hamileyim ve kayınvalidemin tavrı

ketniss

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.143
1.015
333
37
merhaba arkadaşlar
eşimle çok severek çok zorluklarla evlendik
benim ailem hep karşı çıktı eşimin ailesinin ilgisiz durumundan dolayı
hatta annem nişanı bile bozdu sırf kayınvalidemin gereksiz hareketlerinden
daha nişanlıyken böyleyse evlenince ne olur dedi annem istemedi
bizde eşimle iki tarafada haber vermeden gittik nikahımızı kıydık
daha sonra düğünümüze benim annem gelmedi uzun süre konuşmadı benimle
neyse işte kayınvalide yönünden hep sorunluydum 2 tanede görümcem var büyüğüde çok sorunlu
eşim bir gün bile ezdirmedi beni hep arkamda durdu hep savundu beni
ilk çocuguma hamile kaldıgımda kayınvalidem bi tebrik etmedi bi hayırlı olsun bile demedi
o zaman geldi geçti çok kafama takmadım çünkü o zaman çok sorunluydu zaten aramız bozuktu
ama şimdi 2. çocuguma hamileyim ve aramız gayet düzgündü daha doğrusu ben artık takmıyodum
herşeyine koştum zaten 7 yıllık evliyim çoğu şey unutuldu diye düşünüyodum
küçük görümcem evlendi herşeyine koştum ablası bile kıskandı kardeşini hiç yardım etmedi
ben ablalık yaptıım ona o zaman kayınvalidemin bir numaralı gözdesiydim
ne kadar aptalışım resmen kullandırmışım kendimi her bayramda her temizlikte beni çağırdı
kaç yaşında kadın dedim gittim yardım ettim
neyse işte ben bu hamileliğimi 1,5 aylık olunca öğrendim kayınvalidemlere söyledi eşim
hepimiz onlardaydık kayınvalidemin resmen dünyası başına yıkıldı suratını astı oturdu
hiç cevap vermedi bi hayırlı olsun bile demedi kalktı mutfaga gitti tek başına oturdu
orda küçük görümcem kızdı ona sesi geldi bana geldi kuru kuru hayırlı olsun dedi gitti
bende eşimde çok bozulduk orda ordan çıkınca eşim dediki ben annemle komuşucam niye böyle yaptı falan filan
ben dedim ben konuşmam ilkindede aynısını yaptı hadi geldi geçti sornlar unutuldu ama bu kez bitti benim için dedim ve hiç arayıp sormadım kayınvalidemi oda beni aramadı bi kere aramış 10 gün önce falan yani hamile oldugumu öğrendikten 20 gün sonra falan bende görmedim görüncede aramadım

sonra görümcem beni ayrı eşimi ayrı aradı buyuk görümcem ağzına geleni saydı ben çok kötümüşüm annesini üzersem gerisine karışmazmış çok kötü yaparmış bizi
ben hep kocamı dolduruyomuşum izin vermiyomuşum annesinin evine gitmesine evlendikten sonra bağları kopmuş ki eşim bekar evinde kalıyodu evlendikten sonra hep benim zorumla annesine götürüyodum istemiyodu gitmek zamanında çok sorunlar yaşamışlar babası ve annesiyle zaten kendileri birbirne soğuklar
daha bisürü hakaret ve tehditler hemen annemi arıycaksın dedi bende aramıycam senin soylemenle hiç yapmam annen beni merak etseydi önemseseydi zaten arardı dedim bir gün demedi gelinim hamile 10 dklık mesafede oturuyor bi arıym halini sorıym
heralde korkuyolarki bi yardım istiycem onlardan diye halbuki ben zaten kayınvalidemden temizlik falan beklicek değilim kaç yaşında kadın bana temizlik yapıcak değil
görümcem ve kayınvalidem benim onları aramamı bekliyor heralde

çok uzun oldu kusura bakmayın ama size danışmak istedim böyle bi tavra karşı benmi hatalıyım aramamakta cevremdekilerde çok şaşırıyolar neden böyle yapıyolar diye benim vicdanım rahat ama onlar kendi haklı görüyolar şaşırıyorum

Tabii ki siz haklisiniz. Boyle bir sey olabilir mi? O gorumceye demedigimi birakmazdim, hadsiz! Esinizin cok sert tepki gostermesi gerekiyor. Bana boyle bir sey olsa ve esim tepki gostermese tepkinin alasini gosterir o kocayi da 10 cocugum olsa bosardim herhalde.

