Görümcemin eşime anne gibi davranması

Eşiniz belli ki hayır diyemeyen biri geneli öyle bunların alik alik bakarlar biz kadınlar yönlendireceğiz.
Bu ısrarcı görümce ararsa açma bak duymamış numarası yap diye önceden yönlendirmeniz gerekiyor.

ben de hoşlanmazdım ama maalesef bu konuda sınır çizmesi gereken eşiniz…

Kızlar merhaba. 1 yıllık evliyim . Görümcem oldu bitti eşime çok düşkün ilk başlarda sorun yapmadım olabilir dedim. Ta ki en son yaşadığım olaydan sonra…
Görümcemle ayrı şehirlerdeyiz. 2 hafta önce kayınvalidemlerle birlikte misafir ettim. Onun öncesinde 1 ay önce yine gelmişti burda hiç sorun yok. En son onun olduğu şehirde eşimin çocukluk arkadaşının nişanı vardı . Oraya gittik. Görümcemin de haberi vardı malesef ama defalarca yanına uğrayamayacağımızı ya da en fazla 5 dk uğrayacağımızı söyledik. Ona rağmen nişana gittik 1 saat bile duramadan eşimi arayıp “yemek hazırladım hadi gelin alt tarafı nişan daha napacaksınız orda “ demiş. O kadar sinirlendim ki eşim de apar topar “ kadına be diyim şimdi” deyip götürdü cidden. Sanki uzun zamandır görmemiş gibi emrivaki ile çağırması beni o kadar sinirlendirdi ki hala sinirimi atamıyorum. Sizce abartıyor muyum kızlar görümcemin annecilik oymaması beni artık çok yoruyor 😥
Kocana kıyamayıp ,görümceyi suçluyorsun.Çocuk mu koca adam diyemiyor mu biz sana dedik abla çıkışta kahveye geleceğiz.Bitti gitti.

Valla benim annem dayima şunu yapsa, dayim inadindan bes dakika bile ugramadan doner giderdi. Ben sana planimizi soyledim, kafana gore is yapmissin, gelmiyoruz der gecerdi.

Gorumce istedigi kadar israr etsin, esiniz "abla programımız belli, kalkinca ugrayacagiz" dese konu kapanir. Esiniz de belli ki ablasina gore hareket ettigi için kadin israr edince istedigine ulasacagini biliyor. Gorumcenizi degil esinizi suclayin.

Bence hatayı en baştan " sana uğramayacagiz" diyerek yapmışsınız. Ya haber verin gidin yada hiç haber vermeyin. Ama gelmeyeceğiz dedikten sonra gitmek bence yanlış. Esiniz sizinle yaptığı plana sadık kalmalıydı. Abla çıkamıyoruz ben sana söyledim deyip, en azından oyalanıp gitmesi gerekirdi.

Ben kardeşimin yaşadığı şehre gitsem onu görmeden gitmek istemem.

O bana kahveye uğraşacağız bile dese yemek yaparım. Arayıp rahatsız etmem. Yemek ye diye ısrar etmem, ama aç olma ihtimaline karşı yemek yaparım.

Kimseye de yaranılmıyor ha. yemek yapmak kolay sanki. herkes misafir sevmez. ne güzel davet etmişler burun kıvırıyorsun. seninki üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. bayağı da kıskanıyorsun yani. bildiğin kıskançlık bu. Millet de hevesliydi senin bet suratına...

Back
X