Hamileyim ve kendimi çok çaresiz hissediyorum

1gypsy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
1.017
15
118
bikaç gun once hamile oldugumu öğrendim ve cok korkuyorum. artık özgür olamayacak mıyım, artık esimle özel hayatım olmayacak mı, doğumdan sonra artık beğenilmeyecek miyim, lohusayken aldatılır mıyım.. bin türlü soru var kafamda hamilelikten çok boyle şeyleri düşünüyorum. hamile olmadan önce cocugu olanlara bakıp üzülürdüm bu kafamdaki sorulardan dolayı ve benim de basıma geldi. beklediğim bi durum değildi. zamanla kabullenilir mi, dedikleri gibi doğunca aşırı sever miyim gözüm bişey görmez mi bu doğru mu? deneyimlernizi ve kabullenme sürecinizi paylaşırsanız çok sevinirim

bende yeni ogrendim hamileligimi. korkularin bana hic tanidik gelmedi acikcasi. tek korkum herseyin yolunda olup olmamasi, ve dualarim saglik ve sihhatle bebegime kavusmak ve onu hayata guzel bir sekilde hazirlamak.

bence bi ozguven eksikligi var veya esinize bi guvensizlik var, klasik olacak, ama lohusayken aldatilacaginiz nerden gelebilir ki baska turlu akliniza?

Ah arkadasım ah. Senin gibi konu açan yüzlerce kadın oldu burda ve hala olacak eminim. Bunları düşünme asla. Bebeğin biraz büyüsün karnında o zaman hiç biseye değişmezsin o duyguyu.

kabullenme sureci yasamadim,
zaten planli gebeliklerdi.

bu kadar korkuyordunuz madem korunmadiniz mi?

lohusayken aldatilir miyim diye korkmak cok saglikli gelmedi bana.
hadi iyi anne olabilir miyim veya esimle iliskimiz degisir mi diye dusunmek belki normal ama.

Her erkek serefsiz degildir. Karisina ihant edeni de var, etmeyeni de. Eşinize guveniyorsaniz korkmayin
Benim hamilelik cok zor gecti ama eşim hep yanimdaydi. Dogumdan sonra cok zorluk cektim. Bebegim asiri gazliydi, 8-9 ay hayattan biktim ama eşim yine yanimdaydi hep. Bebek olduktan sonra mutlulugumuz 2e katlandi. Bebek evliliyimizi bozmadi, daha da taçlandirdi.
Boşuna korkuyorsunuz.

Etrafınızdaki anne-baba modelleri, çocukların karakterleri, eşinizle aranızdaki bağ, bebeğe bakış açınız, kendi çocuğunuzun mizacı belirler bunları. Bi çocuk hayatı kabusa da çevirir, “Allahım nasıl geçmiş bundan önceki ömrüm de” dedirtir.

Kendi sağlığınızı ve bebeğinizin sağlığını düşünün önce. 10 aylık süreç hem ruhsal hem fiziksel olarak hazırlayacak sizi. Eşinizle bağınız kuvvetliyse ne özel hayat biter, ne aldatılırsınız. Bunun çocukla bir ilgisi yok zaten.

Yalnız bu yazdıklarınızın bazılarını yaşayıp yaşamamak sizin hayata bakış açınıza bağlı biliyorsunuz değil mi?

Korkularinizin olmasi normal. Ben de cocuk cocuk diye ölüp biten birisi degildim,ben de endiseliydim hamileyken. Lohusayken aldatildim mi bilmiyorum,yakalamadim ;) ama evet ozgur olamadim,esimle ozelim diye bir sey de kalmadi. Bir insan getiriyorsunuz dunyaya,illa ki sizden eksilenler olacak.

