Hamileyim..ve kocam...

arkadasım düşüncede saygım var yalnız evlilikler bu kadar kolay yıkılabiliyormu evlimisin bilmiyorum ama bu kadar basit degil inan. burdaki bir cok kadın bence siddet olmazsa psikolojik siddet vs görüyo ama malesef bırakıp gidemiyoruz tabiki dogru degil ama hemende ayrıl demek bana cok düz bir mantık gibi geliyor :18:

Olay psikolojik şiddet değil baya baya ciddi bir kast var burda annenin ve çocuğun sağlığı açısından ya o bebek annesinin karnında ölseydi ya kadının kanaması filan tuttusaydı Allah korumuş valla bu bukadar basit değil. Hayvandan daha aşağı bir muaamele gösteren bir koca ne için beklenir oranın yuva olduğuna kim inanır geçin bunları ya. Biz kadınlar olarak bunları yaptıkça aman yuvam dağılmasın aman şöyle olmasın erkekler bizi daha çok döver de aldatır da. Erkeğin umrunda mıacaba yuvası bunları yaparken sorarım size ben de.

karnında kendi çocuğunu taşıyan karısını döven erkeği affedip onla aynı yatağa girmek çok zor olsa gerek...

ayrılmak için lütfen çoçuk için dayağa katlanmayın....çoçuk engel değil dayağa..bir vuran yine vuracaktık...bir çoçuk böyle dayak oratamında büyüsü daha iyi mi....eminim ailenize dönseniz daha mutlu bir ortamda büyüyecektir....kavga ortamınd büyüyen çoçuk ilerde agressiv ve dayakcı olarak sadece miras bırakmış olacaksınız...böye bir erkek çoçuğu dahi haketmiyor..o yavrucak daha dünyaya gelmeden şiddete başlandı...kadına hertürlü kalkan eller kırılsın diyorum..

o ne biçim bi adam ya çok sinirlendim eşinize.kocaman karnınızla size vuruyor iannamıyorum.bebeğinizede acımıyor.kesinlikle yaptığına bin pişman et. evi terket boşan falan demiyorum ama süründür.yemeğinide ütüsünüde yapma hiçbirşeyini yapma perişan olsun.böyle bi adam baba olabilirmi?

Merhaba ben hamileyim 7.5 aylık ve kocam haketmediğim bişey yüzünden bana dayak attı hep aileler yüzünden bende biraz diklendim ona ama bana vurmasını gerektirir mi? sonradan beni sevdiğini söyleyip aflar dilediki ne ye yarar ben kırıldıktan sonra okdar çok üzülüüyorumki ne yapsam bilmiyorum evimi terketsem kendi canımamı kıysam ne yapıcamı bilmiyorum psikolojim çok bozuk..bana yardım edin..siz olsanız ne yapardınız..

canım üzülme eşinede kırıldığını belli et
hiç birşey için allahın verdiği cana hemde bebeğinde olcakmış kıymaya deymez
canına kıyacaksında ne olacak 1 gün bilemedin 2 gün ağlayacaklar sonra sen varmıydın yokmuydun onların hayatında kimsenin aklına bile gelmiceksin
olan annecine olur onun yüreği yanar allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin

Anne - BABA OLUNCA NELER DEĞİŞİR? :)

Şu anda anne veya baba olup olmadığınız önemli değil. İşte size anne –baba olduğunuzda değişecek şeylerin listesi! Bizim hazırladığımız listeyi okuduktan sonra altına siz de kendinizde değişenleri ekley
ebilirsiniz.

