• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem neden böyle bilinçsiz davranıyor?

agresifpollyanna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
2.100
1.160
63
Görümcemi çok severim gerçekten çok ilgili alakalı biridir ve yakın arkadaşız. Ben şuanda 32 haftalık gebeyim ve daha önceleri 3 gebelik kaybım var maalesef birinin enfeksiyon olduğunu düşünüyorum. Neyse görümcem buzluk hazırlığı için bana gelmek istiyor. Doğum yaptığımda gelen misafirlere ikramlıklar hazırlayacakmış ben direkt pişireyim diye. Açıkçası lohusayken ilk 40 gün kimseyi kabul etmeyeceğim, sonrasında da lohusa halimle gelen için uğraşacak değilim diye düşündüm. Kabul ettim ama doğrusu doğumdan sonra kendime pişiririm diye düşünerek.🥲 Bilmiyorum bunu görümceme de söylemeli miydim.

Planımızın üzerinden hafta geçti bugün gelecekti normalde. İki gündür konuşuyoruz bayağı grip olmuş. Gripken gelme dedim açık açık. Sonuçta bebeğimi de düşünmek zorundayım. Cevaben ağzında yuvarladı net olarak tamam gelmem demedi ama neyse dinleneyim o zaman biraz falan dedi. Akşam kayınvalidemle konuştuk da görümcemin yarın geleceğini söyledi. Ben de hasta olduğu için gelmemesini söylediğimi ilettim. O da dedi ki ben yeni konuştum kesin gelecek. Aşırı öfkelendim duruma. Tamam bana yardıma gelecek ama ben hastalık bulaşmasından korkuyorum zaten kendi hazırlığımı kendim de yapabilirim. Kayınvalidem de gereksiz tepkiler veriyorsun ne olacak falan gibisinden konuşuyor. Daha çok sinirlendim bu sefer onun da kalbini biraz kırdım siz düşüncesiz misiniz diye. Eşim de onlara hak veriyor diye onunla da tartıştık devamında. Çünkü onun böyle sorumsuz davranması benim daha çok asabımı bozdu. Sonuçta benim kadar onun da evladını düşünmesi lazım, neticede tüm sıkıntıları birlikte çektik ve ben bebeğime bi zarar gelmesinden korkuyorum.

Velhasıl herkes konuyu abarttığımı söylüyor. Etrafımdaki herkes böyle söyleyince doğru yanlış ayırt edemez oldum. Siz daha objektif yorumlarsınız, gerçekten korkularım yersiz mi yoksa hassasiyet göstermeye devam mı etmeliyim? Yardımcı olur musunuz?

Şahsen ben eş tarafı ne yapsın ne minnet etsin modundayım.Doğumdan sonra gelecek olanlara ne ikram edileceğini bıraksın da siz düşünün.Eşiniz dışardan alır gereken neyse.Doğum yapmış halinizle onu mu düşüneceksiniz.
Ben sizin yerinizde olsam görümcemi arayıp ağzını arardım eğer kayınvalidenizin dediği gibi gelecekse tamamen iyileşmeden gelme grip bebek içinde sorun olabilir risk almak istemiyorum derdim. Bunda küsecek kırılacak bir durum yok ben hamile olmadığım halde gripli misafiri kabul etmiyorum kendim grip olduğumdada kimseye gitmiyorum.
aynen dediğiniz gibi yaptım önce aradım kayınvalidemin söylediğini söyledim evet geleceğim şimdi hazırlanıyorum dedi. “kayınvalidemden önce bana söyleseydin daha makbul olurdu onla konuşmasak sen boşuna gelmiş olacaktın, dedim ya hasta gelmemeni bana bulaşırsa malum ilaç da kullanamadığım için sıkıntılı geçer son haftalarımda hastalanmak istemiyorum zaten kimseyi de yemekli ağırlamayacağım boşuna yorulma hasta hasta” dedim. alınması aklımı kurcalamıyor desem yalan olur sevdiğim biri ama bebeğim daha öncelik benim için vicdanımı o şekilde bastırıyorum

Aslında sadece ben grip olsam problem değil de bebeğime bir şey olur diye korkuyorum. Yine grip biri gelmişti 3 aylık gebeliğimde bulaştı enfeksiyon geçirdiğim hafta bebeğimin kalbi durdu. Sonra bayağı sıkıntı yaşadım bende biraz travma oldu bu durum haliyle
Yani normalde burda bende abartıyorsunuz naraları atardım ama 3 gebelık kaybı
Bırtanesıde 3 aylıkken grıp bırısı gelıp sıze bulastırdıgında kaybetmıssınız
Boyle dusunup evhamlanmanızı normal buluyorum
Onlarında normal karsılaması gerekıyor
Gelecek ınsan uc bes gun sonrada gelebılır bunu sorun etmemelı ,sonucta daha 32 haftalıksınız onunuzde 6 hafta var ..

