Hamileyim ve kendimi çok çaresiz hissediyorum

Yahu ben ve benim gibi bir dünya kadın var anne olmak için yıllarca her yolu deneyen, ama buna ramen olamayan. Allah'a her gün dua edip nolur benim de bir bebeğim olsun diyerek ağlayan bir de sizin gibileri var aman yok istemiyorum gezmemden,tozmamdan geri kalıcam
Aman özgürlüğüm kısıtlanacak rahat edemem diye istemeyen...Ne diyim hayat acımasız ve adaletsiz işte.
Şu triplere de hastayım. Allah hak edene veriyo bebek desem beddualar havada uçuşur, acınız var hassassınız ya çünkü. Ama şurda dertli hamile kadına sizin gibiler de anne olcak işte demekten hiç hicap duymuyosunuz pes.

Hayat acımasız ve adaletsiz ama size tam da hak ettiğiniz gibi davranıyor bence. Kalbinizi temizleyin.

Senin bu korkuların bende de var. Farklı olarak ben hamile değilim. Eşimin de beni aldatacagini düşünmedim. Ama senin neden öyle düşündüğünü biliyorum.

Burda seni yaftaladıklari gibi özgüven eksikliği filan değil. Sürekli lohusayken aldatılan kadın hikayelerinden dolayı korkuyorsun.

Özgürlüğün bitecek, eşinle araniza minik ama etkili bir şey girecek.. ve bu geçici bir süreç değil. Bunlar bende de olan endiseler.

Aslında cahil olmak isterdim. Amaan diye düşünüp hiç bilmeden çocuk yapmak isterdim. Ama olumsuz cok hikaye duyduk ve etkilendik.

Seni anlıyorum. Senin hissettiklerini hissediyorum. Ama sana yardımcı olamıyorum.

Üzerimde inanilmaz bir toplum baskisi var. 30 yaşındasın artık bebek yap diye.

Kimse beni anlamıyor. Ne yapsam bilemiyorum.

Eskiden nasılsa eşinle aranız o şekilde devam eder. Yalnız eşinin, sana bir süre bebege bakım konusunda yardımcı olması lazım ki depresyona girmemen ve kendini unutmadan bakımını yapabilen adına.Bu kısa sürede kendini toparlamana yardımcı olur. Endişelenme.

Şu triplere de hastayım. Allah hak edene veriyo bebek desem beddualar havada uçuşur, acınız var hassassınız ya çünkü. Ama şurda dertli hamile kadına sizin gibiler de anne olcak işte demekten hiç hicap duymuyosunuz pes.

Hayat acımasız ve adaletsiz ama size tam da hak ettiğiniz gibi davranıyor bence. Kalbinizi temizleyin.
Siz de kendinize gelin haddinizi bilin
Herkesin görüşü,düşünceleri farklıdır
Saygı duymak zorundasınız
Ayrıca kimin kalp temizliğini bir tek Allah bilir.

Hep aynı şeyleri düşünürdüm ve şimdi 4 aylık bir oğlum var. Evet artik eskisi kadar özgür değilim ama bebeğimle yapabilcegim herseyi yapmakta özgürüm beraber geziyoruz vs. İlk baslarda hayatim bitti gibi hissettiğim oluyordu ama artik olmuyor oglumu asiri seviyorum zamanla duzene girdikce biseyler kolaylasiyor. Eşle özel hayat çok skıntı ama bebegin uyku saatleri düzene girerse biraz daha iyi. Ama aldatilirmiyim boyle bisey yok hicbir zaman dusunmedim. Lohusaligim cok iyi gecti 22 kilo aldim 16 kilosunu verdim 4 ayda. Çirkin hissetmiyorum. Zamanla diğer kilolarda gider bir cikt bakimi yaptirdimmi benden iyisi yok ona firsat kolluyorum. İnsanın çocuğunun olması çok güzel bir şey. Hala inanamıyorum:)

Pozitif olun.

Ben oğlum olduktan önce ve sonra diye ayıramıyorum evliliğimi. İkimizde de bir fark göremiyorum, hatta babalık eşime çok yakıştı bence. Genel sorunlar ve anlaşmazlıklar çocuktan önce de sonra da aynı.
Belki çok sorunlu bebeklerde farklıdır bu durum. Uykusuzluk tahammülsüzlüğü de getiriyor. Tabi sosyalleşme bir süreliğine bayağı bi kısıtlanıyor. Özellikle benim gibi bebeğini kimseye bırakamayan biriyseniz.

Ama olacak.. hayatın kanunu bu. Tüm dünyanızı bebeğinize göre değiştirmeye çalışmayın, bebeğiniz hayatınıza adapte olsun.
Birilerini gözlemlerken direkt acımak gerine, iyi gözlemleyin. O kişi sürekli şikayet etmek yerine mutlu olmaya çalışır mı? Bebeğiyle gerçek anlamda bir bağ kurabilmiş mi? Kendine ve eşine zaman ayırmak istiyor mu, bunun için çaba sarfediyor mu? Yardım istiyor mu? Bunlar önemli :)

Bile isteye hamile kalan ben dogum yaptıgım gün gülücükler saçan ben, süttü , memeydi, gazı uykusu derken 2 gün sonra ben ne yaptım dedim :)) sonra kızım gözlerimin içine bakmaya başlayınca, kibar kibar ağlayınca, kokumla boynumda uyuyunca, misss kokusunu içime çekince hepsini unuttum.o kadar unuttum ki bir tane daha yapıyorum şimdi!!!