- Nihayet kendi anne-babanızı anlamaya başlarsınız.
- Sürekli irtibat halinde olduğunuz pek çok insanı uzun zamandır aramadığınızı fark edersiniz.
- Çocuklarla ilgili problemler dışındaki her problem sıradanlaşır.
- Bebeğinizin ağrısının sizin ağrınızdan daha şiddetli olduğunu hissedersiniz.
- Kalbiniz daha kolay kırılır.
- Her gün bir sürprize dönüşür.
- Kendinizi kaka gördüğünüz için sevinirken bulabilirsiniz.
- Aynada kendinize değil bebeğinize bakmaya başlarsınız.
- Aslında çok güzel taklit yapabildiğinizi fark edersiniz.
- Bir diş için söylenecek ne çok söz bulduğunuza şaşarsınız.
- Nihayet, gerçek mutluluğun maddi şeylerden gelmediğini anlarsınız.
- Şeker ve çikolatanın -yapışkan ve kalorili olsa dahi- süper güçleri olduğunu öğrenirsiniz.
- Cumartesi akşamı 22:00’de yatağa girmek lütuf olur.
- Avaz avaz ağlayan bir çocuk gördüğünüzde “çocuğunu kontrol edemiyor musun” bakışı yerine “ne hissettiğini biliyorum” bakışı atarsınız.
- Ne kadar aceleniz olursa olsun onu öpmek ve sarılmak için mutlaka zaman yaratırsınız.
- Uzun bir duş almanın lüks olduğunu öğrenirsiniz.
- Dünyayı daha yaşanır bir yer yapmanın ve çevreciliğin önemli olduğunu düşünmeye başlarsınız.
- Daha önce ilk görüşte aşka inanmıyorsanız bile bebeğinizi görünce inanırsınız.
- Haberleri izlemek ızdırap haline gelir çünkü her şeyi anne-baba perspektifiyle izlemeye başlarsınız.
- Nihayet, göğüslerin aslında ne için olduğunu anlarsınız.
- Elinize işendiği için kahkaha atarsınız.
- Hiçbir şey sadece sizin olmaz, her şeyi paylaşmayı öğrenirsiniz.
- Hayatta ne başarırsanız başarın hiçbir şey çocuğunuza baktığınız andaki mutluluğa yaklaşamaz.
- Daha önce fark etmediğiniz tüm çukurlar, delikler ve sivri köşeler dikkatinizi çekmeye başlar.
- Çocuklu arkadaşlarınızla daha çok görüşmeye başladığınızı fark edersiniz.
- Cep telefonunuzun nereden kapatıldığını unutursunuz(acil aramalar için cep telefonunuz hep açık kalır).
- Japon turistler gibi sürekli fotoğraf çekmeye başlarsınız.
- Aslında “çok yetenekli bir yazar” olduğunuzu düşünmeye başlarsınız.
- Gürültüde ve ışıkta da uyuyabildiğinizi öğrenirsiniz.
- Tanımadığınız insanlar sizi daha fazla korkutmaya başlar.
- Bir oyuncağın üzerine çıplak ayak basınca ne kadar canınızın yanabildiğine şaşarsınız.
- Omzunuza kusulması komik gelir.
- Dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini öğrenirsiniz.
- Gerekirse dünyayı yerinden oynatabileceğinize inanırsınız.
- Ne kadar sık vicdan azabı çekebildiğinize hayret edersiniz.
- Zamanla bütün çizgi film kahramanlarının adını öğrenirsiniz.

süperdi gerçekten hepsinide yapıyorum

o ne biçim bi adam ya çok sinirlendim eşinize.kocaman karnınızla size vuruyor iannamıyorum.bebeğinizede acımıyor.kesinlikle yaptığına bin pişman et. evi terket boşan falan demiyorum ama süründür.yemeğinide ütüsünüde yapma hiçbirşeyini yapma perişan olsun.böyle bi adam baba olabilirmi?

dün yine aklıma geldi yaptıkları hep somurttum soğuk davrandım ben pişmanım dedi böyle yaptığında kahroluyorum dediağladı seni seviyorum dedi yalvardı daha birsürü şey.. bende yelkenleri suya indirdim..ama hep yaptığı aklımın bir köşesinde olucak bende oda bunu çok iyi biliyoruz ..yaptığı şeylere sırf ona karşı sevgim olduğu için katlandım insan sevgi olmadanda bi evliliği sürdüremezki bebeğiniz olsa bile..belki bebeğim olduğunda aklı başına gelir diye umut ediyorum..

"hak etmediğim bir şey yüzünden"

Dayağı hak etmek diye bir şey mi var? Dayağı sadece dayak atan hak eder, o da bu anlattıklarınızda kocanızdır. Tartışma konusu ne olursa olsun, kimsenin kimseye vurmaya bir hakkı yok, hele ki hamileymişsiniz, kocanızın şerefinden ve aklından şüphe ettim.

Kimsenin kimseye vurmaya hakkı olmadığı gibi her insanın nefsi müdafaa hakkı vardır. Size vuran birine "aman o benden daha güçlü/önemli bir kişi" ya da "aman o erkek ben kadınım" deyip de vurmamazlık etmeyin. Kas gücün yetmiyorsa al sandalyeyi fırlat kafasına ve evi terk et. Ne demek vurmak? Bizlere iğrenç bir şekilde öğrettiler erkek vurabilir ama sen bayansın onun gücüne erişemezsin diye. Vurana vuracaksın arkadaş, yoksa gelir tepene çıkar.

Hamileymişsin ama o adamdan bir cacık olmaz. Dünya yıkılsa insan hamile eşine vurabilir mi? Sana değer vermediği ortada.

"hak etmediğim bir şey yüzünden"

Dayağı hak etmek diye bir şey mi var? Dayağı sadece dayak atan hak eder, o da bu anlattıklarınızda kocanızdır. Tartışma konusu ne olursa olsun, kimsenin kimseye vurmaya bir hakkı yok, hele ki hamileymişsiniz, kocanızın şerefinden ve aklından şüphe ettim.

Kimsenin kimseye vurmaya hakkı olmadığı gibi her insanın nefsi müdafaa hakkı vardır. Size vuran birine "aman o benden daha güçlü/önemli bir kişi" ya da "aman o erkek ben kadınım" deyip de vurmamazlık etmeyin. Kas gücün yetmiyorsa al sandalyeyi fırlat kafasına ve evi terk et. Ne demek vurmak? Bizlere iğrenç bir şekilde öğrettiler erkek vurabilir ama sen bayansın onun gücüne erişemezsin diye. Vurana vuracaksın arkadaş, yoksa gelir tepene çıkar.