Yani normalde burda bende abartıyorsunuz naraları atardım ama 3 gebelık kaybı
Bırtanesıde 3 aylıkken grıp bırısı gelıp sıze bulastırdıgında kaybetmıssınız
Boyle dusunup evhamlanmanızı normal buluyorum
Onlarında normal karsılaması gerekıyor
Gelecek ınsan uc bes gun sonrada gelebılır bunu sorun etmemelı ,sonucta daha 32 haftalıksınız onunuzde 6 hafta var ..
çok haklısınız 3 aylık gebeliğimde de şuanki halimin tam tersiydim o yüzden karşıt fikirleri de anlıyorum ama umursamazken kötü tecrübeler edinince sebebini kendi sorumsuzluğuma bağladım biraz. içten içe hep suçluluk duydum acaba benim yüzümden mi diye. yeniden bir şey olursa aynı duygularla baş edemem.. dışarıdan konu çok basit görünüyor ama benim içimde yara o yüzden doğru anlaşılmamayı normal karşılıyorum belki de dediğiniz gibi bir tık abartıyorumdur:(

Son düzenleme:
Aaa bu konuda da ne meraklısınız grip olmaya ya. Ben hamile falan değilim, grip falan olmak istemiyorum. :KK53:
Niye durduk yere hasta biriyle görüşmek isteyeyim? İş ortamı olur, mecburiyet olur maskesini takar da hiçbir mecburiyeti olmayan saçma sapan bir şey için ne diye risk alsın ki kadın?
Doğum sonrası millet karnını doyuracak diye kadın ne diye hasta olsun? Kız siz ne diyorsunuz? :olamaz:
Kimse gitmeyiversin çocuk azıcık büyüyene kadar zaten. Sezaryeni vajinali hepsinde de kadının bedeni yorgun düşüyor, dikişi kanaması vs. derken kadınlar canıyla uğraşırken siz de sigara böreği yemeyiverin ay. :KK12:
Ayrıca görümce müthiş iyilik yapıyor gibi yorumlar var. Kime ne iyilik yapıyor pardon? Akrabalara şirin görünmek için yapıyor sanki konu sahibine mi yapıyor? Çok istiyorsa misafirleri kendi ağırlasın evinde. Eee hem gel benim malzemelerimle benim evimde akrabalarına yemek pişir hem de benim evimde ağırla. Pardon? Nerede iyilik, ben göremedim.

çok haklısınız 3 aylık gebeliğimde de şuanki halimin tam tersiydim o yüzden karşıt fikirleri de anlıyorum ama umursamazken kötü tecrübeler edinince sebebini kendi sorumsuzluğuma bağladım biraz. içten içe hep suçluluk duydum acaba benim yüzümden mi diye. yeniden bir şey olursa aynı duygularla baş edemem.. dışarıdan konu çok basit görünüyor ama benim içimde yara o yüzden doğru anlaşılmamayı normal karşılıyorum belki de dediğiniz gibi bir tık abartıyorumdur:(
Yok abartmıyorsunuz demek istedim. Bırde ınsan ne hıssedıyorsa o. Nokta

Aaa bu konuda da ne meraklısınız grip olmaya ya. Ben hamile falan değilim, grip falan olmak istemiyorum. :KK53:
Niye durduk yere hasta biriyle görüşmek isteyeyim? İş ortamı olur, mecburiyet olur maskesini takar da hiçbir mecburiyeti olmayan saçma sapan bir şey için ne diye risk alsın ki kadın?
Doğum sonrası millet karnını doyuracak diye kadın ne diye hasta olsun? Kız siz ne diyorsunuz? :olamaz:
Kimse gitmeyiversin çocuk azıcık büyüyene kadar zaten. Sezaryeni vajinali hepsinde de kadının bedeni yorgun düşüyor, dikişi kanaması vs. derken kadınlar canıyla uğraşırken siz de sigara böreği yemeyiverin ay. :KK12:
Ayrıca görümce müthiş iyilik yapıyor gibi yorumlar var. Kime ne iyilik yapıyor pardon? Akrabalara şirin görünmek için yapıyor sanki konu sahibine mi yapıyor? Çok istiyorsa misafirleri kendi ağırlasın evinde. Eee hem gel benim malzemelerimle benim evimde akrabalarına yemek pişir hem de benim evimde ağırla. Pardon? Nerede iyilik, ben göremedim.
Bende minnoş görümce olayına inanmıyorum isteyen evinde yapar gelir dolaba bırakır gider , neymiş hamile kadının evinde aç doyuracak ,biz hamile ziyaretine giderken kek pasta yapıp gidiyoruz hatta fazla yapıyoruz ki sonradan gelenlere ikram etsin yorulmasın.Bu ne yaa !!!cenaze olur millet tıkınmaya gider,doğum olur aynı terane 2 saat aç kalsa ölecek bu türler.......