Hatayi bastan yapmissiniz iyi niyetinizden dolayi , her isine kosturmussunuz kizinin dugununde kosturmussunuz demekki iyilikten anlamayan bir Aile bunlar ...

Esinin arkanda durmasi guzel en azindan kafaya takmazsin , ama sanirim suan esinde ara demis sana yanlis anlamadiysam ?
Yapacak tek.sey o aileyle muhatap olmaman heleki gorumcen hangi hakli ariyip tehtitler savuruyorki ?
Bazen acaba ben cok cazgirmiyim diyorum kendime , bana gorumcem telefon acsa o sekilde konussa oyle agzinin payini verirdimki inan telefon numarami unutururdum kendisine.
Taviz verme , Hicc kafana takma uc maymunu oyna . Gormedim duymadim bilmiyorum . Tinlama .

Hamile kalman kötü olmuş onun açısından şimdi herşeye koşuşturamayacaksın çocuğu doğur sütten falan kesilsin düzelir aranız. Eşinin ailesiyle konu ne olursa olsun yüzgöz olma bırak eşin sustursun. Zaten hep arkanda duruyormuş, yapmadığın halde dolduruşa getiren olmuşsun.

hayır eşim tepkisiz kalmadı ara da demiyor kendide aramıyor hatta oda ablasına çok güzel cevabını verdi beni asla ezdirmez konuyu çok uzattığımı düşündüm o yuzden daha fazla detaya girmiym bitiriym diye kısa kestim eşiminde tavrı net ablasını hiç aramıyor annesiyle bi kez konuşmuş annesi eşime dalga geçerek ne var bunda büyütecek falan diye konuşmuş eşimde daha aramam diyor banada karışmıyor hatta bana karşı çok mahcup ailesinden dolayı o benden çok takıyor kafaya üzülüyor o üzülmesin diye dha fazla onunla konuşmamaya çalışıyorum bu konuyu

evet aslında şimdi siz yazınca düşündümde aynen ilk çocugumda da doğurup sütten kesilince gözdeleri olmuştum çok mantıklı yazdıgınız

sen haklısın. zaten hamilesin moralinin bozulmaması lazım ama belli ki ne seni ne torununu düşünmüyor. sen küs kalan, zorluk çıkaran taraf olma yine de bu sefer içine dert olur..

Bence çok haklısınız hatta anlattıklarınıza göre ortada sizden başka haklı olan kimse de yok.Benim aklıma hamile kaldığınız için kv nizin sizi yardıma çağıramama sebebiyle böyle yaptığı geldi.İnanılmaz saçma davranmış görümcenizse hasta gibi geldi bana kafadan.Tehdit savurmalar filan ne demek yani?Sizin yerinizde olsam tavrımı zerre değiştirmem siler geçerim.Zaten hamilesiniz bir de bunlarla mı uğraşcaksınız?

sen haklısın tabi hemde sonuna kadar ama sana bir şey diyeyim ben geçen kayın valideyle ilgili bir konu açtım tam on sene aranmadım ne ben ne oğlu nede torunu yüzünü görmediler ve 10 yıl sonra ansızın çıkıp geldiler ne yapmalıyım diye ..millet demediğini bırakmadı bana yok ana evlatmışta mış mışta mışmış..o yüzden kimse yaşayandan iyi bilemez içindeki durumu ben seni çok iyi anlıyorum .maalesef nasıl başlarsa öyle gidiyor hiç bir şey değişmiyor yani bütün iş eşinde biter o kadınını kadın anasını ana bilecek işte o kadar..artık sende bir anasın çünkü..

sen haklısın. zaten hamilesin moralinin bozulmaması lazım ama belli ki ne seni ne torununu düşünmüyor. sen küs kalan, zorluk çıkaran taraf olma yine de bu sefer içine dert olur..

Ben aramam ama kendileri ararsa mesafeli bi şekilde konuşurum bayramdan bayrams bundan sonra oda sadece kayinvalideme giderim buyuk gorumcemin evine adim atmam o benim yuzume nasıl bakicak cok merak ediyorum

Esim benim yanımda ama napabilirki annesine zorla bizi sevdiremez ki
Yorumlarda evet karşı cikanlar oluyor görüyorum bende cok takmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…