Hamileyim..ve kocam...

Babasız çocuk büyütmek zor, çocuğun baba sevgisine, ilgisine,..... ihtiyacı var.
şiddet elbette çok kötü bir maruziyet. eşine öyle bir konuşma yapıp tavır almalısın ki bu durumdan çok rahatsız olduğunu, bu durumun seni çok incittiğini, bu üzüntünün bebeğini de etkileyeceğini ve bir daha yapmaması gerektiğini sezdirmelisin bence.

normal bir davranış olmadığını asla bir daha el kaldırmaması gerektiğini anlamalı.

Bizler hayvanlara bile dayaga karsiyken insanlara ne oluyor? Allahim korusun boyle insanlardan hepimizi. Dayak aldatma gibi biraz..1 kez yapan bir daha yapabilir..yapmasada surekli kafanda tekrar ne zaman yapar acaba diye bir kusku, korku…birde 7,5 aylik hamileyken? Insaf kalmamis bu insanlarda diyecem ama insan bile demeye dilim varmiyor.

Bi kadin bu haldeyken ne yapmis olabilirki dayagi hak etsin? Allah islah etsin boyle insanlari.

yaa bi furya oluyo hamilemiyim..
bi furyaa oluyo kacam aldattı..
3 4 gündürde kocam dayak attı..
valla artık şaştım kaldım..
ne yazacagımıda bilemedim..
yani dayak yiynce ne olur al raporuunu sil adamı haytından..:26:

bebekler anne karnındayken huzursuzluğu mutsuzluğu hisseder ona göre karakteri şekillenirmiş, o yüzden lütfen moralini bozma bebeğin için en azından 1,5 ayını iyi geçir, kocana da yazıklar olsun kadına el kalkar mı. onu affedip affetmeyeceğine doğumdan sonra karar ver şuanda kendini hiç strese sokma, onunla da mümkün olabilecek kadar az şekilde muattap ol. sen onun üzerine gittin diye sana el kaldıramaz bu ülkemizde bir suçtur istersen şikayet bile edebilirsin. kendini suçlama.

üzme kendini sıkıldıkça foruma yaz.

ya son zamanlarda ne kadar da çok şiddet konusu açıldı.bu erkeklerin beyni sıcaktan kaynadı galiba.sulandı bişeyler oldu.hamile hasta gözetmeden basıyorlar tekmeyi tokadı evlerden ırak.ne yapmalı bilmem ki bu durumda.ama bu hale gelene kadar bir tarafın sakinliğini koruması gerektiğini düşünüyorum.eskiler boşuna dememişler eşlerden biri sinirlenirse, diğeri uzak durmalı diye.gerçi şimdinin erkekleri maalesef kadınlara böyle bir hak tanımıyor.
ben biraz kontrolden çıksam eşim hemen der:kızım kaçalım annen bizi yiyecek çiğ çiğ diye.ben de eşim sıkıntılıysa yaparım.kızımı çağırırım yanıma mutfakta oyalanma bahanesiyle adamın sakinleşmesini beklerim.karşılıklı anlayış lazım:34:

Merhaba ben hamileyim 7.5 aylık ve kocam haketmediğim bişey yüzünden bana dayak attı hep aileler yüzünden bende biraz diklendim ona ama bana vurmasını gerektirir mi? sonradan beni sevdiğini söyleyip aflar dilediki ne ye yarar ben kırıldıktan sonra okdar çok üzülüüyorumki ne yapsam bilmiyorum evimi terketsem kendi canımamı kıysam ne yapıcamı bilmiyorum psikolojim çok bozuk..bana yardım edin..siz olsanız ne yapardınız..

Sana şiddet uygulaması iğrenç ötesi. Ayrıca birde hamilesin, kanından kan,canından can var ve sen intihar diyorsun.yaşadıkların hoş değil, evliliğini sürdürmek istemiyorsan tabii ki yoluna bak. ama bunun çözümü bu dünyada nefes almamak değil. inadına inadına dosta düşmana karşı inadına dimdik durup mücadele etmelisin. ben olsam bunu yapardım.