aynen dediğiniz gibi yaptım önce aradım kayınvalidemin söylediğini söyledim evet geleceğim şimdi hazırlanıyorum dedi. “kayınvalidemden önce bana söyleseydin daha makbul olurdu onla konuşmasak sen boşuna gelmiş olacaktın, dedim ya hasta gelmemeni bana bulaşırsa malum ilaç da kullanamadığım için sıkıntılı geçer son haftalarımda hastalanmak istemiyorum zaten kimseyi de yemekli ağırlamayacağım boşuna yorulma hasta hasta” dedim. alınması aklımı kurcalamıyor desem yalan olur sevdiğim biri ama bebeğim daha öncelik benim için vicdanımı o şekilde bastırıyorum
Sen çok haklısın valla böyle konuştuysan helal olsun. Hamileler lohusalar ve özellikle 6aydan küçük bebekler hastayken ziyaret edilmez, kamu spotu olarak yayınlanması gerek böyle şeylerin.
Ayrıca sana abartıyosun ile başlayıp ölümle biten bi yorum gördüm oha diyorum yani. Gripten bir şey olmaz diyip finalde gripten ölen kadını örnek göstermek. Çok değişik kafalar.
Şimdi bunla başlar sonra çocuğu öpme konusuyla cinnet eşiğine gelirsin bu yüzden şimdiden çizgini çekmeye bak

Yorumları okumadım ben gorumcenizi anlayışlı falan bulmadım 3 bebek kaybı varken nezle isen iyi ol öyle git ne acelesi var gelenin yemeğini düşünecek önce bi sağlıkla gelen bebek düşünülecek.Ayrica bencede doğum bu bilinmez hayırla kucağınıza alın inşallah da bakalım haliniz olacakmi gidene gelene lohusanin yemek yapması ne alaka bana hicde anlayış geçmedi . Birşey yapıyorsan doğum yapınca sen yat ben işini yaparım olmadı bebeğe bakarım istediğinde işte anlayış budur fikrim bu.Kotu niyetli deyip yermedim gorumcenizi .Fakat iyi niyet işe yarayan niyettir ve ince düşünmek gerekir .

Benim 3 bebek kaybım olsa yada bir başkasının hasta insanı evine sokmaz hemde hiç kimse evlat bu kimse kırılmasın iyi olmuyor görümce sizin yerinizde olsa kayıp yaşamış olsa hasta olan siz olsaniz o da kayinvalidenizde sizi evine sokmazdi.Empati yaparsak her zaman daha iyi anlarız birbirimizi .

Bana görümceniz değil de,kaynananızın kararı gibi geldi.Nasıl olur da,seni kabul etmez yarın kesin git demiş olma ihtimali çok yüksek
tipik kv öyle oluyor haklısınız da benimki inatçı değil böyle konularda çok şükür. bana aman ne olcak vs dese de arka planda görümceme de demiş ki “istemiyormuş kız sen hala niye gitme peşindesin kal evinde” eşim de yanındaymış bunu söylerken akşam söyledi. eşime de kızmıştım düşüncesiz davranıyor diye bugün telde onlar konuşurken görümcemin sesini duymuş hakikaten çok hasta geliyordu o halde bizde ne işi var hamile olmasan bile diyor akşam da bana 😂 bu erkekler internet explorer gibi sonradan düşüyor jeton heralde

Şu insanların nerde nasil davranacağını bilmemesinden nefret ediyorum.
Hasta insan kendini bir şekilde, mümkün olduğunca izole eder.
Hamile değilim ama sırf birisi oturduğu yerde oturmuyor diye grip bile olsa bana bulastirmasini ve hasta olmayi istemem.