Bu arada ben su anda hamile gorunce uzuluyorum ayy yazik diye ;) kendisini nasil bir bela bekliyor bilmiyor gariban diyorum hatta. Allah kolaylik versin,cocuk sizin cocugunuz elbette dogunca seversiniz ama tum hayatinizin cocuktan ibaret olmasina izin vermeyin. Calisiyorsaniz deli gibi para biriktirin mutlaka. Gezebildiginiz kadar da gezin. Kolayliklar diliyorum

Bizimki planlı gebelik olmasına rağmen bende de soru işaretleri oldu amaa bu şekilde değil.
Sağlıklı olacak mı? Güzel ilerleyecek mi?
Yetebilecek miyiz? Nasıl olacak iyi bir eğitim öğretim hayatı, iyi şartlar sağlayabilecek miyiz?Vatanına milletine hayırlı uğurlu evlat olacak mı gibi şeylerdi.
Hele aldatılma mevzusu hepten garip. Umarım zamanla alışır ve kafanızda ki bu soru işaretlerini bi kenara bırakırsınız.

Korkularinizin olmasi normal. Ben de cocuk cocuk diye ölüp biten birisi degildim,ben de endiseliydim hamileyken. Lohusayken aldatildim mi bilmiyorum,yakalamadim :KK66: ama evet ozgur olamadim,esimle ozelim diye bir sey de kalmadi. Bir insan getiriyorsunuz dunyaya,illa ki sizden eksilenler olacak.

Bu arada ben su anda hamile gorunce uzuluyorum ayy yazik diye :KK66: kendisini nasil bir bela bekliyor bilmiyor gariban diyorum hatta. Allah kolaylik versin,cocuk sizin cocugunuz elbette dogunca seversiniz ama tum hayatinizin cocuktan ibaret olmasina izin vermeyin. Calisiyorsaniz deli gibi para biriktirin mutlaka. Gezebildiginiz kadar da gezin. Kolayliklar diliyorum
bela mi?

ben de çocuk diye deliren biri değilim ama bela çok ağır değil mi?

bela mi?

ben de çocuk diye deliren biri değilim ama bela çok ağır değil mi?
Bela olan cocuk degil ki,annenin yasamasi muhtemel olan seyler

Uykusuzluk,kaynana kayinpeder karismalari,arabasiz disari cikamamak 4 duvara hapis olmak, onceden calisan kadinsa dogum iznindeki parasizlik, bagimsiz olamamak, belki veremedigi kilolar,bir suru insanin cocuguyla ilgili sacmasapan yorumlari,gelen giden eziyetleri... daha da bunun gibi pek cok sey. Keske kimse yasamasa bunlari ama 10 anneden 5 tanesi kesin yasiyor.

Planli ve isteyerek hamile kaldim
2 hafataya kadar bir an once dogsun diye dua ediyorum
Simdi ise bu kadar radikal bi degisiklige hazir miyim diye kendimi sorguluyorum
Ama normal sanki bu tarz kaygilar
Ben evlenirken de cok kaygilanmisyim ama cok sukur hepsi bosa cikti
Allah hayirlisini versin

her hamile kadında kaygılar oluyor tabi
bende de var
daha 4 aylıgım 10 kilo aldım
eşimle aramız cok ıyı cok mutluyuz cocuk olunc abu sevgi azalacak mı vs vs vssssss

Bende gebeliğimi yeni öğrendim benimde kafamda bir sürü soru işareti var. İyi bir anne baba olabilecek miyiz? Sağlıklı mı? Nasıl bir hayat bizi bekliyor? Her kadın düşünür bunları ancak senin düşüncelerin biraz karamsar geldi bana. Kendini hiç böyle sorularla meşgul etme yaşadığın anın tadını çıkar derim ben. Aldatmak isteyen şuanda aldatır lohusalığı beklemez. Lütfen kendine biraz güven ve tadını çıkar. Ayrıca benim bir çok tanıdığım var 2 çocuk doğurmuş ama hala muhteşem görünen. Ben çocuk doğuran kadınların yüzüne gelen olgunluğa ve güzelliğe hayran olmuşumdur hep. Her halinle güzel olduğunu, eşin seni aldatsa bile bunun senin çocuk doğurmanla alakası olmadığını unutma. Sağlıklı gebelikler:KK71:

Cok tesekkür ederim moral verdiniz. Evet ben karamsar bi insanım ve her seyi kötü yanından düşünüyorum ve buna ebgel olamıyorum ne yazık ki keşke bakış açımı değiştirebilsem

Hayatımızın her anında her şey için risk vardır.
Şuan bunları düşünmek uzun yola çıkacakken yol boyu 'acaba kaza yapıp ölür müyüm' diye düşünüp endişelenmek gibi bi şey.
Gelecekte bir gün aldatılacak iseniz o gün geldiğinde üzülür, acısını çekersiniz. Bunun stresini -üstelik olup olmayacağı kesin değilken- şimdiden yaşayıp boşuna kendinizi mutsuz etmeyin.