Hamileymişsin ama o adamdan bir cacık olmaz. Dünya yıkılsa insan hamile eşine vurabilir mi? Sana değer vermediği ortada.

o an okadar çaresiz kalıyosunuz ki ne yapıcağını bilemiyosun bırak ın sandalye fırlatmayı vurmaktan aciz kalıyosunuz o anın bitmesini istiyosun on sadece bebeğimi düşündüm ya karşılık verseydım dahada çok kötüsünü yaparsa diye dşündüm dedim ya çarsiz kalıyosun ve bir insana zarar vermek bana göre hiç değil...

Anladım arkadaşım, tabii ki de hamile bir hanım önce bebeğini düşünür. Seni kınamadım, ne haddime. Ben genel olarak konuştum, sana vurana vuracaksın yoksa cidden tepene çıkarlar. Ayrıca ayaklar altına alınmış gururun da cabası. Kimin ne haddine bir diğerine vurmak. Kocan oldu diye onun oyuncağı değilsin.

Allah yolunu açık etsin umarım kocan kafayı yemiş bir yaratık değildir (gerçi hamile birine vuran bir insan direkt bu tanıma girer ya neyse) ve bu yaşananlar geride kalır, kocan aklını başına toplar ve seni mutlu etmeye bakar.

Canım her mesajında özellikle yazmışın seviyorum o da beni seviyor diye. Biz kadınlar ilk 5 yıl pembe gözlüklerle bakıyoruz hayata, evliliğimize. Kusura bakma lütfen ama seven insan kıyamaz bi kere. Gerçekçi ol diye söylüyorum. Sonra daha çok üzülürsün. Erkeklerdeki sevgi anlayışı bizim gibi değil. Biz günahıyla sevabıyla severken onlar işler yolundaysa seviyorlar. Dayak çok onur kırıcı.2. side olmuş bide. Boşan diyemem ama kendini maskara da ettirme. Senin kendine saygın olmazsa kocanın hiç olmaz. Bide kader diye bişey var, bunlar yaşanacakmış. Kendini heder etme.

bir kere vuran her sinirlendikçe vurur baksana hamilesin ve yapacağını yaptı. Senden ses çıkmazsa eğer bu olacak ve zamanlada sıklıkları artacak ben böyle birini tanıyorum bir kere yapmıştı arkadaşım bir şey demeyince zamanla sıklıkları artmıştı halada dayak yiyip oturuyor bir şekilde bunu önle

Canım her mesajında özellikle yazmışın seviyorum o da beni seviyor diye. Biz kadınlar ilk 5 yıl pembe gözlüklerle bakıyoruz hayata, evliliğimize. Kusura bakma lütfen ama seven insan kıyamaz bi kere. Gerçekçi ol diye söylüyorum. Sonra daha çok üzülürsün. Erkeklerdeki sevgi anlayışı bizim gibi değil. Biz günahıyla sevabıyla severken onlar işler yolundaysa seviyorlar. Dayak çok onur kırıcı.2. side olmuş bide. Boşan diyemem ama kendini maskara da ettirme. Senin kendine saygın olmazsa kocanın hiç olmaz. Bide kader diye bişey var, bunlar yaşanacakmış. Kendini heder etme.

doğru söylüyosun aslında esevmek bu değil seven insan sevdiğine vurmaya kıyamaz.. herşeyi zaman göstericek..

bir kere vuran her sinirlendikçe vurur baksana hamilesin ve yapacağını yaptı. Senden ses çıkmazsa eğer bu olacak ve zamanlada sıklıkları artacak ben böyle birini tanıyorum bir kere yapmıştı arkadaşım bir şey demeyince zamanla sıklıkları artmıştı halada dayak yiyip oturuyor bir şekilde bunu önle

ben bişey demeden oturmuyorum her defasında yüzüne vuruyorum evin içinde burnundan getirdim hal ve hareketlerimle yine yapıcak olursada görücek gününü..

Merhaba ben hamileyim 7.5 aylık ve kocam haketmediğim bişey yüzünden bana dayak attı hep aileler yüzünden bende biraz diklendim ona ama bana vurmasını gerektirir mi? sonradan beni sevdiğini söyleyip aflar dilediki ne ye yarar ben kırıldıktan sonra okdar çok üzülüüyorumki ne yapsam bilmiyorum evimi terketsem kendi canımamı kıysam ne yapıcamı bilmiyorum psikolojim çok bozuk..bana yardım edin..siz olsanız ne yapardınız..

peki dayağı hangi konuda hakedeceğinizi düşünüyorsunuz? yani haklı bir tarafı olabilir mi bunun? üstelik 7,5 aylık hamilesiniz. yazıklar olsun böyle adamlara..kaba kuvvetle kendilerini daha mı üstün görüyorlar? çok kızıyorum yaa.
siz önce bu olayı sindirip sindirmeyeceğinizi kendinize sorun sonrası gelir.

Back
X