küpe yapabiliriz elbet. Bir sakıncası yok.

Bilemedim. Ben esimi istisna olarak göremiyorum yada görmek istemiyorum. Sanirim bu konuda hemfikir olamayacagiz. Benim icin olsa olsa bizim gibi düsünen kadinlar azinlikta. Dedigin gibi konu sahibi benim gibide düsünmüyor ve bu konu sahibi gibi nicelerin es secimini aciklayabilir.

Ama iste dediginde haklisin. Konu sahibi sosyolojik bir tez degil. Artik bu noktada bosanmayacagina göre, yaptigi secim ile yasamayi, biraz rahat yasamasi ici pratik öneriler verilebilir. Ben sadece bu kadar kadinin kendini bu mutsuzlugu kendine neredeyse hak gördüklerini isyan ediyorum.

Canim kayinvalidenlerle yasiyormussun ya onlarin bu asermenden haberleri var mi..çünkü eski kafalı insanlar karismayi sever doldurusa getirmeyi bizim zamanimizda o.mu vardi yok aseremezdik biz falan filan olmus olabilir mi acaba..sana para birakmamasida ilginc hamilesin para sana lazim esas acil bir durumun olsa ne olcak...

Saatten dolayi bulamamis olabilir mi esiniz
Hormonlardan dolayi alingan olabilirsiniz. Biraz daha ilimli olmaya ozen gosterin. Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin

Evet olabilir cnm yani olağan üstü bir beklentim yok zaten eşimden biraz destek ve yanımda hissetmek yani istedim şeyler bulunmayacak bir şey değil artık her yerde heleki büyük sehirlerde adım başı bu yüzden üzülüyorum ya hiç umrunda değil ben yemek yemesem bile o bir güzel gidip annesinde yer sonra yukarı çıkıp uyur :KK43:( ne yapacağımı bilmez haldeyim

O zaman önce kendinize kıymet verin. Araştırın net ten eve sipariş verin.
Siz kendinize ne kadar iyi bakarsanız o da bunu fark eder.

Bence şu bir gerçek ki adam her türlü on numara ev temizliği, yemek yapıyor, çocukların sorumluluğunu alıyor.
Hatta anneden çok bakıyor çocuklara. Bu kadar artısının yanında kadın yılda 3 kere bağırmasına, ağzından kaçırdığı
kötü lafa bakıp boşamaz ki o adamı.

Çünkü şöyle düşünür.

Bu olmasa diğer erkeğin dayağı olur, hadi en iyi ihtimal yılda 3 bağırmaz bütün yıl çalışmaz eve ekmek getirmez vs vs.

Yani kimse daha iyisinin varlığından ve onu bulacağından emin olsa kötü erkeğe razı olmaz bence.

Aldatma ve dayak kahrını çeken kadını ben de anlamıyorum o başka bir şey ama
diğerlerinin katlandıkları şeyleri anlayabiliyorum.

Aldatma ve dayaktan daha kötüsü mü var ki neyine katlansın?

Ama diğerleri onu daha iyisinin bulacağına inanmıyordur.
Ben de onca artısı için bu eksiye dayanayım diyordur.

Burada da konu sahibi eşim dövüyor, aldatıyor demiyor.
İlgi eksikliği, nazlamama, ailesi yüzünden evliliği yıpratmadan bahsediyor.
Dönem dönem benzer sorunları çoğu kişi yaşıyor evliliğinde.
Hepsi boşansa evli çift kalmaz sanırım :)

Adamın bir sürü iyi özelliği de olabilir bu evliliğin devamına iten yani..
Bu açıdan da bakmak lazım.

Iste diyorum ya, toplumda "kötü es" normal olani. Sirf biraz temizlik yapiyor diye, cocuga bakiyor diye, adam mükemmel damgasini yiyor. Ki degil, bunlar zaten yapilmasi gereken seyler ve kadinlarimiz kendini bu sekilde kandiriyor iste. Cita'yi alcak tutuyorlar erkekler icin.

Benim mesela herseyden önemli olan huzur ve mutluluktur. Eger herhangi bir nedenden dolayi ben bunu hisetmesem ve caba ettikten sonra halen etmesem, bosanirim. Ister esim sabah aksam ev isi yapsin, önemli degil.

Iste kadinlar bu konuda kendine deger vermiyor. Aman el ne der? Aman yuva gitmesin diye düsünüyorlar. Hele "daha iyisini mi bulacam" fikri en sacmasi. Illa baska erkekmi olmasi lazim? Mutluluk, huzur yoksa, ne yapayim ben evliligi, yada baska erkegi?

Nasıl oluyor da çiğ köfte döner gibi basit şeyleri bulamıyor yahuu

adım başı dönerci çiğ köfteci var

görende avyar filan aşerdin zannedecek ki istense o bile kolayca bulunur alınır

Huylu huyundan vazgecmez diyorlar ya. Sen ne bekliyordun hamile kalinca esinin düzelcegini mi? En çokta bunu anlamıyorum. Yolunda gitmeyen sorunlu bi evlilik, bunu bile bile hamile kalan bir kadin, ve kafasinda deli sorular..:KK47:

Kızlar hamile kalmami eşimde çok istedi ve suan çok şükür ki 2 aylık hamileyim ve bulantı halsizlik baş kasık ağrıları şikayetlerim her gün var. Ben istiyorum ki eşim biraz üzerime titreşim suan zaten zor bir donemdeyim eşimi ailesiyle altlı üstü oturuyoruz kendi ailem bursada ve ben bu dönemde biraz yalnızlık çekiyorum bu süreçte eşimi yanımda görmek istiyorum CANIM DÖNER İSTEDİ KOSKOCA IZMITTE BULAMADI CANIM ÇİĞ KÖFTE İSTEDİ BULAMADI bunlar beni günden güne yıpratıyor ve bebegim için çok üzülüyorum çünkü onu böyle bir babası olacağı için evliligmiz mükemmel değildi hem ailesine di kediyi için çok pişmanım ama günaha girmek istemiyorum bebeğim var mutluyum fakat çok fazla üzgünüm ne yapmaliyim
Canım benim eşimde ilgisiz ve bende ailemden uzagım çok çektim halada cekiorum amaa ööğrendiğim tek şey ve sanada tavsiye edebilecegim bekletilerini azalt canın bişimi istio git kendin al unutma o bebek senin canından parça ve hiçkimse onu senin kdr sevemez şuan hassas dömemdesin seni anlıorum ama onlar anlamaz bekleme anlamasını karnındakine odaklan o senin yavrun hele bi hareketlerini hisset artık ondan başka kimse umrunda olmayacak

O değil de sorununuz sizce hamilelik nazınızı çekmemesi mi?

Maddi sorununuz yokken Adam eve para bırakmıyor . Bir döner ne kadar kı 20 lira gibi ..

Bu çok daha ciddi bir sorun değil mi? Özünde iyi biri mi şimdi bu kişi gercekten ?
çok daha ucuzları var döner dürüm falan dediyse ve çok kötü yerler değil

Back
X