7 buçuk aylık hamile kadına vuran o eller kırılsın yazıklar olsun buda koca :47:
canım kusura bakma ama çok üzüldüm olucak işmi
sakın hemen barışma tartışmada hiç konuşma bir süre çok kırgın olduğunu bir daha sana vuramayacağını bilsin
yoksa yaptığı davranışını ödüllendirmiş gibi olursun bir kere izin verdin diye hep sana vurmaya başlar
kendinide çok üzmemeye çalış bebeğini düşün o herşeyden etkileniyor bebeğinin ilerideki pskolokjisini sağlığını , düşün kendini yıpratmamaya çalış çok daralırsan buraya yaz herkes sana destek olur
ALLAH yardımcın olsun

gece yaptı bana terbiyesizliği ona çok kırıldım konuşmadım yanına gidip yatmadım çünkü daha olay sıcağı sıcağınayken onunla aynı yatağıpaylaşmak istemedim gece saat 3e kadar ağladım ağladım sonra o kalktı benim uyumam için onunla aynı yatakta uyumam için beni zorladı istemedim direndim ama busefer daha kötü şiddete başvurdu gözü dönmüş gibiydi ne yapsanızda çaresiz kalıyosunuz cevap veremiyosun karşılık veremiyosun başkası ne yapardı bilmiyorum ama benim elimden hiçbirşey gelmedikarşılık veremedim...

Çok üzüldüm ya, çok vicdansız bir eşiniz varmış.

Şunu söyleyeceğim pişman olsaydı, üzülseydi eğer gece onunla aynı yatakta yatmadığınız için tekrar şiddet uygulamazdı size, onu bırak üzüntüden o yatağa yatıp uyuyamazdı bile. Kusura bakmayın ama eşinizde pişmanlığın zerresi yok bence.

Hamileyken kalkan bir el bir daha inmez. Burda neler neler okuyoruz, hep aynı tantanalar, yok pişmanım yok bi daha yapmicam affet diyip kadınları hastanelik ediyorlar.

Kendinizin kıymetini bilin lütfen, ekonomik özgürlüğün de varken bırak bu adamı (sözde adam!)

canım seninle haftamız aynı aynı ayda doğurcaz ne gùzel bir melek dünyaya getirceksin eşin hiç mi düşünmüyor bunları seni döverken o masum meleği ve senin ne kadar kutsal bir şey taşıdığinı damı düşünemiyor.kusura bakmayın ama aile için kendi evinin huzurunu kaçırmayın aile için neden kavga edersiniz ki.bırakın bu işleri evlendiyseniz size birbirinizden başka yoldaş yok insan neden evlenir ki.ama sizi dövmesi hayvanca allahım ıslah etsın hadi yavrucağa birşey olsaydı.

durum her ne olursa olsun; kimsenin kimseye bu şekilde davranmaya hakkı yok..:47:
insan sevdiğini nasıl incitebilir bu şekilde:19:
hamilelik gereği, şaun da fazla hassassınızdır zaten..ne hisler içerisindesiniz kimbilir..:31:

şöyle bir şey varki; şiddete eğilimi olan insanların; bu tarz davranışları, hal ve hareketleri yineleme ihtimali çok yüksektir..
hayat sizin, ama; onu affetmediğinizi de hissettirin kendisine.. :20:

Kendine zarar verme, üzme sakın.

Eşini de affetme bu yaptığı için. Pişman olsun iyice.. Sen hamilesin ya nasıl böyle bir şey yapabilir inanamıyorum.
Ah bu aileler yüzünden çıkan kavgalar yok mu.. Perişan oluyor evlilikler. Allah sabır versin.

Gece kalkıp özür dileyeceği yerde size daha kötü şiddet uygulaması ne demek ya! O anda ne yapabilirsin ki canım ya, onu dövecek gücün mü var sanki. Konuşma onunla bu yaptığı insanlık dışı şeyin farkına varsın. Akıllanmazsa dayak raporu al polise git.