Diğer konulardaki endişelerinizde haklısınız. Bütün düzeniniz değişecek. Cinsel hayatınız bitmez tabi ama baya zorlu bi yoldan geçecek. Gebelik sürecinde sağlıklı beslenir, gereksiz kilo almazsanız doğumdan sonra çabuk toparlanırsınız. Bunların hepsi bi süreç tabiki, bi yaştan sonra düzen oturuyor, siz de alışıyorsunuz. Sağlıkla doğsun inşallah.

bikaç gun once hamile oldugumu öğrendim ve cok korkuyorum. artık özgür olamayacak mıyım, artık esimle özel hayatım olmayacak mı, doğumdan sonra artık beğenilmeyecek miyim, lohusayken aldatılır mıyım.. bin türlü soru var kafamda hamilelikten çok boyle şeyleri düşünüyorum. hamile olmadan önce cocugu olanlara bakıp üzülürdüm bu kafamdaki sorulardan dolayı ve benim de basıma geldi. beklediğim bi durum değildi. zamanla kabullenilir mi, dedikleri gibi doğunca aşırı sever miyim gözüm bişey görmez mi bu doğru mu? deneyimlernizi ve kabullenme sürecinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Daha çok başındasın. Hareketlerini içinde hissettikçe çok seveceksin. 4 ay önce doğum yaptım 27 kilo aldım hamileliğimde 103 girdim doğuma boyum 173. Hamileliğin son dönemleri bunalımdı. Ama kızım doğdu dünya benim oldu:anne: kilolarda gidiyo 7 kilom kaldı hamile kaldığım kiloma inmeye ama dahada vermeyi düşünüyorum.
Kızıma baktıkça iyi ki yapmışım diyorum:KK15: bu arada eşin davranışlarıda çok önemli. Benim eşim yardımcı olur bi kere olsun çok kilo aldın gibi laflarda etmedi. Her haftada dışarı çıkarız gezeriz. Yani genellemeleri görüp şimdiden kendini üzme.
Dediğim gibi onu içinde hissetmeye başladıkça seveceksin hele doğduğunda tavan yapacak:KK68: sağlıkla kucağına al inşallah.

Eşine güvenmiyormusun? Yada kendine güvenmiyormusun? Eğer eşin güvenilmez bir adamsa cinsel hayatınız iyi gitse bile aldatılabilirsiniz. Sağlam bi adamsa birkaç aylık cinselliğe ara vermekten gözü dışarı kaymaz. Hamilelik annelik çok güzel bir duygu. Bence bunun keyfini çıkartmalısın

Güvenmemek değil korluyorum her seyden çok korkuyorum psikoljim iyice bozuldu

Korunmayıp , beklemiyordum diyorsanız saçma . Ama korunduğunuz halde hamile kaldıysanız biraz sarsılmış olmanız normal ..
2 sene çocuk denemiş en sonunda tüp bebek ile hamile kalmış biriyim . Ama ben de isteyerek olmasına rağmen ilk zamanlar kendimi çok kötü ve suçlu hissediyordum bir duygum yoktu açıkçası . Ama onu ultrasonda her defasında daha da bebeğe benzer şekilde görmeye başladıkça , şimdi de hareketlerini hissettikçe zor sabrediyorum bir sonraki ultrason gününe kadar. Sanırım içimde büyüdükçe sevgim de büyüyor , bazen çok korkuyorum ya ona birşey olursa diye ? Benim de çok korkum var ama bunlar normal tecrübemiz Yok neticede ...
sende de büyüdükçe duygularının değişeceğini düşünüyorum . Eşiniz ile mutluysaniz bebek sizi ne kadar mutsuz edebilir ki ? Aksine .. sevdiğinizden bir parça taşıyorsunuz içinizde :KK66:
Mutlu gebelikler dilerim :nazar:

Back
X