Bence kendinizi boş vesveselerden kurtarın.kocam aldatır mı ilişkimiz bozulur mu.bunları düşünmeyin.hayatınızda sizin kadar yavrunuza değer veren bir başkası daha olacak.eşiniz...çocuk konusunda sevinçleri hüzünleri hastalıkları hatta belki kavgaları :)) bile ortak yaşayacaksınız.bunu düşünün.yiyin için gezin.bebişe hazırlık yapın eşinizle el ele.onu da hazırlayın yeni duruma.tatlı isteyin tuzlu isteyin bir gidip alsın:))kötü şeyleri atın kafanızdan.hayatınız eskisinden daha güzel olacak.yaptıgınız yemeklerin pasta böreklerin bile bir anlamı olacak.hep çocuğunuzun sevdiği şeyleri yapacaksınız.birlikte eğleneceksiniz.yazları deniz kenarında anlamsızca güneşlenmek varken, kumla oynayıp , çamura bulanmanız için bahaneniz olacak.ay çok duygusala bağladım.hormanlar yüzünden...

Bu arada tebrik eder hayırlı olsun derim

Kismetse 2 hafta icinde anne olacagim. En büyük korkum bebegimi sağlığıyla ilgili . O kaygılarınızın hepsini yasadim ( esimin beni aldatmasi degil ama daha az beğenmesi kilolu bulmasi vs gibi ) ama hepsi bebegimin karnımdaki hareketlerini hissedince yok oluyor. Eminim ki kucagima alınca bambaşka olacak. Kaygılar normal ama sizi esir etmesine izin vermeyin

Çocuk hasretiyle yanan insanlar var oturun da şükredin .

Bizim iş yerinde de hamile kalamayan bir arkadaş vardı çok uzuluyordu. Biz de çocuk için deneme yapıyorduk inşallah önce onun çocuğu olur diye dua ediyordum. Çünkü ilk ben hamile kalsam dusunecegi şey "ben o kadar uğraşıyorum olmadı onun hemen oldu, yok böyle adaletsizlik "bilmem ne..neyse Allahtan aynı dönemlerde hamile kaldık da bütün bunlar yaşanmadı .yani her şeyde bir hayır vardır olmasında da olmamasinda da Allah isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlat versin inşallah.

Bebek sahibi olmak isteyen herkesin bebeği olsun umarım ama hanımlar rica ediyorum size gösterilmesini istediğiniz hassasiyeti bu hamile arkadaşınıza da gösterin, konu sahibesi şu anda hamile depresyonunda, rica ediyorum biraz anlayış.

bikaç gun once hamile oldugumu öğrendim ve cok korkuyorum. artık özgür olamayacak mıyım, artık esimle özel hayatım olmayacak mı, doğumdan sonra artık beğenilmeyecek miyim, lohusayken aldatılır mıyım.. bin türlü soru var kafamda hamilelikten çok boyle şeyleri düşünüyorum. hamile olmadan önce cocugu olanlara bakıp üzülürdüm bu kafamdaki sorulardan dolayı ve benim de basıma geldi. beklediğim bi durum değildi. zamanla kabullenilir mi, dedikleri gibi doğunca aşırı sever miyim gözüm bişey görmez mi bu doğru mu? deneyimlernizi ve kabullenme sürecinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Yarın sabah aşılama için hastaneye gidicem. 15 gündür her akşam iğne oluyorum. Dün olduğum iğneden dolayı kramplarım oldu bütün gün. 14 gün sonra test yapılacak. Hamile olabilmek için o kadar çok dua ediyorum ki. Allahın bi lütfu kesinlikle. Korkularınız bana o kadar yabancı ki. Çocuğu olanlara bakıp üzülmek nedir ayrıca ? Ben çocuğu olanlara bakıp ne kadar şanslı olduklarını düşünüyorum...

Daha kırıntı bıle degılken oyle kabullendım kı aslında kabullenme yanlıs bı kelıme oyle bı alısıp ıcıme sokasım gelıyo kı keske sımdı 15.degılde 35.haftamda olsam dıyorum evladım ıcın yanıp tutusuyorum. Ama tekmelerını hareketlerını hıssedınce bu suphelerın son bulacak. Kocana soyle ben cok savunmasız hıssedıyorum kendımı benımle alakadar ol de konusunca rahatlarsın

bikaç gun once hamile oldugumu öğrendim ve cok korkuyorum. artık özgür olamayacak mıyım, artık esimle özel hayatım olmayacak mı, doğumdan sonra artık beğenilmeyecek miyim, lohusayken aldatılır mıyım.. bin türlü soru var kafamda hamilelikten çok boyle şeyleri düşünüyorum. hamile olmadan önce cocugu olanlara bakıp üzülürdüm bu kafamdaki sorulardan dolayı ve benim de basıma geldi. beklediğim bi durum değildi. zamanla kabullenilir mi, dedikleri gibi doğunca aşırı sever miyim gözüm bişey görmez mi bu doğru mu? deneyimlernizi ve kabullenme sürecinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Hepsi normal ama "lohusayken aldatılma" endişesi kaygılandırıcı. Belki bunu eşinle paylaşabilirsin. Ancak onun vereceği güven seni rahatlatabilir. Onun dışında planlı olmasına rağmen ben de ilk öğrendiğimde özgürlüğümün kısıtlanacağı, kilo alacağım ve sigarayı bırakacağım konusunda çok gergindim. Hepsini atlattım ama kilo konusu hala korkulu rüyam...

Back
X