Kafana takma senin kendini üzmemen, yıpratmaman gerek bebeğinin ve senin sağlığın için. Bu zor günler geçer, eşinde akıllanır inşallah huzurla alırsın bebeğini kucağına Allah yardımcın olsun..

Hamile bir kadını dövecek kadar nasıl aciz olabiliyorlar anlamıyorum.
Bu mudur kocalık, bu mudur insanlık, insanım diye dolaşıyor böyleleri.
Ayrılmayı düşünmüyorsanız bile iyice süründürün, yoksa bu böyle devam eder.

bende hamileyim canım. inan ki çok üzüldüm. tam ağırlaşıp yorulduğun ve aklında binlerce soru işaretinin olduğu dönemde bunların olması hiç hoş değil.

eşinizin burnundan getirin. bebeğime üzüntüden bişiy olabilirdi deyin.
hasta numarası yapın. birkaç gün temizlik yemek hiçbirşey yapmayın.
artık siz bir ailesiniz birde evlat sahibi olmak üzereyken senin ailen benim ailem konusu olur mu ya?
bu yaptığını tekrarlarsa ona bebeğin yüzünü bile göstermeyeceğinizi söyleyin. isterseniz birde darp raporu alın.

ama lütfen kendinizi harap etmeyin. siz neden canınıza kıyasınız ki? güçlü olun.

Canım yaaa bu erkekleri anlamak gerçekten çok zor onlarmı hamile bizmi anlam veremiyorum.
Dayak atmasada bi nankör kocam var ama bazen öyle laflar söylüyoki dayaktan beter..
bende 6 aylık gebeyim ailesi ve kocamın nankörlügü sebebi ile şuan karnımda günahsız sabi'den hayatımda en çok istedigim şeyden
YAWRUM'dan soguttular beni hemen hemen hergün eşimle tartışıyorum gerçi tek sebeb aileside değil arkadaşlarıda
biz KADINLAR heleki ANNE ve ADAYLARI neden hep böyle olur.. :((

gece yaptı bana terbiyesizliği ona çok kırıldım konuşmadım yanına gidip yatmadım çünkü daha olay sıcağı sıcağınayken onunla aynı yatağıpaylaşmak istemedim gece saat 3e kadar ağladım ağladım sonra o kalktı benim uyumam için onunla aynı yatakta uyumam için beni zorladı istemedim direndim ama busefer daha kötü şiddete başvurdu gözü dönmüş gibiydi ne yapsanızda çaresiz kalıyosunuz cevap veremiyosun karşılık veremiyosun başkası ne yapardı bilmiyorum ama benim elimden hiçbirşey gelmedikarşılık veremedim...

canım inanmıyorum çok ama çok üzüldüm hatta şok oldum :53: ben bir kere vurdu sanıyordum hem dövüyor yanına gitmedin diye tekrar dövüyor böyle akılsız bir adama ne denirki bilemedim
canım hemen ailene olayı anlat gerekirse onunla aynı yerde kalma
diyelim olmamalı ama bir kere çok sinirlendi bir tokat attı (bende bununda affı yok belirteyim) sonra üzüldü ama adamın gözü dönmüş hamile kadına şiddet uygulamakta ne demek
hemen ailene anlat darp raporunu al offf çok kötü bir durum ALLAH yardımcın olsun

toplayın bavulunuzu annenizin evine gidin..işin ciddiyetini anlasın...burnu iyice sürtmedende eve geri dönmeyin sakın...

evlenmeden önce belki bende öyle düşünürdüm ama okadar kolay değil bavulunu toplayıp gitmek onu hala seviyorum sevmesem tereddüt etmeden terkederdim onu psikolojim bozuldu psikolağa gidiyorum bu durumdan kurtulmak için yardım alıcam birşans daha vericem ona eğer bidahada yaparsa onu evden kovucam ben niye gidiyomuşum bavulumu toplayıp annemin evinede gitmicem kendi maddi özgürlüğüm var kendimede bakarım çocuğumada ama yaptığı yanına kar kalmıycak onu ...

Back
X