Şu insanların nerde nasil davranacağını bilmemesinden nefret ediyorum.
Hasta insan kendini bir şekilde, mümkün olduğunca izole eder.
Hamile değilim ama sırf birisi oturduğu yerde oturmuyor diye grip bile olsa bana bulastirmasini ve hasta olmayi istemem.
ben de öyleyim hastayken misafirliğe gitmem mecbur kalmadıkça. arkadaşlarım buluşmak isterse hasta olduğumu belirtirim genelde de çıkmam zaten. maskeyle gezerim. hatta hamileliğimin ilk ayları alerji ilacımı mecbur bıraktığım için alerjim atak yapmıştı sürekli burnum akıyordu. muayenelere giderken bile ne olur ne olmaz diye maske takmıştım. bir şeyim yoksa bile karşımdakiler de huzursuz olmasın diye. biz mi fazla ince düşünüyoruz bazı insanlar mı fazla rahat anlayamadım.
bir de anlamadığım ben hasta olsam dışarı çıkmaya mecalim olmaz görümcem ve o yapıdaki insanlar nasıl enerji buluyor sürekli gezmeye anlamıyorum 😂😂 duramamış evinde önce eltisine sonra kaynanama gitmiş mesela 😂😂

Ben gripken çocuklarıma bile uzak duruyorum kadın hamile gebe dinlemiyor ille gelicem diyor. Bebeğe zarar vermez diyenler, anne niye durduk yere grip olsun? Bazı insan kolay geçirir bazısı yataklara düşer. Belki ağır grip olacak ve durduk yere ilaç kullanması gerekecek, niye? İş sadece yemek yapma da değil, insanların istememe hayır deme hakları var. Sanki hala aşiret kabile kafası, herkes herkesin evine her istediğinde gidememeli. İsteyen kızsın isteyen hak versin, lohusaya kocası bakacak. Karısının yemesinden içmesinden beslenmesinden kocası mesul olacak. Binlerce yemek kanalı var açsın öğrensin. 1 hafta içinde bir düzene giriliyor zaten. Anne kardeş vs yine gelsin ama saatlik dursun gitsin evine. Bu erkeklere onu bilmez bunu yapamaz demekten vaz geçin. Yabancılarda nasıl baba da A dan Z ye bebek bakımından anlıyorsa bizimkiler de öğrensin. Emzirme dışında göbek bağı bakımından bile anlıyor, anne uyurken saatlerce bebeğe bakabiliyorlar sağılmış sütü oda ısısına getirip veriyorlar bebeğe. Kimsenin annesi kayınvalidesi görümcesi kardeşi gelmiyor, anne baba bebek hastaneden çıkıp evlerine gidiyor.

Cenazen olur, çok sevdiğin birini toprağa verirsin, acı üzüntü yaşarken yemek derdine düşersin millet pide soğumuş ayran bitmiş der. Ameliyat olursun yine geçmiş olsuna gelinir, o aç mı bu yedi mi dersin. Hamilesindir, lohusayken bir sürü insan eve doluşacak diye yemekler hazırlarsın. Düğün olur, saçınla başınla uğraşmak sakince hazırlanmak istersin yine bir yığı kişi eve doluşur ne yemek yenecek derdine düşersin. İsterse en yakın akraba olsun, herkes kendi evinde yesin içsin hazırlansın. Uzaktan gelen de 1-2 günlüğüne otel ayarlasın kalsın. Yabancılara soğuk sevgisiz deniyor, insan çocuğunun evine telefon açarak mı gider deniyor. Sevgisizlik değil saygı ve mahremiyete önem veriyorlar.

A agresifpollyanna gribi geçmiş olsa bile kabul etmeyin. Herkes yemeğini kendi evi için yapsın. Görümce olmasaydı ne yiyecektiniz? Lohusayken ne yiyeceğimi ben ayarlarım diyin. Baştan sınırı çizin tavrınızı koyun. Eşiniz de onlara hak veriyorsa gitsin orada kalsın. Bana ve bebeğimize bakmaya sen yardım edeceksin, yok ben yemekten anlamam diyorsan da ev yemeği alıp getireceksin diyin. Yok öyle sorumluluğu anasının ablasının üstüne yıkıp aradan sıyrılmak.

Başta yardıma gelmek istemesi tamam da grip konusundan sonra üstüne basa basa gelmemesini söylemene rağmen ısrarla gelmek istemesi neyin inadı gelme işte istenmiyorsun. Ayrıca hamile olmaya da gerek yok bunun için. Normal şartlarda da bir insan durduk yere başkası yüzünden niye grip olsun yahu kendisinin düşünüp gelmemesi lazım zaten. Ayrıca yeni doğum yapmış kadın buzlukta hazır da olsa millete hizmet mi edecek niye karışıyorlar evinizin düzenine. Bence bir kere daha istemediğini söyle

Back
X